Pozdrav društvo.
Planiram kupovinu i ugradnju video nadzora na svojoj kući. Voljan sam da čujem sve Vaše savete i preporuke.
Ne znam mnogo o video nadzoru (skoro ništa). Ono što sam u poslednje vreme pročitao, jeste da postoje razne vrste. Konkretno, Uzeo bih komplet video nadzora sa 4 do 8 kamera. Novčanik će odlučiti da li 4 ili 8, ali za sada bi i te 4 završavale posao, ali mi je bitno da snimač ima barem 8 ulaza, da bih u budućnosti mogao da ugradim još kamera.
Cilj mi je da kamere mogu i noću da snimaju u boji i da ne seckaju (ukoliko je to moguće). Razmišljam se između Dahua i Hikvision kompleta. Nije mi bitna veličina hard diska koji se dobija u kompletu jer već imam HD od 4 i 8tb.
Da li je bolje da kupim IP ili AHD komplet? Vidim da je analogni mnogo jeftiniji, ali će meni trebati malo veća dužina kablova, pa ne znam kako bih finansijski prošao, s' obzirom na to da ni ti kablovi nisu baš jeftini.
Da li je razlika između ta dva (DVR i NVR) snimača samo u načinu povezivanja i kvalitetu slike? Bitno mi je da mogu i iz inostranstva preko wireless-a da pratim i vraćam unazad šta se dešava (sa telefona, laptopa itd). Vidim da i AHD komplet, odnosno DVR snimač pozadi ima ulaz za RJ45 konektor, pa pretpostavljam da je moguće praćenje uživo sa druge lokacije. U tom slučaju, ne moram da razmišljam o IP kompletu video nadzora, jer bi mi analogni komplet završio posao.
Možete da mi preporučite i prodavca video nadzora. Može i privatna poruka ukoliko nije po pravilima foruma da se reklamira ovde.
Vidim da na KupujemProdajem sajtu ima raznih drugih proizvođača video nadzora, ali ne znam kakvi su ti kompleti, s' obzirom na to da su neka niža klasa, ipak bih išao na varijantu Dahua/Hikvision.
O nekom konkretnom budžetu ne bih da pišem, ali okvirno, kada pričamo o kompletu sa 4+ kamere (ne računajući kablove), dao bih 25.000-40.000 RSD.
Takođe, zanima me i mišljenje da li je bolja varijanta da kupim posebno neki kvalitetniji DVR snimač sa jednom, eventualno dve Full HD kamere za tu cifru, pa da vremenom nadograđujem sa dodatnim kamerama? To mi igra ulogu za sada, tako da ukoliko smatrate da je to mnogo bolja varijanta, uzeo bih na taj način neki snimač i kamere po Vašim preporukama. Možda bi mi u tom slučaju bolja varijanta onda bila IP komplet video nadzora sa NVR snimačem.
Hvala unapred svima na odgovorima, malo sam poduži tekst napisao, nemojte mi zameriti.