Pa ja ne vidim ovdje nista nejasno. Trenutno se ne moze reci ni za jedan coin da je profitabilan. Sta god kopas, kopas za neku crkavicu sa kojom je pitanje da li mozes pokriti troskove nastale kopajuci. Vertcoin, koliko ja znam nije imao ni jedan da kazem veliki pump, nisam procitao da je bilo nekih velikih "muljatorskih" poteza kao sto je bilo sa darkcoinom, a i drugim novcicima koji su se ipak "proslavili", uvijek je bio u grupi isplativijih novcica za kopanje, ruku na srce tesko se kopao, miner-i su se tesko podesavali ali je imao super cijenu dugo vremena koja se mogla podici sa vrlo malo BTC-a. Tamo negdje u maju, kada je pocela kriza za sve novcice krenula je padati cijena i vertcoina. Da sad ne duzim previse, hocu reci da kad sam vec usao u ovu pricu (kopanje kriptovaluta) i stavio odredjenu kolicinu novca na kocku onda cu se kockati i sa ovom crkavicom koji bih zaradio kopajuci razne shit coin-e i prodavajuci ih na dnevnom nivou. Stavio sam dio svojih masina da kopaju vertcoin koji ce sigurno dozivjeti svoj pump. Kopam ga vec par mjeseci i planiram i dalje dok ne povecam kolicinu u zalihama. BTW. ti ne pravis stekove nekih coina?