Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

Kako da ne. Sve si ti to lepo zamislio samo sto to nema veze s realnoscu. Cena bi pukla makar kao sada ako ne i vise jer nema sveze love. Eno ti ga i ftc kao primer novcica koji je promenio algo. Jel mu cena skocila? Jel se nesto proslavio? Apsolutno ne.
U ovako ocajnim uslovima u kojima su sada kriptovalute nema ni promila sanse da bi ltc vredeo 25$ ma sta ti mislio ;)

da , ali se sve moze okrenuti preko noci, sto puta vec vidjeno

Krenulo da se kopa sa Lyra algoritmom. Kakvi su utisci? Koliko vam bacaju kartice?

Evo ja upravo pustio. Ne znam koje su referentne vrijednosti ali recimo moje R9 280X Vapor daju u prosjeku od 830-850 KH/s, a gigabyte windforce R9 280X oko 760 KH/s. Sto se tice potrosnje cetri kartice oko 630 W. Slika u prilogu.

Untitled.jpg

I kod mene slicno, MSI 280x daje oko 830-850kh/s, sapphire 270 ne mogu da nateram da rade, HW izbacuje.
Verters pool pogresno ocitava hash, 1500-2000kh/s, za nekih sat vremena kopanja dobio sam na kraju 0.6 vtc.

Ja sam trenutno na coinotronu, ali najvjerovatnije cu se prebaciti na simplemulti jer sam tamo kopao zadnjih mjeseci, a i imaju onaj merged mining.

Sa ovim promenama algoritma samo sje*u nas sto smo ga kopali i stekali.
Sad ce neko da se na brzinu napuni verta i dampuje cenu na menjacnici, ne vidim cemu promena algoritma.

Pa zajasili sa ASIC-om, a oni hoce da budu asic resistant. Diff. uglavnom bio oko 60, a kad su pustili asic skocio na 350.

EDIT: S' tim da po kalkulatoru na coinotron-u necu dobiti nista vise nego sto sam dobijao i dok je bio scrypt N prije nego su se nakacili sa asic-om, znaci dok je bio diff 60.

Poslednja izmena:
Uspio sam podici hashrate. Sad mi R9 280X Vapor daje oko 1 MH/s ( 1000 KH/s ), a gigabyte windforce R9 280X oko 910 KH/s. Kopam skoro sat vremena i za sad sve stabilno. Rejected share 1.6 % sa tedencijama da opada.

miner3.jpg

Evo podesavanja:

timeout /t 30

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

sgminer.exe --algorithm Lyra2RE -o stratum+tcp://coinotron.com:3340 -u USER -p PASSWORD -I 18 -w 64 --gpu-threads 2 --gpu-powertune -20 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1030

pause

Pa ja ne vidim ovdje nista nejasno. Trenutno se ne moze reci ni za jedan coin da je profitabilan. Sta god kopas, kopas za neku crkavicu sa kojom je pitanje da li mozes pokriti troskove nastale kopajuci. Vertcoin, koliko ja znam nije imao ni jedan da kazem veliki pump, nisam procitao da je bilo nekih velikih "muljatorskih" poteza kao sto je bilo sa darkcoinom, a i drugim novcicima koji su se ipak "proslavili", uvijek je bio u grupi isplativijih novcica za kopanje, ruku na srce tesko se kopao, miner-i su se tesko podesavali ali je imao super cijenu dugo vremena koja se mogla podici sa vrlo malo BTC-a. Tamo negdje u maju, kada je pocela kriza za sve novcice krenula je padati cijena i vertcoina. Da sad ne duzim previse, hocu reci da kad sam vec usao u ovu pricu (kopanje kriptovaluta) i stavio odredjenu kolicinu novca na kocku onda cu se kockati i sa ovom crkavicom koji bih zaradio kopajuci razne shit coin-e i prodavajuci ih na dnevnom nivou. Stavio sam dio svojih masina da kopaju vertcoin koji ce sigurno dozivjeti svoj pump. Kopam ga vec par mjeseci i planiram i dalje dok ne povecam kolicinu u zalihama. BTW. ti ne pravis stekove nekih coina?

2X270: 32%

sgminer.exe --algorithm Lyra2RE -d 0,1 -o stratum+tcp://pool.verters.com:4444 -u X.Y -p YZ --thread-concurrency 8120 --gpu-engine 1060,1060 --gpu-memclock 1250,1250 --gpu-fan 32 -X 205,205 -g 2,2
pause

1X750ti MSI TF: 1240/6000 32% fan
color 0A
ccminer.exe -a lyra2 -o stratum+tcp://pool.verters.com:4444 -u X.Y -p YZ -d 750ti --diff 128
pause

total hash u pulu 2600kh/s

Poslednja izmena:
Pa ja ne vidim ovdje nista nejasno. Trenutno se ne moze reci ni za jedan coin da je profitabilan. Sta god kopas, kopas za neku crkavicu sa kojom je pitanje da li mozes pokriti troskove nastale kopajuci. Vertcoin, koliko ja znam nije imao ni jedan da kazem veliki pump, nisam procitao da je bilo nekih velikih "muljatorskih" poteza kao sto je bilo sa darkcoinom, a i drugim novcicima koji su se ipak "proslavili", uvijek je bio u grupi isplativijih novcica za kopanje, ruku na srce tesko se kopao, miner-i su se tesko podesavali ali je imao super cijenu dugo vremena koja se mogla podici sa vrlo malo BTC-a. Tamo negdje u maju, kada je pocela kriza za sve novcice krenula je padati cijena i vertcoina. Da sad ne duzim previse, hocu reci da kad sam vec usao u ovu pricu (kopanje kriptovaluta) i stavio odredjenu kolicinu novca na kocku onda cu se kockati i sa ovom crkavicom koji bih zaradio kopajuci razne shit coin-e i prodavajuci ih na dnevnom nivou. Stavio sam dio svojih masina da kopaju vertcoin koji ce sigurno dozivjeti svoj pump. Kopam ga vec par mjeseci i planiram i dalje dok ne povecam kolicinu u zalihama. BTW. ti ne pravis stekove nekih coina?

Pa ne pravim, samo BTC. Ne kopam jos od juna meseca, kupim kad se desi dump i odmah prodajem cim skoci 5+ %, ne nadam se mega zaradama i mesetarim kad me ne mrzi i kada primetim veliki i nagli poremecaj. Ne opterecujem se previse cryptoekonomijom, jer za sada jedina korisna namena (BTC-a) je pranje para. Da li ce skociti, koliko i kada, to niko ne zna. Svi bi voleli al ***...

Ima li neko podesavanja za 270ice??

ja sam upotrebio conf fail koji je isao sa minerom i samo ubacio podatke za gpu i mem i adresu poola - za 270(x) (1000 /1250) a za 7850 (980/1200)
kada stavim 1050/1250 za 270(x) i 1050(1000)/1200 za 7850 jedna karta bude dead inace sa tim taktovima daje sledece rezultate: 270x 550 kh/s a 7850 480kh/s

jos nesto moram da napomenem da prvo nije htelo ni da se pokrene na kompu sa 14.9 drajverima , ali zato sa drajverima 14.4 je proradio bez problema te sam onda bin fail prebacio na drugom i on je proradio ...sa 14.6 nisam probao

cuj lep...brutalan...Kupovao sam na oko 3000, na zalost nisam i nize, a bilo je, izasao sa 90% na oko 12000-13000...Moglo se zaraditi mnogo vise, ali meni licno je bolje i ovaj "vrabac" nego golub na grani...Ni na kraj pameti mi nije bilo da nesto sto ja imam moze skociti x20 za desetak dana...Svakako deo zarade ubacujem u VIA, sada ih imam preko 20k, ona jos nije pumpana a nadam se da hoce...Kad prodas kajes se, kad ne prodas opet se kajes...Vazno je da se zaradi.

Poslednja izmena:
Lijepo sam sebi rekao da necu prodavati ni jedan novcic dok ne prebaci bar jednu nului pogrijesio sam pogotovo sa VTC kojem sam uhvatio dno na 1360 a prodao na 6000. Sta reci a ne zaplakati :S Sad cekam FTC, DGC, WDC i jos neke da vidim sta ce biti. Mislim da su velike sanse da svi novcici odu gore, tj bar ovi "poznatiji".

Lijepo sam sebi rekao da necu prodavati ni jedan novcic dok ne prebaci bar jednu nului pogrijesio sam pogotovo sa VTC kojem sam uhvatio dno na 1360 a prodao na 6000. Sta reci a ne zaplakati :S Sad cekam FTC, DGC, WDC i jos neke da vidim sta ce biti. Mislim da su velike sanse da svi novcici odu gore, tj bar ovi "poznatiji".

Posmatraj to ovako...uzeo si skoro x5...da nisi prodao tada ili juce ili bilo kad dok je u rastu upao bi u zamku cekanja...Jer ne bi hteo da prodas danas ako je juce bila bolja cena, i tako iz dana u dan docekas ono sto su doziveli svi hard core holderi. Zamisli kako je Zeljku i drugima sto cuvaju ltc od 0.05 do sadasnjih 0.008...i to u periodu od preko 500 dana...takvi nikad ne prodaju i samo se nadaju. Uzeo si razliku i uzivaj...pogledaj ako ima neki drugi da je koliko toliko rasprostranjen a nije pumpan pa malo rizikuj...i uz malo srece opet ces uhvatiti x5. Ili jos cekaj ogroman dump, obicno posle njega ide dobar kratki skok...

U pravu si. Pokusavam da uhvatim peak prilikom kupovine i prodaje a to je skoro nemoguce. Da nisam prodao vjerovatno bi cijena pala i ja bi se kajao kao sto mi se do sada desavalo :D Cijene su podivljale ovih dana i za sada sam na cekanju da vidim sta ce biti jer mislim da je sad malo rizicno za kupovinu.

Treba zestoko kockice da se poklope da bi recimo na LTC/BTC uhvatio toliku zaradu. Ostali altovi su cudo.

cuj lep...brutalan...Kupovao sam na oko 3000, na zalost nisam i nize, a bilo je, izasao sa 90% na oko 12000-13000...Moglo se zaraditi mnogo vise, ali meni licno je bolje i ovaj "vrabac" nego golub na grani...Ni na kraj pameti mi nije bilo da nesto sto ja imam moze skociti x20 za desetak dana...Svakako deo zarade ubacujem u VIA, sada ih imam preko 20k, ona jos nije pumpana a nadam se da hoce...Kad prodas kajes se, kad ne prodas opet se kajes...Vazno je da se zaradi.
sta je razlika izmedju lep i brutalan? :) ja bi lep napisao i da je 50x skocio

jel nema bolji miner za VTC osim zadnjeg sgminer-a koji daje 650kh/s za 280x?

Hvala za link, pustio radi ali opet se skoro duplo više isplati Quark, kao rezervna varijanta možde da prođe...

Nazad
Vrh Dno