Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Od verata treba bežati. Mailove im gomila svetskih provajdera stavlja na spam listu, sporost itd

Ljudi meni svaki treci minut pukne veza ceo dan...i to od juce...dali je to samo kod mene??

Ja sam prosle godine uzeo letnju akciju 6/1 za 1600din.
Odmah su krenuli problemi, cesto pucanje veze, veliki ping (oko 45ms) i cesto smanjene upload brzine.
Zalio sam se nekoliko puta. Dolazili su iz telekoma, kako dodju sve radi super.
Kad ode covek iz telekoma posle par sati opet isto, lol :) .

E sad da li je ovo do verata ili mi je losa parica ne znam,
u svakom slucaju cim mi je istekao ugovor presao sam na kablovski
i sad da kucnem u drvo lepo radi(nadam se da ce tako i da nastavi :)).

Poslednja izmena:
kod telekoma je to 1549,- tako da i nije neka akcija tj. nije uopste, bar da se moze potpisati samo na godinu a ne isto ko i kod telekoma na 2 god...

A gde si to nasao, ja nigde ne videh takvu ponudu, na sajtu Telekoma stoji cena 1900 din?

ja sam pre koji dan presao na taj paket, obavestili su me pismenim putem. pisalo je kao za dugogodisnje korisnike...e sad ko ce ga znati
nazovi podrsku pa pitaj

Najgori krs koji postoji TP Link TD854W.

Imaju i nesto TD8901G, al' treba da se zalomi da neki bude dostupan, tj da ga neko od korisnika koji prelaze kod drugog provajdera vrati.

Moguce,ja sam dva puta vracao ispravan TD854W i uvek dobijao isti pa sam na kraju digao ruke i kupio Zyxel.

Meni od danas katastrofa.... Imam 8/1 kod Verata... ping i upload se drže u granicama normale a download na Speedtestu pao na 0.34 recimo...i tako ceo dan....restart rutera...gašenje i td... Kakvi su simptomi riknjavanja ovog TD854W koji pljujete ? Tehnička podrška (reklamira se kao 24h) nedostupna naravno.

Toliko sam se posvadjao sa Verat provajderom, a oni su verovatno izvikali ove iz telekoma...ali vredelo :D

3040205772.png

Kako znas da ide jedva 9?Po speed testu?
Ovo sto si okacio je regularna brzina za paket 10/1.

Ovo je moj rezultat.

Na ADSL-u neces nikada imati 10... To je normalno...

Upravo mi je stigo mail od Beotela ([email protected]) gde su mi poslali uplatnicu.

E sad buni me ovo:
Poštovani,
ADSL usluga za paket ADSL 10/1 Mb/s (#brojtelefona : #user) ima datum isteka 01.01.2014.
U prilogu Vam šaljemo uplatnicu za produženje paketa.

Ranije je rok bio kod Verata za plaćanje do 5. za tekući mesec, i platio sam račun za decembar.

Sada izgleda traže unapred da se plati... Ipak zvaću ih sutra da proverim o čemu se radi, jer iako imam dva interneta (verat/beotel ADSL i exe-net wireless) ako jedan prestane da radi iz bilo kog razloga 1. i 2. januara bolje da imam plaćena oba :D

Ako su uveli tu novu praksu plaćanja paketa unapred, odoh ja negde drugde... Nešto mi se ne sviđa ovo spajanje Verata i Beotela.

Kosristim Verat ADSL već 2 godine i moram reći da sam zadovoljan.
Do sada sam imao paket 6/1 (okačio sam test), a sada bih prešao na 10/1.
Vidim da su ponudili ugovor na 2 godine za stare korisnike, a bez WIFI rutera, a i nije neki pa mi nije ni žao. Možda je to i dobro da ne moram svake godine da poptipusjem novi ugovor, a kako se kod nas kreću cene i pojačavanje brzina, nije loš izbor? Pogotovo plaćanje 10 meseci unapred i 2 gratisa, opet kažem, nije loše!
Ali čisto jedno pitanje, ima li negde nešto povoljnije?

Prilozi

• sshot-1.png
    sshot-1.png
    277.8 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Na Veratovom sajtu.

To je valjda za one koji hoće da pređu na novu brzinu u toku trajanja starog ugovora.
Ako ti je ugovor istekao, onda potpisuješ kao novi korisnik.
Što se tiče brzine ona na adsl-u nikad neće biti na maksimumu za određeni paket, već nekih 10-15% manja zbog overhead-a.
Znači ovo što je kačio veljadj je potpuno normalna brzina za 10/1 paket.
Sve drugo je pumpanje nerealnih rezultata sa različitih servera, zbog nesavršenosti speed testa.
U suštini ako imate download oko 600 Kb/s ili malo veći, to je to.
Ja recimo dobijam realnije rezulatate kada koristim Telenorov ili Telekomov server, dok SBB-ov, Targov illi Veratov daju 10-15Mbita, što je nije ni blizu tačnog.

A evo i ping testa, zanimljivo da od naših servera mogu da izabrem samo Niš.

Poslednja izmena:
I naravno ne možeš potpisati novi ugovor ako si pri potpisivanju trenutnog ugovora koristio prethodnu akciju a ugovor nije istekao.
Auhhh kako sam ovo gore sročio...:d

Gledam sad ponudu Telekoma, za 1899 din se dobija brzina 10/1 i tablet Asus HD7 za 1 dinar!
Isto ide ugovor na 24 meseca.
A može i Samsung Galaxy Tab 3 7.0 T211 za 1 dinar ali ugovor na 36 meseci.
Sad treba biti pametan pa odlučiti, Verat ili Telekom?

Poslednja izmena:
Gde je ta akcija?Ja ne mogu da nadjem:S:

Ima li neko informaciju koja će akcija biti u veratu od 16.01?
Razmišljam da potpišem ugovor za ovu
http://www.verat.net/akcija10/ ,
ali šta ako bude nešto bolje?

Produžili! :d

Ja sam juce u kolima na radio s cuo reklamu za verat 15/1 za 1490din....jos neko cuo?

Nazad
Vrh Dno