Šta je novo?

Venice u prodaji!

Moso je napisao(la):
Skoro svaki primerak koji su probali clanovi foruma na Extreme Users ide preko 2.7 pa cak i do preko 3.1 Ghz sa vodom, tako da ako je to za tebe krsh, onda stvarno...

Ma to jeste krs, ovaj njegov P4 ide do 3.6-3.7, respect :D

Niko nije shvatio salu, poenta je bila u Becu i becenju :D
Znao sam da ce pojedinci nasesti na provokaciju, ja nekad i propustim da prokomentarisem kad neko pljuje Intel, a vidi kako vi skacete na prvu loptu. C,c,c...

Vidi stvarno... :)
Bila je tu neka sala o Beču i bečenju... mozda su cak i Bečići mogli da ulete... :D

Sta ces kada mnogo volimo AMD! :d
(k'o da nam ocevi rade tamo! :beat: )

Jutros sam preuzeo nekoliko komada Venice 3000+ i evo postujem sa kombinacije Gigabyte K8NF-9 i 3000+ Venicea iz 17.nedelje 2005god overklokovano na 9*280=2520Mhz i to onako na brzinu bez dizanja napona!!!Cenim da ce moci da ide na 9*300Mhz,nadam se da je ploca spremna za toliki FSB
Mali je izgleda zverina,jedino sto me je neprijatno iznenadilo je sto je Box kuler isti kao i kod starijih A64ki.

Vise utisaka kasnije...

Calibra 4WD je napisao(la):
Mali je izgleda zverina,jedino sto me je neprijatno iznenadilo je sto je Box kuler isti kao i kod starijih A64ki.
Pa sto te je to iznenadilo?? I to neprijatno? Pa taj procesor je dobrano hladniji od starih 3000-ki!
Koliko jemocna AMD-ova SOI++DSL tehnologija najbolje govori cinjenica da San Diego radi na 2.8 GHz pri 1.31V i u idleu se greje na 28-29 C (pod primeom maksimalno izgara 41 C) sve na VAZDUSNOM hladnjenju (doduse Artic Cooling Freezer64 ;))
BTW Venice/San Diego iz 17 nedelje su "di beste"! Prema tome ko ih kupi nije se zeznuo!
Calibra, uz taj CPU obavezno da si uzeo DFI LP Ultru! :)

Nedjo je napisao(la):
Pa sto te je to iznenadilo?? I to neprijatno? Pa taj procesor je dobrano hladniji od starih 3000-ki!
Koliko jemocna AMD-ova SOI++DSL tehnologija najbolje govori cinjenica da San Diego radi na 2.8 GHz pri 1.31V i u idleu se greje na 28-29 C (pod primeom maksimalno izgara 41 C) sve na VAZDUSNOM hladnjenju (doduse Artic Cooling Freezer64 ;))
BTW Venice/San Diego iz 17 nedelje su "di beste"! Prema tome ko ih kupi nije se zeznuo!
Calibra, uz taj CPU obavezno da si uzeo DFI LP Ultru! :)

Pa kontam da uz ovaj overklokerski procesor ne bu bilo lose da ide neki bolji kuler,pogotvo sto ovi BOX nisu bas medju najboljima.Temperatura nije problem,jos uvek nije isao preko 45C na 2520Mhz pod opterecenjem.

NEdjo ovaj Gigabyte mi zavrsava posao,a bitno mi je sto ima pasivno hladjenje cipseta,tiha masina mi je imperativ.A i taj DfFI kosta mnogo vise koliko sam video

Nedjo ti se dobro razumes ajde mi reci kako su se pokazale ove serije Venice jezgra(svi koje sam dobio su istih oznaka)- ADA3000DAA4BP LBBLE 0517APHW?

Zanima me jel moguce da neki od njih bude znatno raspolozeniji za overklok od ovog kojeg sam slucajno izabrao?

Evo i meni stigao i nisam se jos "izbecio" jer ga probam tek veceras ako budem stigao.
Oznake su ADA3000DAA4BP LBBLE 0517DPMW
Kao sto rece Nedjo, izgleda da su ovi iz 17 nedelje najbolji, videh negde na netu da idu oko 2900 do 2950mhz na vazduhu.
Jedva cekam da probam...

Ako google ne laze ni jedan od tih jos nije presao 2850 MHz na vazduhu.

Friki prijatelju, zasto si tako sumnjicav, pa ako radi na 2800mhz pri 1.376 zasto mislis da ne moze preko tih 2850 sa 1.6v ili vise ???

Moso je napisao(la):
Friki prijatelju, zasto si tako sumnjicav, pa ako radi na 2800mhz pri 1.376 zasto mislis da ne moze preko tih 2850 sa 1.6v ili vise ???

Nisam rekao da ne moze, samo sa tolikim naponom malo teze na vazduhu, a da temperature ostanu razumne.

Uostalom, evo da te demantujem bar za malo (za 30mhz vise ), na linku koji sam gore dao evo rezultata za 3200+ :

- A64 3200+ | LBBLE 0517BPEW | 2880 mhz | 1.648V | Ad aria | Link (diablos88)

audiofreak je napisao(la):
Nisam rekao da ne moze, samo sa tolikim naponom malo teze na vazduhu, a da temperature ostanu razumne.

Slazem se da pri takvom naponu temperature ne mogu da budu normalne sa vazdusnim hladjenjem ali mi ovde pricamo o krajnjim overkloking mogucnostima Venice procesora...

ma neka venice i ne valja nista ali ako se uporedi sa intelovim ekvivalentom svako ce da vidi u cemu je razlika.

xaver je napisao(la):
ma neka venice i ne valja nista ali ako se uporedi sa intelovim ekvivalentom svako ce da vidi u cemu je razlika.
Ma razlika je u staru vidljiva!
Za te pare ne mozes da kupis dobrog Intela.
Dobrog u smislu da ti na defaultu da te performanse, da ti se overklokuje tako dobro i da ti u tim uslovima da te perofmranse i da bude tako hladan!
Jednostavno nemaaa! Intel to nemaaa :D

Nemoj tako, ce da popalis Audiofreak-a :d

Eh, opet pljuvacina po Intelu, drugo nisam ni ocekivao. Bas ste skroz predvidljivi, ako vam je dosadno vi nesto krenete da k.njate i sad kao ja cu da se primim da vam razbijam dosadu, e pa zabole me bas vodovodna cev. Ako hocete normalno da komentarisemo tehnologiju i njene domete nemam nista protiv, ali da odgovaram na prozivke nije mi ni na kraj pameti. Inace ako malo bolje obratite paznju, ni jedan moj post u ovom threadu nije netacan/laz/pljuvacina.

Nedjo ti se dobro razumes ajde mi reci kako su se pokazale ove serije Venice jezgra(svi koje sam dobio su istih oznaka)- ADA3000DAA4BP LBBLE 0517APHW?

Zanima me jel moguce da neki od njih bude znatno raspolozeniji za overklok od ovog kojeg sam slucajno izabrao?
Kod nas si mogao naci LBBLE i CBBLE stepinge,prvi ovde pomenut je pokazao dosta bolji o/c potencijal,a kao sto vidis model koji si uzeo je iz bolje serije tako da mozes ocekivati lepe rezultate..

Eh, opet pljuvacina po Intelu, drugo nisam ni ocekivao. Bas ste skroz predvidljivi, ako vam je dosadno vi nesto krenete da k.njate i sad kao ja cu da se primim da vam razbijam dosadu, e pa zabole me bas vodovodna cev. Ako hocete normalno da komentarisemo tehnologiju i njene domete nemam nista protiv, ali da odgovaram na prozivke nije mi ni na kraj pameti. Inace ako malo bolje obratite paznju, ni jedan moj post u ovom threadu nije netacan/laz/pljuvacina.

Ja sam se samo nasalio,nisam mislio da se raspravljam. :)

OK

Pozz

Danas je bio jedan decko sa foruma(cini me se Aopenen) koji ima DFI LAN PARTY i neki zajbena kuler od 30-40evra,pa se nadam se da ce on moci da izvuce ciljanih 3000Mhz.

BTW evo i mene na 2610 (9*290Mhz) uz default voltazu voltazu,zent me je za plocu pa idem u vrlo malim koracima.Neko je pricao da ima za Gigybte K8NF-9 tvikovan BIOS gde se postizu bez vecih problema FSB-ovi od preko 300Mhz,jel moze da ponovi link ako nije problem

Ma spusti joj bre HTT mnozilac na 3x, daj mu malcice po voltazi i cepaj 9x300 (naravno fixiraj memoriju u skladu sa njenim potencijalom)! Ako 'oce da radi, radice, ako nece, onda tom GA nema pomoci, jednostavno nece 'teti!
A tih 3000 MHz necete postici ni jedan ni drugi na vazduhu!

Nedjo je napisao(la):
Ma spusti joj bre HTT mnozilac na 3x, daj mu malcice po voltazi i cepaj 9x300 (naravno fixiraj memoriju u skladu sa njenim potencijalom)! Ako 'oce da radi, radice, ako nece, onda tom GA nema pomoci, jednostavno nece 'teti!
A tih 3000 MHz necete postici ni jedan ni drugi na vazduhu!

HTT mnozilac je vec odavno na 3x,voltazu ne bih jos da podizem dok ne pocen da posustaje procesor,a za FSB mi nije bas svejedni,prilicno je ugrejan ovaj veliki pasivni hladnjak na cipsetu.
Ja ni ne sanjam 3000Mhz,moj cilj je 2700Mhz tj 9*300,to mu dodje tacno 50%overkloka,sta bude moga preko sluzice samo za probu.

Idem da ukljucim klimu pa da se poigram malo vise sa overklokom :)

Na koliko ti radi memorija?

BTW evo i mene na 2610 (9*290Mhz) uz default voltazu voltazu,zent me je za plocu pa idem u vrlo malim koracima.Neko je pricao da ima za Gigybte K8NF-9 tvikovan BIOS gde se postizu bez vecih problema FSB-ovi od preko 300Mhz,jel moze da ponovi link ako nije problem

http://ggts.gigabyte.com.tw/FileList/212685/k8nf9_f5a.exe

Sa ovom ,,overclocker,,-skom verzijom BIOS-a imas polovicne CPU mnozioce i dodatne memorijske delioce, cini mi se. Polovicni LDT mnozioci se takodje podrazumevaju.

:wave:

Poslednja izmena:
Ako google ne laze ni jedan od tih jos nije presao 2850 MHz na vazduhu.
A 2850MHz na vazduhu je kao malo?
Mislim, na vazduhu, na vodi... cemu bilo... malo li je 2850MHz?

(ovo NIJE pljuvacina po intelu, samo da znas :) ... jednostavno, pitam prosto pitanje - tacnije, pre ce biti da konstatujem nesto)

Danas je bio jedan decko sa foruma(cini me se Aopenen) koji ima DFI LAN PARTY i neki zajbena kuler od 30-40evra,pa se nadam se da ce on moci da izvuce ciljanih 3000Mhz.
Ma nema sile toliko na vazduhu.
Moze, al' da saceka zimu, pa otvorena vrata terase, -15C, promaja, ovo-ono... ;)

CAR je napisao(la):
Ma nema sile toliko na vazduhu.
Moze, al' da saceka zimu, pa otvorena vrata terase, -15C, promaja, ovo-ono... ;)

Jeste Care, pa da se usinem! :d

Cek da kompletiram celu makinu pa cu da vidim sta se moze. :wave:

U nedostatku m**a da idem pokusam 2700Mhz(hladnjak cipseta je bas vreo na FSB 290Mhz),danas sam se igrao sa totalno suprotnim stvarima.
Naime ostavio sam sve na defaultu,i krenuo da spustam napona na procesoru(K8NF dozvoljava od 0.8-1.7v!!!) i dosao do neverovatnih 0.975 sa koliko ulazi u Windows ali puca na testovima!
Onda sam smanjio klok na 4*200Mhz i voltazu stavio na 0.8V i prolazio je sve testove bez problema.Temperatura procesora je bila sjajnih 25stepeni!!!!Onda sam iskljucio ventilator na box kuleri i temp se popela na oko 40c posle 15min rada.

Steta sto ovi 3000+ imaju mnozioc samo 9x,meni bas nedostaje 10x da bi video koliki su kranji dometi procesora(siguran sam da moze da izvuce 2800Mhz ovaj moj primerak u 10% povecanja nominalnog napona)

Nazad
Vrh Dno