Šta je novo?

Venice u prodaji!

Aponen je napisao(la):
Jeste Care, pa da se usinem! :d

Cek da kompletiram celu makinu pa cu da vidim sta se moze. :wave:
Samo napred :wave:

Videcu ja da maznem neki ovih dana, pa da mu uzmem meru... ali, prvo da ustimam ovaj X850, to mi je sad glavna preokupacija.

CAR je napisao(la):
A 2850MHz na vazduhu je kao malo?
Mislim, na vazduhu, na vodi... cemu bilo... malo li je 2850MHz?

(ovo NIJE pljuvacina po intelu, samo da znas :) ... jednostavno, pitam prosto pitanje - tacnije, pre ce biti da konstatujem nesto)

U pravu si, za AMD nije malo... pa ja sam potpuno smetnuo s uma da je nama Intelovcima i 3800MHz na vazduhu normalno pa mi sve nekako cudno sto se vi toliko odusevljavate sa smesnih 2800MHz na kojim se AMD procesor greje koliko Intel na 1000 MHz vise :D

Kako je mali Perica zamisljao da poredi babe i zabe? I kako ce mali Perica da objasni da Pentium-M 770 na jos manje MHz shiba i AMD na vise MHz i P4 na mnogo vise MHz? Nesto ti teorija ne pije vodu :bottle:

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
U pravu si, za AMD nije malo... pa ja sam potpuno smetnuo s uma da je nama Intelovcima i 3800MHz na vazduhu normalno pa mi sve nekako cudno sto se vi toliko odusevljavate sa smesnih 2800MHz na kojim se AMD procesor greje koliko Intel na 1000 MHz vise :D
Pa zar je sve u megahercima ? :d Ima nesto i u IPC-u.

audiofreak je napisao(la):
Naravno, sad odmah znas i moj odgovor: nije sve u megahertzima! ;)

O tome sta je brze - to tvoje na 3800 ili ovo nase na 2800MHz - necemo sad, i deca znaju sta je brze (a i ti vala, delujes kao pametan covek :))... a da se podjednako greju - e, tu si vala debelo omanuo! ;) :p

Sinoc sam, tj. do pola pet jutros probao Venice jezgro na DFI ploci. Ladno radi na default vrednostima na 300*9, tj. namerno sam pustio vindozu da se install, radi bre ko svajcarac, uzgred sa box coolerom ne prelazi 44 stepena.
Takodje primerak proban na 320*9, budi se iz biosa i polazi u vindozu i zakucava, hocu reci da mu treba bolji cooling. Btw. onako ladno odradi 11563 alu/flops. Inicijator ovog thread-a je prezadovoljan, a i ja iako sam na Intelu, mogu da kazem iz mog ugla da me je CPU odusevio.
Poz.

Probaj da instaliras Windows XP 64bit sa tim podesavanjima.

meaculpa je napisao(la):
Sinoc sam, tj. do pola pet jutros probao Venice jezgro na DFI ploci. Ladno radi na default vrednostima na 300*9, tj. namerno sam pustio vindozu da se install, radi bre ko svajcarac, uzgred sa box coolerom ne prelazi 44 stepena.
Takodje primerak proban na 320*9, budi se iz biosa i polazi u vindozu i zakucava, hocu reci da mu treba bolji cooling. Btw. onako ladno odradi 11563 alu/flops. Inicijator ovog thread-a je prezadovoljan, a i ja iako sam na Intelu, mogu da kazem iz mog ugla da me je CPU odusevio.
Poz.

Koliko si najvise dizao voltazu procesora?

Nisam probao Win 64, jer nam je cilj bio da probamo sta moze CPU, ali bice i toga. Voltaza je probana do 1.55V koliko dozvoljava bios na ploci, i budio se,
iz biosa i prolazio prvi screen vindoze na 322*9 i tu zakucavao, blue scr.
Probacemo da flashnemo bios, jer ne verujem da je DFI ostavio samo 1.55v
za CPU. Ghostovao sam vindozu da sto pre uradim bar neki test, nastavicemo danas, pa cu postovati neki rez. Trazimo bolji cooler. Cekamo 90-ticu C iz Austrije sa tornado vent.
Poz.

Pa bas zato, sta moze CPU ce tek da se vidi pod Win XP 64. Samo da kazem da je mnogo osetljiviji od 32-bitnog. Sto se tice napona, zar nisi primetio da pored toga sto mozes da naguras napona na 1.55V i jos podizanje u procentima? Max koji imas je 136%, sto mu dodje nesto preko 2V.

Lukija je napisao(la):
Sto se tice napona, zar nisi primetio da pored toga sto mozes da naguras napona na 1.55V i jos podizanje u procentima? Max koji imas je 136%, sto mu dodje nesto preko 2V.
Cisto sumnjam da ce mu biti potrebno 2v :d :smoke:

Poslednja izmena:
Daaa, tek sam sada ukapirao. Hvala za info. Znas kako je kad poteras prvi put CPU, nisam obracao paznju na detalje u biosu osim za Mem. CPU i HT.

drfedja je napisao(la):
Cisto sumnjam da ce mu biti potrebno 2v :d :smoke:
I na default voltazi i na 1.55V mala je razlika u Mhz, a za 2.0v, u pravu si,
stvarno nema potrebe :d
Poz.

Poslednja izmena:
Malo OT:
nege sam procitao da je bolje koristiti kombinaciju napon + procenat nego samo napon (ako pricamo o naponima do 1.55V). Evo primer:

1.55V vs 1.4V + 110% (ne daje bas identican napon).

A sto? Ima li neko objasnjenje?

Daj neki link, molim te.

Hvala, procitacu.

Pozdrav

Nije taj link reprezentativan, nasao sam bolji ali ne mogu da se setim gde je, juce sam potrosio 2h trazeci po netu. U svakom slucaju vredi probati.

takodje sam na xtremesystems-u procitao da je bolje napon podesavati kao sto kaze lukija...kazu da su sa takvom kombinacijom postizali primetno bolje rezultate

E hvala ti za ovu potvrdu. Znam da sam negde procitao.

Sada je Venice 3800+ 370jevreja. Šta mislite koliko će spasti do Nove Godine?
Naime mislim uzeti 4000+ po mogučnosti preko ebaya pa se sada kontam koliko trebam uštediti.

Vrh Dno