Šta je novo?

Venice u prodaji!

CAR je napisao(la):
Mislim da ce iz zezanja i da ga "presmrdi"...

Ima da pici 3Giga na boxu, samo da prodju kratki rukavi :D

No, evo i sredina maja, a od Venica ni traga. :(

Trebaqlo bi ovih dana da izadje test na Benchu,stigao im je test primerak,logicno odmah zatim bi trebao i da se pojavi u prodaji kod nas jer mi se cini da potraznja za njim nece biti zanemarljiva

Za sada je sa vazdusnim hladjenjem postignuto nekih 2.9 ali u vecini slucajeva je to 2.8 ili nesto malo vise. Tek sa vodenim hladjenjem ide na preko 3Gh ali sve zavisi od primerka. Uostalom, za 10-tak dana dobijam jedan primerak iz Nemacke pa cemo da vidimo sta stvarno moze.

Interesantno... Ajde nek se neki diler ili neko ko uvozi javi ovde pa da kaze da li ima neki info kada ce moci da se kupi u prodavnici, onako, udjem i kupim?

Mozda Zormi gleda ovaj thread,on moze iz prve ruke da odgovori da li ce ga Imtel uskoro dobiti

Nemojte previse da se lozite, na sajtovima gde se testiraju procesori obicno ulete super primerci. Da ne pricam da iza toga stoji ultra skupa memorija, ploca i napajanje. Kod nas ce da dodje to sto dodje. Iskreno receno ocekujem 2.6 do 2.7 GHz stabilno. Sve preko toga - super.

Pa jeste vi to testirali pa vam zapao los primerak? :)

Ja sam zadovoljan za ovih mojih 2.5 Ghz za svaki dan, na default voltazi...
Kupicu Venice kad se pojavi, ali ne odmah nego malko kasnije, cisto eto tako zbog bezveze.
Ako mi zapadne neki OK primerak, 2.7 Ghz za svaki dan sa ovim Kingmaxom na 270 Mhz 1T... Mislim da nece biti lose ;)

Poslednja izmena:
Jesi zadovoljan, i ja sam zadovoljan mojim, na 2.4 na 1.5V ili 2.55 na 1.65V ali imas ih koji ne mogu ni preko 2.2GHz ili manje. U proseku neka je 2.4GHz a priseti se koliko se ocekivalo , da ne kazem 3GHz. Znaci pricamo o prosecima a ne o biranim primercima.

I ja sam zadovoljan sa mojim :D. Ovaj San Diego koji je stigao je exxtra primerak, ali...nemojmo se zavaravati - "obicni" primerci Venice i San Diego jezgra ce ici na 2.6~2.7 Ghz, sve preko toga je super, kao sto rece drugar...

Ovi primerci San Diega i Venica koji su mi stigli, najbrzi su iz serije (i kostace ko zna koliko), pa je i logicno da se dobro klokuju. Tako je bilo i sa NewCastle i Winchesterom u pocetku, pa se kasnije ispostavilo da je 2.4 Ghz neki prosek.

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
I ja sam zadovoljan sa mojim :D. Ovaj San Diego koji je stigao je exxtra primerak, ali...nemojmo se zavaravati - "obicni" primerci Venice i San Diego jezgra ce ici na 2.6~2.7 Ghz, sve preko toga je super, kao sto rece drugar...

Ovi primerci San Diega i Venica koji su mi stigli, najbrzi su iz serije (i kostace ko zna koliko), pa je i logicno da se dobro klokuju. Tako je bilo i sa NewCastle i Winchesterom u pocetku, pa se kasnije ispostavilo da je 2.4 Ghz neki prosek.
Mislim da generalizujes polazeci od situacije sa Winchesterom. Ja se ne bih slozio. Uzmi za primer fenomenalni ClawHammer koji su oni likovi naterali na 4GHz! Da ne pricamo da su svi FX-ovi i dalje ClawHammer, dakle procesori na 0.13mcr.
Smatram je da je do erozije overklokerskog potencijala Winchestera doslo iz prostog razloga sto je AMD svoje oskudne (u odnosu na Intel i IBM) proizvodne i inzenjerske potencijale usmerio na Venice/San Diego, odnosno kombinaciju SOI+DSL na 90nm. "Obican" 90nm postupak i njegova optimizacija je zanemaren, slobodno receno.
Sigurno je da za unapredjenje DSL tehnologije ima jos mesta, a samim tim realno je ocekivati jos bolja jezgra. Uostalom AMD ce na bazi sadasnje proizvodne tehnologije ici na serijsku proizvodnju SingleCore procesora na 3 GHz (FX59).
Prema tome, izvesnije je da ce vecina Venice/San Diego procesora biti dobri overklokeri i sto je jos bitnije, sve bolji i bolji (manje voltaze, a vece frekvencije) tokom vremena.
Moje misljenje je da svi oni koji sa Winchesterom mogu da ostvare 2.4-2.6 GHz nemaju razloga da se cimaju oko novih jezgara i trebalo bi direktno da idu na Dual Core... e sad to sto vecina nas na ovom forumu voli da ze zayebava sa kojekakvim novotarijama je posebna prica :D

Tako je bilo i sa NewCastle i Winchesterom u pocetku, pa se kasnije ispostavilo da je 2.4 Ghz neki prosek.

Pa da, neko reche pre koji dan da jedan Winch nije mogao preko 2.25, a drugi preko 2.4 na ne znam kojoj voltazi... :zgran:

Hajde ako ti nije tesko napisi oznake i iz koje je nedelje taj Venice sto ti je stigao, kada vec neces da (pre testa) otkrijes na koliko moze...

Ovi primerci San Diega i Venica koji su mi stigli, najbrzi su iz serije (i kostace ko zna koliko), pa je i logicno da se dobro klokuju. Tako je bilo i sa NewCastle i Winchesterom u pocetku, pa se kasnije ispostavilo da je 2.4 Ghz neki prosek.[/QUOTE]

Pa dobro prijatelju, ne moras otkrivati sve pre no sto objavis test na sajtu ali baci bar rec dve o tome kakav ti je primerak Venica zapao please...

Moso je napisao(la):
Pa dobro prijatelju, ne moras otkrivati sve pre no sto objavis test na sajtu ali baci bar rec dve o tome kakav ti je primerak Venica zapao please...
Rece on negde da ima nekih 2.95 GHz stabilno...

San Diego @ 2.95 ghz 100% stabilno, vodeno hladjenje

Venice...se uzasno slao klokuje..Za sada sam dogurao do 2.6, ali nisam se nesto preterano igrao...-

Cena u Zagrebu : CPU AMD Athlon64 3200+ BOX, socket 939, Venice, 2000MHz, 512kb = 210 EUR.

San Diego @ 2.95 ghz 100% stabilno, vodeno hladjenje

Venice...se uzasno slao klokuje..Za sada sam dogurao do 2.6, ali nisam se nesto preterano igrao...-

Napisi oznake i iz koje je nedelje Venice primerak koji ti je dopao, ako ti nije tesko... :type:

Cini mi se da je stiglo u BG, malo je skuplji od Wincha, model 3200+, provericu danas.

drfedja je napisao(la):
Cini mi se da je stiglo u BG, malo je skuplji od Wincha, model 3200+, provericu danas.

Ako neko ima info gde moze da se kupi, molim vas da nas obavesti...

I, ima li Venice da se kupi kod nas?
Zainteresovan sam, moze i na PM.

Mene su bas izujedale te buve :)
..da ne kazem da sam se nalozio kao mali majmun...

Jel ga sanjas :D

srkiller je napisao(la):
I, ima li Venice da se kupi kod nas?
Zainteresovan sam, moze i na PM.
Moze "Sveti Maradona" (San Diego :smoke: ), al' ne kod nas... ;)

I ne bas po popularnoj ceni... :(

U sredu stize Venice 3000+ iz Beca i za par dana kada sklopim masinu ocekujete rezultate...

@audiofreak
A po cemu je to Venice krsh? Mislim, kako si to zakljucio kada nisi imao prilike da ga probas? Evo, postuj svoje rezultate u 3dm i ostalim benchmark programima sa svojim Intelom iz potpisa pa da vidis kako ce "taj krsh" da te ostavi u prasini...
Stvarno sam cenio tvoje postove i smatrao da se veoma dobro razumes u procesore ali sada si me malo razocarao, osim naravno, ako se nisi samo salio...
P.S. Skoro svaki primerak koji su probali clanovi foruma na Extreme Users ide preko 2.7 pa cak i do preko 3.1 Ghz sa vodom, tako da ako je to za tebe krsh, onda stvarno...

Samo polako... njemu ipak pise "Intel Inside®" ispod nick-a...

Nazad
Vrh Dno