Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Ako je tako zasto onda dobro radi onaj senzor sto meri cpu temperaturu znaci radi od 10 do 61c testirano. Ja licno vise verujem ovom cpu senzoru nego ovom sto meri temperaturu jezgra.

Na taj sam mislio mada neva veze ajde da se vratimo na temu jer raspravka o senzorima nije tema.

Kakav je Thermaltake V1? Koliko sam vidio bolje hladi od Vendette 2, ali me brine buka, bučniji je po testovima. Ima prekidač za bolje i slabije hlađenje, zna li neko kakva je bučnost sa slabijim podešavanjem prema Vendetti 2, a i kakvo je tada hlađenje prema Vendetti 2? Zar nema automatsku regulaciju brzine ventilatora? Ako se ne varam Vendetta 2 to ima.

Garant nisu pravilno naneli pastu na Vendettu2, tj. naneli je na isti način kao na obične kulere, a tako na HDT kulere nije dobro... Na nekoliko review-a je Vendetta bila u klasi sa Noctua-om, pa čak i bolja od istog, a na tom testu je celih 8C lošija... nešto tu ne štima...

Ovako se na Vendettu pravilno stavlja pasta:

HDT_TIM_Application_Two_Lines.jpg
HDT_TIM_Application_Two_Lines_Spread.jpg

Poslednja izmena:
OK. A ova pasta...pošto ću sam montirati a do sada to nisam radio čitao sam oko pravilnog načina stavljanja paste, i vidio da su mišljenja različita, mnogi preferiraju da je nekom tvrđom plastikom razmažu preko cijelog procesora, ali čitao sam uputstva i preporuke recimo na Arctic Silver sajtu i od drugih proizođača pasti i oni predlažu da se stavi linija (kuda su jezgra) i da se samo stavi hladnjak preko toga, i on će sam razmazati. Kad se hladnjak digne vidi se da nije razmazana cijela površina ali kažu da je to ipak bolje. Pa sam malo izgubljen oko toga :). A vidio sam da ova Vendetta 2 dole nije ravna ploča jer su joj heatpipe tu, pa ima te brazde, kako sad tu stavljati pastu? Ove gore slike sam već vidio, da li su oni tu stavili te dve linije i onda je stavili na CPU? Bez samostalnog razmazivanja?

A šta kažete na TT TMG i1 i TT TMG i2? Neko mi je sad skrenuo pažnju na TT TMG i1. Meni lično ne treba neko ekstremno dobro hlađenje, nisam siguran da ću se igrati sa ovrklokom, a ako i budem to neće biti ništa ekstremno. Zanima me prije svega da nađem neki koji je tiši od box coolera koji dođe uz Q9550, a da i nešto bolje hladi. Navodno je TT TMG i1 dosta tih, na Thermaltake sajtu ga reklamiraju kao "Incredibly quiet with maximum cooling".

A šta kažete na TT TMG i1 i TT TMG i2? Neko mi je sad skrenuo pažnju na TT TMG i1. Meni lično ne treba neko ekstremno dobro hlađenje, nisam siguran da ću se igrati sa ovrklokom, a ako i budem to neće biti ništa ekstremno. Zanima me prije svega da nađem neki koji je tiši od box coolera koji dođe uz Q9550, a da i nešto bolje hladi. Navodno je TT TMG i1 dosta tih, na Thermaltake sajtu ga reklamiraju kao "Incredibly quiet with maximum cooling".

Eno ga TMG i2 u kutiji, Zalman 9500 na 1300 fixno obrtaja ga sije jedno 8c u loadu, pritom TMG zavija k'o blesav na 2000rpm, a Zalman cuti ko zaliven. To sto pisu na sajtu nije istina, nije uopste toliko tih. Tisi je od BOXa doduse.

Ne bih preporucio za Quad, ako vec hoces da stedis uzmi obicnu Vendettu, ali Vendetta2 je prava stvar. I Gladiator Max je super, trebalo bi da je 400din. skuplji...

ali Vendetta2 je prava stvar
Da, ali da mi je naći Vendettu 2 :)

Jel' može fino da stane na Asus P5Q Pro? Ne smetaju joj okolni elementi na ploči? Da li se teško montira?

I ostalo je ono pitanje o pravilnom nanošenju paste, inače, a i na Vendettu 2.

Bas je bilo price o montiranju Vendette. Svelo se na to da neko ko prvi put instalira LGA775 kuler i Amerikanci sa Newegg-a imaju problema. Ljudi sa foruma se ne zale na montiranje, valjda treba da nisi smotan ili tako nesto :D

@Vader tesko ces naci vendetu2 jer je gotovo nigde nema a digli su joj cenu tako da gotovo kosta isto ko Gladiator max koji je samo 5eura skuplji a mozda se najvise isplati uzeti prvu verziju vendete jer ona je negde oko 25eura.:D

@mitarus sto se tice montiranja moze da *****ava ja sam umesto ove plastike na Gladiatoru MAX stavio srafove i stego dobro jer nisam siguran u ovu plastiku da ce da drzi ovako masivan hladnjak.:-devil-:

A sto se tice ovog testa koji pokazuje da je vendeta2 losija od Thermaltake V1 to je cista glupost.:smash:

Vidiš o Vendetti nisam razmišljao. Kakva je ona ako ne uspijem naći Vendettu 2? Prije svega me zanima buka. Da li i ona automatski kontroliše brzinu obrtaja?

Vidiš o Vendetti nisam razmišljao. Kakva je ona ako ne uspijem naći Vendettu 2? Prije svega me zanima buka. Da li i ona automatski kontroliše brzinu obrtaja?

Ima 4pin ventilator, sto znaci da ce se vrteti brzinom koju diktira ploca u zavisnosti od temperature i opterecenja (naravno neka od novijih ploca sa 4pin prikljuckom).

E sad, sta je tiho je pitanje. Vendetta2 ce sa svojim vecim telom i ventilatorom drzati manju temperaturu sa manje buke. Sve zavisi koliko para hoces da izdvojis. Vendetta je oko 2000, a Vendetta2 oko 3000 dinara. Da kupujem Quad isprsio bih se i za tih 1000 dinara vise :wave:

Ma nije meni problem novac kod Vendette 2 (oko 30 €), nego je naći :)

@vader mozes naruciti ako nema na stanju vendeta2 na stanju pogledaj malo testove na netu koji pokazuju koliku buku pravi vendeta2 kod mene ovaj gladiator max kad se vrti na 900rpm onda se gotovo necuje ali neocekuj bas necujan cooler.

Skoro sam uzeo TT Big Typhoon, koji je stvarno odlican kooler za moju masinu. Odlucio sam se na kupovimu jer znam da je svojevremeno bio no1, i dugo sam hteo da ga imam u masini. Kako on stoji kada se uporedi sa CM212, Gemin2, TRUE, i Vendettom 2??? Cisto me interesuje, onako. Mislim na hladjenje naravno. Ovaj cak i na max obrtajima (1300rpm) je bas tih tako da me to ne brine...
Poz

Poslednja izmena:
Kide sve osim TRUE-a sa dobrim ventilatorom, npr sa tim na Tt-u.

Ma najbolje uzmi vendetu2 ili gladiator max najbolje hlade za male pare.

I jel na kraju gladiator max losije hladi od vendette 2? Tako barem kazu na http://www.hardwarecanucks.com/foru...1651-ocz-gladiator-max-cpu-cooler-review.html

Imas bas dosta testova na netu. U tom je ispalo da je losiji, na nekom ispada da je bolji.

Po meni je isti, mozda za nijansu bolji Gladiator Max, bazirano na nekoliko testova. Svakako mi se vise svidja "na oko", pa bih licno dao tih 400din. vise (ako su jos uvek cene kao pre nekoliko dana)...

Aj procitaj moju poruku pretposlednju poruku!
Ne bih da budem drzak, ali si brate smorio sa tim tvojim Gladijatorom, pa da pet puta bolje hladi. NHF.

Ma vidiš da čovek radi u ALTI-ju. :d

Bokaco, daj podesi taj BD na CL4 max koliko može, bolje i 4-5-5 na 850 ili 5-6-6 na 1000 nego 5-4-4 na 915!
I izvuci max magistralu, množioc smanji na x10 ili x11...

@Bokaco mozda jesam malo bio dosadan sa gladiator-om ali to nemanja cinjenicu da je to dobar a pre svega veoma tih cooler. I jos nesto ipak mislim da je vendeta2 trenutno bolja kupovina jer je jeftinija za 5eura. Ja sam ovaj cooler kupio zato sto izgleda mocnije od vendete2 a razlika je svega 2c u korist gladiatora.

@Bokaco mozda jesam malo bio dosadan sa gladiator-om ali to nemanja cinjenicu da je to dobar a pre svega veoma tih cooler. I jos nesto ipak mislim da je vendeta2 trenutno bolja kupovina jer je jeftinija za 5eura. Ja sam ovaj cooler kupio zato sto izgleda mocnije od vendete2 a razlika je svega 2c u korist gladiatora.

Covek ti je rekao da procitas ponovo njegov post. Tek je kupio cooler i obrazlozio je zasto. pominjanje gladiatora nema ama bas nikakve veze. Razilka od 2c nije u korist gladiatora, kolju se u pola stepena a to sve zavisi od setup-a, paste, spretnosti, srece itd.

Poslednja izmena:
@superstar
Cu probam veceras

Inace procitah ovaj test iznad. Ne verujem da vendetta2 kida tajfuna za 12c u loadu u jednom testu. Hm,hm.

@mcrazy vido sam da je covek kupio cooler a sto se tice tih testova na jednom sam video da je razlika bila 2c zato sam i reko da je vendeta2 zasad bolja kupovina.

Ps: neznaci ako je kupio cooler neznaci da nece ga zameniti sa boljim.

Vrh Dno