Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Šta mu fali?
Prvo, kad mi je stigla kutija, zapakovana, mislio sam da nema kulera unutra koliko je lagan.
Fan duva tj. dere se a ništa ne duva no bitno je da svetli... :S:
Testbed je sledeći: AM2 X2 @ 3250 / 1.6V
ZALMAN 9700NZ ga šije za 10-12 stepeni i ako ima 11cm fan na sebi. (56°C vs. 67°C - nije stabilan CPU sa CM coolerom)
ZALMAN 7700Cu (tj. neki Fatal1ty by CooLa :d) ga šije za više od 5°C i ako mu ventilator radi na 9 V pošto je 12@ mnogo bućan (60°C vs 67°C)
ASUS Silent Knight II kojeg sam do skoro imao je bio nešto između ova 2 ZALMAN-a.
Imam osećaj da Titan NKTZ32 od 1000 Dinara bi ubio ovo ChinaMade *****...
Ja sam totoalno razočaran, ko me je pratio ranije mogao je da zaključi da nisam naklonjen CoolerMaster-u ali ovo je prevršilo svaku meru.
Ja ne znam za dobar proizvod CM-a osim onog 4 in 3 adaptera za CM Stacker...
Tuga...

Poslednja izmena:
Šta mu fali?
Prvo, kad mi je stigla kutija, zapakovana, mislio sam da nema kulera unutra koliko je lagan.
Fan duva tj. dere se a ništa ne duva no bitno je da svetli... :S:
Testbed je sledeći: AM2 X2 @ 3250 / 1.6V
ZALMAN 9700NZ ga šije za 10-12 stepeni i ako ima 11cm fan na sebi. (56°C vs. 67°C - nije stabilan CPU sa CM coolerom)
ZALMAN 7700Cu (tj. neki Fatal1ty by CooLa :d) ga šije za više od 5°C i ako mu ventilator radi na 9 V pošto je 12@ mnogo bućan (60°C vs 67°C)
ASUS Silent Knight II kojeg sam do skoro imao je bio nešto između ova 2 ZALMAN-a.
Imam osećaj da Titan NKTZ32 od 1000 Dinara bi ubio ovo ChinaMade *****...
Ja sam totoalno razočaran, ko me je pratio ranije mogao je da zaključi da nisam naklonjen CoolerMaster-u ali ovo je prevršilo svaku meru.
Ja ne znam za dobar proizvod CM-a osim onog 4 in 3 adaptera za CM Stacker...
Tuga...

Mozda mu je baza neravna, bilo je takvih nazalost. Ja sam mog polirao :smash:

Baza je po mom mišljenju jako dobra.
Skoro da možeš da se ogledaš na njoj, ima jako sitne riseve kružnog oblika...
Sad sam stavio sam AS5 pastu, 2x 120mm TT Highest Performance, jedan usis, drugi izduv, takozvani "sendvič" i na 9V max temp pod ORTHOS-om je 60°C, na 12V 58°C...
Znači kuler je "dno" :d, na ZALMAN 7700 i ASUS sam stavljao isto AS5 a na 9700 onaj ZALMAN "lak"...
Ono prvo merenje je bilo sa njegovom CM pastom. :D

P.S. Izvinjavam se na silnim greškama u pravopisu, još sam pod "utiskom"... :d

Poslednja izmena:
dobra je za ulozeni novac, ali TRUE je TRUE :)

Prilozi

• prime.jpg
    prime.jpg
    385.2 KB · Pregleda: 83
nije uopste fancy... pretpostavljam onda da su kod tebe temperature ispod 40 C

Ne mogu da se porede Quad i Duo ali moj Box letos na 1.4V nikad nije presao 60 C. Na 1.25V je max oko 45 C. 1.5V hladi jedva, oko 70 sto je za mene mnogo ali to je Box koji kosta 0 evra. Za cenu od 60 evra ocekujem mnogo mnogo bolje, plus sto postoji velika verovatnoca da ga dobijes sa deformisanom bazom pa moras da ga smirglas.

Nije fensi, ali je po meni skupocena igracka, ukras za jelku.

Zalozi ga malo pa onda vici TRUE je TRUE a ne 1.2V @ 40 C to moze i Box.

Poslednja izmena:
Ne mogu da se porede Quad i Duo ali moj Box letos na 1.4V nikad nije presao 60 C. Na 1.25V je max oko 45 C. 1.5V hladi jedva, oko 70 sto je za mene mnogo ali to je Box koji kosta 0 evra.
to su pretpostavljam temperature pod prime_om :)

Da, na 1500 RPM sto znaci da je skoro necujan.

Josh jedan u nizu, nize su mi temp procesora nego ambijentalna temperatura :D

Odgovorno tvrdim da leti na 30+ stepeni ne moze sa boxonjom da ti bude ta temperatura...

Meni je sad sa ovom postavkom koju vidish u potpisu pri orthosu temp oko 70C... Kad je na 4ghz sa smeshnih 1.19V onda su oko 63-4 shto ce reci BOX je bolji od TRUE :D

Uff iz momenta se iznerviram kad neko tako lupa ...

Cooleri

Pa ljudi ovde se non stop ponavljate .

Vec po hiljaditi put je konstatovano da je Vendeta 2 jedan od tri coolera koji bezbedno mogu da hlade OC procesor preko 4GHz.
U prethodnim postovima imate adrese tetsova koje su ljudi odradili za nas.

Sto se tice mog iskustva i misljenja Vendete 2 vs CM212.

U pitanju su nijanse.

CM212- veoma los bucan ventilator na 2000obr. prosto zvrnda, komplikovana motaza koja u 3 razlicita montiranja daje razlicite temperature :S:. Resenje sa 3 pina =katastrofa.
pozitivno je sto dobro hladi i mozete da stavite jos jedan vent ( ali realno po meni nije potreban je se samo sace ni negreje ako je kuciste dobro provetreno)
za
Vendetu 2 reci hvale 4pina kontrola iz biosa tihi mod,laka montaza, dobro hladi, gumeni nosaci venta za vibraciju, mozda kao negativno je huk venta na 1500obr. ali se koriguje kroz bios.

Moj predlog je da se kupiti Noctua 12" koja je tisa , ima veci potisak vazduha , manji broj obrtaja i imate resenje NECUJAN COOLER bilo da je VENDETA2 BILO CM212.
Za postojece ventove samo potenciometar resava problem buke koja prosto opterecuje.
Pozz

Poslednja izmena:
@Rossi Pre svega obrati paznju na recnik i koga prozivas da lupa. Ja nikoga nism vredjao licno.

Gde sam rekao da su mi nize temp procesora nego ambijentalna temperatura ?
Ne smatram da je Box bolji od TRUE, vec da ne vredi te pare i da ne hladi mnogo bolje, sto si upravo potvrdio.

Ako su ti stvarno te temperature verovatno nisi umeo da ga nemestis ili mu je iskrivljena baza, jer sigurno nije bas toliko los.

Mene bi bilo sramota od samog sebe, da sam dao 60 eura za kuler koji jedva hladi 1.29V i pritom dostize 70 C sto je za mene neki plafon preko koga ne idem.

U idlu radi na 1000, na 60 je bas tu negde oko 1500 RPM na 70 je oko 1800 sto je nedovoljno i ja bih voleo da je vise. Tako je kada je ukljucen Asusov valjda smart fan ili tako nesto, kada se iskljuci stoji fixno na 2000 i ni makac. Vise bih voleo da moze i brze jer na 2000 nije mnogo bucan, ali to je to.

Drugari ja u klin vi u plocu.

Da rezimiram:

Kupis ili CM212 ili Vendetu 2 i Noctua 12" i resen problem hladjenja i buke sa CPUom E8200 na 4 Ghz., FSB 500Mhz, ASUS P5Q-E .Gainward 4850GS (necujna kombinacija).

Naravno uslov je da kuciste bude dovolno prostrano i provetreno.

Ostale True,Scythe i koje kakvi verovatno kvalitetni ventovi koji se prodaje kod cenjenih clanova bencha nisam probao i nisu neophodni, meni je ovo dovoljno tako da dalje jurenje vestica ,bacanje novca i gubljenje vremena ( vec sam ga dovoljno i izgubio i pokusavam da podelim sa Vama, ali neki kao da sede na usima) sa pitanjima dali je ovo ili on za razliku u oko 1000din.

Za veci OC verovatno se treba vise potruditi .

Ovde sa zavrsio i izlazim iz polemike nema svrhe ponavljati se ,
u ostalom kupujte ljudi testirajte , pa prodajte, pa opet u krug, jedini je nacin da naucite i saznate sta zapravo Vama odgovara

Pozz

Poslednja izmena:
Obratite paznju kod Noctue da za CPU kuler kupite iskljucivo NF-P12 a za kuciste NF-S12-1200, razlika je velika, koga znima zasto neka pogleda na njihovom sajtu.

Pa ljudi ovde se non stop ponavljate .

Vec po hiljaditi put je konstatovano da je Vendeta 2 jedan od tri coolera koji bezbedno mogu da hlade OC procesor preko 4GHz.
U prethodnim postovima imate adrese tetsova koje su ljudi odradili za nas.

Sto se tice mog iskustva i misljenja Vendete 2 vs CM212.

U pitanju su nijanse.

CM212- veoma los bucan ventilator na 2000obr. prosto zvrnda, komplikovana motaza koja u 3 razlicita montiranja daje razlicite temperature :S:. Resenje sa 3 pina =katastrofa.
pozitivno je sto dobro hladi i mozete da stavite jos jedan vent ( ali realno po meni nije potreban je se samo sace ni negreje ako je kuciste dobro provetreno)
za
Vendetu 2 reci hvale 4pina kontrola iz biosa tihi mod,laka montaza, dobro hladi, gumeni nosaci venta za vibraciju, mozda kao negativno je huk venta na 1500obr. ali se koriguje kroz bios.

Moj predlog je da se kupiti Noctua 12" koja je tisa , ima veci potisak vazduha , manji broj obrtaja i imate resenje NECUJAN COOLER bilo da je VENDETA2 BILO CM212.
Za postojece ventove samo potenciometar resava problem buke koja prosto opterecuje.
Pozz

Slazem se... ali fan na vendetti2 je rame uz rame sa Noctuom, a dzabe... Noctua je 1300din... garson zna nesto detaljnije o tome. :)

I ja sam hteo da menjam fan na Vendetti2, ali realno taj fan kod nas da ima bi kostao oko 1000din i ima jak pritisak i dobar protok, oko 83cfm bese na 1500rpm sto mu je max i tu se cuje slabo ako nema bucnijih ventova/komponenti u kucistu ali recimo poredjenja radi meni je tisi na tih 1500rpm nego xilence 120mm led na 1000rpm.

Pike
Naravno da je odlican vent.

Treba ga zameniti samo ako zelite tih racunar jer smanjivanjem broja obrtaja smanjujete huk ali smanjuje se i potisak te slabije hladi.:d

Pozz

Po nekoj mojoj logici, koja ne mora da je tacna, a tice se rasporeda pajpova i rasporeda jezgara, gladiator max je vise za quad a Vendetta 2 C2D.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno