jbl, gde si nabavio taj vent za memoriju? vrlo zanimljiva stvarchica.
Xexe, dobar je dobar.
Inace meni na plavom Xilence blue led pise 44cfm na kutiji a duva osetno jace od CMa najnovijeg blueled a na skoro identicnom broju obrtaja 1280 naspram 1200 kod CMa...
Nesto ne verujem da moze da ima samo 16dBa na 1500RPM, protok mozda 75CFM jer ima veliki broj peraja...Pa slazem se. obaska sto kosta 1000+din sto je bas dosta, skoro duplo vise nego neki dobri ventovi
Meni je ovo zanimljivo:
![]()
![]()
http://www.tacens.com/ventuspro.htm
1500rpm/75CFM/16Dba !!!!
nasao sam ga u nekim cenovnicima u austriji (pitanje da li imaju na legeru), kosta ~16eur i jevtiniji je od noctua NF-S12-1200
Te sa skrzanim su iz nove serije, P12, stare su S12.Po 7e su te Noctue u Nemackoj.Provereno, za 10-11e imaju neke za perajima onako skrzanim...
Dopada mi se shto ima svoj potenciometar a i lepo izgleda.
Ako je 16 evra, kako je jeftiniji od NF-S121200, kada je on kod nas ~11 evra?
Ja sam iskopao strashan vent za TRUE:
http://www.pc-koolance.eu/shop/product_info.php?products_id=288
Koja ludnica, a koshta 10 evra.:smoke:
Nije sve u cfm, ima nesto i u db.
Btw ima ovih jacih(38) ventova u radioklubu, mada nisu nimalo jeftini :S:.
do pre nekog vremena su u Pin-u bili ~1300 i vise dinara, sad bas gledam i pala im je cena na ispod 1000din. (Noktuama) Prekljuce uzeh jedan CM 12 B LED 1200, sad mi zao sto nisam gledao cenovnik...Oh well...Ovaj bar svetli plavo :wall:
Nisu u pitanju nove i stare serije, vec su NFS12 namenjene za kucista i omogucuju velik protok vazduha, tise su, vrte se na max 800 i 1200 rpm, ali imaju mali staticki pritisak tj. nisu bas dobri za hladnjake sa gustim rebrima. A NFP12 se vrte na 1300 rpm, malo su bucnije ali proizvode jaci staticki pritisak, koji je potreban da bi se produvala gusta rebra na hladnjacima npr. na TRUE.
:wave:
Garson je donekle u pravu, jesu prvo izashle NF-S8 i S12 a tek onda NF-P12 tako da ako tako posmatrash P12 i jeste novija serija.:d
Mislio sam upravo na ovo shto mad_skillz kaze, P12 je novi (najnoviji) model.![]()
Pa NFP12 je doduse izasao kad su shvatili da NFS12 nema dovoljan staticki pritisak tj. nije dobar za montazu na hladnjake. Tako da ti ti priznajem pola konstatacije - imas pola bambija za odgovor.![]()
Malopre sam zvekno orthos, posle 10 min na defaultu temp nije preshla 45c. Videcu kakvo ce stanje biti kad odradim switch.
Postoji shansa da rebra na 212-ci nisu dovoljno gusta da bi mogla da profitiraju od push/pull kombinacije, ili da ti treba neka velika boleshtina tipa Sunon...:d:smoke:
Dobar info za pasivni mod, onda ako krene da ti smeta buka lepo znash da pasivni mod ti je samo 5C topliji nego sa dva venta.
Kakav protok ima onaj braon Noctua?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari