Šta je novo?

Veš mašine

Znam da pre 20 godina Electrolux kupio AEG.
Shvatio sam da su verovatno modeli isti samo drugo kućište, bukvalno jedni reklamiraju nešto kao prednost a drugi to imaju i reklamiraju nešto drugo.

AEG je u vlasništvu Electrolux-a i AEG proizvodi su pozicionirani kao viša klasa.

Dobar dan,mala pomoć.
Bilo je negde na temi,ne mogu da nadjem.
Gorenje veš mašine.
Proizvedene u Kini ,koja prva slova imaju u nazivu.

Поздрав,
Да ли је неко вољан да подели искуства са "WHIRLPOOL FFB 7259 WV EE" ? Или неком из ценовног ранга 40/45к дин ?
Цена је приступачна а на интернету не може много тога да се нађе.

Jel ima ko mozda problem sa sivim flekama na beloj odeci , a verovatno i na drugim bojama samo se slabo vide posle pranja . Nova AEG masina je u pitanju , znaci nije grejac nije nista ostalo metalno unutra , jednostavno kao da nesto prelije preko odece na kraju nesto prljavo pa zena stavlja venis da ne bi bilo mrlja 🤨

Jeste li uradili samociscenje masine kada ste je kupili? Prazna masina na 95 sa malo praška, da se operu prezervativne masti iz fabrike.. @DEKSYSYUS

Поздрав,
Да ли је неко вољан да подели искуства са "WHIRLPOOL FFB 7259 WV EE" ? Или неком из ценовног ранга 40/45к дин ?
Цена је приступачна а на интернету не може много тога да се нађе.
Beko BM3WFSU49415WB, 9kg 1400 obrtaja.Prešao sam sa Bosch serije 2 na Beko. Tiha u radu. Kada krene pranje može da se pauzira i mašina se odmah otključa može da se doda veš. Može da se bira temperatura i obrtaji po programima.(valjda sve od 9 kg to imaju). Za sada mana je ta , što se meni lično ne sviđa nosač vrata je od neke plastike a ne od metala kao kod npr Bosch-a. Prednost garancija 5 godina. Dobro pere za sada zadovoljan.
Realno bubanj ne odaje utisak da ima 9kg, u odnosu na Bosch koji ima 6, ne deluje tolika razlika, čak mi deluje slično.

Poslednja izmena:
Beko BM3WFSU49415WB, 9kg 1400 obrtaja.Prešao sam sa Bosch serije 2 na Beko. Tiha u radu. Kada krene pranje može da se pauzira i mašina se odmah otključa može da se doda veš. Može da se bira temperatura i obrtaji po programima.(valjda sve od 9 kg to imaju). Za sada mana je ta , što se meni lično ne sviđa nosač vrata je od neke plastike a ne od metala kao kod npr Bosch-a. Prednost garancija 5 godina. Dobro pere za sada zadovoljan.
Realno bubanj ne odaje utisak da ima 9kg, u odnosu na Bosch koji ima 6, ne deluje tolika razlika, čak mi deluje slično.
Ima kao speedPerfect, skraćivanje programa pranja, npr kod brzog pranje,može da pere 28 minuta, a može da se smanji još na 19 minuta i 14 min.

Ima kao speedPerfect, skraćivanje programa pranja, npr kod brzog pranje,može da pere 28 minuta, a može da se smanji još na 19 minuta i 14 min.
I sta operes na tom ciklucu koliko puta iscentrifugira ?
Meni taj program ima smisla samo kada ubacim zavesu.
Majce koje nosim na poslu ako se oznojim samo na ledjima ovo od 28 minuta mi nema smisla jer na mojoj Beko na 40C taj program pere manje od 10minuta, prednost je sto primi dosta vode ali kada ce da zagreje vodu da to opere kako treba

Majce koje nosim na poslu ako se oznojim samo na ledjima ovo od 28 minuta mi nema smisla jer na mojoj Beko na 40C taj program pere manje od 10minuta, prednost je sto primi dosta vode ali kada ce da zagreje vodu da to opere kako treba
Dao sam primer. Isto skraćuje vreme i npr na programu pamuk, a to sam napisao kome je bitno da to treba da ima.

Majice na programu od 28 minuta su sasvim dobro oprane. Sad mnogo zavisi vrv od deterdzenta koji se koristi. A moguće i da je razlika u mašinama.

Hvala svima, online porucena i online plaćena Gorenje WNPI82BS u PC Practic (kupovao kod njih ranije, ja i prijatelj tv, sve online kupovina sa isporukom) po ceni 31.489 uz 1.990din za dostavu, ukupno 33.479din.
Bilo je jos 1-2 online prodavnice jeftinije 100-tinjak dinara al su il povezane sa Tehnomanijom (odusto kad je vec izvikana kao losa po pitanju prava kupaca) il su mi nepoznate i uzeo kod ovih.
Da mi brat i snajka budu zadovoljni, bicu i ja pare kad vidim (narocito jer sam ja platio online) ... :) .
Pozdrav, kupio sam i ja Gorenje WNPI82BS ali mi nešto nije jasno, aj leba ti reci mi u vezi otvaranja i zatvaranja vrata. Na ranijim mašinama na vratima je bila kao neka štipaljka i kad nju pritisneš vrata se otvore, naravno kad je mašina ugašena, sad na ovoj novoj nema nikakvo dugme, ima nešto sa desne strane na vratima ali mi je nejasno, vrate samo povučeš ka sebi i ona se otvore, bojim se da nešto ne pukne.

Nije to ništa,valjda vidiš,opipaš,obična uvala,kao što ima pozadi veca uvala gde ide ruka,povučeš i to je to

Zavisi od masine, ali za Beko se slazem vise ispira i cijedi ves nego sto pere, tako da ves bude samo mirisan, ali ne i opran. Candy ima isto program od 30 min, ali barem opere ves, jer ga pere skoro 20min.
Nemam poverenja u to pranje od 28 minuta, kada masina tu zageje vodu kada ce da opere.
Zagrije ona, staklo je toplo, ali za 7 min pranja ne moze nista oprati.

@msi Kao sto je kolega vec rekao, samo potegnes i otvoris ili gurnes i ona zabravii vrata, vrata ko vrata...
Samo peri, prvo odradi pranje radi samociscenja i onda udri i raci 5godina. ;)

Pozdrav svima, vidim da se prodaje ovaj model Gorenje WNEI 72 B, ali kad odem na njihov zvanični sajt, nigde nema taj model pod tim imenom? Da li je neko uzeo ovaj model i kakva su iskustva?

Hvala

Pozdrav, kupio sam i ja Gorenje WNPI82BS ali mi nešto nije jasno, aj leba ti reci mi u vezi otvaranja i zatvaranja vrata. Na ranijim mašinama na vratima je bila kao neka štipaljka i kad nju pritisneš vrata se otvore, naravno kad je mašina ugašena, sad na ovoj novoj nema nikakvo dugme, ima nešto sa desne strane na vratima ali mi je nejasno, vrate samo povučeš ka sebi i ona se otvore, bojim se da nešto ne pukne.
Kako ti se pokazala ova mašina? Centrifuga kada radi,kako se ponaša? Lupa mnogo?

Ako je uporedim sa starom gorenje WA50500, nebo i zemlja, naravno da manje lupa, ali bruji na centrifugi, mora da se čuje, upotrebio sam je dva puta do sad, slabo ispira, ostaje prašak na odeći. ***, platio sam je 270 evra, to je taj srednji cenovni rang, ima puno boljih i kvalitetnijih mašina, ali ima i jeftinijih sumnjivog kvaliteta.

Dajte neki savet sa SLIM mašinu, ide po kuhinjiski pult, treba da zameni gorenje w6402s, nadam se ovaj put nešto što manje lupa i tiše radi.

Ako je uporedim sa starom gorenje WA50500, nebo i zemlja, naravno da manje lupa, ali bruji na centrifugi, mora da se čuje, upotrebio sam je dva puta do sad, slabo ispira, ostaje prašak na odeći. ***, platio sam je 270 evra, to je taj srednji cenovni rang, ima puno boljih i kvalitetnijih mašina, ali ima i jeftinijih sumnjivog kvaliteta.
Sipas mnogo praska,a ta masina ispere 2 puta na Mix programu kad nije puna.Imas program da ponovis ispiranje da ispere jos 2 puta.

Poslednja izmena:
Ok, primetio sam i da nije povukla sav omekšivač, a sipao sam jedan čep, posle sam izvadio fioku i isprao sve to.

Tako je,kad uključim ja i stavim normalo praška sve ok,kad uključe ovi stariji ukucani jednom od 3,4 puta app mi signalizira da je otkrivena pena.Stavljaju uvek po punu čašu npr.

Od plitkih(44-45cm)nalazim recimo:

1. LG F2J3WSBWE
2.HAIER HW70-B12929-S
3. AEG L6SME47S
4. Electrolux EW6SM227C

Ti modeli baš fino primaju vodu, prilagođavaju količinu vode naspram količine veša i stvarno ne bi trebalo da bude problema. Šta si prao i na kom programu?

Nazad
Vrh Dno