Šta je novo?

Veš mašine

Nema povratne informacije. Odrađeno jedno pranje i došli stanari . Glupo mi sad da pitam... Ali ako bude problema, javiće.

Да изгура гаранцију од 5 година, за ове паре се исплати, без обзира на све друге мане.
И нека не забораве да се региструју на сајту Горења када дође машина, иначе од додатне гаранције нема ништа.
A da li imamo garanciju 5 god. Mi koji smo kupili pre npr.12 meseci kad nije bila potrebna registracija,nego je važila kao pre račun i garantni list popunjen?

Obično je kod svih za dodatni period garancije potrebna registracija tako da moraš da vidiš šta ti piše u garantnom listu ali verujem da je bez registracije to klasičnih dve godine saobraznosti.

Ali kad sam je kupio Gorenje je bila 5 god. uvek bez registracije,tek su saf koliko vidim uveli registraciju pre mižda pola godine

@ Dr Dragan

Ako je bila pet godina bez registracije onda to mora pisati u GL u suprotnom verovatno je sitnim slovima pisalo "pet godina uz uslov registracije" što si ti propustio.

Koja je preporuka za 65-100k? Trenutno koristimo neku od 6kg i izginusmo od pranja. A sledeće godine dolazi dodatni član. Išli do tehnomedije i gigatrona da pogledamo, međutim sve isto izgledaju, a prodavci samo čitaju specifikacije... Koja je razlika u odnosu na bosch od 65k i 100k? Koliko ova od 100k može bolje da opere ili šta već? Inače sam fan LG marke, ako može neka preporuka za nju

A da li imamo garanciju 5 god. Mi koji smo kupili pre npr.12 meseci kad nije bila potrebna registracija,nego je važila kao pre račun i garantni list popunjen?

Da, ako si kupio pre septembra 2024. nisi morao ništa da registruješ, imaš garanciju 5 godina. Provereno.
Od septembra 2024. je obavezna registracija za dodatne 3 godine (60 dana od datuma kupovine). To je što se tiče Gorenje, a za Hisense se oduvek moralo registrovati za produženu garanciju.

Da, ako si kupio pre septembra 2024. nisi morao ništa da registruješ, imaš garanciju 5 godina. Provereno.
Od septembra 2024. je obavezna registracija za dodatne 3 godine (60 dana od datuma kupovine). To je što se tiče Gorenje, a za Hisense se oduvek moralo registrovati za produženu garanciju.
Hvala na odgovoru.Kupio sam u maju 2024 tako da ipak imam garanciju 5 god.👍

Koja je preporuka za 65-100k? Trenutno koristimo neku od 6kg i izginusmo od pranja. A sledeće godine dolazi dodatni član. Išli do tehnomedije i gigatrona da pogledamo, međutim sve isto izgledaju, a prodavci samo čitaju specifikacije... Koja je razlika u odnosu na bosch od 65k i 100k? Koliko ova od 100k može bolje da opere ili šta već? Inače sam fan LG marke, ako može neka preporuka za nju

Opcija, funkcija, sta god bilo, koju vidim kod Samsung veš mašina je StayClean fioka.
Šta tačno to znači,na koji način to funkcioniše, kako to radi, koliko dobro to radi?

A kako radi Drum Clean, kako taj proces obavljaju sve veš mašine, sta rade?

Inace imam skoro 12g Samsung za 6kg veša i radi dobro. Sve probleme sam ja napravio sa njom menjajući joj fioku za prašak jer se nakupio i skamenio a ja uzeo novu koja ipak nije identicna iako pise da je za taj model i onda je curila voda iz nje, e da i filter kad nisam cistio onda vodu nije mogla izbaciti. Jedina 2 prolbelma sa njom su to bili.

StayClean - usmereni mlazovi vode koji ispira fioku nakon svakog ciklusa pranja.

Drum Clean:
1. Voda se zagreva na 60°C/70°C.
2. Mašina primenjuje jak pritisak vode da ispere zaostalu prljavštinu/ostatke u bubnju i odvodnom crevu.
3. Bubanj koristi kombinaciju natapanja, pulsiranja i okretanja velikom brzinom kako bi uklonio naslage.

Ma kakav samsung ves masina jako su lose.
Zbog? Odabrati dobar model i odlicne su. (Dobar model ne mora znaciti i skup)
StayClean - usmereni mlazovi vode koji ispira fioku nakon svakog ciklusa pranja.
U sustini gimmick. Marketing bezveze, to su jos neki proizvodjaci reklamirali ali to nije nista novo i primenjuje se vec 20 godina kod svih proizvodjaca.. Samo su oni uzeli za shodno da izreklamiraju to kao svetsko otkrice.

Ova od 100k, Serie 8 modeli, imaju dosta dodatnih opcija, programa itd. 4D pranje i recirkulacionu jet pumpu koja natapa ves tokom pranja. Zavisi od modela naravno. Serie 4-6 sto su jeftinije, imaju nesto manje opcija, malcice bucnije itd. Neznatne razlike prosečnom korisniku. Umesto LG, preporučio bih ti Samsung, i to Bespoke model 11kg. Odlično su se pokazale, možeš komotno uzeti neki model iz niže serije što je jedan od članova okačio, okej su, samo moj savet da se izbegava AddWash vrata. Znaju da puknu tokom godina korištenja od udaranja cibzara jer je taj tunel od plastike. Mislim da ti je ovo bolja opcija od Boscha, jer Bosch ima neke svoje mušice u radu koje većini ljudi ne smetaju, osim toga Samsung koriste i vise vode i vece su zapremine svakako.

Ova od 100k, Serie 8 modeli, imaju dosta dodatnih opcija, programa itd. 4D pranje i recirkulacionu jet pumpu koja natapa ves tokom pranja. Zavisi od modela naravno. Serie 4-6 sto su jeftinije, imaju nesto manje opcija, malcice bucnije itd. Neznatne razlike prosečnom korisniku. Umesto LG, preporučio bih ti Samsung, i to Bespoke model 11kg. Odlično su se pokazale, možeš komotno uzeti neki model iz niže serije što je jedan od članova okačio, okej su, samo moj savet da se izbegava AddWash vrata. Znaju da puknu tokom godina korištenja od udaranja cibzara jer je taj tunel od plastike. Mislim da ti je ovo bolja opcija od Boscha, jer Bosch ima neke svoje mušice u radu koje većini ljudi ne smetaju, osim toga Samsung koriste i vise vode i vece su zapremine svakako.

Da li je 944 klasa iznad 744? Ima je sad na popustu za skoro istu cenu kao 744. Po specifikacijama deluju isto

Kako se pere prvi put veš mašina?
Da li je treba bez veša uključiti da se "odmasti", ispere prljavštinu ili ne treba?
Da li prvi put oprati nesto za bacanje da ima malo opterećenja ili nema potrebe za "prvim prenjem" već odma radi "kako treba" bez posebne pripreme?

Procitaj uputstvo, sve pise.

Код Горења је колико се сећам програм на 90 С

Gorenje ima program za samociscenje drum clean ili steril tub. Pustis na to sa vrlo malo praska.

Nadjoh na netu uputstvo...
Piše za prvo pranje i pokretanje veš mašine:
"Pre prve upotrebe očistite bubanj mašine za pranje veša koristeći meku vlažnu pamučnu krpu i vodu,
ili primenite program Cotton 90°C (Pamuk 90°C). U bubnju mašine za veš ne sme da bude veš, bubanj
treba da je prazan"

Da li se nekom dešava sledeća situacija?
U pitanju je Beko WTV7622XCW
nema pravila kad ase dešava na kom programu, odmah na startu prima vodu i to duže nego inače i onda se pauzira
Prva dva indikatora trepću, čak se i vrata otključaju.
Nekoliko puta se desilo, krenemo negde ukljucimo je, posle par sati umesto da nađem opran veš ona stoji ovako
Očistiti sito-filter na dovodu vode, hoće da se zapuši od kamenca.

Koliko vidim ovaj Haier daje 7 godina garancije i ne izgleda loše.

Pozdrav ljudi, interesuje me šta je Best buy po vama u cenovnom rangu od 60 do 70 k.
Menja se Gorenje 583 posle 23 godine korišćenja.
Nešto mi interesantne bar ma papiru Haier HW80 i AEG Lfr6.
Haier ima 7 godina garancije na uredjaj i 15 na motor dok AEG ima 5 godina garancije.

Gledam ceo dan koju veš mašinu kupiti, pošto sad za Bosch nema 5 godina garancije u inat ga neću uzimati u obzir.
Tražim mašinu do 60cm dubine, oko 8kg za pranje i bar 1400 obrtaja od programa mi ne treba ništa specijalno.
Pa vrtim se oko ova 2 modela:

AEG LFR61E844BE (dubina 60.2, Volumen bubnja 53 l, otvor 49cm)
Electrolux EW6F1481E (dubina 57.6, Volumen bubnja 53 l, otvor 49cm)

i nije mi jasno što je razlika u cena skoro 10,000 din kad na papiru su skoro isti modeli, razlika Electrolux je 2.5cm plići, AEG ima jedan program više, i da skraćuje programe i to je to. I za jedan i drugi nalazim da se proizvode u poljskoj.

Uporedo gledao i ovaj 2 modela Electroluxa, koje su već skuplje

Electrolux EW7F2481UE (dubina 60.1, Volumen bubnja 68.6 l, otvor 49cm)
Electrolux EW7F3484UE (dubina 60.1, Volumen bubnja 60 l, otvor 49cm)

Razlika je što su malčice efikasniji, drugačiji "dizajn" bubnja, fioka koja ima mesto za neke Ariel PODS (šta god) i imaju mogućnost parenja 1kg veša za kao peglanje (SteamCare) mada to ne vidim da je korisno. I jedan extra program QuickCare 69min program (kad se izmeša sve).
I ova poslednja mogućnost za dodovanja tretiranaj fleka (STAIN) što sam otkrio da AEG isto ima. Bira se dodavanje u program predpranje ili to.

Sve naginjem da pazarim ovu AEG LFR61E844BE.

Ako sam dobro "upamtio" od ranije AEG i Eletrolux su "ista firma" ali AEG je bolji, kvalitetniji, delovi bolji...

(razlika 4 i 20 kopejki, kad stave lampicu od 4 kopejke nuklerna podmornica sa tovarom raketa sa nuk bojevim glavama potone prilikom probnog lansiranja rakete, a da je bila ona lampica od 20 kopejki ne bi pregorela i signalizirala bi da je silos potpljen vodom... sad se norvežani češu po gavi i pitaju se kad ce procuriti bojeve glave ili ce ipak nekako da se aktiviraju i cunamijem potope 1/2 Norveške)

Poslednja izmena:
Aeg i Electrolux su potpuno isti proizvod samo je razlika u dizajnu.Isti delovi su u Aeg i Electrolux uredjajima.

Vrh Dno