Šta je novo?

Veš mašine

Pozdrav svima.
Mojom greskom sam stavio malo više praska nego što je trebalo za pranje u Beko veš mašini. Stvorila se velika količina pene koja je izasla kroz posudu za prasak (malo) a mali deo negde dole ispod masine.
Da li sam upropastio masinu ili je ta pena izasla dole kroz otvor za paru i ventilaciju?
Ako je izaslo kroz fioku i kroz vrata, nema nikakvih problema. U buduce kad se to desi samo dodaj cep omeksivaca tamo gdje se stavlja prasak i casu dvije vode, pjena nestaje, masina nastavi da pere😉

Ako je izaslo kroz fioku i kroz vrata, nema nikakvih problema. U buduce kad se to desi samo dodaj cep omeksivaca tamo gdje se stavlja prasak i casu dvije vode, pjena nestaje, masina nastavi da pere😉
Pa ne znam gde je sve izaslo.
Kada je krenula da ispira voda je potisnula penu i samo se pojavila dole.
Odredjena kolicina pene jeste izasla kroz dno vrata i kroz posudu za prasak...
Sa leve strane, kada se izvadi posuda za prasak, postoji otvor koji prstima kada pipnem dodiruje levi deo kucista masine...
Pretpostavljam da joj je to ventilacija za paru i da je tu isto pena otisla.

Ocistio sam sve. Na podu nije bilo mnogo vode. Danas kada se skroz osusila pustio sam je sve normalno radi i masina i pumpa za odvod (ne pusta nigde vodu).

Nadam se da je nisam sredio... Nova je 🤐
Hvala na savetu za omešivač.

Pa kakva bi to mašina bila kada bi riknula od malo pene...

Pozdrav! Kupljena je ova kombinovana masina. Zanimaju me iskustva, saveti, sve o njoj. Nemam iskustva sa ovakvim masinama. Kako je odrzavati, koje programe koristiti i sta susiti, sta ne.. Hvala unapred!

Prilozi

• IMG_20240912_104757.jpg
    IMG_20240912_104757.jpg
    130.7 KB · Pregleda: 90
Imam cendija i milion programa ima u aplikaciji.

Koristimo 5-6.

Koje programe to sve zavisi, mi kuci peremo i na 30 i 40 i na 60 i 90. I moja ima kg detektor, tako da ukljucis na 90 ona sama izracuna vreme koliko joj je potrebno.

Ovaj filter dole cistio sam posle 100 pranja, kao nov.

Ovo cu takodje uskoro da pustim...

Screenshot_20240913_001500_simply-Fi.jpg

Screenshot_20240913_001503_simply-Fi.jpg
Za susenje cisto savet da se ves izvadi I koliko toliko lepo naredja, zbog guzvanja...

Prilozi

• Screenshot_20240913_001500_simply-Fi.jpg
    Screenshot_20240913_001500_simply-Fi.jpg
    110.7 KB · Pregleda: 56
Ovo je sa hOn aplikacije?

Screenshot_20240913_234919_simply-Fi.jpg

Simply-fi

Pozdrav! Da li neko ima iskustva sa masinom Gorenje WNHPI72SCS? Interesuje me kakva je i da li vredi jer meni treba masina koja bi bila koriscena jednom, eventualno dva puta u 7 dana. Po karakteristikam mi odgovara, ali me interesuje ako je neko ima kakva je u prakticnom radu?

Ljudi, mene očekuje sad kupovina svega i svačega.

Znači ako može neka preporuka za veš mašinu do 45000 i mašinu za sušenje do 45000.

Pozdrav! Da li neko ima iskustva sa masinom Gorenje WNHPI72SCS? Interesuje me kakva je i da li vredi jer meni treba masina koja bi bila koriscena jednom, eventualno dva puta u 7 dana. Po karakteristikam mi odgovara, ali me interesuje ako je neko ima kakva je u prakticnom radu?
Sa konkretnim modelom nemam iskustva, znam da je taj model kineski, valjda ce se neko javiti jos.

Taj model je Hisense prizvod.Programi su predugacki kod tog modela.

@optokapler , @Lost GhOsT
Verovatno cu je naruciti pa sta bude, bice :). Bio bih zadovoljan kada bi izdrzala taj garantni rok od 5 god. bez nekih problema. Sta ces vise za cenu od 31K.
Mnogo bolji izbor za te pare: Gorenje WNPI72B. Pravi se u Sloveniji, dosta bolje softverski odrađena i kvalitetnija..Da ne nabrajam još stotinu razloga.

Mnogo bolji izbor za te pare: Gorenje WNPI72B. Pravi se u Sloveniji, dosta bolje softverski odrađena i kvalitetnija..Da ne nabrajam još stotinu razloga.

Ову ја имам око 6 месеци,све си управу,много бољи избор неко онај кинезаћ који ми се кварио 2пут за не пуних год.дана па су ми одобрили заменску тј.овај модел који је много,много квалитетнији

Da li može kod Gorenje WNPI72B da se reguliše brzina centrifuge ili je 1200 fiksno?
Ali programi koliko vidim u specifikacijama traju i po 4 sata…kod Boscha max 2 sata.

Poslednja izmena:
Da li može kod Gorenje WNPI72B da se reguliše brzina centrifuge ili je 1200 fiksno?
Ali programi koliko vidim u specifikacijama traju i po 4 sata…kod Boscha max 2 sata.

U upustvu piše da može... A programi kod gorenja traju prilično, bukvalno oko 3-4 sata..

Ima li neko iskustva sa veš mašinom "Whirlpool FFB 8458 BV EE"? ? Planiram da je kupim, pa ako neko ima iskustva bilo bi mi od značaja da podijeli iskustva.

BOSCH WAN28223
Beko mašina za veš WUE 7722C XW0

Također zanima me ima li neko iskustva sa navedenim mašinama?

Vredi li čemu ova Gorenje

WPNEI 84 A1S WIFI​

Masina me zeza ukljucim na 90C krene da pere program traji 3h12min posle 20ak minuta samo smanji vreme pranja sati50 na primer, sacekao da dodje do 1h do kraja vidim masina je hladna, iskljucim otvorim ves hladan.
Pretpostavka crkao grejac.
Dosadasnje iskustvo sa Beko servisom u Nisu da dodju pogledaju naruce deo pa dodju za nedelju dana ceo postupak traji oko 10-14 dana. Ovo je bilo za sudomasine iskustvo pretpostavljam da je isto i za druge uredjaje.
Ako je otiso grejac mogu i sam da ga zamenim, samo gde kupiti, znam da ima delova u Obilicevom vencu?

Ako je klasičan grejač sa šrafom u sredini možeš sam da ga zameniš. I kad izvlačiš stari i nameštaš novi dihtung gumu obavezno namaži tečnošću za sudove.

Koliko se secam klasican je, kada zena prala grudnjak otisla zica i zaglavila se pa je serviser skidao grjeac i ako se dobro secam namazao gumu

Zamenjen grejač sa termostatom zamenski 1000 din košta ali nije to.
Nešto je drugo

Kad grejač crkne, često mašina ne završi rad do kraja, nego ostane na 1 min do kraja.
Kod tebe je možda timer koji upravlja radom grejača.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno