Šta je novo?

Veš mašine

Dvoumim se izmedju ove dvije masine, da li je neko imao iskustva sa njima?

Ili, sta bi trenutno bio najbolji odnos cijene/dobijeno ?
Imao sam pozitivna iskustva sa samsungom, zato sam ih naveo, ali nisam ogranicen na samsung/

Evo, da podelim prva iskustva... možda će nekom koristiti.

Za vikendicu smo kupili Beko WUE 6612D BA.
Slim mašina sa 1200 obrtaja, koja ima sve osnovne funkcije, invertorski motor i 5 godina garancije (na motor 10 godina).

Iskustva nakon (svega) desetak pranja:
  • Na prvi pogled (osećaj kad se raspakuje, pogleda kvalitet plastika, fioke, dugmića, bubnja, nogica i sl), mašina deluje mnogo kvalitetnije nego što sam očekivao za taj novac (28.800 din)... i svakako bolje od nekih drugih koje sam gledao u klasi od oko 30 hiljada (Candy, Gorenje).
  • Na osnovu uputstava i dokumentacije, izgleda da se ovaj model ne radi samo za naša siromašna tržišta (Balkan i istočna Evropa), već i za druga (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Italija).
  • Pri centrifugiranju je znajačjno tiša nego što sam mislio na osnovu specifikacija (74 dB), a u radu bez centrifuge je skoro nečujna.
  • Lako sam je iz prve (i bez alata, tj. samo ručno) nivelisao, i sasvim je mirna dok centrifugira (a probao sam je sa različitim punjenjima veša).
  • Po specifikacijama prima 6kg veša. Ipak, bubanj je dosta plitak i mislim da treba uzeti za broj veću (tj. dublju) ako je za porodičnu upotrebu.
  • Naravno, lepo pere i ispira, ne ostavlja prašak u posudi... kao što se i očekuje od nove mašine.
U svakom slučaju, ja sam zadovoljan mašinom... a što se tiče trajnosti, to ćemo znati tek za nekoliko godina.
Nama je bila potrebna mašina koja neće raditi svakog dana, već možda 50 puta godišnje, koja ima normalnu servisnu mrežu i dostupnost delova i pristojan kvalitet... i mislim da smo to i našli.

Drugari, moja masina za ves je rekla zbogom. Planiram da uzmem novu, do 50000 dajte neku preporuku, unapred zahvalan.

Možda ovako nesto

Postovani,

Da li neko ima iskustvo ili ima jednu od ove dve ves masine : HOOVER H7W449AMBC-S ili HOOVER HWP414AMBC/1-S
Kakva je uopste ova marka HOOVER ?
Hvala unapred.

Za uređaje marke Hoover se može reći sledeće: pripadaju grupaciji Candy-Hoover koja je u vlasništvu firme Haier. Kao neko ko radi na reklamacijama za sve tri marke mogu da kažem da su uređaji gore pomenute marke najmanje prijavljivani kad je o kvarovima reč. Ne znam da li je to uzrkovano činjenicom da se kupuju manje od uređaja marki Candy i Haier ili kvalitetom izrade ali ovo je činjenica. Nije baš istina ono što je rečeno na prethodnoj stranici - da ih od uređaja marke Candy razlikuje dizajn. Hoover proizvodi su po pravilu skuplji od Candy-jevih a u prilog tome mora ići nešto osim estetike (koja definitivno jeste lepša nego kod Candy-ja). Generalno gledano, Candy predstavlja dno ponude ne samo u ovoj grupaciji nego uopšteno gledano na celom tržištu, Hoover važi za sredinu dok se Haier vodi kao premium brend (makar prema kategorizaciji same kompanije). Cenovno je Hoover takođe neka srednja klasa ali ako neko razmatra kupovinu uređaja u tom rangu verovatno da je bolje izdvojiti dodatnih 100€ i kupiti uređaj nekog od proizvođača kao što su LG, Electrolux, Samsung ili nižu seriju Boscha. Mada verujem i da uređaji pomenutih marki koji koštaju koliko i Hoover predstavljaju bolju opciju.

HAIER HWD80B 1459 S8U1 ili HISENSE WD5S 1045 BB?
Koju mašinu za veš preporučujete, Hisense ili Haier, s obzirom na pouzdanost i kvalitet servisa u slučaju kvara? Kakva su vaša iskustva sa postprodajnom podrškom ovih brendova?

Od ove dve definitivno Haier.

HAIER HWD80B 1459 S8U1 ili HISENSE WD5S 1045 BB?
Koju mašinu za veš preporučujete, Hisense ili Haier, s obzirom na pouzdanost i kvalitet servisa u slučaju kvara? Kakva su vaša iskustva sa postprodajnom podrškom ovih brendova?

Ovo je kombinovana mašina, pa nosi i sve mane ovakvih uređaja.

Ja imam HW90 model i posle godinu dana rada i preko 500 pokrenutih ciklusa pranja za to vreme, mogu dati pozitivnu preporuku za ovaj brend. Pere odlično.
Svakako bih preporučio modele sa wifi jer na aplikaciji dolazi 60ak programa za pranje, od kojih su neki veoma korisni, a nema ih u standardnim programima.

Posle mnogo gledanja i vaganja sta kako odluka je pala i kupljena je Beko B4WFT5104111W.
Bas sam zadovoljan kako pere,samim izgledom i kvalitetom za te pare.

Izvinjavam se na neupućenosti ali šta znači ECO režim pranja 40-60 vreme trajanja 3:40. Da li sve ove nove mašine imaju standardno kuvanje na 90 stepeni 2 sata, pranje na 40, 60 stepeni sat vremena?

Da li sve ove nove mašine imaju standardno kuvanje na 90 stepeni 2 sata, pranje na 40, 60 stepeni sat vremena?
"standardno kuvanje" vec godinama nije na 90 stepni nego 60 stepeni.

masine koje imaju 90 stepeni program moras obicno rucno povecati temperaturu, nije dovoljno odabrati obican program za pamuk.

Izvinjavam se na neupućenosti ali šta znači ECO režim pranja 40-60 vreme trajanja 3:40. Da li sve ove nove mašine imaju standardno kuvanje na 90 stepeni 2 sata, pranje na 40, 60 stepeni sat vremena?
Eco programi štede vodu i struju, dugo peru.

To mi nije jasno, kako stedi struju, a pere 3x duze? :D

Ma ne bih cekao skoro 4 sata zbog toga, pa ne znam.

Krenem na posao, stavim mašinu žena suprotna smena kad se vrati raširi veš. Kad mi je nesto hitno, onda sat vremena jedna majca i farke pranje sušenje.

Pere sama al ne vadi i ne siri ves sama. Ne volim da ostavljam ves da stoji satima u masini preko noci i najlakse mi je da je ukljucim kad dodjem sa posla.

Svako se organizuje prema svojim potrebama.

To je program koji služi samo za sertifikaciju uređaja (da dobije A+++++).
Ostali programi služe za normalna pranja.

Izgleda da nova ves masina koju sam skoro kupio ne zagreva dovoljno vodu kada pere beli ves. U uputstvu pise da je dovoljno izabrati program pranja i da nije potrebno dodatno podesavati duzinu pranja i temperaturu vode ali Gorenje WNEI74BS cotton white i colour ves pere oko sat i 50 minuta. Na displeju pise da ce se ves prati oko 3 sata ali pose nekoliko minuta se smanji vreme na malo manje od dva sata. Vetovatno nesto pogresno radim. Da li je potrebno prilikom pranja cotton vesa dodatno podesavati duzinu pravnja vesa i temperaturu vode? Unapred hvala na odgovorima.

Kod te masine mora da se podesava temparatura pranja.Na pamuk belo je preporucena temparatura 40 stepeni.

Jel jos neko doliva vodu posto ove danasnje ves masine uzimaju suludo malo vode ?

Pere sama al ne vadi i ne siri ves sama. Ne volim da ostavljam ves da stoji satima u masini preko noci i najlakse mi je da je ukljucim kad dodjem sa posla.

Svako se organizuje prema svojim potrebama.
Pa imaš valjda odloženi start. Možeš da je podesiš i da pranje bude gotovo kada ti poželiš. Stajao veš u korpi za veš ili mašini, isti đavo.

tacno tako, vecina masina ima da se programira kada hoces da zavrsi, neces cekati pored nje.

Jel jos neko doliva vodu posto ove danasnje ves masine uzimaju suludo malo vode ?
naravno da ne, ne znam cemu bi to sluzilo...
ves treba da bude opran sa sto manje kolicinom vode, praska i utrosene energije.
Ako masina ima iole inteligentnu elektroniku trebalo bi da izbaci visak vode koji neko ubaci jer se kolicina vode dozira prema kolicini ubacenog vesa.
Vise vode znaci da treba vise vremena, i vise energije da se ona zagreje, celu tu matematiku rusis dolivanjem vode.

a masina kakva god da je sigurno ima i program za nezno pranje koji pere u vecoj kolicini vode, ali to nisu standardni programi.

Pa imaš valjda odloženi start. Možeš da je podesiš i da pranje bude gotovo kada ti poželiš. Stajao veš u korpi za veš ili mašini, isti đavo.
Naravno da imam, tako i radim. Samo kazem da nikada ne bih koristio taj eko program. Btw, koju aplikaciju si skinuo za Haier ves masinu i da li je ima na USA app store?

hOn, ali ne znam da li je ima na USA app store.
Ova aplikacija kontroliše rad svih njihovih Smart uređaja, nije vezana samo za veš mašinu.

tacno tako, vecina masina ima da se programira kada hoces da zavrsi, neces cekati pored nje.

naravno da ne, ne znam cemu bi to sluzilo...
ves treba da bude opran sa sto manje kolicinom vode, praska i utrosene energije.
Ako masina ima iole inteligentnu elektroniku trebalo bi da izbaci visak vode koji neko ubaci jer se kolicina vode dozira prema kolicini ubacenog vesa.
Vise vode znaci da treba vise vremena, i vise energije da se ona zagreje, celu tu matematiku rusis dolivanjem vode.

a masina kakva god da je sigurno ima i program za nezno pranje koji pere u vecoj kolicini vode, ali to nisu standardni programi.
Ma sve ja to razumem,ali...
Evo ti klasican primer,juce stavim da se opere cebe standardne velicine.
Krece da uzima vodu i krece da vrti bubanj ali tu nastaje problem,cebe se vrti u bubnju suvo skroz jer nema dovoljno vode.
Ne znam kako moze da se opere cebe sa par litara vode.
Dolijem dva balona od 5L i vec druga prica,prasak krece da peni i cebe je skroz mokro.
Moje licno misljenje da je to nevidjena glupost i idiotizam sa tim cuvanjem vode...kakvo crno cuvanje vode ,ne vidim logiku i zdrav razum da se suv ves vrti u bubnju i na koju foru to moze da opere na taj nacin.

Vrh Dno