Šta je novo?

Veš mašine

Pa sipam u posudi gde stavljam prasak samo spustim u tom delu onu pregradicu.
On uvek ode sa prvom vodom kao i prasak

Sta preporucujete od jeftinijih ves masina. Sto jeftinije to bolje, ne bih da dajem previse para, a opet ne bih ni pod svaku cenu uzeo najjeftiniju.. Budzet mi nije ogranicen ali takodje ni neogranicen, kucim se, opremam kucu pa mi svaki dinar ustede znaci. :)
Koja je best buy? I da, treba mi sto plica masina, svaki centimetar mi je bitan - nije da nemam prostora ali bih ga iskoristio drugacije, punjenje standardno frontalno. Hvala unapred.

Pozdrav svima.
Posedujem mašinu Indesit IWE71682.
Mašina pere duže nego što to vreme pokazuje na početku pranja tj. na displeju. Da li neko zna šta može biti problem i kako se resetuju Indesit mašine? Možda je tu problem???

Pa uvek se na početku radi o proceni vremena. Verovatno meri masu veša pa ma osnovu toga koriguje vreme

Hisense o kome sam pisao, kupljeno skoro, vec problem.
Slabije susi, nije proslo ni mesec dana.
Redovno cistim itd...

Dobro je da nisam uzeo, a otisao sam po nju...

Candy i na nizoj temperaturi suv ves totalno.

Jedino sto i na nizoj i visoj programi traju poprilicno. Preko 2,5h. Probali da slozimo malo ves pre susenja i definitivno je mnogo bolje, ne guzva.

Za nekih 15 ak dana, 20 ciklusa. Odlicno pere...

Prilozi

• Screenshot_20230930-222243_simply-Fi.jpg
    Screenshot_20230930-222243_simply-Fi.jpg
    69.6 KB · Pregleda: 46
Candy veš mašine generalno imaju dosta loš feedback od kupaca i spadaju među (naj)lošije.
Ne verujem da su išta bolje od Hisense (i Gorenje) mašina. Naravno, nije ni svaki primerak isti.

@nemanjabgd84
Da li mašina stoji napolju možda? Ako je tako, niže spoljne temperature mogu utiču na vreme sušenja kod mašina sa TP.

Dobro je da nisam uzeo, a otisao sam po nju...

Candy i na nizoj temperaturi suv ves totalno.

Jedino sto i na nizoj i visoj programi traju poprilicno. Preko 2,5h. Probali da slozimo malo ves pre susenja i definitivno je mnogo bolje, ne guzva.

Za nekih 15 ak dana, 20 ciklusa. Odlicno pere...
Iskreno, u pocetku je susila perfektno, manje guzvali od Candy, ali eto...
Candy veš mašine generalno imaju dosta loš feedback od kupaca i spadaju među (naj)lošije.
Ne verujem da su išta bolje od Hisense (i Gorenje) mašina. Naravno, nije ni svaki primerak isti.

@nemanjabgd84
Da li mašina stoji napolju možda? Ako je tako, niže spoljne temperature mogu utiču na vreme sušenja kod mašina sa TP.
Ma jok. U kupatilu je masina. Sto je najgore, mazena i pazena posle loseg iskustva sa pretodnom...
Tesko da se moze kupiti nesto losije od Candy-ja.Kome zapadne dobra taj je imao srece pri kupovini.

Ti bas nemas srece sa tim masinama :ninja:.
Mislim da nije do srece, nego je izgleda jako jako tesko kupiti kombinovanu koja je ok, a pogotovo za ove pare.

Da resim ovu muku, pa cu ici na LG, Haier ili Samsung, za vise para.
Ako ni to ne valja, kupicu odvojeno i ***

Valjda moze ovde, ako je nekome od koristi.
Reklamirao sam ovu Hisense kombinovanu.
Bili majstori i nisu ni ispitali ovaj drastican pad performansi susenja.
Bukvalno likovi pitali jel izbacila greske, napricali mi price po kojima ispada da ova masina nije ni predvidjena da susi, iako proizvodjac kaze drugacije i konstatovali daje funkcionalno ispravna :)))
Em nista nisu uradili, em ispada popljuvali onog za koga rade i napravili jos brdo propusta....
Naravno da sam odmah pisao Hisensu.
Sve u svemu, ovaj model posle pocetnog odusevljenja ipak nije za preporuku.

Imamo LG kombinovanu slim, pere fenomenalno ali sušenje nije savršeno, ni blizu.
Koju biste slim mašinu za sušenje preporučili da ide na ovu postojeću?
I imate li iskustva sa mašinom na mašinu?

Da li neko ima iskustva kako na bosh susilici spojiti crevo za odvod vode (da ne ide u posudu) ?

Ma jok, Beko, slim kupljena 2020. Danas sam isprobao taj isti tecni na jednoj blzici koju cerkica uprljala tortom, odmah potapanje u toplu vodu 1/3 cepa samo ostavio da stoji tako, kada se ohladila voda pogledam sve skinuto. Bilo je i nekog vocnog preliva u torti. Znaci carape nema sanse da opere na 40 taj tecni

Imamo LG kombinovanu slim, pere fenomenalno ali sušenje nije savršeno, ni blizu.
Koju biste slim mašinu za sušenje preporučili da ide na ovu postojeću?
I imate li iskustva sa mašinom na mašinu?
Mrka kapa za slim susare. Bio je neki Beko model, ali nabavka je bila teska. Ostali ozbiljniji proizvodjaci ne prave slim susare.

Bila beko 2020. u Nisu samo jedna bla na stanju, 2021. za crni petak se nekoliko prodale posle ih nije ni bilo u nabavi, prosle godine sam isao da se raspitam za Bekov kazu mozemo da narucimo ali pomenuse da je poskupela i to lepo pa sam odustao od daljeg trazenja, na kraju kupio polovnu
Evo kako je kod mene.
Razmisljao sam da mi napravi neko postolje na točkiće da mogu da je izvučem ali mora mnogo da se uklapa jer je prozor iznad.
Zna da malo odšeta kada je mašina pomeri ali ne može da sklizne.

IMG_20231006_222830.jpg

@Oswajac , pitao sam te za proizvodjaca iz razloga sto sam imao cudno iskustvo na nekom modelu Bosh-a i ladicom za tecni deterdzent.
Kao da je kod predpranja izbacivala tecni deterdzent iz pregradice za glavno pranje.
Razlog za sumnju bio je losije pranje generalno. Moguce da domacica nije konsultovala uputstvo. Ta pregrada za glavno pranje je imala mobilnu "kapiju" koja se podigne kada se sipa prasak
a spusti poput barikada kada se u tu pregradu naspe tecni deterdzent.

Vrlo slicno kao na slici.

bosch fioka za deterdzent.jpg

Imam isto, tu pregradu spustim, i uvek sacekam da krene sa radom, prvo primi malo vode u prvoj pregradi za predpranje, onda kao da je izbaci, onda tek tada sipam tecni sa spustenom tom pregradom, obelezeno je i koliko se sipa ml. Desilo se da je gospodja sipala jednom tecni, zaboravila da je ukljuci, lepo se slio deterdzent i ona je pustila posle par sati, rezultat fleke na odeci, decjoj, srecom bila odeca za po kucu.

@Oswajac , pitao sam te za proizvodjaca iz razloga sto sam imao cudno iskustvo na nekom modelu Bosh-a i ladicom za tecni deterdzent.
Kao da je kod predpranja izbacivala tecni deterdzent iz pregradice za glavno pranje.
Razlog za sumnju bio je losije pranje generalno. Moguce da domacica nije konsultovala uputstvo. Ta pregrada za glavno pranje je imala mobilnu "kapiju" koja se podigne kada se sipa prasak
a spusti poput barikada kada se u tu pregradu naspe tecni deterdzent.

Vrlo slicno kao na slici.

Pogledajte prilog 407668
A da li je neko imao problem da mu uzme omeksivac prerano.
Mami na novoj masini vec ne mirisi. Omeksivaca nema posle pranja.
Privremeno resenje joj je da sipa omeksivac pri kraju pranja. I onda je ok. Sto nije resenje. Bosch serija 4 u pitanju.

Isti problem imaju rodjaci sa hisense wfpv7012.Uzima omeksivac prerano pa mora da se stavlja na zadnjem ispiranju.Serviser kaze da je verovatno elektroventil.

Nije od starta.Kasnije je pocelo da se desava.Garancija je prosla,bila 2 godine.

Kod mene se desava da uzme omeksivac samo kada prepunim deo z aomeksivac kada ode preko max.
Keva po difoltu nikada ne sipa u njenoh masini omeksivc na pocetku vec zna kada treba da sipa na kraju rada i tada sipa, stavije na pauzu saceka sat vremena da odstojo i tako radi uvek

Nema mi smsila sa se omeksivac odmah ne sipa?
Svakako ne prepuni, svasta smo probavali.

A da li je neko imao problem da mu uzme omeksivac prerano.
Mami na novoj masini vec ne mirisi. Omeksivaca nema posle pranja.
Privremeno resenje joj je da sipa omeksivac pri kraju pranja. I onda je ok. Sto nije resenje. Bosch serija 4 u pitanju.
Da. Isto je bilo na ovoj mojoj, Series 6

Nazad
Vrh Dno