Šta je novo?

Veš mašine

Dezodoransi, nego šta. Kad se fleka javi, najgore što može da se uradi je da se majica opere a fleka da se ne skine dovoljno. Ako onda pređeš peglom... Lakše se onda skine štampa. Izbeljivač izbeli fleku ali ako opeglaš tuda, eto je natrag žuta boja.
Jedno od poslednjih što sam koristio je Nivea Black and White antiperspirant i ne ostavlja fleke. Na tamnoj majici tj. ali na beloj... uh.:)
Ma zaj*bi štos, koristiću samo sapun pod pazuh. Bar se neću mučiti posle a i zdravije je.

Mašina se pobila prvo sa WC šoljom, zatim prešla na goloruku kadu i najzad zaskočila lavabo. Supruga je probala da se izbori ali nije uspela, pala i krv. Sad mi je potrebna nova veš mašina sa sušenjem veša i manje krvoločna.

Ako je jos ispravna, zamenis amortizere i vozi dalje.

Bas tako, ne pustaj to vise blizu zene.

Dezodoransi, nego šta. Kad se fleka javi, najgore što može da se uradi je da se majica opere a fleka da se ne skine dovoljno. Ako onda pređeš peglom... Lakše se onda skine štampa. Izbeljivač izbeli fleku ali ako opeglaš tuda, eto je natrag žuta boja.
Jedno od poslednjih što sam koristio je Nivea Black and White antiperspirant i ne ostavlja fleke. Na tamnoj majici tj. ali na beloj... uh.:)
Ma zaj*bi štos, koristiću samo sapun pod pazuh. Bar se neću mučiti posle a i zdravije je.
povidon jod rastvor je najbolji

Ja imam pozitivna iskustva sa antiperspirantima sa oznakom "aluminium salt 0" odnosno bez aluminijuma. jedino njima nisam sjebao majice. svi ostali su ih uništili.

To si u pravu, koristim Niveu bez aluminijuma i nemam tih problema godinama. Ti antiperspiranti, cim ih naspricas, stvaraju neke bela ****** kao oni sprejevi za NG sto spricas bor i tako to.

Mašina se pobila prvo sa WC šoljom, zatim prešla na goloruku kadu i najzad zaskočila lavabo. Supruga je probala da se izbori ali nije uspela, pala i krv. Sad mi je potrebna nova veš mašina sa sušenjem veša i manje krvoločna.
Miele?

Ja imam pozitivna iskustva sa antiperspirantima sa oznakom "aluminium salt 0" odnosno bez aluminijuma. jedino njima nisam sjebao majice. svi ostali su ih uništili.
Ako nema aluminijuma onda nije antiperspirant, već samo dezodorans.

Pozdrav ljudi ...da li moze neka preporuka za masinu cenovnog ranga 30.000-35.000 sa sto duzom garancijom.
Po onome sto sam video u ponudi su gorenje,beko,vox,candy,ariston,indesit,hisense...
sta je najpouzdanije od ovih brendova...video sam par modela gorenje sa inverter motorom oko 35.000 model je

Gorenje Mašina za pranje veša WNEI 74 SBS...​

Koja je razlika tj sta znaci inverter motor bez cetkica?

Hvala unapred

Znači da je inverter motor... Je l postoji veš mašina sa inverter motorom za 35k?

Vecina masina je sa inverter motorom.
To sad dodje kao neki standard.

Ni obican motor sa cetkicama nije pravio probleme, cetkice se ne trose toliko da bi one bile mana, inverterski motori su tu vise zbog bolje kontrole obrtaja.

Na masinama probleme prave sitnice koje nisu vezane za motor, grejac, pumpa, releji, el ventili,
motor 99% nece biti problem ni jednoj masini.

Najgori su mehanicki problemi koji su skoro pa ne resivi a najcesci su na jeftinim masinama jer su konstrukciono slabe.

Poslednja izmena:
Mom bratu pre neki dan crkao motor na gorenje mašini, par meseci pred istek garancije. Kad je kupio novu tu gorenje 2018 , nakon 7 meseci mu isto crkao motor i zamenjen novim. Sad se opet čeka nov motor, dakle dva motora u garanciji, dešava se , retko al dešava se.

sve i da mu je crkao motor kad je masini istekla garancija, motor bi trebalo da je u garanciji 7 meseci duze jer je zamenjen posle 7 meseci. sad kad mu zamene opet ima garanciju

ako je inverter garancija je 10 godina :D ima da tera iha...

Mislim da ne ide to tako, garancija na motor važi od datuma kupovine uređaja a ne od datuma promene motora. Eventualno može da se produži za onoliko dana koliko je uređaj bio u servisu.

Mislim da je East46 u pravu. Niko mi do sada nije produzio na taj nacin garanciju. Jedino mi je sa zamenom sprave za vezbanje u Decathlonu u hrvatkskoj produzeno od toga datuma, nuliralo se kao da sam tek kupio uredjaj iako je bio 4 meseca kod mene.

to onda nije pravedno? sta kaze zakon? jel na strani potrosaca ili kapitalista?

Tako je jedino pravedno. Garantni rok staje kada se uređaj pokvari, i nastavlja kada se uređaj popravi ili zameni za nov, i tako do ukupnog isteka garantnog roka od 2,3 ili 5 godina, koliko je već proizvođač propisao, a mi prilikom kupovine na to pristali. Kada bi garancija kretala iznova i iznova, ljudi bi dolazili u razna iskušenja.

I meni bi trebala preporuka za mašinu do 30-35 (+- koja crvena) hiljada. (Pra)Stara Gorenje je juče u toku rada podivljala, izvitoperila gumu na vratima, nema više popravki vreme je za zamenu. Da li da samo gledam modele sa inverter motorom?

Poslednja izmena:
Ja sam skoro kupio Beko WTV 7522 XCW. Cena je bila 35000 sa sve doplatom za isporuku. 5 godina garancije, inverter motor sa 10 godina garancije. Još je rano da kažem koliko je dobra, ali za one koji traže inverter motor i što dužu garanciju u ovom cenovnom rangu nema mnogo izbora. Prethodna Beko mašina je trajala 19 godina uz jedan veći servis, tako da se nadam da će i ova biti ok.

Odlučio sam se za Gorenje WNPI62SB (inverter, 6kg, 1200 rpm), takođe ima 5 godina garancije, a 10 na motor. Specifikacija zadovoljava moje potrebe.

Gledam Haier i vidim da su OK što se garancije tiče, ali kakvi su što se servisa tiče? Kakva je uopšte mreža i dostupnost istih?

Gledam Haier i vidim da su OK što se garancije tiče, ali kakvi su što se servisa tiče? Kakva je uopšte mreža i dostupnost istih?
I mene isto zanima. Po stranim sajtovima uglavnom pohvalne reči. Gledam njihov model kombinovane i mislim se da pazarim. Jel ima neko iskusta još da podeli što se tiče Hailer modela?

Po cenama mi nisu baš nešto jeftine, ali gledam po netu i dosta Nemaca je koristi. Zaključujem ne bi to trebalo da bude loše jer ipak to tržište zahteva iole ozbiljnije proizvode. Što se garancije tiče opet prednjače: 7god na mašinu i 15god na motor. No, sve to pada u vodu ako nemaju servise.

Nazad
Vrh Dno