Šta je novo?

Veš mašine

Samsung WW81T301MWW LE u G******** 32.999 na "akciji". Kakva su iskustva sa Samsung mašinama i da li ima bolja za te pare?

Energetski razred: F < LOL gde si to iskopao ?

Nova nomenklatura je od ove godine tako da ne bude ja hoću mašinu A+++++++++++++++++++++++++++++++

A da necete možda A++++++++++++++++++++

Tako da se sad meri na 1000h, a ne na godišnjem nivou.
Za konkretatn model Samsunga, posto ni meni vise nista nije jasno s novim pravilima.

93kWh na 100 ciklusa pranja?

Prilozi

• samsung-WW81T301MWW-LE.png
    samsung-WW81T301MWW-LE.png
    54.2 KB · Pregleda: 33
7076B2FE-4737-48DE-9B1F-B4FF2222216E.jpegJa pazario ovu zver od masine i prezadovoljan sam .

Energetske oznake su samo za ECO 40-60, koji se uglavnom nikad i ne koristi.
Međutim, može da bude pokazatelj generalno efikasnosti mašine.
Mašine u kategoriji A troše oko 47-48kW za 100 ciklusa, kategorije B oko 57kWh, C oko 67kWh.
Naravno, efikasnije i kvalitetnije mašine su i dosta skuplje, pa ako se gleda samo u smislu potrošnje, ove najjeftinije su verovatno isplativije.
Ako se godišnje koristi za 250 pranja, razlika između mašine kat B i F po prostoj računici je oko 90kwh; A i F oko 115kWh godišnje. Ovo obično nije baš ovako prosto jer su različite razlike na različitim programima.
Drugo je buka, jeftiniji modeli idu i do 80dB, a kvalitetniji do 70dB i manje. Ta razlika se lakše primeti :)

Poslednja izmena:
Miele wmb120wps

Ja sam moju ocistio sa sodom bikarbonom a kazu da treba taj Calgon koristiti. E sad to treba poceti kad je nova masina jer ces staru samo zapusiti kamencem kad krene da otpada.

Znas mene,sve na max :ROFLMAO:

Zbog nedostatka prostora u planu je kombinovana mašina za pranje i sušenje. I bio bih spreman da izdvojim do 100.000 za nešto "kvalitetnije". LG mi se cini kao najkonkretniji u tom cenovnom rangu. Da li neko ima iskustva/informacija u pouzdanosti tih mašina?

Cuo sam sve najgore o njima nazalost.

Ja imam LG kombinovanu slim i mogu da se zakunem u nju. Em skida sve živo, em je tiha, em ne troši puno struje. Već 2 godine je koristim.

I ja sam u potrazi za kombinovanom mašinom i prvenstveno sam gledao Beko i LG jer imam pozitivna iskustva sa oba proizvođača, ali mi nije baš jasno zašto su najjeftinije LG mašine skoro pa duplo skuplje od najjeftinijih Beko mašina, zar su zaista toliko bolje ili se samo plaća LG brend...?

...zašto su najjeftinije LG mašine skoro pa duplo skuplje od najjeftinijih Beko mašina, zar su zaista toliko bolje ili se samo plaća LG brend...?
To kao da pitaš zbog čega je najjeftiniji Sony televizor 2x skuplji od najjeftinijieg VOX/FOX/Stella/Adler... ?!? :D
Ili hoćeš poređenje u auto industriji?!? :p

Ima smisla da porediš jači Beko model sa slabijim LG, kada im je cena u istom rangu.

Jasan je meni koncept "koliko para toliko muzike", to je zapravo i bila poenta mog pitanja jer Beko generalno nije baš isti fazon kao VOX, FOX, Tesla i tako to, barem kada su u pitanju neki drugi uređaji, pa mi je zato ipak bilo malo čudno...

tu je uvek dilema. da li uzeti entry model boljeg brenda ili high end model losijeg brenda za iste pare....

Od jednog servisera sam čuo da te kombinovane najbolje pazariti od LG-a, ako je moguće višu klasu.

Još samo da skontam šta se kod njih računa u višu klasu pošto kod nas u prodavnicama koliko vidim nema baš puno različitih modela i većinom su između 80 i 90 hiljada...

Znači Samsung otpada. Koju biste preporučili za 33k?
Ja sam 2014 kupio Samsung WF 60F4E0N0W za 34-35krsd, bilo neki veoma veliki popust nekoliko dana u Tehnomaiji (2014. godina) na Samsung masine, pa umesto da potrosim 45-50krsd koliko je kostala bez popusta (ako se dobro secam).
Radi, sve pere, ja nemam problema s njom, nije mi bucna jer je van stana, na zatvorenoj je terasi, ne secam se da joj je dolazio majstor, problem je sto treba povremeno ocistiti dozer za prašak, hoce da se nahvata i okamenu prašak u pregradama, a treba redovno cistiti i filter masine, da ne zapuši pa da ne moze masina izbaciti vodu...
Sve u svemu tad su bile vrlo kvalitetne.
Nema ni korozije po njoj.
Pa ako sta znaci drago mi je da pomognem...

Kod drugara koji radi sa belom tehnikom 500e

to si uzeo novo ili polovno? deluje novo, ali ko ce ga znati

Model WMB120 je iz 2015.godine. Dakle, može da bude max. do 6 godina star ili naravno manje.
Nove su oko 1000eur.

Preporuka za mašinu punjenje odgore? Da daju garanciju 5 godina i da valjaju,mislim da se ne kvare u garantnom roku.Pere 1-2 puta na dan,potrošnja struje me ne interesuje.

Nazad
Vrh Dno