meni se ovo desilo, nikakva steta nije nastala, ali od tad obavezno pazim!Ako ide dupli šuko kao na slici, da se obrati pažnja kako ulaze stope od utikača. Nama je takav jedan ubio VHS i 3 TV-a tako što se prilikom ubadanja gore gornji kontakti (faza i nula) nešto razdvoje a donji približe jedan drugom. Ovaj označen crvenom je bio i dodatno nakošen ulevo. I onda umesto da stopa uđe između ona prolazi sa desne strane i jedva da pravi kontakt. Nažalost, nula je bila vezana za taj kontakt.
Šanse su male da se i drugima desi ali valja pripaziti. I da ga pohvalim, domaći je proizvod.
Pogledajte prilog 320365
Verovatno će raditi bez problema ako je sušilica sa toplotnom pumpom, dupli šuko obavezno, ne neke kung-fu razdelnike. Koji modeli konkretno? Proveri specifikaciju potrošnje.
Malo upadam u koverzaciju, ali veliki potrošači, kao veš mašinu, nikad ne stavljati na dupli šuko.Ako ide dupli šuko kao na slici, da se obrati pažnja kako ulaze stope od utikača. Nama je takav jedan ubio VHS i 3 TV-a tako što se prilikom ubadanja gore gornji kontakti (faza i nula) nešto razdvoje a donji približe jedan drugom. Ovaj označen crvenom je bio i dodatno nakošen ulevo. I onda umesto da stopa uđe između ona prolazi sa desne strane i jedva da pravi kontakt. Nažalost, nula je bila vezana za taj kontakt.
Šanse su male da se i drugima desi ali valja pripaziti. I da ga pohvalim, domaći je proizvod.
Pogledajte prilog 320365
Od ljudi koji zastupaju ovu tezu baš si mene našao da poklopiš.Malo upadam u koverzaciju, ali veliki potrošači, kao veš mašinu, nikad ne stavljati na dupli šuko.
Moja veš mašina je max 2.3kW, a sušilica 1.8kW. Obe su 10A.Kod veš mašine samo grejač pravi opterećenje, a on ozbiljnije radi kad se koriste programi za 90 i 60 °C. U svakom slučaju uz sušilicu sa toplotnom pumpom to opterećenje nikad ne prelazi 16A. Znači uz propisno izvedenu instalaciju to radi bez problema.
Izvodi od 20 A i više nisu ni predviđeni za standardne utičnice.
Za ove mašine konkretno mislim da mogu bez problema da rade na zajedničkom izvodu od 16A. Moja mašina za veš deklarisana je na 2200-2400 W kad radi i grejač, mašina za sušenje 750-850 W. Znači u najgorem slučaju istovremeno mogu da povuku 14A.
Da, kada je tako, onda verovatno može na jedan od 16A.
Nikad nisam nešto gledao to, na mojim uređajima piše 2.1-2.4kW za veš mašinu i 1.10kW za sušaru (Total rated load in kW).
Da biste se orjentisali koliko šta ša troši, 1000 w povuče struju od 5A.
Moja veš mašina je max 2.3kW, a sušilica 1.8kW. Obe su 10A.
Standardne sušilice sa tp koje sam ja gledao su uglavnom deklarisane na 700-800W.
Što bi pretpostavljam bilo presostat?E11 previse vode u bubnju.
Hvala puno!
Grejač jer nije grejao vodu od kad se pojavila greška, ili bar tako deluje, a pumpa je valjda vrisnula. Grejač je bio ispravan, kasnije sam proverio sa živim žicama. Nisam imao moj unimer kod sebe, neplanski je bilo da proveravam to.Zbog cega su menjani pumpa i grejac? Zbog ove greske ili zbog problema sa grejacem i pumpom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari