Šta je novo?

Veš mašine

Pozdrav, da li moze neko da mi kaze da li vredi uzeti polovnu kombinovanu ves masinu brenda Siemens ili Lg radjeno za svajcarsko trziste?

Dakle moram kombinovanu, znam sve. Ali kontam da je bolje polovna jaca marka nego neki gorenje nov, pogotovo jer je pravljeno za npr svajcarsko trziste. Budzet ogranicen, tako da logicno nemam novca za novu LG.

Nije bolje.

350eur nije najjeftiniji model, to su vec sasvim dobre masine.

Apsurd je dati 350eur za polovnu i furati se da je to dobar deal.

trgovci polovnim masinama su bezobrazni sa tim cenama, preko ih uzimaju za dzabe ili smesne pare kao otpad
a ovde 350eur kao top proizvod...nema sta dobar biznis, kako li su se samo setili?

Poslednja izmena:
pricam o kombinovanoj ves masini. Ja nisam ni nasla novu za 40.000 nigde.

Da li neko ima preporku za neku kombinovanu masinu do 50.000?

Kako se uzme. Nova Midea je radila nešto više od dve godine, uz 4-5 popravki. Polovna Siemens od 100€ mi radi već osam godina. Možda je sada drugačija situacija sa novim brendovima.

Ma novo je novo. Uz napomenu kavlitet i trajnost proizvoda od pre 30 godina i danas je nuporedivo.

Evo ja sam vec sam pisao najeftiniju FOX ves masinu sam kupio i trajala je mislim 14 godina. Ej najeftinija i bez iakakve popravke,
kaze majstor nesto e iskrivilo i treba platiti skoro 10 000 hiljaa i opet nije siguran kako ce uspeti propravak,
i onda sam je casno penzionisao.

Valde , izuzetak koji si naveo ne moze da bude pravilo.

Ma novo je novo. Uz napomenu kavlitet i trajnost proizvoda od pre 30 godina i danas je nuporedivo.

Imam isto mišljenje. Mene je na kupovinu naterao splet ne tako dobrih okolonsti. U počeku sam računao kao privremeno rešenje. I sada je, skoro osam godina :D

Pozdrav.Razmišljam da kupim ovu mašinu: haier hwd80-b14979s. Neko sa iskustvom? Neka zamerka? Da li se isplati(jer je cena veća).Porodica od 3 člana bez male dece.

Da li mozda neko ima ovaj ili slican model

Beko HTV 8636 XS0?​

Trenutno je na vecem snizenju. Pa kontam da uzmem.

Kupljena nova masina. Haier hwd100-b14979s niko nista mi ovde nije pisao o njima kada sam pitao mada po internetu kazu da je ok .Nadam se da ce opravdati cenu od 700+ evrića .Javljam iskustva kada stigne i kada se malo isproba.

Može li neko preporučiti neki prašak ili tečni ili običan za mašinu kao i omekšivač.

Pre kupovine Hotpoint, Whirpool i Indesit uređaja za sušenje veša, nije loše proveriti da nisu bili izlistani za zamenu zbog opasnosti od požara. U poslednjih 7-8 godina veliki broj modela (oko 20%) ovih brendova su imali problem sa potencijalnim samozapaljenjem.

Link

Može li neko preporučiti neki prašak ili tečni ili običan za mašinu kao i omekšivač.
Nekada je u YU slovenačko-hrvatska kombinacija bila dobra - Gorenje + Faks. Ne znam kakav je Faks danas. Koristio sam Merix jer je bio povoljniji od drugih a lavander je posebno za izbegavanje jer dobro miriše a pola se ne rastvara u vodi. Koristim Persil prašak sad, nije loš. Koristio sam i njihove tečne, jak miris ali lošije peru. Ariel prašak mi je dobar bio za beli veš.
Opet, vidi npr. na Ana.rs, one tamo su pametnije i iskusnije od nas muških.;)

Odličan je Faks.

Poslednja izmena:
Vidim da se ne preporucuje kombinovana varijanta ves masina/susilica. Je l' moze malo vise informacija zbog cega, sta je problematicno u toj kombinaciji?

Ako gledam npr. u LG varijanti, odvojeno, izadje bas dosta kesa, tipa min. 60k za ves masinu i oko 90k za susilicu.

Kineska kompanija Hisense je otkupila celo Gorenje. Ali gde se pravi koji model koje mašine, to danas možda zna samo neki server u Kini. :p

Stigla Ves Masina Haier.Povezao i odradio prvo pranje bubnja.Sutra svečano puštanje u rad.

Evo da pitam cena masine je oko 29 000 dinara
koja od ova cetiri modela ima prednost , svejedno da li je 6 ili 7 kg

Indezit EWSC 61251 W EU N
Whirpool FWSG 6125 W EE N
Ariston NS702 U W EU N
Hisenese WFPV 7012 EM

Ovo sam našao. Ostalo pokušaj da saznaš po nekim forumima koji se bave belom tehnikom.

Evo da pitam cena masine je oko 29 000 dinara
koja od ova cetiri modela ima prednost , svejedno da li je 6 ili 7 kg

Indezit EWSC 61251 W EU N
Whirpool FWSG 6125 W EE N
Ariston NS702 U W EU N
Hisenese WFPV 7012 EM
Whirlpool, Ariston i Indesit su slicne.Bubnjevi su isti.
Komsija imao Whirlpool i lageri otisli posle 3-4 godine.

Znaci whirpool nista.
Za ariston sam citao ovde fa mu je elektronika problem.

Nazad
Vrh Dno