Šta je novo?

Veš mašine

Bubanj ti je manji, tvoj je 54L, moj 64L, lazno pisu da je isto 9kg, nije veruj mi. Sve ostalo je isto, samo sto tvoja ima wifi, meni nepotreban. Sve koje u nazivu imaju slovo H su kinezi, od njih bezi, sa ovom ces biti zadovoljan.
Samo ima jedna nedoumica,kod njegove mašine oznaka WPNEI94A1SWIFI,9tka verovatno označava 9kg,zapremina 54l,takodje postoji WPNEI74A1SWIFI 7kg, isto zapremina 54l,razlika u ceni stoji,sve sa njihovog sajta.Ako je isto ne vidim poentu reklamiranja dve različite cene i oznake na gorenje sajtu.Nesto mora da je drugačije.Razlika je 3000 din.
Nesto mi tu ne pije vodu

Zdravo narode, stigla mi je masina Gorenje WNEI94BS, povezao sam sve i namestio nozice da se ne klima.. Jedino sto nije ravna kad savim libelu, trebalo bi da se malo podigne sa prednje i desne strane, jel to nece da steti masini prilikom rada ako se ostavi tako ili mora da bude skroz ravna pod libelom?

Samo ima jedna nedoumica,kod njegove mašine oznaka WPNEI94A1SWIFI,9tka verovatno označava 9kg,zapremina 54l,takodje postoji WPNEI74A1SWIFI 7kg, isto zapremina 54l,razlika u ceni stoji,sve sa njihovog sajta.Ako je isto ne vidim poentu reklamiranja dve različite cene i oznake na gorenje sajtu.Nesto mora da je drugačije.Razlika je 3000 din.
Nesto mi tu ne pije vodu
WPNEI94 ima pumpu koja tusira ves u toku pranja/ispiranja.

Zdravo narode, stigla mi je masina Gorenje WNEI94BS, povezao sam sve i namestio nozice da se ne klima.. Jedino sto nije ravna kad savim libelu, trebalo bi da se malo podigne sa prednje i desne strane, jel to nece da steti masini prilikom rada ako se ostavi tako ili mora da bude skroz ravna pod libelom?
Stavi skroz ravno,ne vidim problematiku da još malo našteluješ nozice.
WPNEI94 ima pumpu koja tusira ves u toku pranja/ispiranja.
Nisam to znao,hvala.

^ Kad je uključiš da centrifugira, odgovor će ti se sam kasti.
Pozdrav
Jao brate.. Kad vidim ovakve odgovore, ne znam sta bi rekao.. Lepo pitam PRE nego sto je ukljucim da znam da li steti masini, da znam da li da je pustam u pogon ili ne. Dakle stoji stabilno, ne mrda ali mi je glavna briga da se ne osteti.

Stavi skroz ravno,ne vidim problematiku da još malo našteluješ nozice.

E moj brale, al zato ja vidim.. zategli su ih toliko da nema sile da ih odvrnem. Probao i ja i drugar koji je malo jaci, ne mrda. Sa kljucem ne moze jer je nogica gumirana i onda bezi i kida gumu.. Ta jedna sto smo nastelovali srecom nije bila stegnuta i masina ne mrda, ali ove ostale ne vidim kako bi mogao da nastelujem.

Poslednja izmena:
Mora da bude ravna li belom, svakako će ti šetati kada krene da centrifugira, zato će i škoditi mašini svakako. Na to mislilo iz predhodne poruke.

Jao brate.. Kad vidim ovakve odgovore, ne znam sta bi rekao.. Lepo pitam PRE nego sto je ukljucim da znam da li steti masini, da znam da li da je pustam u pogon ili ne. Dakle stoji stabilno, ne mrda ali mi je glavna briga da se ne osteti.

E moj brale, al zato ja vidim.. zategli su ih toliko da nema sile da ih odvrnem. Probao i ja i drugar koji je malo jaci, ne mrda. Sa kljucem ne moze jer je nogica gumirana i onda bezi i kida gumu.. Ta jedna sto smo nastelovali srecom nije bila stegnuta i masina ne mrda, ali ove ostale ne vidim kako bi mogao da nastelujem.
Možda ti je najlakše da je oboriš na "ledja",pa razmrdaj,olabavi nožice,pa vrati normalno i šteluj.

Probali smo opet drugar i ja, uspeli smo ovaj put da namestimo, bilo je malo kriticno jer je pad u kupatilu sacuvaj Boze pa je razlika izmedju zadnje strane masine i prednje jedno 2cm od poda..
Masina pustena u pogon, dosta je tiha (mnogo tisa od stare WEG), jos nije stigla do centrifuge doduse pa da uporedim. I rekao bih da mnogo vise vode uzima nego stara masina i vise pene pravi. Mislim da sam dobru odluku doneo sa Gorenjem :)

Nesto mi tu ne pije vodu
Na mojoj pise 9kg i ima 64 litara zapreminu bubnja. Na ovim drugim gde pise 54 litara a"isto" 9 kg" nije tako, lazno pisu. Sto se cene tice, mozda je razlika u wifi vezi??? Ko ce znati, nisam sad uporedjivao ostale detalje. Meni je bilo bitno sto veci bubanj, 1400 obrtaja, garancija 5 godina i cena, koja je pristojna za ovo sto nudi ova moja masina.

Ni u tih 64lit neće stati 9kg veša; ni približno.

Bolje podigni, da ti ne curi voda i prasak eventualno napred, mozda nema dovoljan pad kada prima vodu pa ce izlaziti, nemoj da si lenj, sad to izravnas i miran si.

Bolje podigni, da ti ne curi voda i prasak eventualno napred, mozda nema dovoljan pad kada prima vodu pa ce izlaziti, nemoj da si lenj, sad to izravnas i miran si.
Hehe izravnao sam, napisah vec :) Jesam lenj ali ne oko tih stvari, ne bi je pustio u pogon dok ne bude sve kako treba :)

Kad sam ukljucio da izvrti da ocisti bubanj, bila je relativno tiha. Posle prvog pranja doduse, ipak je dosta glasna, ko avion :D
Elem, jedno nasumicno pitanje.. Koliko praska za ves stavljate? Kod stare masine sam koristio 100-150ml jer ne iskoristi sav prasak i uglavnom ostane u posudici..

Kod ove nove masine sam probao isto tako 100-150ml ali kad se pere ves, pene skoro i da nema..

Kad sam ukljucio da izvrti da ocisti bubanj, bila je relativno tiha. Posle prvog pranja doduse, ipak je dosta glasna, ko avion :D
Elem, jedno nasumicno pitanje.. Koliko praska za ves stavljate? Kod stare masine sam koristio 100-150ml jer ne iskoristi sav prasak i uglavnom ostane u posudici..

Kod ove nove masine sam probao isto tako 100-150ml ali kad se pere ves, pene skoro i da nema..
Druze, to ne ide do masine, no do kolicine vesa i tvrdoce vode, ne pitaj kako sam saznao😄

Nista se ja u to ne razumem prijatelju, zato i pitam :D
Daj neki primer ako ti nije tesko.

Nema primjera. Na poledjini svakog deterdzenta imas tablicu, prema njoj doziras. Pa i pjena od deterzenta zavisi i od zaprljanosti robe, tako da to sto je ne vidis, ne mora da znaci da si stavio malo deterdzenta.

Deterdženti za veš mašine se prave tako da pene što je manje moguće. Vidljiva pena u veš mašini je znak da nešto nije u redu, a to je obično previše deterdženta.
Pozdrav

Aha, e pa dobro onda, znaci malo pene je normalna stvar.

Nema primjera. Na poledjini svakog deterdzenta imas tablicu, prema njoj doziras. Pa i pjena od deterzenta zavisi i od zaprljanosti robe, tako da to sto je ne vidis, ne mora da znaci da si stavio malo deterdzenta.

Pogledao sam posle sinoc, u pravu si, ima tablica. Iskreno ne bih ni znao da mi nisi rekao :D Po toj tablici ipak stavljam malo praska (100-120ml) a treba recimo 170ml.

Sve sto su ti odgovorili forumasi oko kolicine praska je tako. Jedan savet, uvek podesi da ti je ukljucena opcija vise vode na masini, sta god da peres, i meni je tako podeseno. One i ovako koriste malo vode, ovako sa ukljucenom funkcijeom vise vode ipak bolje ispere ves.

Te tablice na poleđini praška su glupost nevidjena. Po tome ja bih trebao da doziram 2 pune doze praška na 8kg veša sa tvrdom vodom što je apsurdno mnogo, to ne bi isprala masina ni sa 6 ciklusa ispiranja. Jedna puna merica je dosta za punu masinu vesa, naravno u zavisnosti od kapaciteta masine, zaprljanosti vesa, tvrdoce vode, a i brenda deterdzenta. Neki deterdzenti pene vise a neki manje, npr Ariel peni dosta vise od Persila koji jedva da stvara penu pri istoj dozi kao kod Ariela..

Naravno da uvuče prašak iz pretpranja čak i kad ne selektuješ pretpranje jer manje više sve mašine prvo pune manju količinu vode preko posude za PP a onda prebace na punjenje u glavno pranje. No s tim ne dobijas efekat pretpranja jer bukvalno samo uvuče duplu dozu deterdženta za glavno pranje i nisi ništa napravio.
Greškom pustih mašinu na pranje (bez zadatog predpranja) i odmah je ubacila prašak iz posude za predpranje. Za to vreme prašak u posudi za pranje suv. Kada budem imao malo vremena, proveriću posle kog vremena ubaci i prašak iz glavnog dela posude za pranje, tj. da vidim kakva je logika rada na ovom modelu.

Kako se snalazite sa ovom mašinom? Ja sam je skoro dobila i ne mogu da se snadjem sa programima 😠
Ekran sa touch dugmicima nije bas najsrecniji. Nekad (zapravo cesto) ne reaguje na komande. Generalno, sve isto kao i druge masine. Programi su slicni.
Ima inverter motor i 8kg. To je presudilo da se uzme. Nekad se zapitam sto ugradjuju bagovite ekrane umesto da su stavili stare dobre dugmice.

Ekran sa touch dugmicima nije bas najsrecniji. Nekad (zapravo cesto) ne reaguje na komande. Generalno, sve isto kao i druge masine. Programi su slicni.
Ima inverter motor i 8kg. To je presudilo da se uzme. Nekad se zapitam sto ugradjuju bagovite ekrane umesto da su stavili stare dobre dugmice.
Meni su problem programi, ne mogu nigde da nadjem sta je sta. Pre neko vece sam ukljucila Eco program radila je 4,5h. Htela sam da je izbacim kroz prozor!

Meni su problem programi, ne mogu nigde da nadjem sta je sta. Pre neko vece sam ukljucila Eco program radila je 4,5h. Htela sam da je izbacim kroz prozor!
Pa nista cudno? Eko programi su i namenjeni dugo da peru. Pamuk za beli ves posteljine peskire itd, šareni na neki mix program i vozi miško.. Nikakva nauka. Da li je toliki problem procitati uputstvo i videti tablicu programa?

Prilozi

• 97828012-6E7F-4FBA-8BCC-695D61B9E8BC.jpeg
    97828012-6E7F-4FBA-8BCC-695D61B9E8BC.jpeg
    53 KB · Pregleda: 39
  • 796A2758-9057-41A4-A128-D1BC7E471775.png
    796A2758-9057-41A4-A128-D1BC7E471775.png
    217.6 KB · Pregleda: 42
  • A358D851-11B8-48C7-B492-11E8B912EC8A.jpeg
    A358D851-11B8-48C7-B492-11E8B912EC8A.jpeg
    124.4 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Nazad