Šta je novo?

Veš mašine

Sa svakom mašinom se dobija i neki quick guide gde je slikama objašnjeno šta sve od blokada treba ukloniti.
Pravljeno je da zaista može svako da uradi.

Ali ipak treba biti oprezan i to priloženo uputstvo pažljivo pročitati. Ponekad ima skrivenih blokada.
Kod Candy sam pored jasno vidljivih šrafova pozadi našao i još neke šrafove ispod gornjeg poklopca (koji je prvo morao da se ukloni), a kod LG sam vadio neku gigantsku stiropor kocku od dole iz mašine.

To uopšte nije bilo na prvi pogled vidljivo i intuitivno, i bez priloženog uputstva ne bih našao i te dodatne blokade.

Pretpostavljam da posle dostave ves masine nemam vise kontakt sa prodavnicom nego da je za sve zaduzen servis.
Ne možeš sa servisom da vodiš spor već sa prodavcem od koga si kupio stvar. Mislim ako dođe do spora...
Pa nisu mnogo slagali. Na sušenju ima D, dok je na pranju A. Onaj ko se razume malo u energetske klase je verovatno zaključio da potrošnja od 55 kWh na 100 ciklusa nikako ne može biti D, već bi bila A.
Ovo je ispravna nalepnica koju mi je Haier podrška posla (attach) a ovo im stoji na sajtu: https://docgenerator.candy.it/docgenerator/newenergylabel?&mkt=UK&sku=31018931 i kažu da je pogrešna.

Baš me interesuje šta im stoji fizički na mašinama. I to nije u pitanju jedan model, već nekoliko modela!
PSS kako vreme odmiče sve više vidim razlike u pranju između Miele i Haier mašina. Ipak je Miele klasa za sebe.
Jel možeš nešto više da napišeš na ovu temu?

Prilozi

• image001.png
    image001.png
    85.2 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
@kovacm, Primetili smo i supruga i ja da neke fleke i flekice koje Miele skine u potpunosti, Haier ne može. Isprva smo mislili da nam se učinilo, ali vremenom vidimo da se to ponavlja. Fleke nastalale na isti način, isti deterdžent, iste tkanine, jedino voda nije ista…

Moja 6 god stara LG cesto trese kao blesava (nivelisana je, nije to problem), pa razmisljam da je zamenim ili sa Bosch serijom 8 ili sa Miele W1.

Ima li meko iskustva da li iste tresu?

Beko B3WFU 78225 wb
Beko WUE 8726 XST

Kakvo je vase misljenje o Beko WUE 8622 XCW i BEKO WUE 8726 XST?

@The Filozof
Imam dovoljno mesta za vecu ves masinu.
Da li vece ves masine trose vise struje od manjih?
Cisto sumnjam da bih cesto napunio vecu masinu do vrha.

@dejca
Nema ves masina koje me zanimaju u toj radnji.
Planiram sam da sam deblokiram ves masinu ili da platim ljudima koji dolaze da otkupe staru ves masinu.
Gledao sam deblokadu bubnja na youtube-u.

@kovacm
Mislio sam da preko servisa ostvarujem pravo na garanciju.
Prodavnica moze da prestane da radi dok je ves masina pod garancijom.

@svi
Ima li neko iskustva sa bcgroup prodavnicom.
Znam da su ranije prodavali kompjuterske komponente.
Da li se dobija garantni list kada se kupi ves masina preko online prodavnice.
Predlozite jos ves masina do 40 hiljada ako ste ih koristili.
Moguce je da prodavnice sa povoljnim cenama nemaju masine sa mog spiska na lageru.
Sutra cu poceti da zovem prodavnice.
Narucio bih masinu do ponedeljka.

@Ga100n ne bih se mnogo opterećivao oko potrošnje, pogotovo ako ćeš je koristiti 7-8 puta mesečno. Mislim da su razlike tu minorne. Uslikaću posle tabelu sa primerima potrošnje za 8726, pa proceni.

Pre nesto vise od mesec dana kupila sam ovde dosta pominjanu Beko WUE 8736 XST ProSmart.
Masina na programu Cottons izbaci kao vreme pranja 2 i 14 recimo i onda pere vise od 3 sata, a nije pretrpana i nisu ukljucene nikakve dodatne opcije. Pola stvari mi izgleda nakon pranja kao da je u toku istog 3god noseno i habano. I najgori deo, toliko vibrira da rusi sve stvari sa police iznad nje, bukvalno kuhinjska vrata koja su prilicno udaljena od kupatila i masine, nemaju uopste zajednicki zid, vibriraju kad centrifuga radi, a dobro su joj podesene nogice, stabilna je.
Da li neko ima slicno iskustvo i do cega moze da bude? Hvala unapred!

Oko 2 sata pere ako ima manje vesa,oko 2/3,a 3 sata kada je puna.Nesto tu nije u redu ako vibrira,a ravna je.

Mozda su ostale one bolcne za transport…

Mislio sam da preko servisa ostvarujem pravo na garanciju.
Prodavnica moze da prestane da radi dok je ves masina pod garancijom.
Mislim da servis ne moze da ti uskrati “pravo na garanciju” :)

Pozdrav,
Koje je vase misljenje o ves masini Bosch WGG14402BY?
Da li imate neki drugi predlog u tom cenovnom rangu?

Za 47-50k ima Bosch WAN24064BY, 7kg 1200 obrtaja...
Za 53-55k ima WAN24065 i 24066BY, 8kg 1200 obrtaja.

Ja imam WAN24166BY (nekoliko meseci doduše) i prilično sam zadovoljan.

Da li neko moze da mi preporuci slim ves masinu, do 50 cm dubine? Cenovni rang oko 60k.

@kovacm, Primetili smo i supruga i ja da neke fleke i flekice koje Miele skine u potpunosti, Haier ne može. Isprva smo mislili da nam se učinilo, ali vremenom vidimo da se to ponavlja. Fleke nastalale na isti način, isti deterdžent, iste tkanine, jedino voda nije ista…

Voda ti menja vise stvari nego sama masina. Pri tvrdoj vodi svaki deterdzent kaze da se doda vise.

Jel ima neko preporuku za slim mašinu sa punjenjem odozgo? Preferabilno sa funkcijom da zaustavi bubanj tako da se odma otvara, da ne mora da se vrti do poklopca. Moj Whirpool to ne radi, kod caleta su dve Candy promenjene i obe su imale tu funkciju, jedna je bila entry lvl, druga "nabudzena", rekao bih da je kod Candy to standradna funkcija (ili je bar bila).

Takođe, nikakav IoT me ne interesuje, manja buka i vibracije su prednost, za to oću da "odrešim kesu".

Voda ti menja vise stvari nego sama masina. Pri tvrdoj vodi svaki deterdzent kaze da se doda vise.
Ne bih se slozio. Imao sam i ja ovo misljenje pa sam posle Aristonove masine kupio Bosch. Isti uslovi isto sve Bosch je uspeo da mi izbeli majice koje su bile sive a krpe koje donosim iz kafica uspe da opere bez da ih prethodno otkuvam u loncu

Da li neko ima iskustva sa Samsung veš mašinama? Dvoumim se između ova 2 modela:
  • GORENJE WNEI94BS
  • SAMSUNG WW80CGC0EDAELE

Ne bih se slozio. Imao sam i ja ovo misljenje pa sam posle Aristonove masine kupio Bosch. Isti uslovi isto sve Bosch je uspeo da mi izbeli majice koje su bile sive a krpe koje donosim iz kafica uspe da opere bez da ih prethodno otkuvam u loncu
Ako pricamo o pranjima na visim temp (60, 90C) onda moze biti znacajnije razlike u masinama tj. u temperaturama koje ustvari postizu na tim programima. Energetski razredi uredjaja forsiraju proizvodjace da se uklope u odredjeni razred pa se onda smanjuju temp vode, 60 postane 50, 90 postane 80 itd.

Valja li čemu BEKO WUE 8622B XCW ?

Valja li čemu BEKO WUE 8622B XCW ?
Imamo Beko ne znam sad oznaku na poslu sam, nasa je slim bez invertera motora, vidim ova ima inverter i kao pranje na paru.
Mi generalno nismo zadovoljni kako ta nasa Beko pere, pogotovo na 90C pisao sam o tome.
Predhodnu staru Beko koju smo imali je bolje prala a krace programi trjali ova prosto uzme manje vode i to na programu Higijena za koji pise da najvise vode koristi i odmah pojedine stvari nisu oprane na nacin na koji ocekujemo.
Moja teta ima Beko neku sa manje programa kupila je pre 2 godine i ona je na primer prezadovoljna jer je pre toga imala EI Nis koja se bukvalno raspala

Ma ja za taštu tražim neku jeftiniju, Beko ili Gorenje, a ni sam ne znam šta vredi u segmentu do 40k, a poželjno je do 35k.

Ma ja za taštu tražim neku jeftiniju, Beko ili Gorenje, a ni sam ne znam šta vredi u segmentu do 40k, a poželjno je do 35k.

Ovu su ranije preporučivali

Gledaj ko ima bolju mrezu servisa Beko ili Gorenje pa prema tome se orijentisi
ja na primer ne smem kevi da uzimam novu masinu jer bi mi se na glavu popela da ne pere kao njena nekada gorenje i EI kuva po 5h.

Nazad
Vrh Dno