Šta je novo?

Vase igracko dostignuce iz retro ere

Kao sto naslov kaze: podelite neko vase igracko dostignuce kojim ste se ponosili pred ekipom a da se desilo na retro masinama, recimo moja su prelazenje oba zeewolfa na a 600 i kompletiranje oko 70% ufo-a na istoj a600 bez hda i sa 1mb rama..

bio sam najbolji u (beo)gradu u kick off-u 2

možda sam još uvek najbolji

da,kick 0ff 2 je igra na kojoj sam sigurno utrosio najvise vremena sto se amige tiche a verovatno i uopste (Sto ne znaci da sam nesto posebno dobar) . Jedna od zameki mojih na Kick off 2 a i na igricu Super Cars (Koju je pod brojem 2 po tamanjenju) , je sto nisu odradjene u Over-scanu .
Ne razumem se bas puno sta bi mogao biti razlog za to , ali sam izvesnoj grupaciji iz Italije koja svake godine pravi turnire u modifikovanoj veziji Kick-Off2 ostavio kao sugestiju na wiki stranici da u novoj verziji ubace i to. Bila bi mnogo bolja preglednost igre , bolje planiranje akcija , jer onaj umanjni prikaz terena nije bas previse praktican. Super Cars bi isto tako bio jos mocniji u Over-Scan , narocito u igri za dva igraca. Bilo je puno igara na fazon pticje perspektive (Burning Rubber - ili Bump'n roll; Micromachines , Indy Heat , zatim sam pre godinu dana igrao jednu za A1200gde se i krave(?!) pojavljuju na putu) ,ali ova jeste svakako najbolja , nisam siguran da li postoji i drugi deo ?

Jos sam puno vremena ubio na dve FRP-igrice - Fate Gates of Dawn i Black Crypt (Ipak ih nisam zavrsio) , zatim na detektivsku Maupiti Island, simulaciju Armourgeddon, MidWinter , zatim neke kombo igre Dragon's Breath i jednu slicnu Silmarion- ovu...

Na spektrumu sam razbijao Great Escape, Manic Miner, Chuckie Egg , 3w in paradise ,Bounty Bob , School Daze 1 (2 nisam nikad zavrsio), Trap Door ....Mada bilo je sigruno i jos toga.

Na PC-u sam se slabo nesto igrao...do pojave emulatora :]

Poslednja izmena:
da,kick 0ff 2 je igra na kojoj sam sigurno utrosio najvise vremena sto se amige tiche a verovatno i uopste (Sto ne znaci da sam nesto posebno dobar) . Jedna od zameki mojih na Kick off 2 a i na igricu Super Cars (Koju je pod brojem 2 po tamanjenju) , je sto nisu odradjene u Over-scanu .
Ne razumem se bas puno sta bi mogao biti razlog za to , ali sam izvesnoj grupaciji iz Italije koja svake godine pravi turnire u modifikovanoj veziji Kick-Off2 ostavio kao sugestiju na wiki stranici da u novoj verziji ubace i to. Bila bi mnogo bolja preglednost igre , bolje planiranje akcija , jer onaj umanjni prikaz terena nije bas previse praktican.

ma... voleo bih da vidim kick off u hires-u :D

btw, eto meni razloga da vežbam :D

Poslednja izmena:
U x86 eri:

Obrnuo Supaplex.

Colonization završen za malo preko 4 sata na ne_sećam_se_kom_nivou_težine, ali mi je najdraža bila prva partija koju sam igrao mesecima nemajući pojma šta je cilj :d

U "novije" doba Age of Empires...'99. preko telefona...niko više nije hteo da igra protiv mene, pa smo igrali cooperativ :D

I kada tome dodam još Warcraft I i II....tu se završavaju moji uspesi u igranju...

Prince of persia 1: 22:32.

'nuff said!

hehe, ja slobodno mogu da se pohvalim bez laznih skromnosti - bio sam atrakcija u lunapark-u:

1. Mustafu (kadilak i dinosaurusi) sa jednim zetonom, ceo:

caka je bila da se uzme mustafa, i da se sve vreme radi >> udarac, jer mustafa tako leti sa dve noge, i u letu je nedodirljiv, za razliku od ostalih (mess, riba i Jack), a i njegov down up udarac je isto neprekidan, te je musta bio zakon. a i pritom, znao sam svakog lika gde se spawnuje, pa nisam imao problema ni na zadnjim nivoima da izginem iznenada. na primer, svi su ginuli u pecini kad krenu burici da se kotrljaju, a ja sam znao svakog protivnika i svako bure gde su, shta drop-uju i kako idu.

jedared sam sa Mess-om stigao do tripl monster-a (tri puta se merdzuje sa negativcima, i tri puta trebash da ga lemash) ali problem je shto su autori igre iskljuchili mogucnost Mess-a da baca protivnike, chim oni ustanu sa zemlje, odma posle Butcher-a (caka je bila da se drzi na dole prilikom punch serije, i Mess baci protivnika odma na pod pored sebe, te moze da odradi novu seriju punch-eva, ali posle buchera protivnik koji ustane ne prima udarce istog momenta)

1112081238.jpg

2. Zedblade - bio sam jedini u lunaparku, koji je mogao da dogura do zadnjeg nivoa sa zetonom. inache, ova igra ima najbolju muziku ikada izmishljenu, i pritom, tvrdim - najteza igra ikada napravljena. u pitanju su tri aviona (deda, ortak i riba) koji imaju rear, front i Missile pucanja, i zadnji nivo se sastoji od gomile otpada koji pada na tebe, aviona koji te pucaju, i transparentne ribe/spomenika koja puca na tebe, a ne mozesh joj nishta.

molio bih sve koji imaju MAME da probaju igru, garantujem da sa sve save state-ima necete preci iz jednog kredita.

zedblade.gif

3. Ghost n' goblins - eto, ja sam jedini lik koji je preshao igru, i to pola!!!! ovo je zaista jedno od najtezih ostvarenja na aparatima ikada, a ja sam, nadajuci se da cu "obrnuti igru" istroshio ne znam kolko kevinih "50 para" na zetone, i kada sam, na zadovoljstvo celog luna parka, i 50ak likova koji su me bodrili preshao dva djavola - kad ono tamo neki Ghoul ultimatni kog morash da predjesh.

predjem ja i njega, kad ono - this is all a dream, the princess is still traped by the evil Mofo ...

i tako, izginem posle 10 minuta, i smorim se ... :p

screenshot2.jpg

ima josh, seticu se ... bash sam bio shurio onomad

Setih se kako sam u creaturesu 2 prenosio gomilu onih malih stvorova u nivoima kada ih dvojica sunarodnika prebacuju trambolinom sa stene na stenu, to su najtezi nivoi ionako preteske igre..

Odneo drugarima Atari 1040ST sa F16 Combat Pilotom, u petak veče, zano da su blesavi i otišao kuću da spavam. Vraćam se sutra uveče, zatičem ih naravno kako piče F16. Pitam ih do kada su igrali sinoć, oni kažu nisu ni prekidali!

A ima i ovo. Atari 1040ST, Kick Off 2, sudija Anco (tako se već nešto zvao). Uspeo sam da ceo protivnički tim izbacim sa crvenim kartonima, ostao samo golman. Kad sam pokušao i njega, zeznem se, napravim aut i nema ko od protivničkih igrača da ga izvede.

f-16 combat pilot je za svoje vreme bio savršen simulator, imao je izmenjive displeje, odličan hud, dinamičku kampanju i mogao si da ga voziš sa dva džojstika...

sjajno!

e da, setih se da sam presao Arkanoid na Spektrumu+3. (mislim da na kraju, posle 'glavudze' ide standardno pitanje oces li novi krug)

svaka cast ovome sto je presao Supaplex. ja sam bio stigao negde do 70-80 nivoa i batalio verovatno mi se smucilo da ih ucim napamet. ima jezivo teskih, mogu misliti tek oni poslednji kakvi su.

Supaplex sam presao... Mada namucio me je kao nijedna igra do sada!

Supetar krajem 80' godina i ja kako cistim celu igraonicu za jedan zeton da bi igrao 1942. i jos neku auto-simulaciju na automatu...
Hahahahahaha. Ja sam rasturao Phoenix u tom istom Supetru ali pocetkom '80.
I bio je jedan fliper u Verigama koji smo ubijali. Samo da se setim naziva. Sada bih ga mogao nacrtati.
Kako se bese zvala ona simulacija aviona na komodoru? Kakav arkadni davez. Ali sam leteo do iznemoglosti.
A na 386-ci. Aces Over Europe, Duna2, Doom2.
Blazeni DOS. arj -a -v ...:smoke:

Ijao, kako sam Dune mogao da zaboravim :)

Ah ta Duna... Dan danas bi sa vezanim ocima presao celu kampanju za par sati cak i sa Ordosima.:type:

Prince of persia 1: 22:32.

'nuff said!

Toliko sam imao i ja otprilike... Mozda i manje. Ali prvi put sam presao za 46 minuta. Nakon toga, sve ostalo je bilo lako i brzo. Postojalo je par fora za ustedu vremena, recimo na prvom nivou umesto da se ide skroz levo po mac, dovoljno je da se zaletis u desno i kada turban zamahne macem sledi skok - i spas. To je usteda od bar 2 minuta. Takvih ima nekoliko u igrici.

Kad sam vec kod princa... dvojku stvarno nisam odavno igrao. Moracu da ga je iskopam odnekud i probam :wave:

Presao Prince of persia :) i redovno premotavao out run po buvarama :)

Manic Miner, Jet Set Willy, Cauldron, Renegade, i par nekih avantura od kojih je prva The Hobbit na ZX Spectrum-u sada vec davne 1985. Kasnije na Atari 800XE: Bruce Lee, Ninja, Warhawk, Zybex... to je sve cega sam uspeo da se setim u trenutku:(

eh da.... Amiga i celo jedno leto uz Wings

pre pet godina sam skinuo Amiga emulator i ponovo obarao nemacke vragove....

Moje najvece dostignuce je zavrsen faks tek posle 14god samo zbog igrica :p

Sve je pocelo davne 83ce kada sam presao 55lvl Chuckie Egg-a na spekiju, kada je u svetu rekord drzao neki englez sa predjenih 40ak nivoa, i to sam bio sa 5-6 zivota al' mi je otac naredio da prekinem jer je bilo kasno a sutra se islo u skolu :) Do 2002 igrao ili bar probao sve sto je trziste moglo da ponudi, CS(2002-2004), (2005-2008) WoW.

12og maja uspesno sam prodao lika i 'ugledao svetlost dana'! Sada sam srecni vlasnik deteta, zene i dobrog posla, 'igrice' zaobilazim u sirokom luku ;)

P.S. Koincidencija ili ne ali dok sam pisao ovaj post, negde pri kraju, mi je u WMP-u krenula Sinatrina pesma 'My Way' lol

Poslednja izmena:
Manic miner,Jet set Willy, Jumping Jack, Atic Attack, a danima sam sa drugarom igrao Hyperaction.

Manic miner,Jet set Willy, Jumping Jack, Atic Attack, a danima sam sa drugarom igrao Hyperaction.

Jel' Hyperaction ono sa onim lavirintom i onim bubama sto treba da ih izbegavas-zarobis i pokupis neke 4 stvarcice? Ako je to to, izgubio sam pola godine zivota zbog nje.Mislim da pored sveg vremena nikad nisam presao vise od 20, mozda 22 table. Al Minera sam znao ako treba žmureći da pređem nivo. Jumping jack se lako prelazio kad uđeš u fazon, to je inače prva igrica koju sam u kućnim uslovima i igrao i to na onoj prvoj verziji spectruma sa 16 kb rama.

C= 64

1. dark empire - pustim da generise mapu i odem u skolu a taman kad se vratim i rucam on izgenerisao :)

2. international karate I i II

Ja sam bio i ostao veliki fan Sensible World Of Soccer-a. Jedna od najboljih igara.

A ovom prilikom bih zeleo istaci i sajt http://www.sensiblesoccer.de gde se okupljaju igraci iz celog sveta.
A moguce je igrati verziju SWOS 96/97 (to je inace najbolja verzija) online. Da online se mogu proveriti svoje sposobnosti.
Igraju se razna takmicenja, lige, kupovi, prijateljske, ma sve zivo ima.

Tako da, ako ste bili veliki fan ove igre ja bih vam ovo toplo preporucio. Ako neko ima pitanja, slobodno neka pita..

poz

pa bilo je swos takmicenje pre par godina u backoj palanci, bila gomila igraca iz hrvatske, madjarske, rumunije i ceske..

Koliko ja znam to je bilo takmicenje PC verzije SWOS-a. Izmedju PC verzije i Amiga verzije ima male razlike.

Na ovom sajtu ima takmicenja i za pc i za amigua verziju.

Za amiga verziju je potrebno skinuti swos emulator. On se instalira i to je to.
Ima IRC kanal #sensible - gde se svakodnevno skupljaju svi igraci i igraju svoje online utakmice (lige, kupove, prijateljske ...)
A takodje postoji i IRC kanal EX-YU #sensible.ex-yu

Nazad
Vrh Dno