Šta je novo?

Vase igracko dostignuce iz retro ere

Moje najveće retro dostignuće je to što sam igrajući Elite na Spectrumu polomio dva joysticka. :p

Igrao sam Ghostbusterse na Schneideru nekih circa 8 sati i presao dobar deo igre, jel se to racuna?
A, da, i nakucao sam onaj poker sto se dobije u uputstvu i uspeo da popravim greske zbog kojih isti nije hteo da radi kada ga napises po uputstvu :p

Počeo sam od spectruma, pa redom do sadačnje mašine tako da je tu bilo svega i svačega. Kada bih sad pokušao svega da se setim sigurno ne bih uspeo. Ali neke stvari se ne zaboravljaju ,)
1. SWOS - Počeo oko pola 1 uveče, pa do 3 popodne sutradan. Naravno bez prestanka :d. Posle sam se onesvestio. Budi me tupi zvuk pasova i ovacije navijača. Kad sam se dozvao sebi, vidim brat pika SWOS. Samo ustajem i gasim amigu na prekidač na transformatoru :D
2. Eye of beholder 1, 2, 3. Mislim da imam snimljeno na VHS-u negde kako prelazim dvojku.
3. Ishar. Došao do trećeg ostrva, save mi nije radio :D

U svakom slučaju, bio i ostao geek. Uvek ću i biti. Jednog dana sa svojim klincima, nadam se :smoke:

f-16 combat pilot je za svoje vreme bio savršen simulator, imao je izmenjive displeje, odličan hud, dinamičku kampanju i mogao si da ga voziš sa dva džojstika...

sjajno!

F16 Combat Pilot je najbolja simulacija koju sam ikada igrao. Ne znam postoji li neka aktuelna simulacija u kojoj nakon završenih misija, dobijaš opciju da vodiš rat, odlučuješ o taktici na bojištu koje se neprekidno menja, pilotiraš ali i šalješ druge pilote na zadatke.

U mom selu nepobediv na Amigi u MK2 i Wormsima (Ninja Rope smo morali da zabranimo jer sam ga izpraksovao do savrsenstva :type: )
Dune2 Battle for Arakis - uh bre, imao 2 keca na polugodju zbog oduzetosti mozga na predavanjima.Obrnuo sa svim frakcijama po vise puta davne 1994.
Joj lista bi se odvukla na par stotina kb, ako jos pocnem da pisem o C64/Atari vremenima. Mozda i napisem jednog dana...

Evo skor mog kuma Koleta:

Battle Isle - obrnut za par dana.
Cannon Fodder - do 12 misije sa zivim komandirom Jools-om i svima iz prvog voda.
The Settlers : igrao poziciju vise od ukupno 50 sati nakon sto je odrao 3 protivnika, voli covek da bude vladar, pa to ti je! :D

Moj prijatelj Zvezdan aka Space :

Frontier - proveo bukvalno 5-6 meseci vremena ispred monitora, kad se saberu svi sati igranja. Evo sta veli :"isao sam legalinim jumpovima sve do rigela, koristio sam moray star boat i fual scoop. problem je sto se posle 2-3 godine ( po vremenu u igri ) drajv pokvari pa ne mozes da skaces ...
****ga...
moj hobby je bio da pronalazim planete koje imaju zivot na sebi a nalaze se u nekartografisanim sistemima"

@smiljanicn odakle si, i ja sam imao drugara zvezdana sto je razvaljivao frontier?

Cannon Fodder - do 12 misije sa zivim komandirom Jools-om i svima iz prvog voda.

eeee i meni je bio gust da cuvam joolsa i ekipu

e i ja sam presao Battle Isle (mislim)
Uspeo sam na jednoj od tezih misija da ostanem bez ijedne izgubljene jedinice (sem mina koje se ne racunaju)

ja i moja ekipa stigli do kraja transartice ali tu ima bag, treba da se popne na neku planinu ali voz ni da mrdne, kakvo je to razocarenje bilo... smrc! : (

nema tu sta: majka poteznih ww2 strategija....

Al ste bre matori... ja sam 90-ih uspeo sledece:

Presao single u Q1 (glupe li igre), Duke3D, MDK, F22, osvojio prvenstvo u FIFI98 mnogo puta, sezonu u NBA 97-01, KKND... itd.

Elite - danima, nedeljama, mesecima, godinama... Zapalila me kao ništa do tada. Najveći uspeh mi je bio kada sam ratovao iz dosade sa Targoidima i uspešno ih dobijao. Kada bi mi dosadili, jednostavno bih pobegao. Ko je igrao, zna ko su Targoidi.
Još veći uspeh mi je bio kada sam uspeo da se vratim u normalan život posle svega toga! ,)

Tu je negde bio i Pirates! - skoro pa sam i njega toliko igrao.

Sećam se da me je očarao Resident Evil 2 na SPS! Celu noć nisam spavao sa društvom dok je nismo prešli.

Moje najvece dostignuce, Amiga - Formula One Grand Prix by Geoff Crammond, Monaco kvalifikacije:
1:16:242 (pamtim rezultat :d ), to je bilo najjace u drustvu :)

Dok sam igrao ovo, kao da sam bio na stadionu.:D
http://www.youtube.com/watch?v=9XuiWOGyG9U
a posle sve zivo, samo je bitno da se ispuni dnevna doza od min 5-6 sati igranja.
danas vise nema sanse, retko me neka igra zadrzi par dana a tek da je predjem.:smoke:

Desavalo se da 'obrnem' fliper jednim zetonom. Matoru Mata Hari i Xenon sam uvek mogao da igram satima, a drugar i ja smo drzali Hypersports+Hyperolympic rekorde u svim Novosadskim fliperanama sredinom 80-ih :D To nam je dok smo imali nekih 12-ak godina bila opsesija, kad god bi saznali da je nova mashina stigla na teritoriju grada, vec sutra smo bili tamo da postavimo rekord. :D Bilo je tu i pesnichenja, bezanije i kojekakvih organizacija, samo kad se setim toga :p

Donkey kong, scramble, phoenix...pronalazili smo bagove na aparatima i cedili ih do besmisla.

190 000 000, pinball dreams - nightmare..

Gresis. Turbo je bio jako koristan. Tetris je na pocetku analizirao brzinu racunara da bi na razlicitim masinama delovi padali jednakom brzinom. Zbog toga startujes Tetris sa ukljucenim turbom, pa ga posle iskljucis. Bilo je dosta lakse.

heheh... ortak je provalio da u Sensible Soccer-u, kada ugasis Turbo mozes da sutnutu loptu seta levo-desno i pored golmana :D

Cemu je uopste sluzio turbo prekidac, mislim na pravu upotrebu.

asembleri, kompajleri i slicni programerski alati su imali problema u izvrsavanju koda ukoliko je bio van sinhronizacije sa sistemskim klokom, ukoliko je nesto pisano da se izvrsava na 4,77 ili 6 mhz pravilo je probleme na 10 ili 12 mhz, turbo taster je metode regulisanja kompaktibilnosti, ovo je posebno izrazeno kod programa pisanih za masinsku industriju (npr cnc masine) kod kojih je prioritet bio sinhronizacija sa realnim vremenom i operativnim uslovima, turbo se prenosio kroz pc cipsete do nekih 486 vremena kada je nestao i ostavio bracu power i reset da se bore sa nasim prsticima do dana danasnjih...

najjaca fora su oni displeji na kucistima koji su iscezli i turbo taster je palio brzu kombinaciju... ali se to zapravo setovalo na kucistu, pa ste mogli da ispisete sta god zelite u normal i turbo modu... :D

Radar Scope kod Maxa, znaci svaki dan pa se cekao red.Misli da je bilo 1983 - 84.

Cemu je uopste sluzio turbo prekidac, mislim na pravu upotrebu.

To ti je bio prvi overclocking za PC! :banana:

Da vidiš kakva je bila razlika između 4,77 i 10 MHz!!! Kao da si nasvirao neku dual mašinu danas duplo brže.

Ja još uvek imam negde u nekoj kutiji potpuno ispravan DOMAĆI Lira 512 (proširen na 640 KB i sa matematičkim koprocesorom). Bez harda, samo flopi od 720 KB. I monohromatski monitor koji je furao tada strašnu Hercules grafiku (i naravno, simulaciju CGA).
Ehhh.... davna, lepa vremena.

Pa ako radi duplo brze kad stisnes dugme, onda ne postoji potreba za dugmetom, jednostavno po defaultu stave da radi brze i gotova stvar..... zato me je buni cemu dugme ?? Ako vec moze da radi brze onda neka stalno fura tako, ne treba mi dugme. :p

Nazad
Vrh Dno