Šta je novo?

vas AMD linx GFLOPs rezultat

Vujo opleti memare na ALL i daj nam bar pola sata testa, i izudaraj bre taj 955 turaj to bar na 4 ili na 4,2 gogogog :D

hehe, opleo sam ja sve to i drzi se stabilno, nemam screenshot, pusticu sutra ponovo za slikanje. U medjuvremenu sam jedino napredovao sa manjim naponom, na 3.9 sa mem All radi stabilno na 1.425V i izbacuje 50.x Gflops-a. na 4GHz nisam uspeo nista stabilno da uradim ma koliko gurao napona, linx puca izmedju prvog i treceg kruga. Ako neko ima ideju kako da mu iscedim tu lepu okruglu cifru... :)
U medjuvremenu je legla i Noctua NH-D14 umesto Vendette 2, posle 2h linxa nije presao 57C dok je sa ocz isao do 61C na sobnoj 28C.

Chudi me kako ne uspevash 4GHz sa NH-D14.

Sta mislite dali je ovo stabilno za sada nema jos BSOD

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    281.3 KB · Pregleda: 88
Bice stabilno kad prodje bar 2-3 sata i kad stavish memoriju na All ;)

Promenio sam strategiju, umesto mnozioca sam poterao fsb i to izgleda bolje trpi mada u linxu ne pokazuje napredak u odnosu na 3.9. Takodje je i sa temperaturom na ivici, u sobi je ~29.
Ali lepa okrugla cifra :)

Prilozi

• 4GHz.jpg
    4GHz.jpg
    322.3 KB · Pregleda: 86
Ugrabilo se "slobodno jutro" :)

Prilozi

• linx.3.7.jpg
    linx.3.7.jpg
    667.6 KB · Pregleda: 94
Dok ne vidim 4ghz nista :D

Cini mi se da ce to teshko da ide, ili neshto ne radim dobro (mada s obzirom na skromno iskustvo na AMD nishte me ne cudi) ili necu moci da ih izvucem, barem ne uz neki prihvatljiv napon, a i memorija je krlja realno, i bilo mi je bitnije da je ima mnogo nego da je brza jer ce u VM daleko vishe da se oseti 6GB na 1600 nego 2GB na 1800 npr...

Stock napon, dosta se greje ovaj moj PII, za dalje moraće još malo da zahladni :D

Prilozi

• Linx3,6.png
    Linx3,6.png
    778.5 KB · Pregleda: 111
Pa da znas da ce morati,jer ralno taj kuler nije neki performer....

Nije toliko do hladnjaka, vidjao sam CPU kao moj sa boxom na ovom kloku sa sličnim temperaturama. Ovo mi je za sad sasvim dovoljno, a kad ne bude menjaćemo.

Da li se samo meni čini da ovde nešto nije u redu?

Mislim na temperaturu i napon konkretno. Ručno sam obarao napon u koracima da vidim kada će krenuti da pada temperatura, na def. podešavanjima je išao brzo do 62 i tu sam ga zaustavljao posle 2-3 prolaza. Čudi me da je izgurao ovoliko na 1.3V, ako nije neki previd oko podešavanja onda je ovaj primerak daleko od 4GHz. :wall:

Prilozi

• x63600.png
    x63600.png
    531.5 KB · Pregleda: 85
Mašina iz potpisa

Prilozi

• ScreenHunter_01 Sep. 29 00.58.jpg
    ScreenHunter_01 Sep. 29 00.58.jpg
    133.2 KB · Pregleda: 106
Stock napon, dosta se greje ovaj moj PII, za dalje moraće još malo da zahladni :D

Jel ti taj kuler u pus pul konfiguraciji ili samo 1 vent? Mozda bi mogao da izvuces 4ghz samo da nakacis jos 1 vent, a da temperature ce u sobi pasti sa hladnijim danima :)

Za sad je samo push, ali definitivno ću mu staviti i pull, na 4 nisam ni probavao, jednostavno nemam potrebe, mada ne verujem da će biti problema jer sad radi na 3.7 na samo 1.356V. Moraću i pastu da promenim, stigla mi je Coolink Chillaramic, a kad sam montirao mašinu cedio sam neku staru Arctic Silver 5, koja mi je delovala prilično sasušeno.

Za sad je samo push, ali definitivno ću mu staviti i pull, na 4 nisam ni probavao, jednostavno nemam potrebe, mada ne verujem da će biti problema jer sad radi na 3.7 na samo 1.356V. Moraću i pastu da promenim, stigla mi je Coolink Chillaramic, a kad sam montirao mašinu cedio sam neku staru Arctic Silver 5, koja mi je delovala prilično sasušeno.

Pa pazi ako su ti te voltaze onda ces moci lagano na 4ghz, mada za sada te temperature ne zezaju ali zezacete sa vecim naponom,zamini ti tu pasticu pa jos 1 kuler stavi da vidimo sta moze da se ucini dalje.;)

Nešto sam čačkao cpu pa sam i radio Linx stres test pa aj da podelim.Ja npr. imam manji problem Linx prolazi bez problema ali kada Oc cpu i stavim svu memoriju dobijam manji GFLOP's rez nego sa manje memorije a da bi još čudnije bilo kada smanjim klok cpu-a na npr. 3.3ghz i stavim svu memoriju dobijam veći rez nego kada je cpu na 3.78ghz ma nebitno važno da je sistem stabilan.

Prilozi

• Linx1 test.jpg
    Linx1 test.jpg
    537.5 KB · Pregleda: 72
  • linx test 3780.jpg
    linx test 3780.jpg
    666.8 KB · Pregleda: 38
Vjerovatno ti je mali napon za taj klok, pa izbaca manji GF.

Ili da pogura vise rama treba veci klok ali kada je memara na all stabilnije ces dobiti celokup masinu....

Pa voltaža je setovana u biosu na 1.45v ali vdrop je ogroman na ovoj ploči tako da max prikazje 1.41v
Sistem je skorz stabilan i npr. u 3dmarku cpu score je ok jedino ti gfolpsi

Ma, samo se zaludjujemo sa tim GFlops-ima, ako sve fercera kako treba, batali to :). Ako ti je lakse, i meni na 4.5GHz daje manje nego na 4.4 GHz :).

Imam jedan problemcic...

Kad stavim memoriju na All i pokrenem test, zauzece procesora je 0-2%. Iako LinX 0.6.1 otkucava vreme, nista se ne desava.

Kad stavim na 1024MB, onda normalno testira. Skenirao sam memoriju sa Memtest 86+ 4.20 i sve je OK sa njom, a i prosla je ORTHOS blend test na prioritetu 10.

Inace, Windows XP je u pitanju.

Prvo, najnoviji LinX je 0.6.4. Drugo, potrebno je vremena da se memorija napuni, pa program broji vreme i dok puni memoriju, pusti ga da radi, povecace se opterecenje na 100% kad se napuni memorija. Neboj se, neces imati manje GFlopsa zbog toga :D

Prvo, najnoviji LinX je 0.6.4. Drugo, potrebno je vremena da se memorija napuni, pa program broji vreme i dok puni memoriju, pusti ga da radi, povecace se opterecenje na 100% kad se napuni memorija. Neboj se, neces imati manje GFlopsa zbog toga :D

Ma probao sam i tu verziju i isto. To "punjenje" traje minutima, a Task Manager prikazuje isto zauzece memorije :trust:

Uh, tek sad videh, pa ti si na XPu (32bit 99%). Da nisi mozda cackao "Linpack32 Max problem size" u podesavanjima? Ako jesi, upisi 15500 pa probaj ponovo.

Uh, tek sad videh, pa ti si na XPu (32bit 99%). Da nisi mozda cackao "Linpack32 Max problem size" u podesavanjima? Ako jesi, upisi 15500 pa probaj ponovo.

Nisam cackao nista. Stojalo je 16134, upisao sam 15500 i opet isti djavo.

Inace, imam 2GB memorije, tako da kad se oduzme slobodna, nema sanse da problem size uopste dodje do maximuma.

Nemam pojma - pre sam uspevao da ga pokrenem. Da mozda ne zavisi od nekog Windows servisa? Nekoliko njih mi je iskljuceno - probacu.

Vrh Dno