Šta je novo?

vas AMD linx GFLOPs rezultat

CPU i/ili LinX su se nesto utipovali u 8. prelazu :smash:

Evo jedno pitanje za sve:
Da li je sistem stabilniji ako ima 4gb ili 8gb RAM? Govorim o AMD platformi.
Npr. Ako imam 4gb i pustim linx da radi na memory all,njemu ce jedan krug trajari krace nego ako to isto radim sa 8gb. Samim tim ce to maltretiranje kompjutera trajati krace i bice veca sansa da prezivi sa manje memorije. Da li sam u pravu?

Da, sa manje uposlene memorije brže završi prolaz, pa i manje stigne da se zagreje.

Sto znaci da neko ko ima npr 16bg,maltene ni u ludilu nece moci da prodje 75krugova linx-a sa nekim visokim klokom. Osim ako kompjuter ne drzi u zamrzivacu

Bitno je da je mašina dobro hlađena. Možeš ti koristiti 16GB memorije, ali da je overklok dobro odrađen.
Cela ova priča sa brojem GFLOPSa je malo naduvana, dobijaju se prilično različiti rezultati i čini se da to nije merodavno.

Ma nije meni cilj da napucam dobar rezultat,nego da mi bude stabilan klok.
A na osnovu svega sto sam citao,prica se svodi na sledece: ako prodje linx, proci ce i ostale testove.
Hvala na objasnjenju!

Recimo da je tako. Bila je priča o tome i svodi se na sledeće: Ako ne prolazi Linx, definitivno nije stabilno. Ako prolazi Linx, ne mora da znači da je 100% stabilno :).

S druge strane, ima dosta ljudi koji će reći da je sistem stabilan za ono za šta njima treba, u smislu da npr. Linx ne prolazi, ali igre i ostale zahtevne stvari ne narušavaju stabilnost sistema.

Pronađi se gde si u toj priči, pa OCuj.

Nemogu da izvucem vise :D. NB je nestabilan na vecim frekvencijama, memorija nece da mrdne sa def-a itd :smash:

Prilozi

• 43 gflops.png
    43 gflops.png
    130.8 KB · Pregleda: 125
Ipak sam uspeo da nategnem jos vise (44.6 Gflops), al' ovo je bas bas maximum. Plus sto ovo nije linx stabilno, sve sto moze je upravo ovo, ili jedan ili dva kruga sa memory na all i to je to. Bar video converting (2h, nisam pustao duze) i igre idu stabilno :smash:

Memara jedva radi na CL8, probao sam CL8-10-10-25 2T i 1.67v (nece da radi na manjem naponu), i tu je linx bacio 41Gflops, znaci negde zapinje.
Dosta sam vala izmucio ovog jadnog athlona i naponsku na ploci. Cilj mi je bio da dohvatim 45Gflops, ali cu se ipak ovde zaustaviti :).

Zaboravih reci, cpu je limitirajuci faktor, za skok 3.5->3.6GHz mu treba 0.08v (1.36v->1.44v), sto je znak da mu je tu i kraj. Da ne govorim da temp ide i do 65C pod linxom (61C za jezgra), sto je takodje razlog zasto nemogu dalje :)

Prilozi

• 3.6GHz 44.6Gflops~1.jpg
    3.6GHz 44.6Gflops~1.jpg
    363.3 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
HT link ti je visok!!! Spusti ga da bude oko 2000 i probaj dalje da kloknes.

Nemoze bre, CPU je gladan struje koju ja ne mogu da mu obezbedim :D, plus ce da degradira jer je temp. nepodnosljivo visoka. Inace, vrteo se linx i sa HT na 2.5GHz (na 2.34GHz nije hteo? :d), tako da nije problem stabilnost HT linka.

zar nije do 1.5v ispod 65C takozvani "safe zone"? i ja znam da bar moj cpu gotivi ~1500mhz ht link za preko 4.0ghz... mozda je za x6 drugacije..

Evo i mog athlona x3 445 na 3.4ghz

Prilozi

• 3.4ghz.jpg
    3.4ghz.jpg
    688 KB · Pregleda: 64
Evo update i SS linx scora sa novim procesorom.

AMD Phenom II x4 955 BE @ 3.8GHz NB ~2.6 = 50 GFlops-a

Prilozi

• ScreenShot029.jpg
    ScreenShot029.jpg
    178.9 KB · Pregleda: 74
cpu 3.7ghz a pogledajte memaru :D

Prilozi

• 3.7.jpg
    3.7.jpg
    308.3 KB · Pregleda: 95
Phenom II x4 955 BE @ 3811, NB @ 2678 = 50.155 GFlops

Prilozi

• (15).jpg
    (15).jpg
    343 KB · Pregleda: 56
Zato mi je i bilo interesantno da postavim ss.:p
Steta sto imam C2 rev, mnogo se bolje klokuje C3 i trazi manje struje..

:D Ma da C3 je malkice bolji ali ti je opet bitno da ubodes dobar primerak sto ja nisam. Bitno da su ti temperature dobre. Vidim da isto kao i ja ne drzis cpu cooler na max. ;)

@Don Workinson..Koristim PhenomMsrTweaker, vrlo korisno programce.
A sto se tice C3 rev, lakse ide na 4GHz. Ovaj moj nece bez 1.5v, a tad ga je vrlo tesko ohladiti.
Kako kaze Pedja89 4Ghz je lepa, okrugla cifra..:D

Taj program bas koristim nepunih mesec dana. Na 4.0 mu nisam 100% proverio stabilnost ali sam mu pustio 10 krugova linxa da vidim koliko daje GFlops-a i koliko se greje. Koliko me secanje dobro sluzi vuce i do 1.488 i temp je 57C sto je malkice mnogo za moj ukus.

Vrh Dno