Šta je novo?

vas AMD linx GFLOPs rezultat

Fazon je u " problem size" svima je razlicito, a on utice na gflops, svi bi trebali da kacimo skorove sa problem size 10000, a ne sa nekim vrednostima gde imamo najvise,
( ja sam cak uspeo da nekako namestim 80k :zgran:)

Jedino se menja vreme za koje se obavi test.
Probacu i sa 64-bit OS-om i sa LinX verzijom koju je on koristio...

sad mi nesto pade na pamet, pa sam pogledao...ako se stavi problem size na 10 000, ram mora biti 772. Do sad ovo nisam primetio, jer sam uvek stavljao sav raspoloziv ram na testiranje, nisam namestao problem size. No dobro. Moze 10 000 setovanja, above normal. Inace sam na deff 3.3 x4 otkljucan b60 imao 44.4 tfplosa sa svom raspolozivom memorijom, videcemo ovako ;)

Inace se stavlja sva memorija, i 75 prolaza, pa ko koliko izvuce....
@ KAMIKAZE Kod mene se menja i skor....

Evo koliko dobijam sada sa 64bit win-om!

VBtFs.png

Phenom II x2 550 skoro 20GFlops.
Kad otkljucam trece jezgro nesto preko 29 :)
Problem size: 10 000 memory 772
win7 x64

WTF?! :wall:

Pa sa istim procesorom i identicnim podesavanjem imam jedva 7 :mad:

Moram da vidim kako je na svezem sistemu, ali nesto nije u redu...:S:

Jes' da testira jedno jezgro, ali Super PI je samo 34.250 :smash:

Da stvar bude "gora", to ti default rezultat (bar ja tako tumacim CPU-Z) :type:
Ako ti je za utehu gremlini su u pitanju. Ja sam par dana posle kacenja mog rezultata (koji ti bode oci :smash:) ponovo odradio Linx i poceo da dobijam isto sto i ti. 7-8 GFLOPS-a maksimalno. Reko WTF, proverim podesavanja, sve je IDENTICNO. Skinem najnoviji Linx posto ovaj koji sam koristio je bio za nijansu stariji, i ne vredi, 7-8 GFLOPS-a i ni makac vise. Na skoro svim podesavanjima mi rezultat slican. Nisam sada na svom kompu pa ne mogu da okacim sliku ali ako mi verujes na rec.....
Ni sam ne znam kako je tada izvlacio 25. Inace na sistemu bas nista nije menjano u medjuvremenu. Pa ti vidi sad.

X2 4000+ nema nikakve sanse da izvuce 25 GFlops-a. :)

Realno za taj procesor je negde oko 13-15 Gflops-a.

Kao sto vec rekoh broj gflops-a nema veze sa problem size tj. da li je 10000 ili 15000, skor ce biti isti jedino ce vreme za jedan krug biti duze.

Takodje skor zavisi i od toga da li testirate 32-bitnim Linx-om ili 64-bitnim. Na ovom drugom je skor uvek veci. Kod mene 32-bitni 34GFLOPS-a 64-bitni 44Gflops-a :eyebrows:

Ako ti je za utehu gremlini su u pitanju. Ja sam par dana posle kacenja mog rezultata (koji ti bode oci :smash:) ponovo odradio Linx i poceo da dobijam isto sto i ti. 7-8 GFLOPS-a maksimalno. Reko WTF, proverim podesavanja, sve je IDENTICNO. Skinem najnoviji Linx posto ovaj koji sam koristio je bio za nijansu stariji, i ne vredi, 7-8 GFLOPS-a i ni makac vise. Na skoro svim podesavanjima mi rezultat slican. Nisam sada na svom kompu pa ne mogu da okacim sliku ali ako mi verujes na rec.....
Ni sam ne znam kako je tada izvlacio 25. Inace na sistemu bas nista nije menjano u medjuvremenu. Pa ti vidi sad.

Pa i kontao sam da je softverski "gremlin" u pitanju :trust:

Ja sam probao i 64-bit varijantu i izvukao jedva 8.4, s tim sto je 3DMark06 CPU score sa 2005 pao na 1915 :smash:

Sad sam skinuo MaxxFLOPS² sa www.MaxxPI.net i sa svim ukljucenim programima i ovim kucanjem sam izvukao 944.70 MFlops, sto je valjda 9.4470 GFlops.

Verovatno ce biti vise kad ubijem nekoliko procesa...

Pa ja i jesam prvo oduzeo tri nule, ali mi nije bilo logicno da je rez ispod 1 :smash:

Ono sto radi ne treba "popravljati" ;)

Athlon II x2 250 na 3GHz i 3.6GHz

Prilozi

• Athlon II x250 @ 3GHz.jpg
    Athlon II x250 @ 3GHz.jpg
    327.8 KB · Pregleda: 120
  • Athlon II x250 @ 3.6GHz.jpg
    Athlon II x250 @ 3.6GHz.jpg
    184.4 KB · Pregleda: 109
U kom programu i u kojoj realnoj primeni dolazi do izrazaja to da li neki CPU ima veci GFlops?

Recimo, 3DMark06 CPU score ne raste linearno sa povecanjem GFlopps-a...

x6 1055t na delu

Prilozi

• ScreenShot079.jpg
    ScreenShot079.jpg
    286.2 KB · Pregleda: 165
Ево само да упоредите колико су напредовали процесори у задњих 8 год :).
scr.JPG

П.С.Јес да није АМД, ал ваљда је корисно за компарацију.
:wave:

Dosta zavisi da li je x86 ili x64 OS. Konkretno u mom slucaju x435 OC na 3.6 u x64 daje 32-34GFlopsa ,a sad kad sam trenutno na x86 [izgrebo mi se win7 x64 disk :wall: a nemam kopiju :mad:] izbacuje 22-23GFlopsa :trust:

@ Shang Tsung

Gledaj sta moze A64 na 2.4GHz :) Win XP 32bit

edit: sad sam se setio, ovo je run bio kada sam iskljucio da stane kad naidje na gresku... ali na vecem naponu je mogao to da radi :)

Prilozi

• 2.46.JPG
    2.46.JPG
    242.3 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Radio sam 36 ili 37 krugova,mrzelo me da cekam (tj nisam ni nio tu) posle sam iskljucio ;) Btw provereno radi i na 1.40V (mada u linxu sam dize na 1.42)na 4ghz :) (podeseno sve kao kod ovog kosookog http://namegt.tistory.com/415 :D)

Nazad
Vrh Dno