Šta je novo?

vas AMD linx GFLOPs rezultat

Izgleda da nema razlike u rezultatu izmedju B55 i 955Be na 3.7ghz

Lepo bi bilo da vidimo i Q6600 :eyebrows:

Prilozi

• spi.jpg
    spi.jpg
    486.3 KB · Pregleda: 129
Evo i kod mene kakav je rezultat :)
PII 955 = 4335 MHz

pi.PNG

Intel Q6600 3.2ghz 1.27V 1000mhz ddr2 itd itd

pish pish ^^ :D

moj athlon x2 4000 na 2.63GHz izvlaci 25.5 GFLOPS-a
sto mu dodje 12.7GFLOPS/jezgru
odnosno 12.7/2.63 = 4.8GFLOPS-a po GHz (za jedno jezgro)
sto ispade vise nego postavljac teme, a recimo moj proc. nema l3 kes

WTF?! :wall:

Pa sa istim procesorom i identicnim podesavanjem imam jedva 7 :mad:

Moram da vidim kako je na svezem sistemu, ali nesto nije u redu...:S:

Jes' da testira jedno jezgro, ali Super PI je samo 34.250 :smash:

Intel Q6600 3.2ghz 1.27V 1000mhz ddr2 itd itd

pish pish ^^ :D

Da stvar bude "gora", to ti default rezultat (bar ja tako tumacim CPU-Z) :type:

Meni je super PI jednom izbacio cak 40s za 1m :d. Doduse, resio sam to (pogasio sve sto sam mogao), i palo je na 30ak sekundi. Cisto kao dodatak, toliko je bacamo moj stari Athlon 64 3k+ na 2.4GHz :D

Sad imam da experimentisem dok ne poblesavim...

Mislim, kontam da je do softvera jer Djordjetov i moj rezultat su kao nebo i zemlja.

@rhher 18s za amd procesor i tvoja brzina procesora je normalno ;) ako ga budes nasvirao na 4.0-4.2 ili vise :p skor ce da bude ispod 16s.

Poslednja izmena:
Vidim da je i kod drugih slicno - ne slazu se ukupno vreme testa i zbir pojedinacnih vremena :bottle:

Prilozi

• Linx 7.jpg
    Linx 7.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 93
brzina je ista i na 4GHz-a, kao i na default, stvarno ne znam sta je problem,
imam i manje Gflops-a, na 4 GHz jedva 63k, nemam pojma zasto

A jel si pogledao koliko ja dobijam GFlops-e :d
Ti GFlops-i nisu pravo merilo performansi, jer konacan skor zavisi od samog procesora, memorije, kakav je win da li 32 ili 64bit i dr., ako su ti rezultati normalni u drugim benchmarkovima, igrama onda nema sta da se brines ;)

Poslednja izmena:
ti sa 4 jezgra @ 4 GHz imas ~40k

dok ja sa 6 imam @ 4GHz 63k
to je realno, pogotovo zato sto su ista jezgra, ja sam test radio na 64-bit,
ali jos ne kapiram zasto neko vadi i 70k wall:
Takodje i Super Pi mi zavrsava jako sporo, podizao sam i nb ali opet nista ....

Jeste da sam ja predlozio SuperPi ali on nije validan test za komparaciju, i jesam pogresio, jer nisam znao da on koristi samo JEDNO jezgro. Tako da bilo da imam X6 na 3.6ghz ili X2 na 3.6GHZ rezultat ce biti isti jer je jezgro isto :wall:

Poslednja izmena:
Jeste da sam ja predlozio SuperPi ali on nije validan test za komparaciju, i jesam pogresio, jer nisam znao da on koristi samo JEDNO jezgro. Tako da bilo da imam X6 na 3.6ghz ili X2 na 3.6GHZ rezultat ce biti isti jer je jezgro isto :wall:

Potpuno si u pravu, program je napisan pre dvadesetak godina, ko je tada znao za vise od jednog jezgra

Poslednja izmena:
meni 1m PI zavrsi za 18sec, mnogo

Za Super Pi tvikovanje OS-a i sto visa frekvecija CPU-a daju najbolje rezultate, bitno je i

-Zauzece sistema (sto manje startovanih servisa)
-Da spi1m radi na najbrzem jezgru (Affinity-naci najbrze jezgro)
-Explorer.exe uvek radi na drugom jezgru od spi1m
-Podesavanja i zauzece RAM-a (sto manji..cl-tras-trc)
-Koliki je pagefile i gde se nalazi
-CPU (intel ili AMD)
-Koliko particija ima disk i da li je pre runa defragmentirana sistemska particija...itd

Tako da nije bas merodavan za poredjene(nisu svi isto podesili sistem), pogotovo sto se tice ove teme..

@Ateluv,pa da malo promenim ;) mada losiji mi je super pi :(

Pa B55 je ''felerican'' :eyebrows:

Ne mora da znaci, nekad je veca narucena kolicina nego sto ima felericnih, pa ubace x4 samo ga disable-uju. Naravno, vecina je blago felericna, ali posto se to vrlo cesto odnosi na nemogucnost da rade na deff voltazi, mogu se smatrati ispravnim

^ upravo,problem je ili voltaza ili TDP :) Naravno ima i felerichnih jezgara,pa sad kome sta zapadne :D

ako su ti rezultati normalni u drugim benchmarkovima, igrama onda nema sta da se brines ;)

Odradio sam default 3DMark06 test i CPU score je 2005 :banana:

Uporedjujuci sa drugim rezultatima koje su ljudi postovali za ovaj i slicne procesore, to je dobar rez.

A kad uporedimo Djordje1979 i moj GFlops, ispada da je nekom od nas dvojice zabagovala macchina, bolje reci LinX :S:

Cpu score ti je mali samo 2005 nesto si zabrljao !!!

PII 955 na 3.8GHz

KLbfN.jpg

Kako mali? Pa ima x2 4400+ ako se ne varam. Moj Athlon II otkljucan baca 3.9k, oc-ovan na 3.6GHz je bacio 4.6k poena u 3d mark 06.

Ja mislio da ima Phenom x6 ,moja greska!

Fazon je u " problem size" svima je razlicito, a on utice na gflops, svi bi trebali da kacimo skorove sa problem size 10000, a ne sa nekim vrednostima gde imamo najvise,
( ja sam cak uspeo da nekako namestim 80k :zgran:)

^Utice i prioritet procesa, 32 ili 64bit operativni...tema zbog toga i nema mnogo smisla, trebalo bi da su kod svih ista setovanja. Recimo above normal, 64bit, 10000, 1gb rama dodeljeno

Nazad
Vrh Dno