Šta je novo?

Vampire tha masquarade

Ma ti naravno mozes da narezes cd, samo sledeci put kad budes pravio imidz od njega da bi pokrenuo igru moras to da radis u mds formatu (iz alkohola ili daemon toolsa) sa ukljucenom RPMS emulacijom...a sa samog narezanog cda neces moci da pokrenes igru.
P.S. posle kazu da dvdovi nemaju smisla. Natrpas ih imidzima i gotovo. Doslo vreme da je jednostavnije imati imidz nego snimljen disk :)

Prvi CD moze bez problema da se nareze i da se sa njega pokrece igra. Ako nece u Alcohol 120% (po prilozenom upuststvu), uradite sledece:
- mountujte image u Daemon
- u najnovijem CloneCD idite na Copy CD opciju (source: daemon, dest: CD-R)

A i postoji mini-image (~2MB) uz pomoc koga moze da se pokrene igra...

Jel' bre :) sta je ono sa fontovima....zasto su onako izdeformisani???
Ponekad se bas pomucim da procitam sta treba da odgovorim!!!
Kako da to fix-ujem?
pozdrav

Meni kod pokretanja igre odmah dođe crni ekran i piše out of freqvenci i ništa dalje.Drveri 61.77 ali kod frenda sa istim driverima radi. Ima kakvo rješenje.

pa nekim informacijama patch je uveliko u pripremi ... eto chisto da se zna :)

Pardon, prvih par sati igranja su smorni, dok se ne uhodas... Slicno mi je bilo i sa morrowindom. Posle sam shvatio da je igra velika avantura sa RPG i FPS/TPS elementima koji su solidno uklopljeni (za razliku od morrowinda gde je fajt bio ocajan :)). Odlicna prica, gluma likova, dobra grafika (kad kisha pada, ide na 7-8 fps, a kad ne pada - oko 20 do 25! - dovoljno za single play igru). Ja sam se bas navukao, ne znam za ostale...

Me too...ali mi povremeno izlazi u win....verovatno ce patch otkloniti probleme...
p.s.

I dalje mi niko nije odgovorio na predhodno pitanje!!!

byMaX je napisao(la):
Pardon, prvih par sati igranja su smorni, dok se ne uhodas... Slicno mi je bilo i sa morrowindom. Posle sam shvatio da je igra velika avantura sa RPG i FPS/TPS elementima koji su solidno uklopljeni (za razliku od morrowinda gde je fajt bio ocajan :)). Odlicna prica, gluma likova, dobra grafika (kad kisha pada, ide na 7-8 fps, a kad ne pada - oko 20 do 25! - dovoljno za single play igru). Ja sam se bas navukao, ne znam za ostale...

Stani bre, na tvojoj divljackoj masini i grafickoj karti fps pada na 7-8 a inace je 20-25 ?????????

ogi da si chitao znao bi da je igra neoptimizovana bez obzira na makinu i na kolichinu detalja koju stavish...

Milan82bh je napisao(la):
Jel' bre :) sta je ono sa fontovima....zasto su onako izdeformisani???
Ponekad se bas pomucim da procitam sta treba da odgovorim!!!
Kako da to fix-ujem?
pozdrav

Meni su fontovi u dijalozima sasvim normalni... Ne znam sta se kod tebe desava??

ps. dosao sam do chinatowna, tj. presao sewers, video se sa nosferatuom i idem po sarkofag kod kineza... Paralelno samnom igra i benchgirl i kaze da joj je sve drugacije zato sto je izabrala zenski lik. Dijalozi i nacini resavanja kvestova... U morrowindu to recimo nije bio slucaj... da se tako razlikuje tok igre... Haos! :)

Do koje mere se to razlikuje? Mislim, ako imaš veći Persuasion ili nešto od takvih nebuloza imaš i više opcija tokom dijaloga, jel na to misliš?

Fontovi se menjaju ako se izabere clan/rasa onih ludih vampira...ne mogu sad da se setim kako se tacno zovu...Malak-something.

Ignus je napisao(la):
Fontovi se menjaju ako se izabere clan/rasa onih ludih vampira...ne mogu sad da se setim kako se tacno zovu...Malak-something.
Malkavian

voka_gsw je napisao(la):
Do koje mere se to razlikuje? Mislim, ako imaš veći Persuasion ili nešto od takvih nebuloza imaš i više opcija tokom dijaloga, jel na to misliš?

Prakticno igramo dve igre paralelno, pa znam. Ovde se toliko nacin resavanja razlikuje, neki kvestovi ne postoje, za neke se mucis sa tipom i nema seme da ti budu solved (uvek budu unsolved), dok ih riba reshi seductionom za chas. Sa druge strane, zenskom vampiru je tesko da radi kvestove kao onaj sa onom horor filmskom produkcijom (sewers/nosferatu), jer ima tona jakih neprijatelja... pa mora da se shunja ili nauci da koristi "magije"... Samo jedan od primera...

pa shto se chudite kad su igru radili tvorci fallout-a... i upravo su i najavili prelazenje igre na nekoliko totalno razlichitih nachina da ce biti odradjen na maestralan nachin :)

ni ne sumnjam da je tako.. meni josh nije stigao dvd :(

evo i ja da se javim, igra je skroz cool. jedino sto je na HL2 enginu pa pati od istih buba kao i HL2, brdo swapovanja koja progrsivno postaju sve veca pa moras posle 3 sata da izadjes iz igre i ponovo je pokrenes, kisa koja baca fps na 10 i pravi nenormalan stuttering... Inace meni na fx5900xt radi super (kad nema kise) u 1280. Atmosfera je ludilo, kvestovi su dobri...Usro sam se u onom hotelu sa duhovima...tako nesto nisam video od Undyinga... Takodje sam i umro od smeha kad me je ona vlasnica kluba napusila [spojler] sto sam dao amajliju njenoj sestri
jes da sam posle toga ucitao save od pre sat vremena da me ne bi napusila, nije mi bilo tesko. Sve u svemu ovo je treca igra u koju sam se totalno uziveo, prva je bila undying, druga Gothic 3...

ako moze malo pomoci od DND-ovaca. Posto nisam preterano upoznat sa tematikom, ako imam damage sa rukama "unarmed" do 20, lethality 8 (unarmed status - 3) a sa bezbolkom max damage 18, lethality 7 (meele stats. - 3) da li to znaci da mi je bolje da ih bijem rukama nego palijom ???

Ma jok, sta vam je, smor su Vampiri, zar ne Maxo ? :)
Sjajna igra, steta je samo sto je ovaj HL2 kolje :( Bolje bi bilo da su koristili neki ljudski endzin, ali boze moj...

@gx-x
Igra nije radjena po dnd pravilima, koliko ja znam, tako da ne mogu da ti odgovorim na ovo pitanje oslanjajuci se na ta pravila jer je to ovde zestoko modifikovano. U principu da, tvoja klasa je nesto poput Kaludjera (Monk ili Priest) iz DND-a koji se bore pesnicama... Ali savetujem ti da isprobas...
A mozda ti je bolja palica zbog nesto veceg dometa. Inace, pazi sta budzis, pazljivo se razvijaj, proceni sta ti treba a sta ne...

@G!!!
Mislim da ces se razocarati, igra se iz 1. lica :d (ili makar 3. lice sa kamerom iza :) ) Nije to bre rpg :p

Poz! svima ! :wave:

@ opti: ja sam neka rasa (glupo je sto nisam zapamtio ime al ***.) sto je kao misticna, najrazvijenija u thautologiji (blood magic) tu sam inicijalno dobio 2 poena i purge kao bloodmagiju pored bloodshot-a... postavio sam ono pitanje jer vidim da ima dosta karakteristika iz DND-a pa reko da pitam. Sto se razvijanja tice, za sada sam razio strenght, dexteriti i ono sto mi daje na persuisaon i nemam pojma sta dalje da razvijam :|

igra nije radjena po dnd-u naravno vec po svojoj verziji pan&paper igre i sva su pravila prenesena... opti znam da je iz prvog/treceg lica ali ako cu nekom verovati da je ovo rpg onda je to troika games i otprilike tacho znam shta da ochekujem od igre.. samo da konachno dobijem disk :)

OptiPlex je napisao(la):
Ma jok, sta vam je, smor su Vampiri, zar ne Maxo ? :)
Sjajna igra, steta je samo sto je ovaj HL2 kolje :( Bolje bi bilo da su koristili neki ljudski endzin, ali boze moj...

@gx-x
Igra nije radjena po dnd pravilima, koliko ja znam, tako da ne mogu da ti odgovorim na ovo pitanje oslanjajuci se na ta pravila jer je to ovde zestoko modifikovano. U principu da, tvoja klasa je nesto poput Kaludjera (Monk ili Priest) iz DND-a koji se bore pesnicama... Ali savetujem ti da isprobas...
A mozda ti je bolja palica zbog nesto veceg dometa. Inace, pazi sta budzis, pazljivo se razvijaj, proceni sta ti treba a sta ne...

@G!!!
Mislim da ces se razocarati, igra se iz 1. lica :d (ili makar 3. lice sa kamerom iza :) ) Nije to bre rpg :p

Poz! svima ! :wave:

Nisu smor, rekao sam da je ono bila preuranjena reakcija. Previse HL2 hajpa, sta ces ;) HL2 je super engine, koristili su ga jer se dosta diskutuje sa likovima a hl2 ima mogucnosti za sjajan facial animation i lipsync, kao sto se da videti. Iako je Hl2 manje detaljan (vampiri imaju tonu svetlosnih efekata (nisu dynamic, ali ih ima), chudi me da HL2 uvek radi sa preko 60 fps u 1280 x 960 sa 8x AF i 4x AA, dok mi Vampiri seckaju bez pravila i to u 1024 w/ 8x AF... A nekad rade ok, dok se igra ne umori. Patch ce morati MNOGO da popravi situaciju, a kao i obicno, ja cu dotle da predjem igru. Sad sam krenuo u chinatown po sarkofag... - koliko jos ima da se igra :)?

Pa dobro, koliko je to neoptimizovana, vredi li je uzimati za neke prosecne racunare ili ne?

Problem je u tome sto je prosek drasticno porastao. :)

Ali sto je najbolje, softveru i ne treba mnogo bolje. Evo vec skoro 2 godine ja na istoj masini, novi Winovi se ne pojavljuju, programi manje vise rade isto, igre sve u 1024 ili vise...moram priznati da sam ekstremno zadovoljan i da, sto je jos bolje, ni ne vidim neki veci razlog zasto menjati masinu (mislim naravno na samu srz - procesor, ploca, memorija, graficka) Kako stvari stoje sacekacu Longhorn ili Elder Scrolls 4: Oblivion, videti kakva zver treba da se to tera, a onda uzeti nesto perverzno sa par giga rama :)

Ogi. je napisao(la):
Pa dobro, koliko je to neoptimizovana, vredi li je uzimati za neke prosecne racunare ili ne?

Joj ! :) Nemoj da se ljutis, ali ovo stvarno nije igra za tebe ! Sve je u questovima i istrazivanju snalazenju itd. sobzirom da si se zaglavljivao u HL2, ovo ces sa mukom igrati, a to onda i nije igra.

Sto se masine tice, igra na svim masinama radi lose, dugo se ucitavaju sekcije, stalno ucitava nesto i secka zbog toga, da ne kazem laguje...

gx-x je napisao(la):
Joj ! :) Nemoj da se ljutis, ali ovo stvarno nije igra za tebe ! Sve je u questovima i istrazivanju snalazenju itd. sobzirom da si se zaglavljivao u HL2, ovo ces sa mukom igrati, a to onda i nije igra.
hahahahahahaha...... :d

Nazad
Vrh Dno