Šta je novo?

USB kablovi i punjači - Aliexpress i Temu

Ima bese i neka fora da usbc kabl radi u jednoj orjentaciji a ne radi u drugoj, samo se ne secam od cega sve zavisi..

U svakom slucaju ne kosta da probas - raskacis jedan kraj, zarotiras kraj za 180 stepeni i ukacis.

Ne secam se u kom slucaju se desava, da li mora da postoji adapter usba na usbc ili moze da se desi i sa usbc-usbc kablom, ali desava se jer ne stave sve komponente da bi ustedeli.

Fora je sto se neki pinovi ukrste kada zarotiras usbc port za 180 stepeni odnosno dobiju drugu funkciju u drugoj orjentaciji sto kolo mora da podrzi da bi radilo..

Objasnjenje not for the faint of heart - https://acroname.com/blog/why-usb-c-connections-sometimes-dont-work

Poslednja izmena:
I ovaj i jos jedan Toocki C-C se vrlo cudno ponasaju . A-C 2m radi ( nisam testirao performanse i ne secam se da li sam isprobao prenos podataka ).

Da li je neko uzeo proveren kabel za Samsung telefon koji sigurno puni na 45W?

I ovaj i jos jedan Toocki C-C se vrlo cudno ponasaju .
Oba spomenuta kabla na Toocki punjaču? A ista ta oba kabla rade normalno sa Baseus punjačem?
Tad je lako moguće da Toocki punjač nije u potpunosti u vinklu, i može se zanemariti što neki kablovi hoće da rade na njemu.

Nisu isti model ta dva C-C i nisam ih isprobao na istim punjacima .
Cini mi se da kablovi " nisu u vinkl " , ali nemam zivaca da se " patim " sa njima.

Isto tako ne funkcionise i gomila onih ( A-C ) koje prodaju kao original Xiaomi.

Sa kablovima je bukvalno lutrija. Bilo je sa početka tako i sa ugreen, dok se nisu odvojili po tom pitanju. Mada im iz ove klase nisu ništa posebno ovi adapteri baš taj što si rekao da si isprobao. Ja sam se zamlaćivao sa 47 w 65 w 45 w 67 w i 33 w od toocki, od svih spomenutih najbolje mi radi 67 w, čak sam se ponadao da bolje radi onaj što je zamenski za 65 w kad je rekao Kinez da nema više one koji su bili na akciji pa je poslao taj koji ima čak jedan port više. Ali bukvalno isto radi čak on ima viljušku koja se skida što će reći da je adapter prevashodno napravljen za američko tržište sa opcijom skidanja ovog evropskog adaptera što mi je malo bezveze ali 'ajde. Ostavio sam sebi 67 w a ove druge na poklon, neću više ni kupovati ništa za sad.

Pratim ovu temu od kada se otvorila i jedini zaključak koji sam izveo je da ne kupujem kablove i punjače sa temua i ali expresa

Mozda uzeti iste ili slicne stvari u prodavnici, ne znam sta bi bilo trece.

USBC ima nekih problema sa kompatibilnoscu jer svasta podrzava ali nemojte misliti da je samo u pitanju ali ili temu, ne uvoze samo stvari na kojima proizvodjac nije stedeo. A i na ali/temu ima stvari koje dobro rade.

Pratim ovu temu od kada se otvorila i jedini zaključak koji sam izveo je da ne kupujem kablove i punjače sa temua i ali expresa
Ti kako hoćeš 90% ovog foruma ih tamo kupuje.

@Apple za Galaxy Ultra? Jesi pitao u njenoj temi, možda je neko kupovao?

Poslednja izmena:
Nisam ali sam skontao da mora bas Samsung punjac jer trazi 9V 5A sto ni jedan drugi ne nudi sem nekog Ankera GaN od 100W...

Description​

Report Item

For Samsung Galaxy series devices:Our 45W USB-C charger supports 45w Super Fast Charging . (Only for EU Plug /US Plug,UK Plug support 25W fast charging)

USB C port output:​

USB C1/C2 : 5V/3A 9V/3A 12V/3A 15V/3A 20V/2.25A 45W Max​

PPS:3.3-11V/5A​

USB C1+USB C2:PD25W+PD20W/PD20W+PD25W​

PPS: 25W: 3.3-11V/2.25A 20W: 3.3-11V/2A​

Fast charging protocols:​

PD3.0、PPS、QC4+(QC4.0/QC3.0)、FCP、AFC、APPLE 5V2.4A、BC1.2​

@flash.aa koja je tacna oznaka tog Anker punjaca?

Prilozi

• IMG_2960.png
    IMG_2960.png
    198.9 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
I za Asometech GaN 65W pise da podrzava PPS 3.3-11V 5A
EDIT :

Poslednja izmena:
Da li je neko uzeo proveren kabel za Samsung telefon koji sigurno puni na 45W?
Probao sam onaj jeftin toocki 240w kabl puni samsung bez problema na 45w sa xiaomi 65w adapterom i originalnim 45w samsung punjačem kao i essanger 100w punjačem
I eaget sa temu sa ekranom kao i baseus sa ae svi pune samsung do kraja takodje

tucki 65W
Kuula radi simetricno a awei ne radi kad se obrne

Prilozi

• IMG_20250225_112736.jpg
    IMG_20250225_112736.jpg
    101.4 KB · Pregleda: 87
  • IMG_20250225_112530.jpg
    IMG_20250225_112530.jpg
    97.8 KB · Pregleda: 82
tucki 65W
Kuula radi simetricno a awei ne radi kad se obrne
Eto primera da se razlikuju kablovi.

Ovo je samo na USB testeru jel tako, bilo bi super kada bi mogao da proveris u realnom kolu tipa punjac i mob. Zasto kazem - za neki usb tester, ne znam da li je bas taj tvoj, je bio fw update da ne javlja gresku kada se obrnuto poveze kabl - sto znaci da moze da ima veze i sa testerom.

edit: Ustv mozda nije bitno ovo iznad, ovo je test sa punjacem i kablom a ne samo test kabla jel tako. Na testeru si proverio sta od protokola moze da se dobije od punjaca preko kabla..

Poslednja izmena:
Ovaj punjač ne podrzava 40w na jednom portu nego maksimalno 20w po c portu. Neće npr Samsung brzo puniti

Feature:
USB-C1/C2 output5V/3A,9V/2.22A,12V/1.67A(20W Max)
USB-A Output5V/3A,9V/2A,12V/1.5A(18W Max)
USB-C1+USB-C2 Output:20W+20W(40W Total)
USB-C1+USB-A Output:20W+15W(35W Total)
USB-C2+USB-A Output:15W
USB-C1+USB-C2+USB-A Output:20W+15W(35W Total)

Bilo koji od prva dva, koji naidje jeftiniji. Ovaj iznad ti je sasvim ok

Nazad
Vrh Dno