Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Pa uradi test na USB portu na ploci direktno.

Treba mi jedan usb od 32,64gb ili mozda cak i 128gb (zavisi od cene) samo zbog filmova.
Da skidam direktno na usb tako da mi brzina i ne igra veliku ulogu.
Da bude sto jeftinija i sigurnija,tj da nije neka marka pa da se pokvari za mesec dana.

Kingston DT50 je ok, ja imam par komada vec neko vreme.

Treba mi jedan usb od 32,64gb ili mozda cak i 128gb (zavisi od cene) samo zbog filmova.

https://www.storagereview.com/samsung_usb_31_bar_plus_review_256gb
https://www.samsung.com/us/computin...-bar-plus-32gb-champagne-silver-muf-32be3-am/ (klikni na kapacitet pa vidi cene i za 64, 128, 256GB ... ako salju iz usa besplatno extra, mada mislim da je to slanju u usa besplatno a u evropu verovatno ne bi poslali uopste)...
https://www.amazon.com/Samsung-BAR-Plus-128GB-MUF-128BE4/dp/B07BPG9YX9 (sa amazona slanje za srb preko forvardera kao sto su americki postar, shipito i slicni...)

Poslednja izmena:
Мени завршавају посао и мање флешке па сам скоро пазарио гомилу DT106/16GB по 390.

@Miki_
Sad sam video da si spomenuo da bi direktno skidao na flash, to ti ne preporucujem jer ce ga stalni upis pokvariti vrlo brzo.

Па он тражи што јефтинију и сигурнију, нешто што не може да се набави. Плус ако користи како је написао, онда ни скупа и сигурнија не могу да се нађу.

Bio je kod nas SanDisk Extreme Go valjda i/ili Ultra od 128GB za neku smesnu cenu.
Disk nije brz, ali za filmove je odlican.

Da ali nijedan flash nije predvidjen da na njega skidas Torrent.

A koje su fleske da imaju upis oko i preko 100Mbps, nije potrebno nista extremno brzo, pozeljno ekonomicnija varijanta ali da nije bas ni sporo (30-50Mbps) vec oko 100Mbps i vise...?

Nebih se bas kupuvao usb preko kineskih sajtova.
Kingston DT50 cena je povoljna.

A sta je preporucljivo,da skidam na hard disk pa sa hard diska da prebacujem na usb?
Ja imam 1 usb kupljen pre 3,4 godine (garanciju ima 5 godine) stvarno sam prezadovoljan,skinuo sam na njega bar 200gb najmanje a prebacio sigurno 1tb.
Ovo prebacivanje ide jako sporo,nekad cak i 1h da se napuni ceo usb od 16gb.

DT50 od 16GB ima 120MB/25MB (read/write) i metalno kuciste. Sasvim dovoljan za to sto tebi treba, veci modeli su sigurno i nesto brzi. Skidas na hard i posle na flash, najbolje je.

I koliko vremena ce mi trebati recimo na usb od 32gb da kopiram 30gb?

Da, ali USB 3.0 brzine postize samo za citanje dok za upis je nebitno jer ne moze preko 25MB.

Nemam na racunaru 3.0 prikljucak,mora neka 2.0
Tv ima ali dzaba kad ja moram preko racunara da prebacim na usb.

Nema veze, upis ce ti biti isto oko 25MB/s a citanje oko 30MB. Vise nego dovoljno za to sto tebi treba. Radi on i na 2.0 naravno.

DT50 od 16GB ima 120MB/25MB (read/write) i metalno kuciste.
Јеси ли сигуран у ово? Најчешћи опис овог је 30MB/s Read, 5MB/s Write (DT50/16GB) док се негде помиње само 100MB/s Read, без брзине уписа. Имаш и тестирао си?

Pa radi ali je verovatno sporiji.
Kupicu verovatno taj i to od 64gb
Prebacujem velike fajlove i 64gb nije nista.

Da, pogledaj moj komentar na emmi, poslao im da isprave ali nikad nisu. Kacio sam rezultat ovde.
За мене је опис на Емми и сличним повод да потражим даље јер ни они баш не знају много. На Кингстон сајту пише само да је читање до 100MB/s а на већини осталих пише оно што је и Емми пренео, 30/5.
Рецимо overclockers.co.uk каже
Specification:
- Unformatted Capacity : 16GB
- Max Sequential Read (8GB-16GB) (CDM) : Up to 30MB/s
- Max Sequential Write (8GB-16GB) (CDM) : Up to 5MB/s

Исто је и са понудама на Амазону и сличним. Немам тај али ћу да проверим овај који сам пазарио па да упоредим са оним што пише о њему. Да ли си пробао неко веће копирање, пребаци неки филм од десетак гига па измери, тестови могу свашта да пријаве? Ако и даље ради као што кажеш, најлакше је да пукнем 439 кинте за један да сам испробам. ;)

Ajd posle ću, da završim košenje, koristim ovu ladovinu sad :D

Тест ко тест, сада сам пробао овај DT106/16GB који би требало да је за нијансу бољи и тест показује 135/10, мада неки пут и 135/15 а копирање на њега иде 10MB/s, плус, минус 1. Онда пробам другу флешку, прави USB 3.0, DataTraveler R3.0 G2 који је на Кингстон сајту декларисан као 120/45 и копирање на флешку је ишло око 82MB/s док тест показује ~155/50. Занимљиво је што ове флешке одавно нема на Кингстон сајту а и не нуде га ни наши одавно. :(

Не знам како је тај који си пробао толико бржи од бројева који су свуда по нету, ајде пробај да на њега копираш неки фајл од 5-6GB па види шта показује, ја гледао у TC-у брзину.

To sto pise na sajtu ne bude nikad tacno.
Nije bas obecavajuce kad jedan film od 8gb prebacujem 25min
Ja za 20min skinem taj film plus kopiranje,na kraju izgubim volju.

Nazad
Vrh Dno