Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Narode, Corsair Voyager GT od 2GB mi je postao premali. On ostaje kao reyervni i kao extra pouzdano resenje, ali mi treba nesto sa vecim kapacitetom.

posto odavno nisam pratio, sta sad valja i sl.?

Znaci, zanima me nesto sto se moze kupiti ovde, kapaciteta 8 ili 16GB i da bude fine brzine (mada, posle Voyagera ce mi sve biti sporo :d)

Transcend JetFlash V10
 
Vidim da je V10 dobar, ali me zanima da li je svaki OK ili sistem kako ubodes? 8 ili 16GB?
 
Nije svaki dobar. Neki primerci su isli ~20MB/s write, onaj koji sam ja imao (i koji je crko posle nekoliko dana) je ima write od ~10-11MB/s.
Sandisk Contour bi trebalo da bude brz.
 
Eh.. Opet ista prica kao i uvek. :(
Jeste brz, nije brz, trebalo bi... :(
 
Ja sam uzeo V10 16gb pre neki dan, i ide na 11mb write po total commanderu.. Jes da to nije bas brzina kojoj sam se nadao, ali za 2750din koliko sam ga platio, ja sam zadovoljan..
 
Uzeo danas ja V10 8gb. Po Flash memory toolkit-u, radi write sa 10-11 i read sa 24-26. Manje nego što sam "čuo priče" ali ipak 2.5 do 3x brže nego što je deklarisano i najbrže od ovih flash-eva što imam. Primetio bih još da je cena na današnji dan 1600din u nebašjeftinoj radnji, tj u rangu je sa cenom sa ostalom konfekcijom za koju opet, niko nema pojma kako radi i kojom brzinom. Ali dosta je ovo ok rezultat pogotovo ako se pogleda cena.

Contour 8gb inače ima najmanje za 2800 din što videh brzim obilaskom grada (bez upuštanja u dileske cene i bez detaljne analize tržišta).

Dodao bih još da imam i Transcend V30 od 2gb star oko tri godine. Tada je to bilo skupo. To je naj sporije đubre što imam. Radi tačno deklarisanih 3/10 :) . Imam i jedan prastari/noname/biojeftin/ubibožeružan flash od 512MB i taj radi sa pristojnih 8/16.

Sledeći kupujem neki USB 3.0 od 128GB i tada će uzem neki stvarno skup i deklarativno brz. :beer:
 
Jel fake ili greška?!
 
3X sam ga pustao uvek isto izbacuje... bemliga
 
evo sad jos vise, fake nije, a dal je greska, verovatno jeste, obzirom da test traje 2 sekunde
 
Poslednja izmena:
uh ja tek sad provalio da su cifre sestocifrene, nesto ne valja definitivno.
 
Total Commander i snimi lepo kad čitaš i kad pišeš po njemu neki veliki fajl. Tu nema blefiranja :)
 
Meni bas total napise 80MB/s, kopira film za 10-ak sec i onda stoji na 100% dok se realno ne prekopira.. U pitanju je Sandisk Cruiser Micro 4GB i W7. Mislim da to nekad baguje W7.
Realno, moj usb disk ima 7MB write i ovo brljavljenje sa brzinom se samo ponekad desi, dok HD Tune i HD Tach oduvek prikazuju prave vrednosti...
 
Poslednja izmena:
To mi liči na neko keširanje, a to čekanje na kraju se dogodi jer se okine sinc/flush procedura. U tom slučaju štopericu u šake. Navedene aplikacije direktno mere brzinu i očigledno uspešno zaobilaze keširanje.
 
narode moze li mala pomoc sorry ako je off-topicc:uzeh da tetstiram Verbatima,Store and Go,16Gb,i kad pokrenem flash memory toolkit,i low-level testing,prijavi neki I/O error na kraju...?I pokaze "aborted ",ali test je ustvari dosao do kraja...?Jel to stvarno neki problem ili ima neka caka,sta moze biti u pitanju...?Hvala.
 
sandisk contour je extra, a sto se tice brzine slc usb flash-evi treba da su brzi ali su skuplji.
mislim da vredi malo sacekatibice sve brzih i brzih flasheva, a do tada mozete uraditi sledecu stvar :
kupite najmanji citac kartice koji nadjete a da ima usb konektor na sebi, ja sam nasao neki msi koji je malo veci od usb flash diska a ima isti oblik, a zatim kupite naj brzu mem karticu za foto aparat koji mozete priustiti ( a ako imate fotoaparat gledajte da uzmete tip kartice koji on podrzava pa ga mozete i u njemu koristiti ), i verujte da cete imati jaaako brz usb flash koji mozete koristiti i u foto aparatu.

extra zar ne ?
mene je pomenuti citac kartice od msi izasao oko 900 din ( dobio sam i pristojni usb kabel uz njega da nemoram da se zavlacim iza kompa ), a brzina upisa na naj sporiju kingston ssd karticu je daleko brza od bilo kojeg "standardnog" usb flasha.

sta reci, nego da je extra, cak sam flasnuo i samsung lcd 686 sa istim citacem kartica bez problema, a ko zeli zaista veliku brzinu nek vidi koje su brze mem kartice za fotoaparate, pa u prodavnicu, verujte retko koji usb flash je toliko brz ( a o ceni da ne pricamo )

,)
 
Poslednja izmena:
Baci neki test ovde? Što se stidiš slika? :D
 
slike na zalost neam, al ko zeli moze mi poverovati na rec.


:laugh:
 
nista rec, gledamo slike ;)
 
Imam već više od godinu dana jetflash transcend 16gb 8.07 i u poslednje vreme je brzina jako opala,pitao sam u prodavnici kolika je garancija a oni mi kažu godinu dana tako da mi nisu hteli zameniti.
brzina se sada kreće oko 1 mb/s a bila je oko 25-30 mb/s tako da za jedan film od 700mb sad treba oko 25 minuta što mi je lakše skinuti sa neta film nego ga prebaciti na flešić
može li se on nekako opravit sa nekim programom?
probao sam sa formatiranjem i u fat32 i ntfs ali ništa nevredi
jel ima neko da je imao ovakav problem i kako ga je rešio
 
Poslednja izmena:
probao sam sad oba programa ali mrka kapa,ovaj transcedov program za opravku nije pomogao
stvarno mi žao ovog mog fleša
kad god ga utaknem u usb port izbaci mi ovu poruku
9cca18dd26.png
[/url][/IMG]
da li sam osuđen na malu brzinu?
 
bio je neki formater od Corsaira, cini mi se..
Imas i neki SD Formater od Panasonica.. imas ga u attachmentu.. chekiraj sve opcije, idi na full erase
 

Prilozi

  • SDFormatter.part1.rar
    976.6 KB · Pregleda: 47
  • SDFormatter.part2.rar
    256.7 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
probao sam sve predložene programe a evo tek sad završi i sa sdformatter programom radio ga je 4 sata skoro ali ništa opet kad sam ubo flešić pokazuje ovo i brzina opet mala
ovako se ponaša i na drugim kompjuterima probao sam a od garancije na papiru nisam ništa dobio prevrnuo sam celo pakovanje samo neki reklamnih papira i račun
 
Poslednja izmena od urednika:
San Disk Cruzer Slice 16 Gb epic fail

882-523-thickbox.jpg

epicfailv.png


Kol'ko para tol'ko muzike :S:
 
si ga ubo u usb 2 port nesto sumljivo za cruser
 
Paaaa, nisam neki expert za ocitavanje grafikona, ali cim prebacuje ~1MB/s, reklo bi se da radi po USB 2.0 standardu... :p

Uostalom, vi's da je njemu read koliko-toliko OK (mislim, solidno je... ipak, ima i dosta brzih fleseva :)), dok mu je write kriminalan...
 
Na 64 kbyte allocation size (FAT32) gura do 3500 write, ali dzaba :S:

Read je inace fenomenalan kao sto i sami vidite.
 
Nazad
Vrh Dno