Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Jel ima neki od 8 ili 16GB da ima write preko 20MB, ili je to sad lutrija naici na takav :d

Jos malo dodam pa uzmem jos jedan WD od 640 :p
Negde do 30e ;)

Ovako izgleda uporedni prikaz najbržih USB Flash-eva
1. Apacer HT 203 - 2 GB
2. Corsair Voyager GT - 4 GB
3. Kingston DT HyperX - 4 GB
Sva 3 modela se prave i u verzijama od 8 GB.

Prilozi

• FlashToolkit_        USB FLASH DRIVE3.png
    FlashToolkit_ USB FLASH DRIVE3.png
    66 KB · Pregleda: 131
  • FlashToolkit_Corsair VoyagerGT1.png
    FlashToolkit_Corsair VoyagerGT1.png
    77.7 KB · Pregleda: 116
  • FlashToolkit_KingstonDT HyperX.png
    FlashToolkit_KingstonDT HyperX.png
    79.3 KB · Pregleda: 119
Ovako izgleda uporedni prikaz najbržih USB Flash-eva
1. Apacer HT 203 - 2 GB
2. Corsair Voyager GT - 4 GB
3. Kingston DT HyperX - 4 GB
Sva 3 modela se prave i u verzijama od 8 GB.
Kako se drzi matori HT203, godine mu ne mogu nista... :d

P.S. Da li si siguran za max kapacitet Apacer-a od 8 giga, da ne bauljam sad tamo po sajtu... mislim da je maximum 4 giga za HT203?

I ja sam mislio da je max 4 GB ali ima i od 8 GB (samo sto ga nase podneblje nije videlo u zivotu). :)
Inace, matori HT 203 je fenomenalan sto se brzine tice, ustvari, bio je najbrzi flash do skoro. A onda se pojavio HyperX. I sad skoro da su tu negde... :whip:

Samo, skupi su uzasno, narocito Apacer. Ovaj moj od 2 GB sam pre nesto jace od 2 godine platio 5800 din.
I sada koliko vidim od 4 GB kosta skoro 50 evra, ali izgleda da je to cena brzine :smoke:
Jer ovako izgleda flash od 300 din (kad hoce da radi). :wall:

Prilozi

• FlashToolkit_ChipsBnkFlash Disk.png
    FlashToolkit_ChipsBnkFlash Disk.png
    76.2 KB · Pregleda: 162
Ja bih ovo bacio.. Moj citac MicroSD kartica sa bilo kojom 1gb, 2gb MicroSD pise brze..

I ja sam mislio da je max 4 GB ali ima i od 8 GB (samo sto ga nase podneblje nije videlo u zivotu). :)
E, bas tako :)
Inace, matori HT 203 je fenomenalan sto se brzine tice, ustvari, bio je najbrzi flash do skoro. A onda se pojavio HyperX. I sad skoro da su tu negde... :whip:
Pojavio se pre njega i onaj "sucmurasti" Voyager GT... ;)

Kazem, "sucmurasti", jer deklarisan na 34/28, a u praksi je bilo svega: i (svega par) komada koji su terali te specifikacije, pa i nesto jace... i (gomile) komada koji su bili mizerija, tek 20-ak MB/s za read, pa i nize, ako se ne varam... na papiru bolji glash, u praksi - sumnjivo. Tako da i nije neki relevantan takmac :)

Hyper je vec druga prica... ali, bilo kako bilo - brzi i *lepsi* flash jos ne postoji! :D

E pa sto se tice tog Voyagera GT, vidis na predhodnoj strani gde sam stavio njegov bench, kilav je uzasno. Medjutim, na njemu (odnosno na njegovom pakovanju) nigde ne pise brzina, tako da uopste nije jasno kako, na osnovu cega i ko ga je deklarisao na 34/28.
Ovo sto vidis iz mog bencha, to sam uradio na novom GT-u (licno sam ga 10 minuta pre toga izvadio iz novog pakovanja). Rezultati su kao sto vidis prilicno "nikakvi" u odnosu na tu "navodnu" deklaraciju i na brzine u koje se ljudi kunu da su uspeli da "izvuku" sa njim. I to sto sam okacio je najbolji od 7 bench-eva koje sam uradio. Posmislio sam da je mozda situacija drugacija prilikom kopiranja u TC-u, medjutim rezultat isti k'o u bench-u.
I sta onda covek da pomisli ?
Kazu 34/28...... Gde ? Kako ? Uopste nije jasno.

E pa sto se tice tog Voyagera GT, vidis na predhodnoj strani gde sam stavio njegov bench, kilav je uzasno. Medjutim, na njemu (odnosno na njegovom pakovanju) nigde ne pise brzina, tako da uopste nije jasno kako, na osnovu cega i ko ga je deklarisao na 34/28.
Ovo sto vidis iz mog bencha, to sam uradio na novom GT-u (licno sam ga 10 minuta pre toga izvadio iz novog pakovanja). Rezultati su kao sto vidis prilicno "nikakvi" u odnosu na tu "navodnu" deklaraciju i na brzine u koje se ljudi kunu da su uspeli da "izvuku" sa njim. I to sto sam okacio je najbolji od 7 bench-eva koje sam uradio. Posmislio sam da je mozda situacija drugacija prilikom kopiranja u TC-u, medjutim rezultat isti k'o u bench-u.
I sta onda covek da pomisli ?
Kazu 34/28...... Gde ? Kako ? Uopste nije jasno.
Stajalo im na sajtu, zvanicno ;)
Doduse, to je bilo sa onom "up to" standardnom ogradom... dobra fora, "moz' da dotera do 34/28 - al' ne mora"... mislim, odstupanja od 1-2MB su OK, ali po 10MB/s... yeah, right.

Ma, cudan je to fles... ko zna kakve su sve cipove tu turali. Kazem, bilo je par odlicnih komada, koji ispunjavaju tu "up to" specifikaciju, pa i prebacuju... ali i brdo oooocajnih.

Evo, sad sam prelistao nekoliko "relevantnih" stranih bench sajtova.
I ono sto sam ja uspeo da izvucem iz njega je uglavnom isto sto su izvukli i oni +/- 1 MB/s.
A odnosi se na realne testove upisa i citanja... znaci oko 20 MB/s upis i oko 25 MB/s citanje.
To su realni rezultati, odnosno, nisu sinteticki bench testovi (koji, koliko sam mogao da provalim, imaju odstupanja cak i medju samim sobom).

Evo, sad sam prelistao nekoliko "relevantnih" stranih bench sajtova.
I ono sto sam ja uspeo da izvucem iz njega je uglavnom isto sto su izvukli i oni +/- 1 MB/s.
A odnosi se na realne testove upisa i citanja... znaci oko 20 MB/s upis i oko 25 MB/s citanje.
To su realni rezultati, odnosno, nisu sinteticki bench testovi (koji, koliko sam mogao da provalim, imaju odstupanja cak i medju samim sobom).
HD Tach i HD Tune... nisu nesto velika odstupanja, ali ih ima... neko je pisao o tome svojevremeno, mislim da je to zato sto razlicito kontaju GB (1000/1024).

Apacer 8 GB AH320,danas kupljen,a cena je 1350 din.

Prilozi

• Apacer 8GB 2.png
    Apacer 8GB 2.png
    48.3 KB · Pregleda: 186
  • Apacer 8GB.jpg
    Apacer 8GB.jpg
    120.5 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
Nesto si zaboravio;)
Write speed

Znam,nisam to uradio jer bi mi obrisao sve podatke,a mrzi me da ponovo kopiram na hard pa da vraćam na USB.

Apacer AH321 16GB, snap-on cap

Prilozi

• FlashToolkit_ USB FLASH DRIVE.png
    FlashToolkit_ USB FLASH DRIVE.png
    71.4 KB · Pregleda: 180
  • ah321.jpg
    ah321.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 137
Kingston Data Traveler 2GB
Transcend 8gb

Prilozi

• Kori_KingstonDataTraveler 2.0.png
    Kori_KingstonDataTraveler 2.0.png
    54.6 KB · Pregleda: 185
  • Bosla_JetFlashTranscend 8GB.png
    Bosla_JetFlashTranscend 8GB.png
    55.3 KB · Pregleda: 212
Poslednja izmena:
Testirao neko Kingston DT120 od 16GB? Nasao sam ga za 2450 din, pa razmisljam da uzmem...

Prilozi

• Kingston-Data-Traveler-120-16GB-1.png
    Kingston-Data-Traveler-120-16GB-1.png
    45 KB · Pregleda: 93
Izbegavaj kingstona jako su losi puno velera imaju ja imam dva komada jedan od 4GB jedan od 8GB nijedan nevalja cas oce da radi cas nece.

O kom je Transcend modelu jer vidim da je veoma brz.

JF V-10 - transcend
DT-100 - kingston

Toshiba 16GB

Prilozi

• Toshiba 16GB.JPG
    Toshiba 16GB.JPG
    74.1 KB · Pregleda: 128
Tragajući za novim flash-om nabasao sam na veoma korisno poredjenje stikova od 8,16 i 32 GB. Pošto mi je Kingmax U-Drive od 8GB nastradao novi favorit je OCZ Diesel 8GB, za nekih 1900 din koliko košta kod nas ima stvarno impresivne performanse, prema ovom testu... Da li ga je neko od vas isprobao?

Poslednja izmena:
Od par ljudi sam cuo da su Transcend V10 vrlo brzi, iako nisu skupi, izgleda da bi trebalo obratiti paznju na njih...

A gde ima Diesel da se pazari? Mozes i na PM

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno