Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Da, šta ti konkretno treba? Okačiću, nije problem, nego me zanima šta ti ne radi.. Ja sam namestio sebi da mi na START dugmetu bude otvaranje KMPlayera, a na subtitle buttonu da mi ide u standby i to mi je bilo glavno.

Jedno pitanje samo, da li je moguće da bindujem određenu kombinaciju sa tastature na neko dugme na upravljaču? Konkretno mi treba Ctrl + W da mi bude na nekom dugmetu upravljača.

a da li si mozda nekim slucajem ukapirao kako se podesava application switching??
i da li je moguce?
ja sam namestio da mi na music button startuje winamp, a na videos kmplayer...
ali kad startujem winamp, eghost disabluje macro za kmplayer i obratno...
:wall:

a da li si mozda nekim slucajem ukapirao kako se podesava application switching??
i da li je moguce?
ja sam namestio da mi na music button startuje winamp, a na videos kmplayer...
ali kad startujem winamp, eghost disabluje macro za kmplayer i obratno...
:wall:

Napravis makro sa FindWindow->Maximize->BringToFront i dodelis dugme za tu fukciju. Mozda postoji i drugi nacin, ali ja to radim ovako...

EDIT: A mozes i da dodelis Alt+Tab na neko dugme ;)

Poslednja izmena:
Ja kupio danas i super je, ima bas dobar domet, jedino me razocaralo sto ne pomera misa.
Pise da je podrzan windows, ali radi i pod linuxom (naravno ne trebaju drajveri) :)

Napravis makro sa FindWindow->Maximize->BringToFront i dodelis dugme za tu fukciju. Mozda postoji i drugi nacin, ali ja to radim ovako...

EDIT: A mozes i da dodelis Alt+Tab na neko dugme ;)
ukapirao sam tik posto sam okacio post :)

posto koristim kmp, winamp i winfast pvr, koji nikad ne rade u isto vreme, namestio sam da mi na close dugme odradi:
emulate keystrokes alt+f4 i enable exclusive folder switch u koji sam smestio enableovane macroe za svaki program ponaosob, koji pozivam dugmetom po izboru :)

i radi :)

prilazem moj xml fajl, mozda ce neko imati koristi od ovoga :wave:

Prilozi

• vladimir.rar
    1.6 KB · Pregleda: 116
Ja kupio danas i super je, ima bas dobar domet, jedino me razocaralo sto ne pomera misa.
Pise da je podrzan windows, ali radi i pod linuxom (naravno ne trebaju drajveri) :)

moze i misa da pomera, ali ne po defaultu...

Znam, ali nema osmosmerni dzojstik :)
Mogu da mu predefinisem npr strelice, ali sta cu za njih. plus neka dva tastera za levi i desni taster :)

Ali dobro, sitne su to zamerke, domet me najvise odusevljava, posto ima onaj mali usb bez neke antenice, bolji je od atija :)

Poslednja izmena:
Ja mislim da se isplati, ali zavisi od navika u koriscenju racunara...
Imam vec oko 2 godine Ati remote wonder plus koji je dosta slican, pa govorim iz tog iskustva. Nije da se ne moze bez njega, ali cini zivot dosta laksim, meni je racunar stalno ukljucen i obicno svira neka muzika, pa sta god radim mogu da promenim pesmu bez da ustajem, pa onda kad pustim neki film, narocito pre spavanja.
Velika prednost je sto je radio daljinski, a ne infrared, tako da ne mora po monitoru da se kaci onaj senzor, pa da se trazi ugao iz koga hvata signal i sl... Ako lezim u krevetu ne moram da radim neku gimnastiku da bih promenio kanal i tako.
Ali ovo su moja iskustva, ti proceni sam koliko bi ga koristio i koliko ti vredi 999din.

Pazario ga pre neki dan, odusevio me - radi u Amarok-u i MythTV-u bez ikakvih podešavanja. Čim budem imao vremena instaliram XBMC pa da vidimo kako ću se snaći sa daljincem :)

Poslednja izmena:
Jedva sam provalio kako radi ovaj EventGhost, a tako je prosto:p, samo ne mogu da smislim kako da namestim recimo "Home" dugme da otvara My Computer...

Ima li neko ideju?:banana:

Inače da dodam, ja ga za sada koristim za MV2Player i Winamp i jako sam zadovoljan...Za MV2 maltene ništa nije moralo ni da se podešava, sve radi extra.
Dodao sam macro za kombinacije (ALT+F4 ; ALT+Tab ; Ctrl+Tab i samo Tab) tako da uz pomoć ovih kombinacija radim gotovo sve, mogu ja uz pomoć ovih tastera i strelica da "udjem" u My Computer, ali bi bilo lepo kad bih imao neku prečicu...:wave:

Poslednja izmena:
lako :)
dodas prvo Macro, potom u tom macrou dodas event (tj dugme kome hoces da dodelis akciju), pa dodas action za taj macro i to je to ... imas gore moj konfiguracioni fajl pa vidi kako je to izgledalo kod mene...

lako :)
dodas prvo Macro, potom u tom macrou dodas event (tj dugme kome hoces da dodelis akciju), pa dodas action za taj macro i to je to ... imas gore moj konfiguracioni fajl pa vidi kako je to izgledalo kod mene...

Da ali medju event-ima nisam pronašao kako da namestim da otvori folder...samo aplikaciju:wave:

dodeli "my computer"-u neki shortcut, npr alt+ctrl+m, pa emulate keystrokes...
sigurno moze i drugacije, ali sad mi ne pada na pamet :)

Ovo je vrlo dobra ideja, jedino što ja ne umem da dodelim shortcut My Computer-u.
Pa ako može malo pojašnjenje...znam kako ću to posle namestiti na daljinskom:wave:

Shortcut za otvaranje My Computer-a ti je Win taster + E. Znaci, samo idi na EmulateKeyStrokes i kucaj {Win+e}... :wave:

Poslednja izmena:
Jel ima jos negde ovih daljinaca za male pare? :)

@marko_84
Koliko ja znam i dalje u BB-u i dalje za 1k...
Poz

Pozdrav ljudi!
Imam tv karticu pinnacle PCTV analog pro i sa njom krs daljinski pa mi ovaj daljinski deluje kao dobra zamena. Interesuje me da li Logitech UltraX Media Remote moze podrzati sve funkcije kao i pinnacle-ov daljinac i da li se dodatno moze namestiti dugme za sleep funkciju(gasenja kompa posle odredjenog vremena).
Daljinac bi mi koristio samo za tv karticu.

@shomi1417
Koliko ja znam taj daljinac uopste i nije tako los(ako mislimo na isti) ali dobro.Sto se tice Logitech UltraX Media Remote-a on moze da bude jako dobra zamena pogotovo zato sto radi po principu radio talasa.Sto se tiche toga sta moze moze mnogo toga.Kada se koristi sa girderom(ja ga tako koristim)moze da se podesi da radis svasta pa cak i da gasi komp.E sada sto se tiche gasenja kompa posle odredjenog vremena ne znam kako to podesavas,da li iz windowsa ili iz programa za tv karticu ali ako program za tv karticu moze to da uradi onda moze i da se podesi.
Kada koristis ovaj daljinac sa girderom stavis HID plugin i dobijes jako veliki broj tastera koje je moguce isprogramirati.Ima par tastera koji su vec isti kao neki na tastaturi i ima par duplih ali i dalje ostaje veliki broj tastera koje mozes da programiras po svojoj volji..
Poz

@marcusnbg
Hvala na brzom odgovoru...Imao sam kword tv i tu je postojala sleep funkcija na daljinskom ali nisam mogao da poredjam kanale po zelji pa sam je zamenio (uz doplatu) za pinnacle...
Pinanacle-ov daljinac je glomazan i software je poprilicno los(stalno se nesto baguje,pritisnes jedno dugme a on aktivira funkciju pored itd...)
Izvinite na OT

Logitech

Da malo osvezimo temu... Jel ima negde, a po onoj razumnoj ceni, 200-300 dinara :D PM :smoke:

@darkop

Nema,poenta je u tome da je ta "razumna" cena bila marketinski trik BB da pocne da se prica o njima i da se procuje da postoje.Tako da po toj ceni vise nigde...

@shomi1417

Sto se tiche Pinanacle-a ako je u pitanju onaj sivi sa plavim dugmicima imas za girder vec napisan plug-in koji ti omogucava da koristis taj daljinac bez software-a.U kombinaciji sa dscalerom i girderom+pinanacle plug-in to je jako funkcionalna stvar.Za dscaler ti ne trebaju driveri za tu karticu vec je dovoljno samo da instaliras dscaler,ja koristim 4.1.15. i Girder 3.3.7 a u tvojoj kombinaciji jos samo ovaj plug-in i mozes da isprogramiras daljinac da radi sta hoces.Npr.stavis dscaler da se ugasi za sat i po a isprogramiras girder da pritiskom na neko dugme pokrene neku scriptu za gasenje racunara ili stavljanje u stand-by.Ovo je samo jedna od opcija a mozes da isprogramiras po svojoj volji.

Poz

Ima li iko ideja gde naci pluggin za pinnacle?

Hvala.
Izguglao sam i ja taj malopre. 2004 godina, nadam se da ce da radi :)

Ako imas girder 3.xx onda hoce.Moja preporuka je girder 3.37.Drugar ima taj daljinac i radi odlicno sa tim pluginom..

Poz

Namestio sam za sta sam imao zivaca... a treba zivaca nema sta.
Ima li ko da zakaci konfiguracioni fajl girdera za media player clasic, winamp5 itd?

Da napomenem da mi je glavni problemi Volume- koji za sada nema trika da namestim.

U OS tabu ima opcija Volume change i Set volume. Tako mogu da namestim Volume+.
Ako ima neko da ga ne mrzi da otkuca kombinacju za utisavanje glavnog volume...plz

Druga stvar koju ne mogu da resim je pomeranje misa u Large Step. Podesavanje Step-a na broj ispod 10 je pod obavezno da bi se ubolo sve na ekranu. Vidim da ima Large Step ali kako se on poziva? Cemu sluzi Timeout i Holdtime? Ima li sanse naterati girder da pomera misa sve vreme dok drzim odgovaraju taster a ne da moram da tiltujem daljinski da pomerim misa 20cm na ekranu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno