Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Jel ih ima jos u Uscu? Ima li taj big bang neki telefon?

Potrebna pomoc. Stigao mi danas Logi UltraX. Igram se malo sa podesavanjima uz pomoc EventGhost programa. Odlican je program, ali lomim glavu kako da resim neke stvari. Skinuo sam onaj config fajl koji je postavio boggyman, pa mi je to bila neka smernica.
Evo slike kako je sad podeseno, ali na zalost ne radi sve kako bi trebalo.
Koji god program da pokrenem od ova dva funkcionise kako treba, ali cim jedan startujem ovaj drugi se ne odaziva i ne reaguje.
Negde gresim, ali gde?

Prilozi

• 123.JPG
    123.JPG
    38.8 KB · Pregleda: 109
Pa stavio se enable exclusive, cim startujes jedan od njih svi ostali folderi su disejblovani, samim tim i Switch folder u kome startujes plejere.
Inace EventGhost ima fenomenalne mogucnosti za podesavanja, mislim da sam ga jedno 3-4 dana podesavao za 4 programa. :) Mogucnost pisanja Python skripti je ekstra, mada ne znam python. :p

Poslednja izmena:
Pa kako je onda najlogicnije da izvedem da kad pokrenem jedan plejer - on bude primarni, i sve funkcije budu primenjene na njega dok ne izadjem. Kada ugasim jedan od plejera da se sve vrati u normalu i da mogu da pokrenem drugi... Nikako ovo da iskombinujem.

Pa kako je onda najlogicnije da izvedem da kad pokrenem jedan plejer - on bude primarni, i sve funkcije budu primenjene na njega dok ne izadjem. Kada ugasim jedan od plejera da se sve vrati u normalu i da mogu da pokrenem drugi... Nikako ovo da iskombinujem.
Kad pokrenes jedan recimo Foobar treba ti umesto Enable exclusive, Disable MPC i recimo Disable Start Program MPC ako ne zelis da se on pokrece dok je Foobar aktivan. Treba ti i Close macro, u kome ces imati po zatvaranju Foobar Enable MPC i Enable Start Program MPC da bi mogao da startujes MPC po izlasku iz Foobara.
:wave:

Xaxax... Strasno. Izgleda da sam zestoko zakomplikovao...
Sad radi manje-vise sve lepo, ali opet postoji problem.
Sve radi super ako programe pokrecem preko daljinca, ali problem nastaje kada na primer pokrenem rucno (misem) MPC, i pustim film... Onda naravno nista ne prepoznaje od komandi, jer je po defaultu sve disableovano. Koje je najelegantnije resenje za ovo?
Da pravim neki makro koji ce da dodeli odredjenom tasteru da enabluje sve zivo ili sta?
Mislim da za danas treba da prestanem jer nista korisno necu smisliti...

Prilozi

• 1234.JPG
    1234.JPG
    35.6 KB · Pregleda: 84
Sve radi super ako programe pokrecem preko daljinca, ali problem nastaje kada na primer pokrenem rucno (misem) MPC, i pustim film... Onda naravno nista ne prepoznaje od komandi, jer je po defaultu sve disableovano. Koje je najelegantnije resenje za ovo?
Da pravim neki makro koji ce da dodeli odredjenom tasteru da enabluje sve zivo ili sta?
Da, to je i meni pomalo smetalo. Mozes da resis to sa tasterom kako si naveo. Ja sam malo drugacije uradio, jer je kod mene moguca situacija da vise programa koji koriste daljinac rade u isto vreme. To je naravno debelo zakomplikovalo situaciju, pa sam se petljao sa EventGhost-om 3-4 dana dok sve nisam lepo sredio.:p
Kod mene u jednom folderu koji je uvek enable-ovan postoje makroi Switch to..., koji rade sledece: Find Window->Bring to Front, zatim enable-uje odredjeni folder a disejbluje ostale. Tako onaj prozor koji je trenutno On Top kontrolisem daljincem, a po zelji switchujem na ostale pri cemu se ostali desejbluju.:) Tako da cak i kada program startujem misem, sa Switch to... mogu da ga normalno kontrolisem.
Inace, polako sa EventGhostom, daj mu vremena, ono sto sam ja na kraju dobio je daleko od pocetne zamisli.:D
:wave:

evo ti novi config, pa pogledaj...
ja sam zbog iste stvari Home tasteru dodelio enable exclusive za folder Switch.

Prilozi

• vladimir.zip
    2 KB · Pregleda: 103
Joooj, fantazija :D Mislim da sam uspeo da odradim oko 88% stvari koje sam zeleo. Strasno sta sve moze da se izvede uz malo mozga i maste.

E sad zadao sam sebi jos jedan cilj, a treba mi pomoc.
U foobaru sam napravio precicu za trazenje pesme (f3). E sad tu je potrebno uneti nekoliko slova radi pronalazenja rezultata. Kako da napravim da dvostruki ili trostruki klik na neki od tastera sa slovima daje bas odredjeno slovo? Malo je komplikovano ovako objasniti, ali mislim da me razumete. Dakle kao tastatura na mobilnom telefonu...
Pokusao sa npr sa onim:
If button is held down 0.4 sec, go to: Emulate Keystrokes: B itd, ali ne daje zadovoljavajuce rezultate...

Poslednja izmena:
Ajde neka mi neko jos samo ovo odgonetne i necu vise biti dosadan, obecavam :D

Probaj to sa held button ali povecaj vreme na 1 sekund. Recimo, obican pritisak slovo A, ak se drzi sekund slovo B itd.
Sem toga nemam drugu ideju, mozda moze sa python skriptom da se nesto nabudzi. :D

Ajde neka mi neko jos samo ovo odgonetne i necu vise biti dosadan, obecavam :D
Dodaj plugin Multitap, imaš ga ugrađenog u EventGhost, negde na kraju liste (pod Other).

Sa njim možeš da kucaš tekst kao na mobilnom telefonu.

Uzgred, Logitech UltraX radi i pod Linuxom (Ubuntu 9.04). Instalirao sam LIRC i podesio manje-više sve što sam želeo. Ostao je jedan problem, ne radi mi autorepeat tastera. To je prilično nezgodno kad želite da "premotate" dosadne delove filma. Program reaguje samo na puštanje tastera, ne na pritisak, tako da dugim držanjem ne postižete ništa. Bez LIRC-a, tasteri koje Linux prepozna kao tastaturu, rade normalno, sa ponavljanjem.

Da li je neko uspeo to da reši? Ako iko i koristi Linux u ovoj temi :)

Sve sam uradio kako pise i radi sve (tacnije pojavi se onaj OSD, i lepo prepoznaje slova koja kucam), ali ukucani tekst se ne ubaci gde bi trebao.
Dakle iskucam neku rec, ali ta rec ne pojavi u text box-u. Naravno, kliknem i enter na kraju i OSD jednostavno nestane, a texta nigde.
U cemu je caka?

ali ukucani tekst se ne ubaci gde bi trebao.
Napravi macro sa akcijom "Emulate Keystrokes" (u Window grani). Za tekst koji će emulirati stavi:

{eg.event.payload}

Tom makrou dodeli događaj (event)

Multitap.SMS

Ukoliko nisam dobro objasnio, samo kopiraj ovaj kod i nalepi ga (paste) u EventGhost:

Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<EventGhost Version="1194">
    <Macro Name="Emulate Keystrokes: {eg.event.payload}" Expanded="True">
        <Event Name="Multitap.SMS" />
        <Action>
            Window.SendKeys(u'{eg.event.payload}', False)
        </Action>
    </Macro>
</EventGhost>

Ubacio sam, ali ista je situacija - nigde nema odkucanog teksta.
Evo slike kako to izgleda.

Prilozi

• test.JPG
    test.JPG
    30.7 KB · Pregleda: 77
Ubacio sam, ali ista je situacija - nigde nema odkucanog teksta.
Moja greška, zaboravio sam da sam definisao konfiguraciju u Multitap pluginu i nazvao je SMS.

Klikni desnim tasterom na "Plugin: Multitap" u Autostart grani i izaberi "Configure Item". Dodaj novu konfiguraciju, nazovi je SMS i podesi da izgleda ovako:

Kada budeš dodavao nove tastere, izaberi SMS konfiguraciju. Evo ti primer za numeričke tastere, uradi Copy/Paste u EventGhost:

Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<EventGhost Version="1194">
    <Folder Name="Multitap" Expanded="True">
        <Macro Name="Emulate Keystrokes: {eg.event.payload}" Expanded="True">
            <Event Name="Multitap.SMS" />
            <Action>
                Window.SendKeys(u'{eg.event.payload}', False)
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Enter" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Enter" />
            <Action>
                Multitap.Enter()
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Cancel" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Back" />
            <Action>
                Multitap.Cancel()
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Back Space" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Clear" />
            <Action>
                Multitap.BackSpace()
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: 1, 1" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num1" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'1 .,?!:;()', u'1 .,?!:;()'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: abc2, ABC2" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num2" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'abc2', u'ABC2'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: def3, DEF3" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num3" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'def3', u'DEF3'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: ghi4, GHI4" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num4" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'ghi4', u'GHI4'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: jkl5, JKL5" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num5" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'jkl5', u'JKL5'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: mno6, MNO6" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num6" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'mno6', u'MNO6'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: pqrs7, PQRS7" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num7" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'pqrs7', u'PQRS7'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: tuv8, TUV8" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num8" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'tuv8', u'TUV8'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: wxyz9, WXYZ9" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num9" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'wxyz9', u'WXYZ9'])
            </Action>
        </Macro>
        <Macro Name="Multitap: Key: SMS: 0, 0" Expanded="True">
            <Event Name="UltraX.Num0" />
            <Action>
                Multitap.Key(u'SMS', [u'0', u'0'])
            </Action>
        </Macro>
    </Folder>
</EventGhost>

Ovo je samo primer, praktično sam lupao raspored slova po tasterima, al ' poslužiće za nadogradnju.

To je to! Savrseno radi. Hvala svima.

Poslednja izmena:

Imam i ja isti problem, i mislim da sam nasao resenje. Npr. imam folder 'start'u kom se nalaze precice za pokretanje programa. Tu je definisano kojim tasterom se pokrece program, zatim sta se desava ako je taster pritisnut 1 sekundu (ide na close) i koje foldere treba da iskljuci (npr. disable gom player, dscaler i sl.). Problem je isti kao i kod tebe, ako se program pokrene misem sve ostaje aktivirano. Cini mi se da je resenje vrlo jednostavno, samo treba dodati npr. task.created.aimp ili task.activated.aimp (winamp, gom, dscaler, stagod..) ispod ili iznad tastera kojim se pokrece odredjeni program (npr. ultrax.music). nije mi sad tu daljinski da probam, ali sa gamepadom radi.

Takodje, ako imas folder close, mozes da ubacis task.deactivated ili task.destroyed u slucaju da program ugasis preko misa, a ne daljinskog.

Nadam se da ce ovo raditi kako treba, ako neko uspe neka napise, ja necu biti par dana za svojim kompom pa da probam.

Drugo resenje je da se pritisne taster kojim se inace pokrece program, pa ce EG aktivirati/deaktivirati foldere kako je podeseno, ali pod uslovom da program nema omoguceno pokretanje vise instanci odjednom.

Poslednja izmena:
Drugo resenje je da se pritisne taster kojim se inace pokrece program, pa ce EG aktivirati/deaktivirati foldere kako je podeseno, ali pod uslovom da program nema omoguceno pokretanje vise instanci odjednom.

Ovaj metod i koristim, samo za MPC ne funkcionise (pokrece vise instanci) tako da za njega napravi dugme koja ga enableuje, a gasi sve ostalo...

Zna li neko da li ima jos doticnih daljinaca u Big Bang-u i po kojoj ceni trenutno?

Pozdrav.

Mislim da nema, ortak je juce pitao. Ja sam uzeo pre 10 dana po 500din

A mozda bi bilo lakse da ih okrenes i pitas da li imaju na stanju i kada ce dobiti. Imas broj koju stranu nazad pa pozovi..

... pa nam javi ovde šta kažu tamo... :d

Bio sam ja prekjuce i nema... Te stvari treba loviti...

Ko god da ode, neka mi uzme 2 komada :D placam odmah... Imate moj telefon u potpisu :D :D :D

Imate na nekoj od prethodnih strana, covek je rekao ako nekog interesuje gde ima da se kupe daljinci neka mu se javi. Ja mu se javio, i kupio za 800 kinti.:)

Poslednja izmena:
Je li probao neko da koristi Logitech UltraX sa EvenGhost-om, ali uz plugin koji već postoji baš za njega? Znači jedan plugin, sa svim tasterima koji su imenovani baš onako kako stoje na samom daljinskom, praktično obuhvata oba HID i Keyboard plugin-ove u jedan.

Mislim da svi koji su pisali u ovoj temi koriste taj plugin uz eventghost. Radi savrseno ;)

Vrh Dno