Šta je novo?

Uncharted 2

Nije bitno toliko koja ce igra dobiti GoTY nagradu, bitno je da SOny i dalje pokusava i uspeva da unosi inovacije u pomalo zaglupljen gaming svet. KZ2 je po meni uneo pravu revoluciju u FPS zanr. Uncharted po vama isto, ja ne mislim bas tako,ali o prvom delu. Mada svi kazu da je drugi deo pomerio granice kvaliteta igara.

Pa uncharted 1 je i dalje druga najbolja avatura ikada :).

Pa uncharted 1 je i dalje druga najbolja avatura ikada :).

Zbog grafike, visoke produkcije i govorne glume? Mozda najbolja "filmskolika" avantura, ali otkad se gameplay meri po tome koliko je kvalitetna gluma ovih sto daju glasove.. Preterivanje kao i obicno. Uncharted 1 i 2 su fenomenalne igre, ali Prince of Persia Sands of Time (na primer), ima dosta bolji gameplay, a mislim da je to bitnije u igri..

Meni je isto Princ bolji od U1. Mnogo je izazovnija igra. Ima neke mnogo zeznute platforming delove, gde moras bas, bas da budes brz.

Prince of Persia, Sands of time... o bože!

Zasto? Ima bolju borbu, zagonetke (koje su zapravo zagonetke u pravom smislu), trcanje po zidu je super.. Ne osporavam nimalo kvalitet Uncharteda, fenomenalan je u onom sto radi, a to je da ti pruzi filmsko iskustvo, ali lagao bih kad bi rekao da vise uzivam dok igram nego dok gledam cut scene.. budi iskren pa se slozi.

Da ih banujemo?

^Hehe. Sta bi bilo tek da pljujemo Uncharted ? :p hahaha

*** kako je net nekad bio dobra stvar u vreme dial up konekcije, kada ljudi kod nas mahom nisu imali kompjutere ili imali dvojnike ili im keva nije dala da se kace na net ili ako su sve to ispunjavali, nisu znali da u w98 instaliraju driver za modem i ukucaju atx3 komandu...

Sve je syebo telekom što je delio onu majicu Novaka Đokovića i onda svi pohrlili da se zakače na facebook i internet... šteta samo što su nekako našli i benchmark.

*** kako je net nekad bio dobra stvar u vreme dial up konekcije, kada ljudi kod nas mahom nisu imali kompjutere ili imali dvojnike ili im keva nije dala da se kace na net ili ako su sve to ispunjavali, nisu znali da u w98 instaliraju driver za modem i ukucaju atx3 komandu...

Sve je syebo telekom što je delio onu majicu Novaka Đokovića i onda svi pohrlili da se zakače na facebook i internet... šteta samo što su nekako našli i benchmark.

Kako nije bio dobra stvar, na mom US Roboticsu je sibalo 20 mb/h, skidala se zika ko besna. :)
De nadje win 98, to je nesreca od sistema, svakih 7 dana se radio reinstall.

BTW Borisu jel ce pasti dil za U2 ? :trust:

@ baner

Slazem se, i sto su takvi postali i modovi ;) Samo kazem da gameplay nije za hvalisanje u Uncharted-u, previse je linearan.. Zagonetke se jedva mogu tako nazvati, skakanje i sve ostalo je previse lako, borba sa slowmotion-om nepotrebna (mozda samo u pocetku da ti pokaze na koje dugme izbegavas udarac, ali cemu kasnije u toku igre?). Dakle vise uzivam kad dodje vreme cut scene-a, realno..

Poslednja izmena:
Je l ovo eho ili šta :)? Aj ponovi i treći put, pošto prva dva puta nismo čuli :).

Meni je isto Princ bolji od U1. Mnogo je izazovnija igra. Ima neke mnogo zeznute platforming delove, gde moras bas, bas da budes brz.
Da li si prešao neki Charted na crushing? Naravno da nije izazov igrati na hardu.
I da, ozbiljno moraju da porade na zagonetkama, baš su lagane.

Poslednja izmena:
Pa slozio bih se sa Borisom Piromanom po pitanju cut-scena....
Sjecate li se prvog Tomb Raider-a u kome je Lara imala trouglaste pixel grudi pa onda"visoka" puna cut scena onoh doba...kad Lara izlazi iz vode na onu jahtu a lubenice joj se blago njisu levo desno...ahhh to su bila nevina vremena :p:)

...vjerovatno je Boris jedan veliki nostalgicar???!!!!!!!!!!!!

Cemu odjednom ovoliko opanjkavanje UC2 od strane pojedinaca? :smash: :whip:

Nije opankavanje, samo sam reagovao na uobicajeno preterivanje. Izgleda da su igre pocele da se mere po grafici i produkciji, umesto po igrivosti. Igra kao celokupno, jednokratno iskustvo je fenomenalna, ali cekajte malo, jel mi igramo ove igre ili gledamo? Samo kazem da definitivno po gameplay-u nije na vrhu. Previse te vuce za ruku i platformisanje se svodi na "drzi pravac + skok", ima delova gde je par minuta bukvalno dovoljno da samo drzis pecurku ka napred :)

Mozda da su dopustili vecu slobodu igracu to ne bi ispalo na kraju tako dobro ispricano i tecno kako sad ide. Zamisli laka platform sekcija i zelis da napredujes napred da bi video sta se dogadja a oni ubacili u gejplej da nisi dovoljno brzo u milisekundama pritisnuo dugme ili nisi par milimetara udesno pomerio lika. Po meni ovo ipak nije platform igra kao sto je to stari princ of persia, ovde je platforma cisto da zacini shooterske sekcije i da promeni malo ritam i da varijaciju a ne non stop puskaranje koje dosadi. Isto je i sa zagonetkama, ako hocete teske zagonetke igrajte neke point & click avanture na PC-u. Ne bi licilo ni na sta da se ja zaglavim na slagalici u ovoj igri, jednostavno bi pokvarilo dozivljaj i tok igre. Ova igra te tera da ides napred i nema praznog hoda.

Slazem se, u tom linearnom, filmskom zanru joj nema premca.

Cemu odjednom ovoliko opanjkavanje UC2 od strane pojedinaca? :smash: :whip:

Pa ništa. Boris je našao mesto na ovoj planeti gde zapravo može nešto da kaže i, što je gore, nego će ga zapravo sluša i onda od silne radosti ne može da se zaustavi sa "iznošenjem svojih mišljenja". Koja u najmanju ruku rade po principu naslovnih strana tabloida - što veći efekat, to bolje, a šta je pozadina, ima li tu istine, intelekta... ma ko te pita.

@ baner

Slazem se, i sto su takvi postali i modovi ;) Samo kazem da gameplay nije za hvalisanje u Uncharted-u, previse je linearan.. Zagonetke se jedva mogu tako nazvati, skakanje i sve ostalo je previse lako, borba sa slowmotion-om nepotrebna (mozda samo u pocetku da ti pokaze na koje dugme izbegavas udarac, ali cemu kasnije u toku igre?). Dakle vise uzivam kad dodje vreme cut scene-a, realno..

Sve ovo kažeš i onda pomeneš Sands of Time??? Mislim WTF, čoveče!

Nije opankavanje, samo sam reagovao na uobicajeno preterivanje. Izgleda da su igre pocele da se mere po grafici i produkciji, umesto po igrivosti. Igra kao celokupno, jednokratno iskustvo je fenomenalna, ali cekajte malo, jel mi igramo ove igre ili gledamo? Samo kazem da definitivno po gameplay-u nije na vrhu. Previse te vuce za ruku i platformisanje se svodi na "drzi pravac + skok", ima delova gde je par minuta bukvalno dovoljno da samo drzis pecurku ka napred :)

I u gejmpleju je u vrhu, nema priče. Takva igra ne postoji na drugim konzolama, ne postoji na PC-ju... E sad, ako ti tražiš nešto drugo od igre, to je druga stvar. Govoriti kako U2 linearan i nemaš slobodu kretanja da istražuješ kao u Oblivionu bi bilo kao kad bi u rivjuu Ferrarija neko rekao da mu je najveća mana to što je jako loš kada ga voziš po blatu i livadama...

Pa ništa. Boris je našao mesto na ovoj planeti gde zapravo može nešto da kaže i, što je gore, nego će ga zapravo sluša i onda od silne radosti ne može da se zaustavi sa "iznošenjem svojih mišljenja". Koja u najmanju ruku rade po principu naslovnih strana tabloida - što veći efekat, to bolje, a šta je pozadina, ima li tu istine, intelekta... ma ko te pita.

Pa ne, trebali smo svi na tvoju "Uncharted 1 je druga najbolja avantura ikada na planeti" samo lupati +1 + 1 +1 :) Reci, da znamo, da ne smemo da iznosimo vise svoja misljenja (odnosno tacne i netacne misli, pardon).

@ bymax

Sta fali Sands of time-u? Bolji mi je gameplay, borbe su raznovrsnije i kontrolises borbu, nije "slow motion udarac, imas pet sekundi da ga izbegnes na trougao, pa ga onda udari na kocku" :)

Poslednja izmena:
Rekao sam U1 je druga najbolja avantura ikada, proveri dioptriju, stavi native rezoluciju, operi monitor :). Ako je U1 do pojave U2 bila najbolja avantura ikada, makar na ovom forumu, ne znam kako je naprasno postala nije. Ili samo boluješ od toga da budeš u centru pažnje. Podigao si jedno 200 svađa na forumu do sad :). Ali nesreća je tvoja što ja to volim :D

Rekao sam U1 je druga najbolja avantura ikada, proveri dioptriju, stavi native rezoluciju, operi monitor :).

Pa znam da si to rekao, to sam i napisao da si rekao.. :) Jel mogu da se ne slozim/o sa tim, mislim ne razumem? Jel moram da se slozim?

Pre edita je bilo "druga najbolja igra ikada".

Poslednja izmena:
Pa ne, trebali smo svi na tvoju "Uncharted 1 je druga najbolja avantura ikada na planeti" samo lupati +1 + 1 +1 :) Reci, da znamo, da ne smemo da iznosimo vise svoja misljenja (odnosno tacne i netacne misli, pardon).

@ bymax

Sta fali Sands of time-u? Bolji mi je gameplay, borbe su raznovrsnije i kontrolises borbu, nije "slow motion udarac, imas pet sekundi da ga izbegnes na trougao, pa ga onda udari na kocku" :)

Ti se onda ne sećaš da je bilo i slow motion udaraca i u PoP 1. Hajde proberi malo po glavi

Vrh Dno