Pogledaj jedan od mojih ranijih postova u ovom threadu sa linkom ka jednom solidnom fotografu koji rastura sa s5600 a evo mojih slika - slike su naravno neprocesirane naknadno, znaci direktno out of camera.
Ni ja ne vidim tu fotografiju...![]()
posramljen ovakvim fotografijama odlazim u cosak na kukuruz, ovo sto si ti uradio ja jednostavno ne umem
sto se tice Sigma kontrole kvaliteta, mislim da kao i do sada u ovoj temi, ne znas o cemu pricas.
S5600 ima 2mm ima lošiji wide. Da'l stvarno veruješ u to da živ čovek može to da primeti? Pa ni onih 50mm jedva pravi razliku.
Na 300mm meni ni najmanji problem nije da kadriram i fokusiram, tj. praktično za sve preko 1/30 imam nula škart fotki. Upravo stoga verujem da na S6500 nedostatak stabilizacije uopšte nije mana, nego pametna stvar koja mu spušta cenu.
I najbitnija stvar koju svi zaboravljate da napišete, a to je da ta stabilizacija takođe varira od modela do modela. Uopšte situacija nije crno/bela kako neki pokušavaju da je predstave.
znaci pricao si napamet svo vreme o H5 i S3, verovatno ih nikada nisi ni video i drzao u ruci nego si citao review-e i na osnovu tvoje superexpertize ocenio ih kao osetno bolje, dzaba tebi ako i znas nesto o fotografiji (ja tu slicicu jos uvek nisam ni video) kada ne stojis iza onoga sto pricas i ne dokumentujes, to sto mislis da si profesionalac i da mozes svakoga sa spustas okaci negde macku o rep izmedju 50 i 500mm.
tebi da dokumentujem?:d
btw, koliko Sigma objektiva si koristio u zivotu?
uostalom ko je jos video profesionalca sa sigma objektivom??!?
Lepo sam ti poslao slike sa s5600 a ti komentarises moje fotografsko umece sto je nevidjen bezobrazluk
Na vise od 400mm je prilicno zeznuto i vrlo precizno kadrirati iz ruke bez stabilizacije...
I kod snajpera je za pravi hitac stativ skoro obavezan :dA snajper ima stabilizaciju ?![]()
nije bezobrazluk reci glupom da je glup a ruznom da je ruzan.![]()
ps. na Zivotinjskom carstvu nisu samo moje fotografije![]()
Ja sam video mnogo profesionalaca sa Sigma objektivima. Postoje neka Sigma stakla ciji pandan u svojoj ergeli nemaju ni Canon ni Nikon ni bilo ko drugi. Evo ti par primera: 120-300 f2.8, 50-500, 300-800, 8mm riblje okce i td. Nije Sigma uopste za potcenjivanje, ni najmanje. Njihovi EX objektivi su odlicni, imaju tihe i brze HSM motore, a izgleda da krecu i u stabilisane vode (18-200 OS)...
Stormwatch, Majka nije nigde rekao da je profesionalac...
P.S. Zamolila te uprava kompanije Fujifilm da vise ne dokumentujes kvalitet njihovih aparata.
jako je neobicno da neko ko je nula na foto terenu ovoliko [misli da] pametuje.
nauci prvo da fotografises pa se javi da delis savete a do tada cuti i uci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari