Šta je novo?

Ultra Zoom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Koji je po vasem misljenju, a prvenstveno iskustvu dobar da ne kazem najbolji(relativan pojam)) dig. foto aparat u ultra zoom klasi?

P.S. Da li ti imas nesto od toga sto koristis Majci kao privezak?

Goran a.k.a. Majka je moj drugar i smatram da je u ovom slucaju potpuno u pravu. Kad se ne slozim sa njim po nekom pitanju, ja cu to i reci.

...jako se dobro slazu sa analognim Canon fotoaparatima

Sta si ovom gluposcu hteo da kazes 'leba ti? Sa pojedinim Sigma objektivima postoje problemi i to je cinjenica ali ti problemi se vise ispoljavaju na digitalnim telima (npr. na 80-400OS ne radi stabilizacija). A inace sa nekim Sigmama se ne slazu najbolje i pojedini Nikoni. Tu nije kriva Sigma vec Canon koji im ne daje specifikacije za EF bajonet vec se do njih dolazi reverznim inzenjeringom... Ista je prica i sa Tamronom i Tokinom...

Kada se u racunicu uzme cena, Sigma je cesto odlicna kupovina od koje ne beze ni mnogi profesionalci. Ista je prica i sa tvojim omiljenim S5600 koji za novce daje mnogo (mnogo vise i od S3 i od H5) ali i dalje u mnogim stvarima gleda u ledja bolje opremljenim modelima drugih kompanija. Da ne bude zabune, ja mnogo volim Fuji i neke svoje nagradjivane i izlagane fotografije sam napravio sa S7000 ali kada sam ga kupovao uzimao sam samo najbolje za raspoloziv novac, ne i najbolji aparat.

Ne radi se o tome da sam ja nula na fototerenu nego o tome da si ti tvrdio da je H5 i S3 bolji od s5600 koji je "osetno losiji" po tvojim predpostavkama, kvalitet s5600 su mogli svi da vide...

radi se o svemu.
onaj ko pominje kompatibilnost Sigma objektiva sa Canon analognim telima ne zna o cemu prica i diskvalifikuje se takvim debilnim pitanjima iz ozbiljnog razgovora.

S5600 je dobar za te pare. i tu se zavrsava ta prica.

tvoj aparat [o kako je jadno kad neko brani svoj aparat] nije bolji od H2/H5/S2/S3.

ne osecam potrebu da nekome poput tebe ista dokazujem primerima.
to bih radio da te gledam kao ravnopravnog sagovornika.

Goran a.k.a. Majka je moj drugar i smatram da je u ovom slucaju potpuno u pravu. Kad se ne slozim sa njim po nekom pitanju, ja cu to i reci.

Da ne bude zabune, u jednom momentu sam pomislio da si ti Majka odnosno vice versa, no hard feelings.

Sta si ovom gluposcu hteo da kazes 'leba ti? Sa pojedinim Sigma objektivima postoje problemi i to je cinjenica ali ti problemi se vise ispoljavaju na digitalnim telima (npr. na 80-400OS ne radi stabilizacija). A inace sa nekim Sigmama se ne slazu najbolje i pojedini Nikoni. Tu nije kriva Sigma vec Canon koji im ne daje specifikacije za EF bajonet vec se do njih dolazi reverznim inzenjeringom... Ista je prica i sa Tamronom i Tokinom...

Cek cek, ja poznajem dosta dobrih fotografa koji slikaju iskljucivo sa ASLR aparatima i svi se hvataju za glavu kada cuju rec Sigma, ja se naravno ne razumem u detalje ali te kolege koje su kupile Sigme su ih ubrzo prodali i kupili Canon-ove objektive a sigurno postoji i razlog zbog cega.

Ista je prica i sa tvojim omiljenim S5600 koji za novce daje mnogo (mnogo vise i od S3 i od H5) ali i dalje u mnogim stvarima gleda u ledja bolje opremljenim modelima drugih kompanija. Da ne bude zabune, ja mnogo volim Fuji i neke svoje nagradjivane i izlagane fotografije sam napravio sa S7000 ali kada sam ga kupovao uzimao sam samo najbolje za raspoloziv novac, ne i najbolji aparat.

Hmmm...jos jedan Fuji fan koji je tek sada priznao da voli Fuji i potvrdio kvalitet s5600. :D

radi se o svemu.
onaj ko pominje kompatibilnost Sigma objektiva sa Canon analognim telima ne zna o cemu prica i diskvalifikuje se takvim debilnim pitanjima iz ozbiljnog razgovora.

Sudeci po ovom sto je Abdee napisao gde ima dima ima i vatre, ako se ja ne razumem u optiku za foto aparate moje kolege se sigurno razumeju (i to prilicno bolje od tebe)

S5600 je dobar za te pare. i tu se zavrsava ta prica.

Ali nikako nije "osetno losiji" od H5 i S3

ne osecam potrebu da nekome poput tebe ista dokazujem primerima.
to bih radio da te gledam kao ravnopravnog sagovornika.

To je isto deo tvog profesionalnog opusa predpostavljam.

Poslednja izmena:
Cek cek, ja poznajem dosta dobrih fotografa koji slikaju iskljucivo sa ASLR aparatima i svi se hvataju za glavu kada cuju rec Sigma, ja se naravno ne razumem u detalje ali te kolege koje su kupile Sigme su ih ubrzo prodali i kupili Canon-ove objektive a sigurno postoji i razlog zbog cega.

Koje Sigme?

Opet ti kazem da Sigma ima veoma siroku gamu objektiva i da Sigma moze da bude totalni krsh (neki matori megazumovi) a moze da bude i vrhunsko staklo (EX familija). Postoje i Canon objektivi koje bih koristio jedino da vidim da li odskacu od zemlje...

Hmmm...jos jedan Fuji fan koji je tek sada priznao da voli Fuji i potvrdio kvalitet s5600.

Nisam fan bilo koje kompanije. Boli me sta pise na aparatu. I ja nigde nisam rekao da je S5600 los.

ako se ne razumes zasto onda jednostavno ne ucutis?

da, od malih nogu imam sedmo culo da osetim paćenike.

1.Ne razumem se u profi foto opremu ali u segment fotoaparata do 500 eur itekako.
2.Ova tvoja sposobnost moze da proistice samo od trauma prozivljenih u ranom detinjstvu.

Koje Sigme?

Opet ti kazem da Sigma ima veoma siroku gamu objektiva i da Sigma moze da bude totalni krsh (neki matori megazumovi) a moze da bude i vrhunsko staklo (EX familija). Postoje i Canon objektivi koje bih koristio jedino da vidim da li odskacu od zemlje...

Upravo nagovaram jednog kolegu fotografa da dodje ovde pa da vidi zanimljivu raspravu.

Nisam fan bilo koje kompanije. Boli me sta pise na aparatu. I ja nigde nisam rekao da je S5600 los.

Nisi ti ali Majka jeste :D

Momci, manite se poruka licne prirode (za to postoji PM), i vratite se na temu ili da zatvaramo radnju...

igraj se svojom igrackom, ona je mnogima pomogla u prvim koracima, ali kad je neko antitalenat ne pomaze nista.

S5600 je super ultrazoom aparat - cena, mogucnosti i kvalitet fotografija samo govore njemu u prilog, a kao sto si i naveo ta igracka je odlicna u prvim koracima a i za neke ozbiljnije stvari

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno