Najbolja kombinacija je imati oba, ali ako mora da se bira, senzor je taj koji omogucava vishe slobode. IS se vrlo lako moze zameniti ne tripodom jer je losh zbog slobode kretanja, vec monopodom, koji je lagan a skoro pa daje aparatu mogucnosti koje daje i IS. Dobar senzor (sa malo shuma) nishta ne moze da zameni, a situacije gde je ISO1600 potreban su precheste.
nijednom nisam poredio performanse senzora iz F30 sa ovima o kojima pricamo.
senzor iz s5600 sa njim ima zajednicko samo to sto su senzori.
38-380 prema 36-432mm?
ovde su se vidjale i pogresne informacije o rasponu s5600. [389mm????]
sve u svemu, gomila nepotrebnih informacija i naklapanja.
nemojte u pricu uvoditi S6500 kao odbranu aparata nize klase.
s6500 je dooosta skuplji od s5600 i ne vidim kako moze da se porede!?
Koliko vidim ljudi diskutuju da li ima nesto bolje od Canon-a S3IS ili Sony-ja H5 u toj klasi cena. E pa ja sam spomenuo Fuji Finepix S6500 jer recimo u Nemackoj, S6500 kosta 360-380e, otprilike isto kao i Sony H5 a malko vise (30-tak evra) od Canon-a S3IS.
S5600 je zaista jeftiniji (valjda zato sto je sada vec "stari" model) pa moze da de nadje i za 230e (pa cak i manje uz malo srece) i za te pare nema premca!!!
kad kompjuteras krene da prica o fotoaparatima najcesce sve odlazi dodjavola.
cene koje poredis veze sa zivotom nemaju. s6500 kad se pojavi nece kostati ispod 450 ni u snu.
kako se tek pojavio bas me zanima na osnovu cega ti navodis te cene?
i kakve veze s6500 ima sa s5600 koji kosta 225 e?
ako ga na preistrend.de ima samo u jednom i to nekom indijskom online shopu, mogu samo da se nasmejem.
.
P.S. A obicno fuji vredi vise nego sto kosta jer ne naplacuje svoje ime toliko kao jedan Canon ili Nikon. Pogledaj samo F30. Nadji mi cime mogu Canon ili Nikon da mu pariraju za do 300e? Staje bre u dzep a vidi kakve fotke pravi... A pogledaj i S5600... Kosta 225e. Moze li iko da nadje neki drugi ultrazoom aparat te klase i te cene....
Ovo poredjenje nije u redu - Sony i Canon ne prave masine za razvijanje (barem koliko ja znam) i izradu fotogradija. Tom logikom bi najbolji aparati bili Kodak i Agfa :S: Izvinjavam se ako Frontier Minilab znaci jos nesto osim masina za izradu fotografija.Kada uopsteno govoris o kvalitetu Fuji proizvoda reci mi zasto onda taj super Sony i Canon ne naprave pandan Frontier minilab uredjajima kada su vec toliko napredniji.
I jedan i drugi su svetlosnim godinama iza Fuji-a na tom polju a Canon je sa kvalitetom pravljenja svojih proizvoda u poslednje 2 godine dno dna na svim poljima (Sony uspeva da odrzi korak sa njim u zadnjih godinu dana)
driveru, mani me tih tvojih ebay varijanti, a to da Fuji uvek vredi vise, prvi put cujem.
primer: S9500 ne vredi 450 eur.
Ovo poredjenje nije u redu - Sony i Canon ne prave masine za razvijanje (barem koliko ja znam) i izradu fotogradija. Tom logikom bi najbolji aparati bili Kodak i Agfa :S: Izvinjavam se ako Frontier Minilab znaci jos nesto osim masina za izradu fotografija.
stormwatch i M_M, imate li neke dobre fotografije koje ste sami napravili da nam pokazete, posto vidim da imate ambicije da ovde drzite predavanja o fotoaparatima.
meni postaje zamorno, kao u hardware vrtiću.
problem je u tome sto ti ocito nemas pojma sta je opticka stabilizacija a mene zabole da ti objasnjavam.
Da li ti i dalje smatras da drug Majka ne zna o cemu govori i da li i dalje mislis da mozes da ulazis u raspravu sa njim?
stormwatch i M_M, imate li neke dobre fotografije koje ste sami napravili da nam pokazete, posto vidim da imate ambicije da ovde drzite predavanja o fotoaparatima.
meni postaje zamorno, kao u hardware vrtiću.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari