Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere


Dole levo imas da kliknes za detalje...
Za 10 dana pises sms :
mtel10d (bukvalno ovo mtel10d bez razmaka i malim slovima)
i saljes na 7888
cena 1199din

za 30 dana pises mtel30d i saljes isto na 7888, cena 1799
1621505337770.png
Ako sam skapirao, znaci platim ovo i trosi moj net u CG kao da sam u Srbiji, npr tih 20gb koje ja vec imam u omorika paketu?
 
Ne, platis 1199 dinara i trosis neograniceno net u CG, mimo tvojih 20GB koje imas u svom mts-srb paketu. (proveri, mozda sam i ja u zabludi)
Imas dole levo (zavrti malo stranicu) i vidi detalje za mtel roming.
mtel roming 1.JPG

mtel roming 2.JPG
 
Ne, platis 1199 dinara i trosis neograniceno net u CG, mimo tvojih 20GB koje imas u svom mts-srb paketu. (proveri, mozda sam i ja u zabludi)
Imas dole levo (zavrti malo stranicu) i vidi detalje za mtel roming.
Pogledajte prilog 307080

Pogledajte prilog 307081
Tako je, troši se net izvan paketa (sve iz omorika paketa miruje dok nisi u mts mreži) koji imaš. I neograničen je za taj period važenja dodatka. Ja sam to koristio (doduše samo u mtel BIH) i jedini feler koji može da ti se desi je da nemaš uvek pristup 4G mreži. I to ne zavisi od pokrivenosti koju mtel ima, nego eto, tvoj roming broj prosto se ne nakači. ;)
 
To je to onda, nije iskreno ni uopste skupo. To dodje 10e 10 dana i ako je sve neograniceno onda nikako nije isplativo uzimati kartice u CG ili BiH.
Hvala puno, pomogli ste mnogo.
 
Poslednja izmena:
Jedna digresija….ne ukida se (ako se bude ukidalo) sam roaming, već naplata usluge roaminga.
Suština je da kad odeš u GR ne moraš da kupuješ njihovu karticu, pa da žongliraš sa dva broja, već te pozivi ka i od SRB koštaju kao da si u lokalu ili već kako bude definisala FUP.
 
Jasno, to sam i napisao. Jedino što mnogi novinari to ne znaju.
 
Obrni okreni, ne verujem da ce bas biti prihvatljivo umanjenje roming cena u odnosu na prvo najavljrno ukidanje naplate rominga...
 
Danas ministarka reče da neće biti naplate eominga, nego sve ide u sklopu paketa koji potrošač ima kod svog provajdera, ukljućujući i internet
 
Danas ministarka reče da neće biti naplate eominga, nego sve ide u sklopu paketa koji potrošač ima kod svog provajdera, ukljućujući i internet
Pa ja sam, a i dosta ljudi ovde, rekao to na početku. Uz fup naravno.
A neki su pisali svašta.
 
Na sajtu mts-a sada piše ovako, ne sećam se da je ovo pre pisalo:
Ukoliko se nalazite u romingu u Zoni 0 i imate saobraćaj iz tarifnog paketa i/ili dodatka koji važi u domaćem saobraćaju (internet, SMS poruke, minuti ka svim mrežama u Srbiji), onda trošite taj saobraćaj i plaćate samo dodatnu naknadu iz cenovnika koji je u nastavku.
Tarifiranje saobraćaja u Zoni 0Odlazni poziv din/minSMSInternet din/MB
(dodatna naknada)7,162,692,15
U zoni 0 su Crna Gora, BiH, Severna Makedonija i Albanija
 
Ma ovo su aktuelne cene, morace svi da revidiraju cenovnik od 01.07.
Ovo su Vip/A1 i Telenor u ovom trenutku, menjace ih sigurno.
 

Prilozi

  • IMG_20210529_205607.jpg
    IMG_20210529_205607.jpg
    125.3 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20210529_205859.jpg
    IMG_20210529_205859.jpg
    100.9 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Odlazni pozivi

Svi pozvi upućeni ka brojevima mobilnih i fiksnih operatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana spadaju u regulisane pozive i tarifiraju se na isti način kao u domaćem saobraćaju. U regulisane pozive spadaju svi pozivi upućeni ka pozivnim brojevima +381, +382, +383, +387, +389 i +355.

Odlazni pozivi upućeni ka bilo kojoj trećoj destinaciji van teritorije Zapadnog Balkana (odnosno ka bilo kom pozivnom broju osim gorenavedenih) ne spadaju u regulisane pozive i tarifiraju se po cenama saobraćaja koje važe za Zonu 1 one roming tarife koja je aktivna na pretplatničkom broju (kod roming tarife 10/50 MB do kraja dana ta cena iznosi 49,9 din/min uz naknadu za uspostavu veze od 79,9 dinara, a kod roming tarife Standard cena je 109,9 din/min uz naknadu za uspostavu veze od 7,01 dinara). Roming dodaci Roming MIN 24h i Roming MIN do kraja meseca se primenjuju za ove pozive upućene ka trećim destinacijama van regiona Zapadnog Balkana.

Kod tarifnih paketa koji imaju dodatni saobraćaj u Telenor mreži (5.000 minuta nakon što se potroše minuti ka svim mrećama), taj saobraćaj neće moći da se koristi u regionu Zapadnog Balkana.
Dolazni pozivi

Svi dolazni pozivi koje korisnik primi u mrežama mobilnih operatora koji svoje usluge pružaju na teritoriji Zapadnog Balkana su besplatni.
SMS poruke

Sve odlazne SMS poruke upućene ka brojevima mobilnih operatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana spadaju u regulisane SMS poruke i tarifiraju se na isti način kao u domaćem saobraćaju. U regulisane SMS poruke spadaju sve poruke upućene ka pozivnim brojevima +381, +382, +383, +387, +389 i +355.

Odlazne SMS poruke upućene ka bilo kojoj trećoj destinaciji van teritorije Zapadnog Balkana (odnosno ka bilo kom pozivnom broju osim gorenavedenih) ne spadaju u regulisane poruke i tarifiraju se po cenama saobraćaja koje važe za Zonu 1 one roming tarife koja je aktivna na pretplatničkom broju (kod roming tarife 10/50 MB do kraja dana ta cena iznosi 29,9 dinara, a kod roming tarife Standard cena je 27,9 dinara). Roming dodaci Roming SMS 24h i Roming SMS do kraja meseca se primenjuju za ove poruke upućene ka trećim destinacijama van regiona Zapadnog Balkana.
Internet saobraćaj

Sav internet saobraćaj ostvaren u mrežama mobilnih operatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana spada u regulisani internet saobraćaj i tarifira se na isti način kao u domaćem saobraćaju. Količina internet saobraćaja koja može da se iskoristi u mrežama mobilnih operatora koji svoje usluge pružaju na teritoriji Zapadnog Balkana zavisi od tarifnog paketa:
Tarifni paket Količina podataka (GB)[/B] Go Start Sve Go Smart 2.00 Go Start+ Sve Go Data 2.50 Go Data+ 3.50 Total 2 5.00 Total 5 4.50 Total 7* 5.00 Total 12 5.00 Total 25 6.50 Total Data 7.50 Total Data+ 9.50
 
Poslednja izmena:
To je to, kao što smo i mislili. Super, nema začkoljica koliko vidim i to je ono što smo pričali - koristiš sve kao da si kod kuće u bilo kojoj pomenutoj zemlji. (naravno uz FUP)
 
I fup je sasvim korektan, ja sam na total 5 paketu, od 5Gb u romingu imam 4.5 Gb.

p.s. Još kad bi ovo važilo u celoj Evropi bilo bi idealno.
 
Op op, za moj Total 25 je 6,5 gb neta za roming. Nije loše
 
Videćemo šta će A1 da smisli za neo neo i neo neo max, može da se koristi polovina od neograničenih GB :D Jedino ta dva paketa nemaju količinu GB po punoj brzini kao što ima telenor.
 
Takođe Telenor:
Politika primerenog korišćenja

U skladu sa regulacijom rominga u regionu Zapadnog Balkana, Telenor ima pravo da pod jasno definisanim uslovima propisanim od strane Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) korisnicima koji prekrše uslove politike primerenog korišćenja naplati dodatnu naknadu za korišćenje saobraćaja u mrežama operatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana.

Ukoliko se utvrdi da je korisnik tokom prethodnih 120 dana više od polovine dana proveo u regionu Zapadnog Balkana i više od polovine ukupno ostvarenog saobraćaja ostvario u mrežama operatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana, Telenor će takvom korisniku poslati SMS poruku sa obaveštenjem o tome da su prekršeni uslovi politike primerenog korišćenja i zatražiti da korisnik u roku od 14 dana ispravi svoje ponašanje. Ukoliko je i nakon 14 dana od SMS obaveštenja i dalje ispunjen uslov da je u prethodnih 120 dana više od polovine ukupno ostvarenog saobraćaja ostvareno u mrežama opeatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana, Telenor će početi da naplaćuje dodatnu naknadu za taj saobraćaj.

Visina dodatne naknade je:

Odlazni pozivi: 4,60 din/min
Dolazni pozivi: 2,30 din/min
SMS poruke: 1,44 dinara
Internet saobraćaj: 1,11 din/MB

Onog trenutka kada se utvrdi da je korisnik ispravio svoje ponašanje tako da je u prethodnih 120 dana manje od polovine ukupno ostvarenog saobraćaja ostvareno u mrežama operatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana, Telenor će prestati sa naplatom dodatne naknada o čemu će korisnik biti obavešten SMS porukom.

Napominjemo da se potrošnja u skladu sa gorenavedenom politikom primerenog korišćenja prati za svaki tip saobraćaja posebno (odlazni pozivi, dolazni pozivi, SMS poruke i internet saobraćaj) i da se eventualna naplata dodatne naknade vrši samo za onaj tip saobraćaja kod kojeg je ustanovljeno kršenje politike primerenog korišćenja.
 
Pa dobro, to je da bi se zaštitili da neko iz BIH kupi karticu u Srbiji i koristi je stalno u BIH...
 
Očekivano i totalno normalno. Tako rade i za bonbon i slične kartice po evropi.
 
Po kojoj logici telenor dodeljuje net,recimo ja sam stari total 4 i imam isto toliko neta u romingu,a recimo novi total 5 ima cini mi se 4,5 gb tj.limitirali.
Zar nije logicnije da bolje bude u novom paketu,da bi te privukao da predjes na njega?
I jos nesto,jesam dobro skontao minute u romingu kod telenora,vaze kao u mom paketu sto imam tj.neograniceno,ne naplacuju se nista?
 
@DZOSUA
Izgleda da postoji greška u tabeli za FUP.
Total 2 paket koji ima 2 GB neta stoji fup 5 gb. Ovo je sigurno greška.
 
U tabeli nema paketa Prenesi 500,s obzirom da je za Prenesi 400 moguće koristiiti sav raspoloživ net iz paketa pretpostavljam da isto važi i za Prenesi 500...
 
Sta je sa besplatnim minutima/porukama? Nije mi bas jasno, da li važe i u roamingu ili se placa minut kao lokalni poziv?
 
Odlično i pošteno sve
Sta je sa besplatnim minutima/porukama? Nije mi bas jasno, da li važe i u roamingu ili se placa minut kao lokalni poziv?
Ne plaća se ništa, sve je u okviru tarife
 
Za Telenor me ne bi cudilo da vazi sa za Go data ove nove pakete, koji su skuplji od starih, isto se zovu, a kostaju vise.
 
@saigic

Svi pozvi upućeni ka brojevima mobilnih i fiksnih operatora koji svoje usluge pružaju u regionu Zapadnog Balkana spadaju u regulisane pozive i tarifiraju se na isti način kao u domaćem saobraćaju. U regulisane pozive spadaju svi pozivi upućeni ka pozivnim brojevima +381, +382, +383, +387, +389 i +355.
 
Nazad
Vrh Dno