Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telekom obezbedjuje i bezicne ADSL modeme po ceni od 1999 dinara naravno modem ostaje vlasnistvo telekoma.
I kao slag na tortu ugovori se potpisuju na 12 meseci odnosno 18 za wirelles modeme.Pretpostavljam da ce ugovor potpisivati svi i novi i stari korisnici.

Poslednja izmena:
gde je telefoniranje preko neta...???
za to je 512/64 sasvim dovoljno, lično veoma često koristim to... doduše, tada može da predstavlja problem download - zato tada obično privremeno isključim usd...

Ali kad koristis betamaxove programe, onda nije doviljno 512/64.

za to je 512/64 sasvim dovoljno, lično veoma često koristim to... doduše, tada može da predstavlja problem download - zato tada obično privremeno isključim usd...

...pa zavisi... ako se u to ubaci i gledanje kamerom onda to ne radi baš kako treba!!!
Ipak i sam razgovor je nekako na granici... i u tom slučaju za vreme razgovora ne možete raditi ništa online a da to ne rezultuje seckanjem!

Ne kažem da treba da skidamo HD filmove i u isto vreme razgovaramo... ali to bi već odavno trebalo da bude realnost, da prosto možemo da pričamo i surfujemo bez zastoja a ne da imamo ovakvih ograničenja!!!

Poslednja izmena:
"Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je da očekuje da će u 2009. godini pojeftiniti Internet i telefonski razgovori sa inostranstvom, ali da će se povećati cene za domaće telefonske pozive.

Ona je u intervjuu agenciji Beta kazala da očekuje da će do promene cena doći nakon usvajanja troškovnog modela utvrđivanja cena za firme koje imaju dominantan položaj na tržištu, a to su Telekom, SBB i Telenor. Taj način utvrđivanja cena pokazaće da li su njihove cene veće nego što bi to bilo opravdano troškovima proizvodnje, kazala je Matićeva."

IZVOR BLIC: http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=53235

eto valjda ce utvrditi da je sve bezobrazno skupo :) mada mislim da je to sve jedna velika "sarena laza"

Poslednja izmena:
"Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je da očekuje da će u 2009. godini pojeftiniti Internet i telefonski razgovori sa inostranstvom, ali da će se povećati cene za domaće telefonske pozive.

Ona je u intervjuu agenciji Beta kazala da očekuje da će do promene cena doći nakon usvajanja troškovnog modela utvrđivanja cena za firme koje imaju dominantan položaj na tržištu, a to su Telekom, SBB i Telenor. Taj način utvrđivanja cena pokazaće da li su njihove cene veće nego što bi to bilo opravdano troškovima proizvodnje, kazala je Matićeva."

IZVOR BLIC: http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=53235

eto valjda ce utvrditi da je sve bezobrazno skupo :) mada mislim da je to sve jedna velika "sarena laza"
Samo cu reci: PAS LAJE VETAR NOSI,a nama isto,posto ce 99,99%utvrditi da su cene ok,i da imamo super brz net,pa me ne bi cudilo da nam povecaju cene a da nas vrate na modeme,ne bi li nam uzeli jos para preko telefonskog racuna

Poslednja izmena:
Mislim da je upotreba fiksnog telefona u opadanju, pa sumnjam da bi Telekom imao koristi od povećanja cene impulsa. Verovatnije je da će povećati fiksni deo pretplate. Ako je tačno da će smanjiti cenu ADSLa, nama će to izaći na isto.

Ja ionako svaki drugi mesec platim samo osnovnu pretplatu za telefon, pošto za 99% komunikacije koristim net.

Negde sam na forumu pisao o tome... primer Makedonije... gde je njihov "Telekom" prodat čini mi se englezima pre nekih 10 godina... i cene su podizali i podizali... gotovo na mesečnom nivou... a sada su cene gradskog poziva 3-4 puta veće od naših!
I kako je to rezultovalo... pa pola ljudi koji zapravo i koriste telefon kao oblik komunikacije je došlo u situaciju da isključi fiksni telefon, a nema više ni dial-up interneta... iz razumljivih razloga... a najsmešnije od svega je što za duže razgovore koriste Skype...

Bitno je da mogu da zovu Kinu za manje para... mislim... sve je jasno!

Poslednja izmena:
Ako povecaju opet samo DL, treba da promene ime u VADSL - very asynchronous... :D

Da, ali onda bar sledeći put moraju da povećaju oba. Nigde u svetu nema manje od 16:1. :)

Ako povecaju opet samo DL, treba da promene ime u VADSL - very asynchronous... :D
Hahaha,ova je dobra:D

@hwfanatic:Samo se ti nadaj,mi smo daleko od Bugara,madjara i Hrvata sto se tice neta,a kamoli od sveta..Taj svetski net nece doziveti ni nasi praunucici:d

Zivimo u qrtzu :mad:

Ako sam ja dobro skontao, u Bugarskoj 15 Mbit/s flat kosta 15€ - http://atlantis.botevgrad.com/offers.html - Kursna lista
A mi se borimo da nam povecaju za 0,5.. pa da imamo 2. :wall:
Ljudi, nesto smo opasno zgresili... drzava, vlast, telekom, ratel.. svi nas sibaju!!! Izgleda da je neka visa sila u pitanju. Ne verujem da smo tol'ko prosti da svesno zaostajemo za 1000% od najzaostalijih.. a tek koliko od normalnih.. ili naprednih.

ko zna sta smo uradili u proslom zivotu pa da se rodimo ovde :D

Poslednja izmena:
ovaj net sto mi placamo 25 evra(paket 1MB)braca bugari imaju 30Mb...30naspram 1 pa vi sami uporedite i zahvalimo se svi Telekomu na monopolu i na nasem brijanju:mad:
Sad se vise ne radujem ni eventualnom dupliranju. Potpuno mi je svejedno... a povecanje za 0.5 je ruganje...

Nek povecaju bilo sta samo neka bude brzo ;)

Sad se vise ne radujem ni eventualnom dupliranju. Potpuno mi je svejedno... a povecanje za 0.5 je ruganje...

Ma bruka, i onda ce opet njihov sindikat da na sajtu napise kako oni PONOVO na jos vecu stetu za njihove prihode ulazu u telekomunikacije i bla bla truc...

Sad i da dupliraju ponovo to ce biti smesno.

nada umire poslednja. mozda ipak i dupliraju :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno