Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li su normalni bre, vec 2 put dizu download, nikako da dignu upload. :mad:

Prvo su imali ideju da dupliraju, zatim da povećaju svima linearno za 512 kbps, da bi na kraju odlučili da povećaju za 50% bez povećanja brzine uploada, što je bedno.

Jeste da smo mi startovali sa 256 kbps ADSL-om pa ovo nekome može izgledati kao WOW!, ali ljudi, to je bilko pre više od dve godine, koliko su za to vreme povećane brzine ADSL-a na Zapadu, ili da ne idemo mnogo daleko, u Hrvatskoj?!

Nema opravdanja za ovako malo povećanje brzine.

mene interesuje ko je taj koji odlucuje koliko ce biti povecanje? neki brkati radnik za stolom dobaci "povecajmo im za 512k", pa onda neka debela zena "ma da im dupliramo ipak" pa onda neko pomene i ovu bedu :wall: i na kraju to usvoje.
zaista ne znam sta bi im smetalo da nam stave 2/4/8Mb/s za iste pare? vec imaju opremu koja podrzava 24Mb/s, a niko normalan nece skidati po 1TB mesecno samo zato sto moze. sa tim brzainama bismo dostigli okruzenje, a kada se vec bazdare DSLAM-ovi po centralama...
a odluka je doneta vidim 30.7.
btw. u rep. srpskoj ce da skacu kao kenguri. vise nemaju od 1.9. ogranicenje, plus im je povecana brzina, kako kome za koliko u zavisnosti od paketa na kome je bio do sada...

mene interesuje ko je taj koji odlucuje koliko ce biti povecanje?
Računica. Telekom služi za prelivanje milijardi evra na raznorazne strane (Kad negde vidite "Sponzor: Telekom Srbija" - a često to vidite - šta mislite šta to znači? To znači da se silna količina naših para prelila u nečije džepove!) i oni jednostavno izračunaju koje im rešenje ostavlja najviše para za "prelivanje".

Mogu oni nama da daju i 10 mbps za 10 evra, ali tada će mnogi tinejdžer ostati bez crvenog Ferarija. Zar bi zaista voleo da nečija deca voze Yugo?

Poslednja izmena:
Morate da shvatite da telekom bas briga za adsl i da na njemu zaradjuju najmanje od svih usluga. Sve dok je to tako situacija ce biti ne promenjena. Zasto bi oni sebi uvecavali trosak oko adsl kada na njemu ne zaradjuju dovoljno (sitna para za njih). Oni inace treba da ulazu u druge usluge kako bi se popravio kvalitet istih a sam adsl je, jos uvek onako, usputna usluga.

@ waikiki
Batice ,pa de nadje tu brzinu.Ili meni treba dioptrija ili tebi pocelo da se nesto duplira tih 1,5 Mbit/s.

1. 512/64 > 768/64
2. 1024/128 > 1536/128
3. 1536/192 > 2048/192
Ovo nije normalno!?
Sta ce download kada je dovoljno da se "recimo" nakacite na FB da vam se zakuca upload.Nije mi jasno ko to u "YUPAK" ili od inzinjera smislja *****ski simetricne pakete za mase!? Koliko se ja secam da bi trebalo da bude 1:4 a ne 1:8,1:16.Koji vam je to jeb. sistem!?Da li ima neko normalan tamo.Umesto lepo ljudima da ponudite ko hoce IPTV 4/1 Mbit za 50 eura sa statickom adresom ili recimo 8/2 Mbit.
Treba nam za posao upload,a ne kao neke "jajare" da vam tehnicki direktor "lupa ko Maxim po diviziji".BLamirate se tu ko Deb***.Hocete neki elektronski promet,E banking,pa kako vi to mislite !?Da ce neko da se drnda sa vasim jadnim uploadom.Glavno da ste se medjusobno "sredili" i da svi imate normalan bandwith a nas zaj***** i hocet Mu** za Bubrege.Treba da vas blam pojede da jer se terminali za placanje u prodavnicama konektuju preko dial-up umesto da ste lepo razvukli DSL. Pa se vi razmisljajte da li cete da "pilicarite" sa uslugom!?Ako "grupica" vas "pametnica" koji ste tu po rodjackim i partijskim vezama nece da rade kako treba i hocete u "Evropu sa takvom uslugom",lepo "put pod noge" pa idite lepo da kopate kanale pored jer puta-niste za bolje!

Računica. Telekom služi za prelivanje milijardi evra na raznorazne strane (Kad negde vidite "Sponzor: Telekom Srbija" - a često to vidite - šta mislite šta to znači? To znači da se silna količina naših para prelila u nečije džepove!) i oni jednostavno izračunaju koje im rešenje ostavlja najviše para za "prelivanje".

Mogu oni nama da daju i 10 mbps za 10 evra, ali tada će mnogi tinejdžer ostati bez crvenog Ferarija. Zar bi zaista voleo da nečija deca voze Yugo?

odavno je svima poznato da je sponzorstvo Telekoma drzavno institucionalizovani mehanizam za sponzorisanje pojedinaca, mafijaskih sportskih klubova i tsl. medjutim, njih brzina Interneta ne kosta nista ako vec imaju infrastrukturu za do 24Mb/s. kosta ih prenos podataka. ja licno ne bih skidao ni bajt vise da mi neko da 1Gb/s nego sto skidam na ovih 512k, samo bih imao bolji surf i brze bih skidao to sto skidam...

1. 512/64 > 768/64
2. 1024/128 > 1536/128
3. 1536/192 > 2048/192
Ovo nije normalno!?
Sta ce download kada je dovoljno da se "recimo" nakacite na FB da vam se zakuca upload.Nije mi jasno ko to u "YUPAK" ili od inzinjera smislja *****ski simetricne pakete za mase!? Koliko se ja secam da bi trebalo da bude 1:4 a ne 1:8,1:16.Koji vam je to jeb. sistem!?Da li ima neko normalan tamo.Umesto lepo ljudima da ponudite ko hoce IPTV 4/1 Mbit za 50 eura sa statickom adresom ili recimo 8/2 Mbit.
Treba nam za posao upload,a ne kao neke "jajare" da vam tehnicki direktor "lupa ko Maxim po diviziji".BLamirate se tu ko Deb***.Hocete neki elektronski promet,E banking,pa kako vi to mislite !?Da ce neko da se drnda sa vasim jadnim uploadom.Glavno da ste se medjusobno "sredili" i da svi imate normalan bandwith a nas zaj***** i hocet Mu** za Bubrege.Treba da vas blam pojede da jer se terminali za placanje u prodavnicama konektuju preko dial-up umesto da ste lepo razvukli DSL. Pa se vi razmisljajte da li cete da "pilicarite" sa uslugom!?Ako "grupica" vas "pametnica" koji ste tu po rodjackim i partijskim vezama nece da rade kako treba i hocete u "Evropu sa takvom uslugom",lepo "put pod noge" pa idite lepo da kopate kanale pored jer puta-niste za bolje!

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

A stoi se tice toga da ne vidis 3mbit/s na http://www.beocity.com/ : Klikni na padajuci menu "Zeljena brzina ADSL konekcije:" i sve ce ti se samo kasti ;)

Da li ima neko normalan tamo.Umesto lepo ljudima da ponudite ko hoce IPTV 4/1 Mbit za 50 eura sa statickom adresom ili recimo 8/2 Mbit.
Treba nam za posao upload
Pa ja sam pisao ovde, bila je na sajtu ministarstva anketa o Internetu, pa vam daju da izaberete:

Internet koristimo za:

1. Skidanje muzike
2. Skidanje filmova
3. Gledanje slika
itd, itd.

Ja u komentaru napišem "A da li je vama možda slučajno palo na pamet da ima i nas koji Internet koristimo za posao?"

Ta i takva anketa pokazuje za šta oni koriste Internet. I šta se onda čudimo.

@Angelos

Potpisujem! :S:

Poslednja izmena:
Ma dajte, to u beocity-ju stoji od proslog septembra. Pogledajte cenovnik Beocity-ja, da li vidite negde da ima cena za brzinu iznad 1,5 mbps????

Postpejd korisnicima sa ugovorom od godinu dana kod exe-neta je još pre nekih mesec dana povećana brzina neta za 25%. Tako da umesto 1024/256k sada imam 1280/384k za iste novce. E sad neko će reći da je to malo ubrzanje, ali pošto ostali provajderi ne povećavaju brzine ovo je itekako veliki korak napred.

Postpejd korisnicima sa ugovorom od godinu dana kod exe-neta je još pre nekih mesec dana povećana brzina neta za 25%. Tako da umesto 1024/256k sada imam 1280/384k za iste novce. E sad neko će reći da je to malo ubrzanje, ali pošto ostali provajderi ne povećavaju brzine ovo je itekako veliki korak napred.

:laugh:

Kada pokušam da otvorim njihov (tvoj) sajt, Avira signalizira da ima virusa. Brzina koju pominješ košta samo 2000 din.

PS. Loš vam je marketing. Reci pretpostavljenima da je bolje da plate reklamu, nego da se igrate sa ovim besplatnim.

:wave:

Ma dajte, to u beocity-ju stoji od proslog septembra. Pogledajte cenovnik Beocity-ja, da li vidite negde da ima cena za brzinu iznad 1,5 mbps????

kad smo imali 256, 512, 768 na beocity sajtu se pojavila ponuda za još dva paketa 1024 i 1536. to je bilo sigurno 6 meseci pre nego je telekom uveo te brzine.
oni su kao vidovita zorka, ja se ne bih iznenadio da ovo budu novi paketi.
512, 1024, 1536, 2048 i 3072. čak i ako tako bude realno bi bilo da onda flat 512 košta 500-600 dindži. naravno od takvih cena sigurno nema ništa.

pa po onome sto sam ja procitao na stranim,a i nekim nasim forumima,strani biznismeni pored komplikovane birokratije imaju primedbe i na brzine i kvalitet interneta u srbiji,te se ocekuje da nova vlada preduzme neke korake u tom pravcu u najskorije vreme,pa bi onda mogli da se nadamo necemu,ja inace koristim beotel adsl 512/64,zivim u Vranju,i zadovoljan sam za sad,razmisljao sam da povecam paket pa da uzmem 1024/128,ali sacekacu mozda bude stvarno povecanje brzine,cim se toliko suska o tome,nesto se sigurno valja iza brega.

Interesantna novina sa zadnje sednice UO Lelekoma je usluga "direktan pristup internetu" a po nekim informacijama nagadja se da ce to biti brzina od 20Mbit a pretpostavljam da ce cena ove usluge biti ogromna no to nece mnogo tangirati strane kompanije kojima je ova brzina potrebna a nas raju sirotinju ko je..

Interesantna novina sa zadnje sednice UO Lelekoma je usluga "direktan pristup internetu" a po nekim informacijama nagadja se da ce to biti brzina od 20Mbit a pretpostavljam da ce cena ove usluge biti ogromna no to nece mnogo tangirati strane kompanije kojima je ova brzina potrebna a nas raju sirotinju ko je..

Pa to već postoji odavno. I jeste, deru kožu s leđa sa cenama. (valjda oko ~400K din mesečno za 20Mbit)

hahahaha, 5k evra mesecno za 20Mb/s :d
da li je prokleto moguce?!

Poslednja izmena:
5k evara je sad manje od 400k denara:type:

pa, što koristiš Aviru? ;)

Inače, ta cena od 1.990 za Net 1280/384k mi zvuči odlično! :banana:
Da, ali moras da se obavezes ugovorom da ces da koristis taj paket najmanje godinu dana. Za to vreme mozda povecaju brzinu ostalih paketa a cena i brzina ovog paketa ostane ista. Takodje mogu da kazem da je tehnicka podrska Exe net-a neprofesionalna, nisu se udostojili da mi posalju uputstvo za podesavanja koja sam trazio.

Poslednja izmena:
hahahaha, 5k evra mesecno za 20Mb/s :d
dali je prokleto moguce?!

Henri, preostaje ti da se vratis svom viskiju :bottle: :D
Kapiram da je to cena za pravna lica, ali 5k :))) Da sam ja gazda firme koja razmatra ovo da uzme, sve bih radio na najjeftinijem adsl-u sto moze da se uradi, jednom mesecno bih za tih 5k otisao u Japan, odradio ostatak posla na gajbi kod nekog Japanca koga upoznam preko couch surfinga i koji na gajbi ima 100Mpbs, obisao Tokio, zabavio se sa geishama, napio sakea i vratio se kuci svojoj zeni:D

GR2007082900422.gif

GR2007082900434.gif

ma mislim sta reci na ovo

slazem se sa Zekaleon-om
stvarno kad sam vido one cene sa 7 cifara i 2 decimale pa to je prosto sramota

imam osecaj da to niko ne placa

EDIT

94% of Japanese households have access to basic broadband. For just $10, people have internet speeds greater than 1.5 mbps downstream, 500 kbps upstream. 80% of Japanese households have access to "super high speed" fiber-to-the-home networks, defined as greater than 30 mbps down, 10 mbps up. These networks can deliver up to 100 mbps, and cost $35-40/month.

e bre on za 2 dzaka pirinca dobije 100mbps a ja :mad:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno