ne laprdaj nemušto. tvoja kurirsko-informerska praksa lovljenja u mutnom razotrkiva te kao makavejev evu ras. tačno se vidi šta se u tebe od ovog novokomponovanog treša primilo najbolje.
nema tu ideje niti ičega što izdaleka liči na mišljenje. ti u najboljem radoško-bajićevskom maniru samo likuješ tim jajarskim smajlićima jer je došlo tvoje vreme. taman si mi toliko i zanimljiv.
po nas? koje bre nas? šta mene dotiču neka tamo orgijanja purgerska? ne dotiče me ni moj najbliži komšija šta u svom stanu radi, sve dok ne krenu po zgradi da se šire neprijatni mirisi crkotine, ili dok ne čujem neku vrisku ili nekoga da upucavaju ili maltretiraju.
a kada smo kod toga ko je tu kukavica i ko je raspolagao silom, da ne kažem oružjem i vojskom...pa to je bio begorad.
Bez da vredjam na nasionalnoj osnovi, ali spram Madjara mi smo OVCE.
Uvek se setim primera iz Londona, znaci poskupeo je metro NIKO se nije vozio sem turista, znaci svi su lepo bojkotovali. Kod nas poskupi struja, poskupi prevoz, svi slegnu ramenima i ko ovce nastave da placjaju.
Posle 3 dana izvini se gradonachelnik Londona i vrati cene ....
Gradjanska neposlushnost je demokratska tvorevina...zamislite da 3 meseca NIKO ne plati struju kad je poskupela ?
Da ne odemo opet u širinu, ali zar ne mislite da je problem, između ostalog, što su nama uvek krivi neki na drugom kraju sveta i što je energija usmerena na razne belosvetske probleme (izmišljene ili stvarne) i kojekakve teorije zavera, a ne na realne probleme čija rešenja su moguća.
Taman da su sve teorije zavera tačne, ja tu ništa ne mogu sem da serem i da se qrčim, dok bi kritična masa u nekoj konkretnoj akciji bojkota nekog proizvoda ili firme mogla da napravi neki rezultat.
Na ovoj temi je bilo reči o visokim cenama taksija u BG, a i dalje se svi voze. Svi proizvodi su nam skuplji nego u inostranstvu, neki i duplo, a opet ih kupujemo...
edit: mislim da ste sa strujom malo omašili, jer je to jedna od stvari koje su kod nas jeftine. Apsurd je da je grejanje na TA peć (ako se koristi niža tarifa za akumulaciju toplote) jeftinije nego centralno.
Хм, не знам где си ти па је код вас овако, овде још увек нико није кажњен ако не иде на скуп (неке) владајуће партије. Што се штрајка тиче ... сигурно ниси у Енглеској јер је рецимо Тачерка убијала рударе који су штрајковали а ово последње ме подсећа на својевремено америчко смиривање демонстрација у ЛА или скорашње када је било против Вол стрита ... биће да си тамо, највише личи.To kod nas izgleda ovako... ako neces na skup vladajuce partije bices kaznjen, ako hoces da strajkujes bices otpusten/bice ti smanjena plata koja ionako kasni, ako pomislis na bilo kakvo "remecenje ustavnog reda i poretka" poslacemo specijalce... pa ti sad vidi![]()
"Macane" stani u redMisic je bezopasna zivuljka, a nije u zemlji gde se nalazi LA, vec severno-istocno, verovatno...Mozda najsrpskiji grad u zemlji javorovog lista, ali to krije grdje nego zmija noge. I opasno se tamo navukao na vodu cesmovacu, u kojoj je velika koncentracija fluora, otud i njegovo " mudrovanije " ovde i jos ponegde. Savet misicu da predje na izvorsku vodu, nema fluora, te ne utice u prevelikoj meri na vijuge.
Opet ne vidim vezu bilo cega sto misic napise sa temom, uber-om. Ako/kad EU donose odluku protiv uber-a? Sta cemo onda? Drvlje i kamenje po njoj? Kao da nije dovoljno sto se najdemokratskija drzava na svetu trudi iz petnih zila da rastavi EU na sastavne delove.
to sa tim krimosom "za po kući" što deli autograme na ulici...to je stvar kućnoga vaspitanja. kao i sa četnicima što je slučaj uostalom.
to se dešava kada ljudima u ruke daš moć da "izaberu demokratski", a oni udare na farmu & vučića & četnike. pa šta se onda bunite? zar niste tako sami izabrali? šta ja imam sa time? šopajte taj čorbuljak koji ste sami zakuvali.
"Zli zapadnjacki primer" - zavrsen faks "u roku" (~25 godina), radi se od 18-te, usput i volontira/cepa intership, uzima se kreda za auto koji ti sanjas i koji bez "partijsko/kumovskih akcija" prosto ne mozes imas, nesto kasnije se uzima kreda za stan koji je isti kao i goreopisani automobil, dok dete stigne do 18-te/21-ve otplatila se gajba, promenilo se 4-5 odlicnih automobila, proputovalo se "pola planete" i skupilo se bogme cak i za prvu godinu Mit/Stanford-a
Ne siri se dupe u dedinom/tetkinom stanu sa polovnim stilom i studijama koje se zavrsavaju u kasnim 30-im, ne mrzi se ceo "nepravedni svet" i ne ceka se da neko/nesto drugi/o pozavrsava sve za tebe.
Stotine francuskih taksista, uz podršku nekoliko kolega iz Belgije i Španije, blokiralo je veliku raskrsnicu koja vodi u zapadni deo Pariza, poremetivši saobraćaj u okolnim avenijama.
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari