- Učlanjen(a)
- 28.06.2005
- Poena
- 730
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Imate religiju koja je ubedila ljude da postoji imaginarni cikica koji je stvorio sve i sja i nije nikakav problem sto ta korporacija/firma/kult/mafija ne placa porez ali zato je Uber problem? Vat da fak?
Zasto mora da se oporezuje Uber?
To sto se koristi vec postojeca infrastruktura ne znaci da treba dodatno da se placa bilo sta. Po cemu je taksi automobil drugaciji od normalnog automobila? Ako se vec placa registracija to je sasvim dovoljan porez. Ono sto bih ja ubacio u Uber jeste da se napravi limitiran broj taksista na odredjenom broju stanovnika i ako nemas dovoljno pozitivnih jednostavno letis iz price.
Ova retardirana zemlja i jeste tu gde jeste bas zato sto se neradnici ugradjuju svuda i traze harac na sta god stignu a kad treba da se pomogne tim istim firmama bilo kako onda prc. Prvo se pomaze ljudima pa onda drzavi a ne obratno. Ne pravi drzava sama od sebe pare vec ljudi koji zive u njoj.
Sto se mene tice ja bih uveo jos gomilu servisa poput Ubera da decentralizuju sve moguce i da onda lepo da nastane haos svuda pa da se nesto promeni. Ima lep klipic ispod
[YOUTUBE]ZwMVMbmQBug[/YOUTUBE]
UberX vozači su vec taksi vozači, dakle platili su sve dažbine i licence da bi mogli da taksiraju. Uber je samo još jedno udruženje koje radi efikasnije u odnosu na postojeća udruženja.
Ako zatvoriš tržište onda cene nisu realne i mnogo se više krade. Ne znam kojim se poslom baviš, ali probaj da preslikaš taj brojčani limit na svoju profesiju i postavi se u situaciji kada:
1. imaš licencu za taj posao,
2. kada nemaš licencu a želiš da to radiš,
3. da imaš licencu, ali ćeš da je izgubiš jer je nekim zakonom smanjen broj.
Konkretno, u sredinama u kojima je limitiran broj taksi vozača, nije moguće unaprediti uslugu, jer ih je baš briga za to pošto su zaštićeni zakonom.