Šta je novo?

TWS slušalice

To je standardni problem koji se svima desio , pa i meni prvi put , xm5 moras jako duboko da gurnes u uvo , znaci zaboravi nosenje kao klasicne bubice i videces da su broj 1 po anc-u uz bose. Znaci toliko koliko si ih gurnuo, jos duplo moras toliko 😉 . To je greska koju pravi 99 posto ljudi jer im je nezamislivo da toliko duboko gurnu u uvo uz naravno odgovarajucu velicnu da prijanja kanalu i da budu obavezno memory foam.

Kada bi to još konstrukcijski bilo moguće...

There is a ship date, 27.02.2026 66 days away from today. This ship date might indicate that the earbuds will be available by this date, so we should see an announcement before then.

Po mom skromnom misljenju da, podesio sam i capsule 3pro+ po nekom eq na netu ali ni blizu h3.
Treba imati u vidu da položaj slušalice ima velikog uticaja, a svima su uši različite. Ako pomeraš bilo koji in-ear, zvuk se menja. Takođe mora da paše baš dobro u kanal.

Meni su i C3P+ i H3 zasad na classic. Engine 4 i Air4 sam morao ozbiljno da čačnem u EQ.

Na konto udobnosti, C3P+ veoma udobna i meni i svima, H3 najudobnije nešto što sam verovatno ikad probao. Zaspim ko bebica.

Redom sve sa reddit, odavde i još sa nekih foruma, šta mi je google izbacio. Zatim, niko ne napiše u kom modu je podešavao EQ, H3 za nijansu drugačije zvuče u svakom modu rada. Meni su normal i transparency prioritet.

Ostaje ovaj iz teme poslednji da probam večeras na miru. Sve ostale sam brzo eliminisao, odmah mi smeta prenaglašenost.

Treba imati u vidu da položaj slušalice ima velikog uticaja, a svima su uši različite. Ako pomeraš bilo koji in-ear, zvuk se menja. Takođe mora da paše baš dobro u kanal.

Meni su i C3P+ i H3 zasad na classic. Engine 4 i Air4 sam morao ozbiljno da čačnem u EQ.

Na konto udobnosti, C3P+ veoma udobna i meni i svima, H3 najudobnije nešto što sam verovatno ikad probao. Zaspim ko bebica.
Da, da, zbog tog pomeranja i menjanja zvuka kad se pomere ja nikad ni ne koristim fabricke gumice vec SpinFit CP100+ koje bukvalno naprave "vakum" i ne mrdaju. Podrazumeva se kad ne spominjem mod da koristim u normalu. Eto vidis a meni bas i ne odgovara izgleda oblik, sinoc sam koristio 2,3 sata i prilicno me "zuljaju" dok kad sam stavio cp 3 pro+ neko olaksanje odma 🙁 Toga sam se najvise i plasio

Više od tog. Kad dobro dihtuju, bas je verovatno kako je dizajner slušalice zamislio, ali srednji i visoki su različiti ako menjaš uglove, rotiraš malo.

H3 ima neverovatan stage, nije mi jasno na koju foru.

Problem sa Toocki J58 slušalicama:
na dva telefona rade dobro, na komp nakačene rade dobro ali kad ih nakačim na ipod nano tač 7 zvuk secka, 2 sekunde svira pa 2 sekunde tišina i tako konstantno. Ako na ipod nakačim soundpeets tws, rade normalno, žičane sluške isto rade normalno samo toocki seckaju, probao sam i da resetovanjem (nisam siguran da li je uspeo sam reset sluški) situacija je još gora, sviraju 2-3-5 sekundi onda tišina 5-10 sekundi itd. nekad se otkače i zakače ponovo!!!

Stigle soundpeats h3, mogu samo da kazem da capsule 3 pro+ idu na poklon 😀 Neko je kacio link ka reditu sa podesavanjima tad je druga prica u odnosu na default
EQ +1, +3, +2, 0, -4, -1, +3, +1, +2, 0
Cistina, punoca zvuka savrsenstvo, bukvalno mi se ne gasi muzika. Opet se ogradjujem, za mene do sad sto sam koristio od twsa ovo je najbolje za 73$ kolko su placene.
Jedino sto malo osecam opterecenje oko usne skoljke jer su prilicno glomazne ali videcu kako ce biti posle visecasovnog koriscenja.
Sviđa mi se EQ, približi malo zvuk. Klasik sad zvuči udaljenije.

Да ли је неко одавде пробао OnePlus Buds 4? Ѕcarbir их је јако нахвалио.

Мени је нажалост CP Pro+ отишао после свега 5 месеци спорадичног коришћења, цркла батерија у левој слушалици.
Сада се гањам са кинезима за рекламацију а они ми траже да им пошаљем назад ове неисправне да би ми послали нове.
Све у свему разматрам алтернативе за куповину.

@pilauda probaj da šaltaš između classic i tvog EQ na Modern Love remaster 2018 David Bowie. Zamuti sliku custom EQ. @marantz i još neko ko ima H3 ako ga ne mrzi.

Opet sam vratio na classic, iako mi je sinoć na poslednjem albumu Deep Purple zvučalo bolje sa EQ.

Naravno, ovo je sve za moje uši, visoke ne čujem više kao nekad.

Mutniji su srednji, nego na mom presetu.

Vidi se na EQ krivoj, ja sam tu najviše podešavao dok nisam došao do nekog OK rezultata... Menjao sam i frekvence EQ-a da bih izvukao sredjne po mom ukusu, što je zanimljiva mogućnost koju su ponudili.

Ja u principu uvek podesim W krivu na EQ, pa odatle podešavam dalje...

viber_image_2025-12-25_21-35-49-612.png

Kod tebe je baš u srednjim najveća razlika.
Stvar ukusa.

viber_image_2025-12-25_21-35-49-659.png

Ko hoće da eksperimetiše i dodatno malo utiče na zvuk, ne nužno da ga poboljša... Za Sony WF-1000XM5 u mom slučaju ovo je must, kada treniram sa njima. Originalne Sony gumice od pene mi prave problem sa upalama uha zbog vlage.

Na Sounpeats H3 Clarion daju nešto više detalja, ne koristim originalne gumice.

SpinFit nešto više naglašavaju visoke i srednje, Clarion kod mene bolje dihtuje, pa su niski naglašeniji.

Screenshot 2025-12-28 at 07.46.17.png

Screenshot 2025-12-28 at 07.45.47.png

Da li neko ima oneplus buds 4 i H3, da ih uporedi ? Ili neka druga preporuka u tom cenovnom rangu ?

Soundpeats.png

Neće biti lako napraviti dobar crossover i tuning za 5 drajvera...
Sony WF-1000XM5 ima samo jedan drajver.

Koliko se sećam i H3 su bile oko 200$ u najavi - tako će i ove sledećeg black friday-a za 70$ sa novčićima na AliExpress-u. Uzeću ih da probam 🙂

Baš htedoh da pitam, postoje li uopšte TWS sa 5 drajvera ili su ovo prve?

Dobio sam ih, ima razlike u odnosu na mini pro hibrid, cujw se vise detalja, zvuk je nekako puniji, cuju se instrumenti u pozadini, to pre nisam toliko primecivao, hahha, bukvalno cujem gitaru, bubnjeve i sl, malo neobican oseecaj.
Par pesama sam poslusao na yotubemusic, ne znam kako ce biti kada skinem nwsto veceg kvaliteta. Pricali stw ovde da treba ukljuciti ldac, kako se to radi, ja ne nadjoh u apk ta podesavanja? Ima li podesavanja za ekvilajzer nekih?
Pakovanje mogo kvalitetnije u odnosu na predhodne sluske, vii se da su ovo ozbiljnijw slusalicw, plastika slusalica kvalitetnija.
Pogledajte prilog 516320Pogledajte prilog 516321Pogledajte prilog 516322
Evo dopuna, pre neki dan sam dobio konacno Oneplus 13R. Danas sam imao malo vremena pa sam malo isprobavao slusalice, kao sto sam primetio razliku izmedju mini pro hybrid i ovih CP3 pro+, tako sam primetio i razliku izmedju CP3+ kada se koriste sa dva telefona od kojih jedan nema LDAC kodek a ovaj drugi ga ima. Moram reci da je zvuk jos detaljniji i da mi se cini da ni zvuk nije toliko ostar i da se oni piskutavi zvukovi drugacije cuju, tj na nacin koji ne smeta sluhu. Veceras cu da skinem par flac numera pa cu da vidim sta se tu desava, uporedjivao sam spotify i YT music. Opasne su ove CP3 pro+, nisam nikada probao te High-end sluske, ali ne znam koliko to moze bolje od ovoga.
da se ne vracam nazad, da li neko kacio podesavanja za equalizer. za neki neutralniji zvuk, znaci izbalansiran?

Može bolje, bar za moje uvo, H3. Ovaj poslednji EQ mi idealno šljaka sa najvećim gumicama, stok. Nisu stigle od memorijske pene, naručivao sam dva tipa, to će sačekati malo. Zasad najudobnija slušalica koju sam imao ikad.

Po mom skromnom mišljenju, najveća mana kapsule je LDAC. Šteta što nije AptX Loseless kao H3.

Malopre baš bilo vatreno krštenje u avionu i baš je dobar ANC. Ima 4 vrste algoritma, ja sam odabrao prvi, adaptive. Ujedno i odličan test kako gumice leže u unutrašnjosti školjke dok avion grmi, idealno.

U principu kao i sa kapsulama, baš se pitaš kako je ovo sve moguće za te pare.

Mnogo ih koristim, uglavnom da u tišini na normal, bez ANC, uživam u loseless, koliko je to moguće na ovoj 1.2Mbit.

Šljaka odlično multipoint, Loseless na android i istovremeno ipad.

Da li aptx radi van snapdragon čipsetova? Pre neku noć sam povezao kapsule na android box (podržava LDAC, GT-king), gledao seriju, baš sam uživao, odličan zvuk.

Može bolje, bar za moje uvo, H3. Ovaj poslednji EQ mi idealno šljaka sa najvećim gumicama, stok. Nisu stigle od memorijske pene, naručivao sam dva tipa, to će sačekati malo. Zasad najudobnija slušalica koju sam imao ikad.
Nisam isprobavao druge gumice, ja ih koristim sa onim sto su bile na njima. Meni su ove CP3 pro + izuzetno udobne a sto je najbitnije i za sport stoje bas stabilno u uhu.

Po mom skromnom mišljenju, najveća mana kapsule je LDAC. Šteta što nije AptX Loseless kao H3.
E sada ne znam, znam da je aptX vise zastupljen, teoretski LDAC je napredniji kodek ali eto u praksi nije, ono sto sam ja primetio postoji razlika na bolje kadase koristi sa LADC-om u odnosu na ACC.
Malopre baš bilo vatreno krštenje u avionu i baš je dobar ANC. Ima 4 vrste algoritma, ja sam odabrao prvi, adaptive. Ujedno i odličan test kako gumice leže u unutrašnjosti školjke dok avion grmi, idealno.
Meni ANC i ne treba toliko, vise mi koristi transparent mode kada ih slusam kroz grad pa da cujem saobracaj da me neko ne odvali hahah.
U principu kao i sa kapsulama, baš se pitaš kako je ovo sve moguće za te pare.

Mnogo ih koristim, uglavnom da u tišini na normal, bez ANC, uživam u loseless, koliko je to moguće na ovoj 1.2Mbit.
Objasni mi ovo, mislis da postoji ogranicenje u protoku zbog Bluetooth veze pa ne mogu da podrze max kvalitet audio snimaka?
Šljaka odlično multipoint, Loseless na android i istovremeno ipad.
Ja sam ih samo danas malo testirao i sljakaju odlicno, veceras kada se budem vracao kuci sa posla poslusacu ih sa nekim flac pesmama pa da ih uporedim sa tim numerama preko youtube music recimo.

Nazad
Vrh Dno