Šta je novo?

TWS slušalice

Nije to carina vec taj pecat oznacava da je prosao carinski pregled i da ti je naplacen PDV i/ili carina.

Platio si PDV + ostale troskove sto po zakonu moras da platis, nece carinski radnik da ima 17 pecata za svaku situaciju, vec 1.

Procitaj malo bolje taj zakon pre nego sto ulazis neinformisan u rasprave.
Priča za malu decu. Moja kuma je bila šef pravne službe carine 14 god. Tako da vrlo dobro znam kako funkcionišu. Drže se pravila kad i kako njima odgovara,tako isto i sa tumačenjem istih .

Naručio bih njih (ali ih i preko Ali ne nalazim verziju sa Plus) ili Earfun Air Pro 4, ove druge imaju ali nema sa praćanjem normlana cena odnosno ima ali je 40e da bih imao kod za praćenje pošiljke (sa našim kurirskim službama to je obavezno).
AliExpress standard shipping ima pracenje za sve skuplje od 5$.

Po preporuci Nidze poručio sam l Capsule3 Pro plus preko KP za nekih 70e. Pred kraj meseca treba da stignu..ne znam odakle ih čovek nabavlja ali kaže da ima 2 godine garancije..tako da videćemo kada stignu..

Priča za malu decu. Moja kuma je bila šef pravne službe carine 14 god. Tako da vrlo dobro znam kako funkcionišu. Drže se pravila kad i kako njima odgovara,tako isto i sa tumačenjem istih .
I sta kaze kuma koliki je pdv u Srbiji kada uvezes nesto neoporezovano (mi ne placamo pdv Kine)?

Treba samo kucati capsule3 u search spojeno, sad i mene mami da ih narucim na kp 😂, spisko sam brdo para ove godine na tws.
Tako je, nego smo svi smarali coveka na private. I ja sam se pomamio, imam Capsule 3 Pro vec godinu/dve, znam da su + bolje. Vredi li zameniti obicne za +, da li je zvuk bas toliko WOW u odnosu na obicne?

Ne znam sta je WOW, nisam probao bubice od 300-400-500e, ali u odnosu na obicne capsule3 pro (bez plus) definitivno bolji zvuk. Da li vredi dodplatu to je sad vec individualna stvar. Da sam znao da je baterija ovako slaba (videcu jos neki dan) ja licno ne bi narucivao. Moje misljenje iznosim.

Naravno da me niste smarali, tu smo.
Meni najjače što pričam kako mi žao da dam 200-250€ na Apple AirPods a najjače mi što ću uskoro verovatno kupiti ove Capsule3 Pro Plus (apsolutno su mi nepotrebne, ruku na srce) i što ću uzeti još jedan par žičanih Apple EarPods (BRUTALNE) da mi služe samo za teretanu. 😁

Mislim da cu na kraju godine da uzmem AirPods 4 ANC, Boze zdravlja. :D
240 evra su na KP.
Nekako pre bih njih nego AirPods 2 Pro.

I sta kaze kuma koliki je pdv u Srbiji kada uvezes nesto neoporezovano (mi ne placamo pdv Kine)?
Ti ono sto kupis na sajtu nisi uvezao nego si kupio. Na to mogu da naplate PDV. Posta i carina poslednjih skoro deset godina ne naplacuju PDV na posiljke male vrednosti. Na carinu se iz postinog magacina nisu slale posiljke koje su u kesicama. Kutije su slate obavezno. Sada vise nisam siguran koliko stizu da obrade ista obzirom na kolicinu robe. Nije vredno ikakvog cimanja obzirom da je ogromna vecina posiljki Ali i Temu.

Sto se tice oslobadjanja poreza iz Kine... Ako imas firmu i uvozis nesto moras od posiljaoca traziti da popuni C/O obrazac. To je papir o poreklu robe, pandan EUR1 obrascu. Obzirom da s Kinom imamo potpisan sporazum o oslobadjanju poreza onda trazis special C/O. Oni podnesu zahtev, to traje 3-4 radna dana i posalju ti dokumenta skenirana ili DHL-om ako ti treba original. Taj dokument prilazes pri carinjenju ili saljes svom carinskom zastupniku ako ga imas da bi bio oslobodjen placanja.

Nisam kuma ali valjda i moja rec vredi bar nesto :LOL:

Još jedno činjenica za dodati. DHL naplaćuje svoje usluge,koje ne možeš izbeći ako neko radi samo preko njih,i to naplate još 55 evra( bar je toliko bilo pre par godina),bez obzira da li ima ili nema carina. Tako su meni uradili kada sam neku kutiju kupio on Line u Nemačkoj. Ja kad sam to saznao zamolio sam ih da mi paket pošalju običnom poštom,oni mi rekli da šalju samo preko DHL,verovatno da bi sebe zaštitili. Znači zavisi i od prodavca da li radi samo sa DHL ili šalju i običnom poštom.
Preko Aliex.... sam do sada uzimao sigurno preko 100 paketa i uvek je išlo preko pošte.

Pre svega da kažem da mi silikonske bežične NIKAD nisu smetale, niti mi smetaju, niti mi izazivaju glavobolju kao kod nekih ljudi.
Znači, skroz sam okej sa njima i silikonom.
Međutim, otkako sam uzeo žičane Apple Earpods shvatio sam da mi je mnogo, mnogo više prijaju bez silikona odnosno samo plastika.
Bukvalno zaboravim da ih imam. 😁
Ovo sam morao uvodno da kažem da bih postavio pitanje jer sam rešio da se uskoro počastim a 200€ nije malo, složićemo se pa zato vas pitam...

AirPods Pro 2 (silikon) ili AirPods 4 ANC (plastika)?

P.S. Znam da je "Pro uvek Pro". Ja prvi ne bih menjao svoj 13 Pro Max "glava za glavu" za iPhone 16.
Hvala na odgovorima unapred svima.

Od kada sam uzeo EarPods nisam stavio silikonske. Tako da bih se ja odlučio za 4 ANC.

Diablo, nisi jedini kome više odgovaraju plastične poluotvorene. Meni me omiljena matora SOUNDPEATS Air3. Pre nje true air 2, a imam i Air4, međutim trojka je manja, lakša, udobnija i nema beskorisni ANC za ovaj tip sluške.

Međutim, to su slušalice samo kad boraviš u tišini. Ja ih koristim i za trčanje, ali ako ima bilo kakve buke ili vetra, džaba, moraš da pojačaš mnogo, a to onda postaje kontraproduktivno. Silikonske rešavaju te uslove.

Međutim, otkako sam uzeo žičane Apple Earpods shvatio sam da mi je mnogo, mnogo više prijaju bez silikona odnosno samo plastika.
Bukvalno zaboravim da ih imam.
Isti osećaj je i sa kineskim žičanim koje koštaju 5€, veruj mi, koristio sam sve njih. I neuporedivo se jače i čistije čuju nego biko kakve beežične bubice, bar na Soniju.
A bogata firma, IT-jevci imaju gomilu finog gadžeta :p
Da kažemo da je sve subjektivna kategorija i ne ulazimo u neku dublju raspravu, možda bi tek spektralna analiza pokazala pravu istinu. Međutim, uši i mozak su nasjubjektivnija kategorija :)
Samo kada sam upoznao momka koji ima apsolutan sluh i isprobavali smo razne kombinacije, uglavnom smo se složili u skoro svemu.

Elem, stigoše mi QCY MeloBuds Pro koje sam namenio ćeri i MOONDROP Space Travel za poklon, pa ću uskoro imati utiske vrede li toliko hvale.

Poslednja izmena:
Zaboravih pre neki dan da ponesem iz kuće moje Liberty 4NC, pa sam našao u rancu stare Comfobuds pro. Nisam ih koristio možda godinu dana (možda i više, ne sećam se kad sam uzeo 4NC), ali i dalje su imale baterije, zakačiše se odmah na telefon, pokazale nekih 40% baterije. Prvi utisak da su značajno udobnije od 4NC, iako ove nisu neudobne, Comfobuds bukvalno ne osećam, čak ni pod kapom. NC im nije dobar kao kod 4NC, nemaju bežično punjenje ali manja je kutija, i najvažnije, nemaju multipoint. Ipak, baš sam se pozitivno iznenadio, i ako neko bude tražio slušalice slobodno i njih razmotrite.

Da li je neko imao iskustva sa devialet gemini 2 sluskama,prodao sam pi8 pa bih da ih probam ali ne bih na slepo da uzimam sluske od 500e. Samo me zvuk zanima

poz, izvinjavam se sto upadam.

Trebaju mi slikoni u razlicitim velicinama za Samsung Galaxy Buds 3 Pro slusalice.
Ima li kod nas da se kupi negde ?
Narucicu i sa AE, pa dok cekam.
Hvala.

Uzeo ih na gluvo kao i pi8 i nisam se pokajao,ovo je bokesno kako sviraju,ne postoji nista bolje od tws skusi
@Batke imam ja spinfit u ms i l velicini pa ako ti odgovara prodacu ti po ceni koluko sam ih platio ,gradkom sam porucio te velicine. Vidi samo jel mogu na tvoje sluska

Evo da i ja dam svoj doprinos:

1. Jabra Elite 3 - Ubedljivo najbolji kvalitet poziva na TWS slušalicama koji sam ikada imao. Preko online poziva za posao, šuri samo tako, kažu mi sagovornici kao da pored njih sedim, tako da su za tu svrhu zaista perfektni. Šteta što se povlače sa TWS tržišta, ali sigurno imaju svoju računicu. Što se tiče samog zvuka, reći ću ok - svi tonovi su fino izbalansirani i čisto je slušanje. Nisu na nivou top tier brendova ali može da prođe. Aplikacija im takođe ok radi, ima finih podešavanja i HearThrough opcija. Za sport su sjajne, nikada nisu ispadale iz ušiju i tu je još jedan + sa moje strane. Ono što zameram jeste što za ovih maltene 3 godine koliko ih imam nijedan firmware update nisam dobio. Druga mana je što mi se kutijica za slušalice razmontirala za prilično kratak vremenski period. Svakako su se dosta izlizale i spoljni sloj se i fino oljuštio, ali za 3 godine upotrebe sasvim normalno. Koristim ih uglavnom samo za pozive, što me dovodi do sledećih sluški;
  2. Soundcore A40 - dok sam boravio u Nemačkoj kod drugara, pazario sam ih preko Amazona za zaista smešan iznos - 50e, bio neki masan discount i ja iskoristio. U početku su bile sjajne. S obzirom da podržava LDAC ponadao sam se vrhunskom zvuku, plus imam Tidal aplikaciju a oni ipak pružaju losless audio za razliku od Spotify. Iskreno, prvi utisak mi je bio mlak. Ne kažem da su loše, daleko od toga - jako jako čist zvuk, odlično se čuju gornji i donji tonovi ali sam opet očekivao više, posebno što imaju tanak bas. App im je vrhunska, ima 300 EQ za adaptaciju zvuka pa i da se skenira ušna školjka. Još imaju i wireless charging, šta ćes više za tu cenu? Međutim, rešio sam da ih menjam iz jednog bitnog razloga koji se već spomenuo na ovom forumu za ovaj brend - leva slušalica mi konstantno baguje. Vidim da su obe uparene, ali iz leve ne izlazi zvuk. Tek kad ih malo protresem ili im udarim macolu, one prorade. Ponekad ni to ne radi pa moram da pribegnem full restart metodi. Zna da bude jako iritirajuće tako da sam rešio da ih menjam.
No, imam nedoumicu:
  1. WF-1000XM5
  2. Oneplus buds pro 3
Imam OnePlus 10 Pro telefon, tako da kapiram da bi povezanost i taj ekosistem radio perfektno sa njihovim brendom slušalicama. Sa druge strane, posedujem Sony MDR-XB950N1 i zbog izuzetno pozitivnog iskustva sa tim slušalicama vuče me da kupim Sony WF.
Da li bilo ko ima iskustva sa pomenutim slušalicama i raspoložen da podeli utiske? Unapred hvala!

Nemam iskustva ali ako neko ima za Sony WF, jedino što im može biti oponent je Sennheiser. Ostalo je mlaka voda u toj kategoriji.

Pazi danas je stanje na tržištu takvo da ima zaista mnogo modela sa odličnim zvukom.
Evo moji licnih favorita trenutno 2025 u smislu zvuka i komfora . Komfor je jako bitna stavka cak bi trebalo biti broj 1, ali sam to tek kasnije i sam zaključio kako se prosirivala kolekcija.

Jabra Elite 10 vrhunske sluske zvuk komfor, dugmići umesto touca , Nothing Ear 2024 komfor lagane ko pero, zvuk soundstage prezentacija zvucne slike i bas , Technics AZ100 ( nekoliko dana u vlasništvu) jos testiram, ali ipak 310 evra a po hajpu sam malo vise ocekivao da budem iskren kako ih navališe, Pixel Buds 2 Pro po meni najbolja sluska ikada jedna od, vredi svaki evro ( ko bude želeo detalje mogu da pisem zašto) komfor br 1. kao da imaju 1 gram i kristalan zvuk.

Sony XM5:
Imam takodje Sony wf xm5, po meni dobre sluske jako ako volis klasican Sony sound i malo processed bass kao sa sony zvucnih linija , ali jako nasminkan zvuk consumer oriented topao i prijamciv za slusanje. Odlican Anc ako ne i najbolji na tržištu uz Bose. Kad upalis Anc nestaje svet oko tebe.
Imaj u vidu da je velika mana xm5 modela barem za neke ljude sto moras malo dublje tj. malo vise nabiti u uvo da bi anc uopste radio i dolaze uz memory foam tipove što neće svakom odgovarati. Meni ne smeta i komfor je dobar. Ako stavis silikonske postaju extra udobne ali ANC postane jako slab ( ovo nisam probao licno jer ih koristim cesto za anc)
Takodje xm5 imaju hands free integraciju sa googlom pa mozes uvek da viknes hej google call someone ili traffic to work ili samo da caskas i to radi vrhunski u sred slušanja glasne muzike bez da dodirujes bubice i itd. Baterija je odlična 8h i itd. Pitaj ako te nešto specijalno zanima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno