Šta je novo?

TWS slušalice

Jak vetar znači nazovite kasnije. 😄 Bitno je da su u nekim uobičajenim uslovima okej, za kancelariju, kuću i to, da mogu da sabiju televizor, glasove po kući... Ipak izgleda odustajem od over ear opcije, isprobah neke modele ovih dana i ne vidim sebe kako idem po kući sa oreolom na glavi, bez žice. Sve više vidim da se pominju kao best buy pa možda ozbiljnije bacim oko na njih, trenutno su nešto ispod 80 na Aliju.
Ako gledas neki Best buy u tom segmentu onda ti preporučujem liberty 4 nc, nemaš realno bolje za ispod 100 evra, mnogo ljudi ih pljuje ali imaju bolji anc od earfun 4 pro i zvuk je jako dobar.
Zapravo skapirao sam da je Liberty 4 nc ubica i normalan sled je da se javljaju hejteri jer imas sluške od 65 evra koje mogu na 200 evra nivo. Otud hejteri

Ja sam recimo malo pojačao bas na deezeru i odlične su.
Jedina mana što se ne može eartip menjati jer nema standardni oblik nozzle-a, tj. mogu SpinSpit CP100 ali na uštrb ANC-a koji tada bude lošiji nego sa originalnim.

Kupljene 4NC prošle godine i prosleđene, nije mi odgovarao fit u ušima. Zvuk se činio dobar, iako ne bolji od Samsung Buds Pro koje imam već dugo, ali za te pare zaista odličan. Ni Buds mi nisu sa fabričkim nastavcima odgovarale dok nisu dobile zamenu sa duplim žlebom.

Хтео сам да купим на КП 4NC, али их није било на стању, тако да сам узео Space A40.
И могу рећи да сам задовољан, како звуком тако и ANC. И под руком се осети квалитет како базе, тако и самих слушалица.

Koliko sam čitao ove se najviše pominju, što sam više čitao nisam pametan. Uglavnom mi trebaju za trening dobre slušalice i volim dobar bass.
ANKER Soundcore Liberty 4 NC ili Capusle 3 Pro+ ili Soundpeats Air 3 Pro ?
Anker izađe 10.000 preko G, ako skinem bodove, to mi je i prihvatljiva cifra do koje bih išao za slušalice kupujući ovde u radnji ili da naručim sa Ali, jer su do sada uvek posle godinu - dve bile za bacanje zbog baterije.

Idi na scarbir i pogledaj review tih slušalica.

Može preporuka za neke tws do 100€, sa silikonom? Bitan mi je "jak" bass i da što duže traje baterija. Za neke online časove su mi potrebne, ali slušaće se Tidal hi res non stop.

Hvala svima, u najuži izbor su ušle Nothing ear (oko 100e, ali nisam siguran da li su 2024?) i Anker A40.

Stigose mi danas capsule pro +, bas sam uporedjivao sa trenutnim capsule pro koje su mi bile extra evo vec godinu dana, ali plus stvarno zvuk za klasu iznad, ista pesma nekako jasniji/cistiji zvuk na plus verziji.

Stigose mi danas capsule pro +, bas sam uporedjivao sa trenutnim capsule pro koje su mi bile extra evo vec godinu dana, ali plus stvarno zvuk za klasu iznad, ista pesma nekako jasniji/cistiji zvuk na plus verziji.
Koji tačno model, baš "capsule pro +" ili "capsule 3 pro +" ?

Koliko hvalite Capsule 3 Pro + (na KP su oko 70 evra) ne bi me cudilo da ih uskoro kupim iako imam za kod kuce Apple Earpods zicane (nostalgija i mikrofon prilikom razgovora nerealno dobar) i za posao Anker P20i koje su mozda najbolje slusalice u okviru svog cenovnog ranga.

Gde ih nađe? Nalazim samo verziju bez Plus.

Prilozi

• IMG_2131.png
    IMG_2131.png
    91.4 KB · Pregleda: 24
Ima ih na KP... Ne znam da li smem da postujem ovde oglas jer mislim da cu popiti kaznicu disciplinsku.
Ima ih na KP, trazi detaljnije.

Naručio bih njih (ali ih i preko Ali ne nalazim verziju sa Plus) ili Earfun Air Pro 4, ove druge imaju ali nema sa praćanjem normlana cena odnosno ima ali je 40e da bih imao kod za praćenje pošiljke (sa našim kurirskim službama to je obavezno).

Prilozi

• Snimak ekrana 2025-01-21 081701.jpg
    Snimak ekrana 2025-01-21 081701.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 23
70e je dobra cena. Ja sam popio 2500 carinu na 64usd sa AliE.

Poslednja izmena:
Meni lupili carinu već nekoliko puta i na iznos od 700 din,kao fol carina 500 din. Ja ih zvao da ih pitam da li su normalni,oni se vade kao nije to carina nego pdv. A lepo udaren pečat "ocarinjeno". Ja ih pitam pa koja je logika da carinu plaćam na iznose manje od 50 evra,što je zakonski regulisano da se za iznose ispod te vrednosti ne plaća carina,pogotovo što nema logike da nešto kupujem na čega će carina izaći skoro istu vrednost kao što je sam predmet kupovine,oni se naravno izgrbave,jer može im se,državna ustanova,i puni se budžet,takva je naredba,klepaj narod na svakom ćošku,ja im onda rekao e jedva čekam da sve stane i da vas sve prodaju,pa da vidimo kako ćete se snaći na privatnom tržištu kad ostanete bez posla. Ne vredi im objašnjavati.

Nije to carina vec taj pecat oznacava da je prosao carinski pregled i da ti je naplacen PDV i/ili carina.

Platio si PDV + ostale troskove sto po zakonu moras da platis, nece carinski radnik da ima 17 pecata za svaku situaciju, vec 1.

Procitaj malo bolje taj zakon pre nego sto ulazis neinformisan u rasprave.

PDV? Ne, PDV je nešto drugo, a ovo je čist porez/takse/dažbine/štaveć tj tako ga oni definišu.
Inače, porez/PDV/harač imenuj kao hoćeš iznosi koliko? Tačno definisana procentualna vrednost koja nema apsolutno nikakve veze sa onim što nam gospoda naplaćuju
I njihovo slobodno tumačenje vrste robe, odnosno klasifikovanje.

Poslednja izmena:
Sve je objasnjeno ovde, da ne kucam i ne oftopikujem dalje temu

Uvozne dažbine su carina i PDV (porez na dodatu vrednost), podsećaju u Upravi carina.

- PDV se plaća i na pošiljke male vrednosti (manje od 50 evra), ako ste ih naručili preko interneta od nekog pravnog lica. Dakle, ako ste preko interneta naručili nešto što košta manje od 50 evra, bez obzira na malu vrednost robe, platićete PDV od 20 odsto od ukupne vrednosti (pogledajte šta piše na poštansko-carinskoj deklaraciji: ako stoji PDV 200 dinara, to znači da je obračunat porez od 20 odsto na pošiljku čija je vrednost 1.000 dinara tj. oko 8,5 evra). Istovremeno, rubrika u kojoj piše ‘carina’ će biti prazna, jer nju ne plaćate - pojašnjavaju u Upravi carina.

Što bi značilo da je do sad prolazilo (i dalje prolazi u nemalom broju slučajeva) na nedovoljan kapacitet da sve obrade.

Koji tačno model, baš "capsule pro +" ili "capsule 3 pro +" ?
capsule 3 pro +

Nije mi naplacena carina. Sinoc sam malo duze testirao i ovoga sam se plasio a to je baterija. Normal mod 70% jacina nekih 4 sata i krece teta da vice low battery, videcu danas jos dal ce da bude bolje posto sam ih juce bas mrcvario (punio, praznio) pa mozda nisu bas pune bile ali jedino baterija moze da me odvrati. Sve ostalo je super. Dok npr sa obicnom verzijom bez + gurao sam za vece po 6 sati bez problema. (govorim o pc upotrebi)

Nazad
Vrh Dno