Šta je novo?

TWS slušalice

Jel si negde iz Ns ili okoline da ti dam sennheiser momentum tw2 da probaš i oduševiš se (ili čak tw3)

Zahvaljujem na ponudi, ali daleko sam od NS. Sta mislis da li ima smisla da ja uzmem nesto tako? Meni je najbitniji kvalitet zvuka, znam da ne mogu ocekivati hi fi kvalitet, ali makar da to bude solidno koliko je to moguce. Noise canceling je dobro dosao, ali nije najbitniji. Od kupovine me jedino odvraca to sto mi je telefon krs. Meni telefon je sluzio samo za razgovor i lagani net. Sad bi mi koristio i za muziku, a vidim da je bas siromasan po tom pitanju. Ne bih kupovao novi telefon samo zbog muzike.

Da li koristite ovakve slusalice za gledanje (i slusanje) tv, filmova na tv ...?
Kako rade, da'l im treba ANC?

Sprzio sam mozak "gledajuci" sta od Soundpeats slusalica uzeti za snahu (žensko uho) da koriati za yt, razgovor telefonom, slusanje razgovora i prezentacija, sastancenje na telefonu...
Mozete li mi raci sta od dole poredanih slusalica valja, sta dobro radi, sta je provereno, sta ima a sta nema ANC, na kojim dobro radi ANC, da se dobro cuju u razgovoru (na konferenciji) i da vas dobro cuju?
Koje su udobne, koje ne ispadaju pri hodu, sedenju u kanc. ?
Ove dole imaju na KP da se nabave:
Soundpeats Sonic
Soundpeats Sonic PRO
SoundPEATS Air3
SoundPEATS Air3 PRO
Soundpeats Air 3 Deluxe
SoundPEATS Air3 Deluxe HS
SoundPEATS Air3 Pro Hybrid
Soundpeats T3
SoundPEATS Truengine 3 SE
SoundPEATS T2 Hybrid Active
SoundPEATS TrueAir2 (bele i crne)
SoundPEATS Mini Pro (crne i bele)
Soundpeats Mini Pro HS
SoundPEATS H1 Hybrid
SoundPEATS Capsule3 Pro
Soundpeats H2

Ima gomila oznaka, HS, SE, Deluxe i Deluxe HS, Pro ... ne kontam u cemu je sve razlika...

Da li su ove Soundpeats sa KP orginali?
Nema se vremena cekati da stignu sa alija...

Da li i kako rade adapteri USB-C na 3,5mm za žičane slušalice?

Koliko sam uspeo da razaberem Soundpeats Mini Pro HS su najbolje er imaju ANC i vise razlicitih kodeka.
E dal su za pricu, konferenciju i sl poslovno koristenje potrebne sve njihove mogućnosti?

Da li su HS i Hybrid iste sluslaice, nalazim razne nazive pa u textu pise HS i Hypbrid?

Poslednja izmena:
Pozdrav. Zanima me da li mi je bolje da uzmem Jabra elite 2 ili Redmi buds 3 pro. Slušalice mi isključivo trebaju za slušanje muzike, dok sam u prevozu.

Zahvaljujem na ponudi, ali daleko sam od NS. Sta mislis da li ima smisla da ja uzmem nesto tako? Meni je najbitniji kvalitet zvuka, znam da ne mogu ocekivati hi fi kvalitet, ali makar da to bude solidno koliko je to moguce. Noise canceling je dobro dosao, ali nije najbitniji. Od kupovine me jedino odvraca to sto mi je telefon krs. Meni telefon je sluzio samo za razgovor i lagani net. Sad bi mi koristio i za muziku, a vidim da je bas siromasan po tom pitanju. Ne bih kupovao novi telefon samo zbog muzike.
Ne vidim što ne bi imalo smisla, sve dok planiraš da ih koristiš! Ja u teretanu ne idem bez istih, na trčanje, čak i poneki teams poziv obavim kad radim od kuće da ne teglim velike sony 1000xm4 koje držim u firmi.

Sprzio sam mozak "gledajuci" sta od Soundpeats slusalica uzeti za snahu (žensko uho) da koriati za yt, razgovor telefonom, slusanje razgovora i prezentacija, sastancenje na telefonu...
Mozete li mi raci sta od dole poredanih slusalica valja, sta dobro radi, sta je provereno, sta ima a sta nema ANC, na kojim dobro radi ANC, da se dobro cuju u razgovoru (na konferenciji) i da vas dobro cuju?
Isto, uzeo neki dan da gledam koje valjaju i na kraju izgubih vreme a osta zbunjen :D
Ne mogu bas sve da valjaju, mora da ima neka razlika izmedju svih tih silnih modela..

Isto, uzeo neki dan da gledam koje valjaju i na kraju izgubih vreme a osta zbunjen :D
Ne mogu bas sve da valjaju, mora da ima neka razlika izmedju svih tih silnih modela..
Ja sam isto probirao u martu i opredelio se za Sonic, a kasnije i za Free2 classic, ta dva modela su mi iskočila u odnosu na ostale, prvi zbog ogromne autonomije rada, drugi jer je bio i ostao best bang for the buck... Inače već nedelju dana arčim Free2 svaki dan minimum dva i po sata dnevno na 50% jačine i nikako da se potroše, ne mogu da zamislim kakav je tek Sonic koje imaju skoro duplo veću bateriju i autonomiju rada po slušalici (70mAH vs 43mAH)...

Nažalost kupljene Sonic nisu nikad stigle sa Ali, tako da sad koristim Free2 i zadovoljan sam.
Imaju slabiji bas (pričam na max 50% jačine, jer zbog sluha ne teram preko toga), ali nisu loše ni za slušanje muzike ni za govor. Umereno su udobne, lepo dizajnirane, lake i ne ispadaju iz uva. Kašnjenje zvuka nisam primetio.
Loša strane je multifunkcionalno touch dugme, koje je retardirano i fizičko klik dugmence bi bilo poželjnije. Takođe nije pohvalno ni to što slušalica nema in ear detektor i pali se odmah po vađenju iz kutijice, a ne tek po stavljanju u uvo.
Takođe dno kutijice slušalica je usko i oblo (jajasto) i nema šanse da kutijica stoji uspravno kako je predviđeno, već stalno pada na bok.

Napomene:
  • @Zeha mislim da osim onih high end SP slušalica, sve ostale imaju lažni ANC koji se zasniva na fizičkom zapušenju kanala ušne školjke, a ne na nekoj high tech tehnologiji, pa se time ne trebaš opterećivati,
  • mislim da su mini i free2 sa audio aspekta više-manje idetične slušalice osim dimenzijama i završnom obradom. Sad vidim da za mini pominju terrible call quality ocena 1/5, i to nisam iskusio tj. pozivi su bili ok kvaliteta, čuo sam sagovornika vrlo dobro...
EDIT:
Ovde imate dobar review aktuelnih SP TSW slušalica

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam takodje uzeo Free2 Classic pre nekoliko meseci, koristim ih svakodnevno, odlične su što se kvaliteta zvuka i trajanja baterije tiče. Meni su i veoma udobne, zaboravim da ih imam u ušima. Kontrole jesu malo nezgodne, ali mi je to manje važno od zvuka i baterije.
Ne znam kakve su u odnosu na dva ili tri puta skuplje modele, ali ja sam ovim baš zadovoljan. Za manje od 30 evra koliko koštaju su odlična kupovina.

Stari apsurd kod HiFi... Svi se kunu u "visoku vernost reprodukcije" - a svaki zvuči bitno drugačije. Vernost u odnosu na šta? 🙄 Pa, prema ukusu...

Da i ovde priupitam, da li ima smisla kupovati neke bubice iz srednje klase za telefon koji koristim, Xiaomi Redmi Note 11? Budzet mi je do nekih 200e, ne bih isao preko toga, ja se licno dvoumim oko Soundcore Liberty 4 za nekih 130ak eura na KP i Sony wh-1000xm4 oko 200e na KP. Problem je sto moj telefon nema podrsku za ldac.
Ja sam jedno mesec dana testirao LDAC vs AptX Adaptive na istom modelu dva različita para slušalica, svaka za odgovarajući protokol, te sam na kraju zadržao AptX model. Jednostavno je bolji za svakodnevnu upotrebu, neuporedivo bolje pegla kad se šetaš sa slušalicama po stanu, a telefon ti nije u ruci. Većina muzike na Spotify/Tidal (to imam) mi je čak lepše zvučala.

Sve mi je jasno kako testovi izgledaju i šta merni uređaji pokazuju, ali ja sam čuo drugačije. Mogao sam bilo koje slušalice da zadržim, pa čak i oba para da ima neku svrhu, nije bilo toliko bitno. Skuplje su bile LDAP, a njih sam poklonio.

Šta mislite o sledećim slusalicama:

SoundPEATS Mini Pro HS

SoundPEATS Capsule 3 Pro

SoundPEATS Air3 Pro

Za st akoje od njih valjaju, sta su im prednosti, sta su im mane...?
Sve troje imaju ANC i ono za poboljsanje hvatanja govora (kako god da se zove i koja god vrsta da je)?

Imam SoundPEATS Mini Pro HS i zvuk na njima je odličan kao i autonomija, za razgovore na ulici i u bučnom okruženju su takođe dobre...e sada, ponekad mi prekidaju na sekund ili dva , toga nema kada isključim LDAC...možda je do telefona....obične SoundPEATS Mini Pro imaju dosta lošiji zvuk, manje su glasne od HS verzije i imaju malo goru autonomiju...odlične su za razgovore u bučnom okruženju i sada su dosta jeftinije od novije verzije...kada sam ih kupio razlike u ceni skoro da nije bilo

Ovo ti je ovlašćeni servis Sonyja i odlični su:
INPUT SZR - NOVI BEOGRAD
Milentija Popovica 18
11000 Novi Beograd
011/2132-877

Inače sam bio u kontaktu sa njima jer mi je crkla baterija na jednoj od slučalica na XM4, što je inače poznat problem. I sad ne mogu da nađem fiskalni račun naravno jer ko zna gde sam ga stavio i mogu da se slikam ili da plaćam popravku 100 eur. Nikad više Sony, a inače su slušalice ****** u odnosu na stare Galaxy Buds Pro, bio sam šokiran kad sam ih kupio (Samsungove sam izgubio pa sam morao da uzimam nešto drugo).
Zvuk im je smece! Prodaju pokvarene i kad se zalis kazu ti da si subjektivan, blablabla. Uzas uzas uzas!!! NIKAD VISE SONY!
Da li neko ima slična iskustva?

Donete su mi Sony WF-1000XM4 iz Nemačke, iz Saturna. Zvuk im je ok u poređenju sa kineskim slušalicama, ali daaaaaaaaaaaaaaaleeeeko od bilo kakvog premium zvuka.
Probao sam ih zakačiti na para telefona, na jednom glasnije, na drugom jači bas, na trećem su tiše. Na laptopu neće da pojačava,.... Zvao sam Sony Srbija, oni su me uputili na standarde procedure, resetuj, čačkaj ekvilajzer,... i svi ostali izgovori koji idu kad ne znaju šta da rade. Nakon to ga su me uputili na servisere koji kažu da se moraju poslati na servis da se proveri, mada i jedni i drugi naginju da sam subjektivan jer slušalice rade.
Da li je neko imao takvih problema sa zvukom i da je uspeo da ga reši, pošto mi ne uliva poverenje ni podrška ni serviser, pogotovo što smo u Srbiji....

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Imam Huawei Freebuds Pro ali bi da ih menjam.
Nervira me sto mikrofon mi nije neki na njima.Slabo me cuju tokom razgovora i nisu mi nesto glasne.
Jel ima neko preporuku za dobre bubice da imaju silikonske zavrsetke i da imaju odlican mikrofon?

Pazario pre par dana Anker Soundcore Space A40 i nazalost nikako ne mogu da preporucim.
Zvuk kao zvuk dosta dobar, jako dobro leze u usima, ali imaju neki softverski problem, mikrofon se sam od sebe gasi nakon desetak minuta razgovora, ili me sagovornik slabije cuje iki uopste ne cuje. Onda moram da palim/gasim blutut, da ih diskonektujem i tako u nedogled.
Guglajuci i citajuci komentare, vidim da dosta ljudi ima isti problem sa ovim sluskama.
Tako da, danas ih vracam i koliko god ne zeleo, moracu da iskesiram bolesno neopravdan novac za airpods pro 2, jer su mi potrebne pouzdane sluske sa NC a ne mogu vise da se cimam sa ovim budget sra**ima.

Već godinu dana imam Samsung Buds2 i prezadovoljan sam kvalitetom zvuka , ustvari svime što nude. Sad baš gledam i u radnjama su oko 130€ nove i sa garancijom.

Razmisljam da uzmem neke nove sluske.
Suzio sam izbor na 2 modele 1more evo i sennheiser momentum 3

Dali neko ima pomenute sluske cisto da podeli iskustva iz prve ruke (ili predlog za neke koje su bolji izbor)?

Razmisljam da uzmem neke nove sluske.
Suzio sam izbor na 2 modele 1more evo i sennheiser momentum 3

Dali neko ima pomenute sluske cisto da podeli iskustva iz prve ruke (ili predlog za neke koje su bolji izbor)?
Imam ja momentum 3 (i pre toga 2 i pre toga 1). Piši šta te interesuje, odnosno koji su ti prioriteti. Npr ako gledaš noice canceling da ti je najbitniji, preporučio bih ti bose quiet comfort 2, za sam zvuk i sound stage senn mi je odličan i tu bi pre njima dao prioritet.

Imam ja momentum 3 (i pre toga 2 i pre toga 1). Piši šta te interesuje, odnosno koji su ti prioriteti. Npr ako gledaš noice canceling da ti je najbitniji, preporučio bih ti bose quiet comfort 2, za sam zvuk i sound stage senn mi je odličan i tu bi pre njima dao prioritet.
Vezano za momentum 3 najveca nedoumica je po pitanju kako leze u usima (dali lako ispadaju etc) ?
1more evo dolaze u obzir iz razloga sto vec imam 1more sluske (stylish ili tako nesto) i zaista imaju dobro prijanjnje :)

Leže ok, treba se iscimati sa svim onim nastavcima za podešavanje i gore i dole, ali nisu kralj ergonomije...tw2 sam mnogo lakše stavljao u uši/vadio i imao neki prijatniji osećaj kada su iste u uhu.

Zvuk im je smece! Prodaju pokvarene i kad se zalis kazu ti da si subjektivan, blablabla. Uzas uzas uzas!!! NIKAD VISE SONY!
Da li neko ima slična iskustva?

Donete su mi Sony WF-1000XM4 iz Nemačke, iz Saturna. Zvuk im je ok u poređenju sa kineskim slušalicama, ali daaaaaaaaaaaaaaaleeeeko od bilo kakvog premium zvuka.
Probao sam ih zakačiti na para telefona, na jednom glasnije, na drugom jači bas, na trećem su tiše. Na laptopu neće da pojačava,.... Zvao sam Sony Srbija, oni su me uputili na standarde procedure, resetuj, čačkaj ekvilajzer,... i svi ostali izgovori koji idu kad ne znaju šta da rade. Nakon to ga su me uputili na servisere koji kažu da se moraju poslati na servis da se proveri, mada i jedni i drugi naginju da sam subjektivan jer slušalice rade.
Da li je neko imao takvih problema sa zvukom i da je uspeo da ga reši, pošto mi ne uliva poverenje ni podrška ni serviser, pogotovo što smo u Srbiji....

Moje rade perfektno, a zvuk je sjajan. Doduše, ja sam zamenio tips, pošto su fabričke čudne jer su nekako četvrtaste, pa sam stavio svoje okrugle sa DT6 i one mi mnogo više odgovaraju, a posledično je i zvuk bolji.

Pozdrav kolege, hocu da uzmem neke slusalice za trening, izbor sam sveo na dva modela- xiaomi buds 3t pro ili samsung buds 2? Koje su bolje po vama ili predlog za jos neke pored ovih?

Kao što sam pisao, oko dve nedelje koristim Soundpeats Free2 Classic slušalice, i pre par dana, gle čuda, konačno stigoše i već otpisane Soundpeats Sonic sa Aliexpressa, tako da sam u prilici da lično uporedim ta dva modela u idetičnim uslovima (isti slušalac isti sadržaji koji se slušaju).

Kao što sam napisao:
Mane Free2 su što:
  • imaju slabiji bas,
  • jako loše multifunkcionalno touch dugme,
  • nema in ear detektor,
  • dno kutijice slušalica je usko i oblo (jajasto) i nema šanse da kutijica stoji uspravno kako je predviđeno, već stalno pada na bok.

Vrline su im što:
  • je moguće vrlo jasno i razgovetno slušati razgovor i govor (bilo sa sagovornikom bilo na YT u emisijama),
  • udobnost i prijanjanje tokom nošenja (ne pomeraju se i ne ispadaju),
  • lake,
  • solidno dizajnirane,
  • nema kašnjenja zvuka i prekida u konekciji,
  • odlična baterija.

Mane Sonic slušalica su što:
  • imaju dosta slabiju i tišu reprodukciju razgovora i govora od Free2,
  • teže su i deblje od Free2,
  • vrat slušalice koji ulazi u uvo je dosta duži i ulazi dublje u ušni kanal što može biti neprijatno, dakle nisu udobne,
  • čak ni dubina ulaska (da prostite) nisu garant da se slušalica neće pomerati u uvu tokom nošenja (i to prilikom običnog hoda), dakle ne prijanjaju sjajno i hoće da se pomere prilikom korišćenja za šta je kriv dizajn i težina same slušalice,
  • multifunkcijski taster iako fizički zahteva prilično jak pritisak što slušalice još dublje gura u uvo (dodatna neprijatnost) a i komande su pomalo debilne, npr. jedan klik za gašenje, a brzi dvoklik za kontrolu volumena, što i nije uvek lako učiniti pa češće ugasiš slušalice kad želiš da pojačaš zvuk),
  • nema in ear detektor.

Vrline ovih slušalica su:
  • dobar bas i čini mi se nešto uverljivija reprodukcija stereo muzike od Free2,
  • fizičko multifunkcionalno dugme,
  • lepše su dizajnirane, izrađene od kvalitetnijih materijala,
  • nema kašnjenja zvuka i prekida u konekciji,
  • baterija je savršena, uz normalno korišćenje kutiju će te puniti jednom u mesec dana (ima bar jedno 50 sati slušanja po punjenju),
  • kutija je lepo dizajnirana, četvrtasta, lepo stoji na podlozi i ne pada (ponovo da prostite), ali i kabasta i poklopac joj nije načvršći (ima lufta kod šarkica), tako da je za kutiju ustvari neutralna ocena ni pozitivna ni negativna...

Moj zaključak je da su Free2 meni lično bolje slušalice jer su od Sonic bolje u aspektima koji mi više znače (jasnoća reprodukcije razgovora, udobnost nošenja i prijanjanje), a segmenti gde su lošije nisu mi toliko bitni (bas, neznatno lošiji kvalitet materijala, baterija (jer je i baterija Free2 odlična), glupi multifunkcijski taster na koji sam se i navikao)...

Kad se uzme da su Free2 nešto jeftinije oko 30-40%, verujem da će mnogima koji se dvoume između ova dva modela, izbor biti lak.

Pozdrav, na @nidza predlog, iščitao sam temu i došao do:

SoundPEATS Air3 Deluxe HS
SoundPEATS Mini Pro Hybrid
SoundPEATS Air3 Pro Hybrid

Vidim da je @Aleksa_Lucic spominjao neke Air3 Pro Deluxe (bez HS) ali ja te slušalice ne vidim u store-u.

U suštini, primarno mi je slušanje muzike (Deezer HIFI), i povremeni razgovori, nebitan je ANC ali jeste poželjan. Najbitniji mi je kvalitet zvuka i jačina
basa, i da što bolje reprodukuju Deezer HIFI kvalitet. Po ovome bih rekao da Deluxe HS prednjače, zbog veličine drajvera od 14,2mm (ako je to uopšte bitan faktor,
pretpostavljam da jeste) ali će verovatno otpasti zbog problematičnih LDAC kodeka. Ostaju Air3Pro Hybrid sa 12mm drajverom vs 10mm kod Mini pro hybrid, ostale
karakteristike su tu negde, rekao bih (osim samog čipa, 3046 vs 3040, ako je to uopšte i bitno).

Najbliži sam za sada Air3 Pro Hybrid. Svaki savet dobrodošao. Inače cena na KP ista kao i na AE.

Nazad
Vrh Dno