Šta je novo?

Two Worlds izasao

Ma meni puca odmah prilikom starta igre ne dodje cak ni do ubacivanja seriala dok kod mog druga radi bez problema. Ima li neko predstavu sta bi moglo da bude ili ima slican problem

Ma meni puca odmah prilikom starta igre ne dodje cak ni do ubacivanja seriala dok kod mog druga radi bez problema. Ima li neko predstavu sta bi moglo da bude ili ima slican problem

Koliko vidim ima već i 1.2 patch, što ne probaš?

sa patchom 1.1 u 1280x1024 sa svime na max i 2xAA imam oko 23fps na Ocaj.

sa 1.2 patchom skocio je fps za nekih ~20-30%, sto je i dalje malo (sad nije 20 na mestu na kom sam prvobitno merio vec 25fps).

Igra mi se na prvi pogled svidela ali je necu igrati zbog performansi. Oblivion bolje izgleda (izvini Makso, iz screenshotova je delovalo isto ali u samoj igri nije ni slicno) i radi ko mleko na mojoj masini sa HDR+2xAA i sve na max... Cekam neki patch ili ko zna sta. Smanjivanje detalja nista ne pomaze, cak ni iskljucivanje HDR-a. Spustanje rezolucije nisam ni probao, niti me interesuje.

PS. Morate zabraniti igri da ide na net PRE nego sto je startujete, zatim je aktivirajte "by phone" (naravno uz odgovarajuci .exe fajl) i kucajte vas serijal (koji ste dobili u nfo fajlu :) )

izgleda da je do Windows Media player-a kada sam instalirao 10-ku proslo je

Pa piše lepo u nfo-u:

ps. if game crashes after the first screen, make sure you install the physx
drivers, vc++ runtimes and the video codec from the autorun.

Na ovoj mojoj makini radi vrlo korektno nece ni da stucne sa svim setovanjima na max i 1280x1024 res.
Doduse stucnuo je jednom kad se pojavila odjednom neka magla ali osim toga sve smooth :)
Nisam se jos udubljavao previse u igru jer jos nemam pojma sta koja opcija radi i sta treba budziti...
Jel zna neko da li postoji manual u pdf formatu negde?

utisci o igri... iz prve ruke? :) Da znamo dal da "kupujemo" :)

pa ono, ja kad sam video 22fps (mislim ide i na 40+ ali retko) nisam ni igrao. Sobzirom da su nam konfe slicne, ne verujem da ces se naigrati. (ili bar dok ne izadje neki patch)

Ja sam uspeo da startujem igru ali tek posto sam skinuo codec-e sa interneta koje su zahtevale animacije iz igre. Onaj codec koji dolazi uz igru ne pomaze puno a igra je pucala u trenutku kada treba da se pusti prvi intro. A sad sto se tice tehnickih detalja. Igre je kopija Gothica, potseca na Oblivion koliko podseca i Gothic. Grafika je ispod grafike Obliviona, animacije pokreta su cudne a bagova za sa ima u vidu prolazaka delova tela kroz zidove ili npc-a kroz npc-a. Igra je crashirala na desktop jednom za nekih 1-1.5h igranja. Optimizovanije je od Gothica ali ne jos uvek dovoljno. Igram na 6600gt u rezoluciji 1280x1024 i sa smanjenim draw distance i grass distance ali se smanjenje u kvalitetu grafike ne primecuje previse ( bar ne kao kad se to smanji kod Obliviona jer ocigledno koriste drugacije algoritme za iscrtavanje objekata koji su u vidljivom delu). Details i texture su na max, hdr iskljucen isto i aa (mada planiram da probam da vidim kako ce biti sa njim). FPS varira u odnosu na to gde se lik krece ako ide putem deluje ok ako se krece kroz neko zitno polje onda mnogo padne ali ne secka vec se samo uspori. Muzika je nista posebno i cini mi se po kvaliteu ispod Gothica a daleko ispod Obliviona (uvodna stvar je tipicno nemacki razblazeni gothic rock). Gluma je stvarno ocaj ko sto je vec neko pomenuo i desava se da ako je dialog malo duzi odseku se zadnjih par reci recenice.
Combat je bar sada na pocetku samo klikci i ubijaj nesto slicno Gothicu mada deluje da ce kasnije biti bolje kad se dobiju neki novi skilovi. Zanimljiv skill je Dirty tricks (lik sutne nogom prasinu u oci protivniku). Sistem napredovanja lika deluje zaniljivo ali posto sam tek na pocetku igre to cu videti tek kasnije. Svet je ogroman ima dosta gradova i malih sela sto mi se svidja (to je jedna od stvari koja mi je nedostajala u Oblivionu - vise naseljenih mesta ako u Morrowindu gde je bili raznih sela na svakom koraku). Sama prica deluje ok ali sam tek na pocetku pa je to jos nemoguce videti. Barem glavni lik nije bio u zatvoru i nije isgubio pamcenje ili sta vec.
Ovo bi bila sasvim solidna igra sto se tice tehnickih karakteristika (bar sto se rpg zanra tice) da nije bilo Bethesde i Elder Scroll seijala (Oblivion/Morrowind). Svidjalo se to nekom ili ne Bethesda je Elder Scroll serijalom toliko podigla granice ona-man rpg igara (tu ne racunam Baldur's gate, Fallout, Arcanum... jer je o meni to potpuno drugaciji tip igara i uporedjivanje jednih i drugih bilo bi mesanje baba i zaba) i u grafici i ostalim tehnickim detaljima a i u samoj prici i zanimljivosti. Dovoljno je pogledati wire frame neke crkve u Oblivionu i videti koliko je to detaljno i sa koliko face-ova uradjeno, i koliko je endzin optimizovan akda sa takvom grafikom moze fenomenalno da radi. Inace radio bi jos bolje da se broj faceova na objektima smanjio sto ne bi uticalo na izgled igre ali bi onda i radilo na slabijim karticama a jedan od ciljeva Obliviona je i bila prodaja nove generacije kartica.
S obzirom da Oblivion igram polako, bez zurbe (cuvam ga za crne dane) jos uvek nisam zavrsio ni glavnu pricu, nisma ni do Kvatcha otisao, ni Knights of the nine gde sam pri kraju a u SI nisam ni usao, a Gothic III nemam nameru da igram pre izlaska tog gigabajtskog patcha ovo mozda i nece biti toliko losa igra kad joj se bude pruzilo malo sanse, barem ce ubiti malo vremena. Pokusacu da je igram jer sam posle Morrowinda propustio i Gothic II i onaj rpg koji se desava pod zemljom i cijeg imena ne mogu da se setim, jer jednostavno nisam mogao da ih igram jer su mi delovali jadno u odnosu na Morrowind. Sada je ocigledno da Bethesdu niko nece moci da dostigne uskoro pa bi bilo steta propstati sve nove igre i cekati Elder Scroll V.

Hmm,kako kome.Meni Gothic ima neprevaziđenu priču i atmosferu.Na strani Elder Scrolls serijala idu tehnikalije,borba i još po neka stvar.Ako je ovo - najbliže Gothicu,ogroman svet, priča dobra... Jedva čekam:happy:

Poslednja izmena:
Ne kazem ja da je Gothic los, cak naprotiv to je veoma dobra igra, ali ja vise volim Elder Scrollove. Nazalost Two Worlds je karakteristicna igra za nemacke razvojne studije. Puna je bug-ova i nadam se da nece proci kao Gothic sa patch-evima ili X3 koji je postao igriv tek posle godinu dana i tone patcheva.

Gothic II deluje jadno u odnosu na Morrowind??
Pogledaj ponovo molim te ;)

Ne deluje jadno, ali su objekti "ćoškastiji" a likovi ko iz crtanog filma (doduše ni oni u Morowindu nisu mnogo bolji, ali bar izgledaju više fantasy).

imam veliki problem sa igrom, naime radi odlicno par sekundi do trenutka kada pocne da strasno sece, ALT+tab i ponovo radi kad se udje u igru kako treba i opet posle 10s pocne da koci bez ikakvog ociglednog razloga, any hint? :(

edit: igri nisu odgovarala moja overklok podesavanja... svasta :) Sad sve radi savrseno!

Poslednja izmena:
Ne znam kako na 6600gt moze "dobro" da radi, mozda je neki ATI bug (poslednji patch sam stavio, tj. 1.2), ja sam smanjivao posle detalje i nista nisam dobio, tj jesam, kad sam iskljucio hdr dobio sam 2 fps (24 umesto 22 na pocetku igre), sa smanjenim teksturama, iskljucenim HDR-om i smanjenim object detail-om sam dobio 28fps umesto 22fps. U prilogu screenshotovi, masina iz potpisa (na frekvencijama iz potpisa)

edit: kad sidjem dole u grad ima ~26fps, kad sam otisao malo dalje dole bilo je ~32-33 dokle god ne pogledam u nesto sto svetli, ima glow isl. (ili je brdo travuljage okolo). Sve ostale igre mi rade skoro kako treba (kako koja, a i ja sam prilicno ramzazen :D vecini bi to verovatno bilo super)

PS. Sto se mene tice orkovi slobodnu mogu da dignu Boga rata i da osvoje ceo ovaj engine :)

Prilozi

• TwoWorlds 0 04-34-09 .jpg
    TwoWorlds 0 04-34-09 .jpg
    206.1 KB · Pregleda: 65
  • TwoWorlds 0 04-38-32 .jpg
    TwoWorlds 0 04-38-32 .jpg
    249.2 KB · Pregleda: 94
  • TwoWorlds 0 04-52-40 .jpg
    TwoWorlds 0 04-52-40 .jpg
    240.6 KB · Pregleda: 82
  • TwoWorlds 0 05-01-25 .jpg
    TwoWorlds 0 05-01-25 .jpg
    456.6 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
kolika je prava zahtevnost ?

al kul je kad kazu da je oblivion podigao fps/tps/rpg igre na drugi nivo, kad takve vrste rpg-ova ima 2 serijala i ovo je treci naslov :) (gotik, elderi i sad ovo)

hoce li neko prepricati malo gejmplej :) ima li sta karakteristichno, kakvi su questovi, ima li dijaloga, nelinearnost (moze li da se craftuje, bere cvece ?!?! ... ) i tako to :D ah da za rpg je bitnije da li su teksture probijaju ;)

kolika je prava zahtevnost ?

Kolika god da je, igra je nenormalno zahtevna. Kod mene jedva radi na 1024*/Medium i to moram jos da oborim po koju stavku na minimum. Grafika je dosta losija od npr. Gothic-a 3 a pogotovo od Obliviona. Kretanje u igri je uzasavajuce, borbe takodje. Intora nema, igru pocinjes momentalnim fajtom sa nekim goblinima koji te napadaju, pitaj boga iz kog razloga.
Ne znam, meni se igra ne svidja iako mnogo gotivim RPG igre iz treceg lica.

Poslednja izmena:
E da, napišite da li igrate osnovnu verziju, ili 1.1/1.2...

Kolika god da je, igra je nenormalno zahtevna. Kod mene jedva radi na 1024*/Medium i to moram jos da oborim po koju stavku na minimum. Grafika je dosta losija od npr. Gothic-a 3 a pogotovo od Obliviona. Kretanje u igri je uzasavajuce, borbe takodje. Intora nema, igru pocinjes momentalnim fajtom sa nekim goblinima koji te napadaju, pitaj boga iz kog razloga.

ovo je dobro znati :) fala

Kod mene se desava da u pocetku ok radi ali sto je duze igram pocinje sve vise da stuca nesto su tu zabrljali. Sto se tice dijaloga do sda ih je bilo dosta. Inace introa ima i tu objasne zasto si se ti nasao tamo gde si na pocetku i zasto te napadaju one spodobe, tj one spavaju mirno a ti njih napadas. Igra jeste neoptimizovana, izgleda losije od vec pomenuta dva naslova (sto bar za mene nije razlog da se igra ne igra), prica deluje ok. Sto se tice FPS-ova nikad nisam ukljucivao onaj programcic koji pokazuje vrednsot jer me iskreno nije puno briga za to ako vidim da igra radi podnosljivo igracu je ako ne necu. Pretpostavljam da je negde izmedju 20-30 fps-ova (drug je merio a mi imamo slicne masine) sto je meni sasvim dovoljno. Ima braja cveca ima neke alhemije i ima upgradeovanja oruzja armora i slicnih raznoraznim stvarcicama koje nalazis naokolo. Ima i mounted fight a isto i skill sa kojim mozes da skines mounted fightera. Igra nije nista manje bagovita od Gothica pa kad sam njega igrao igracu i ovo.

Nesto nije ok sa nacinom optimizacije izgleda, meni stvarno savrseno radi... izgleda da ima problema sa atiJima... no sve u svemu ja se nisam dugo zadrzao pored igre, KATASTROFALNA BORBA, I UZASNO animirano kretanje je toliko odbojno da ne vredi nista... :(

Probajte da u konzoli ukucate
Engine.AutoDOF 1

kazu da popravlja grafiku.

Poslednja izmena:
"Dodjoh,videh,uninstall".
Kao sto neko rece posle TES4 sve ostalo je tuga i jad.

Poslednja izmena:

a jesi li instalirao neki od patch-eva ili igras "golu" varijantu ?

a jesi li instalirao neki od patch-eva ili igras "golu" varijantu ?

Uz igru sam "dobio" sve zakrpe. ;)
Jednostavno nesto nije u redu sa igrom. Gothic 3 je takodje imao problem ali ne ovakav. Tamo je igra isla sasvim solidno u 1024*Med/High ali je naravno dolazilo do swapovanja zbog memorije.

Izasao novi patch 1.3

ftp://2Wupdates:[email protected]/2W_UPGRADE_12_to_13.exe

Sredjen IMBA sa alchemy i stacking kao i ubrzana je animacija za looting.

Jedini problem je sto da bi se sve promene prihvatile mora da se krene igra ispocetka, sto ne znaci da stari save-ovi nece raditi samo necete imati sve update-ovano.

Nadam se da im sledeci update-ovi nece raditi po ovom principu...

ma mogu komotno da prave igru iz pocetka. Performanse su neprihvatljivo lose, mogu da ispravljaju sta hoce. O animaciji likova da i ne govorim. Ja nesto ruznije dugo nisam video. Lik ko da ima motku u dupetu.

Jeli vrijedi ovo nabavljati ili ne? Kakvi su kvestovi? Jesu li kao u Oblivionu, ili su dosadni kao u Gothicu?

Nazad
Vrh Dno