Šta je novo?

Two Worlds izasao

Ovako:
Instalirao osnovnu verziju (1.0.0) instalacija prosla glatko posle toga instalitao onaj c++ dodatak i direct X. Posle toga sam instalirao update od 1.0.0 na 1.2.0. i nista nemogu da pokrenem igricu izbacuje mi neku gresku (stavio dam u atacu) i bang nista. :wall:
Pozz
Ne pominjes da li si instalirao wmw11 codec. Ima negde link u prethodnim postovima.
Inace super sto si digao temu posto sam ja oklevao da me ne bi :smash:
Ja sam instalirao igru i nabacio najsveziji patch 1.4. Igra radi jako tecno na 1280X1024 sa max setovanjima osim HDR-a, na 3600+ Brisbaneu, 7600GS, 1GB DDRII800 sve na defaultu. Pojavljuju se periodicna seckanja ali sve u svemu sasvim OK. Inace razlike u v1.3 i 1.4 koliko sam uspeo da primetim je samo sto su dodali malo efekata na mapi, teleportovima i sl.
Sto se mene tice igra zasluzuje paznju, pogotovo sada kada nema tematski slicnih naslova. Prica je pitka nista zanimljivija ili manje zanimljiva od gomile drugih naslova, ali barem je smislena i moze se ispratiti neki tok. Kvestovi su raznovrsni i da naravno vecinom se svode na idi tamo kokni onoga, podmetni ovome i sl. Medjutim dobro je sto veliki broj mozes resiti na dva ili vise nacina (sila, podmetanje, cinkarenje). Ima i onih tipa, baja ti da nesto da odneses grupici mladica koji obitavaju u obliznoj pecini, a ti kad se tamo pojavis svi padnu mrtvi. Posle kad se vratis kod doticnog baje ono tamo murija i jedva se izvadis da nisi ti njegov tajanstveni saradnik nego da samo setas livadom.
Ako poredimo sa Oblivionom (a kako to izbeci :p ) ovaj naslov moze proci kao Oblivion lite zbog pojednostavljenog levelovanja, trgovine, ucenja novih vestina i sl. Mada bitno je naglasiti da igra ima i dovoljan broj razlicitosti da se ne mora nuzno gledati kroz Oblivion. Medjutim meni licno je Two worlds (e sad ce :smash: ) nekako zanimljiviji, kvestovi su manje genericni. Jos mi se nije desilo da se smorim sto treba nesto da odradim. Za mene je i dalje Morowind pojam, kako rece neko u temi ''koje bi igre voleli redizajnirane'' Morowind u engineu Obliviona bi stvarno pogodio.
Inace tacno je da u Two worlds ima raznih nelogicnosti, npr. od pocetka igre znas da jases konja ali kada naidjes na lika koji te moze nauciti jahanjem, ako ne naucis od njega vise neces moci da jases dok ne kupis skil. Slicno je i za sve ostale posebne skilove.
Sve u svemu mislim da svako ko voli fantazijske svetove u vidu akcionog hack&slash izvodjenja u ovom naslovu moze dobiti zabavu na duze staze - nista posebno ali moze se sasvim lepo zabaviti. Naravno instalacija 1.4 ili 1.3 patcha se podrazumeva.

Igra mi je pravo opuštanje pošto me je oblivion malo smorio, iskren da budem.
Da su je samo još malo ispeglali mislim da bi bio uz rame sa oblivionom, ali i
ovako dobro dođe za opuštanje i uživanje, ali sve je stvar ukusa...
Inače imam jedan problem sa dizenjem igre iznad 1.1, naime skidoh patch "from 1.1 to 1.3" sa
oficijelnog sajta igre, patchovao igru i traži mi šifru, ukucah onu iz instalacije i ne prihvata (inače pre patchovanja je radilo normalno), tako da sam morao da vratim na prethodnu verziju, da bih mogao da igram :mad: .
Ima li neko rešenje ????

Izašao je patch 1.5.

Velik je 1.1 GB, najverovatnije zbog tehničkih unapređenja, ali sadrži tonu fixeva i tweakova. Ne znam da li trebaju raniji patchevi, negde kažu da, negde kažu da su svi integrisani. Verzije koje su izašle u Evropi i Americi u avgustu i nadalje već sadrže integrisan apdejt.
Linkove nađite OVDE.

edit: evo nađoh, sve prethodne zakrpe su integrisane u 1.5.
edit: linkove imate sa desne strane pod "Updates".

Poslednja izmena:
jesi probao patch ? Igru sam batalio nakon 15 minuta zbog bagova i ocajnih performansi, ali kontam da ima potencijala...

Nisam, slabo imam vremena a i treba skinuti taj gigabajt.

patch od 1.1 gb ?!?!?!? ovo josh nisam video do sada :)

Da li neko zna kako da pokrenem igru sa 1.5 patchom puca cim je startujem

jesi probao patch ? Igru sam batalio nakon 15 minuta zbog bagova i ocajnih performansi, ali kontam da ima potencijala...

Dakle, da citiram sam sebe :) Igra li josh ko ovo ? Posle svih patcheva (i 9600gt :p ) prosto uzivam u igri, ne mogu da se odlepim od nje. Grafika je prelepa, po meni dosta lepsa nego oblivion i G3 (ima i modova, cak i ceo control panel su fanovi napravili za igru), moze dodatno da se budzi, sa nhancerom radi i AA i HDR u igri.

Kvestovi su ok, igra je vise kao "diablo rpg" nego kao morrowind ili gothic. Nema previse smaranja oko atributa i skilova, kvestovi su relativno jednostavni, akcije na sve strane, sumanut dmg koji moze da se postigne prosto mami osmeh na lice (recimo trenutno radim ~11000dmg + ako naleti criticall onda X3 :) )

Jedino mi se ne svidja sto ima malo nelogicnosti u igri. Spelovi su slabi cak i kad max zbudzis odredjenu "skolu", recimo Heal magija leci 1200HP sa sve busterom, dok moj lik trenutno ima 20.000 hp :S: prosto je mucenje izleciti se :) U borbi maltene svaki jaci lik/monster radi bar 1000dmg po udarcu (leveluju se zajedno sa glavnim likom, kako u oblivionu, ovo i jeste oblivion engine ako se ne varam).
dalje, attack magije su slabe a sisaju mane kao lude. najjaci fire spell koji imam radi 450dmg (skola na max, tj level 15), najjadnije oruzje koje nadjes na patosu kao level 30 lik ima toliki dmg. Flambridge koji koristim ima ~1000 (bez char modifikacija tipa strenght bla bla) sa tim flambridgeom orca treba da udarim 5 puta da umre, da sam mag i da ga rokam firespellom ubijao bi jednog orka pola sata, bukvalno.

Najsmesnije mi je sto nosim hooded mage robe koji izgleda kao krpa najgora, a ima 1800 armora, dok recimo Dragon Scale armor daje ~700 armora ?! :zgran: E to mi ne ide u glavu. + sto je robe teak 1, a onaj dragon 12 :S:

I jedno pitanje: Da li je neko zna kako funkcionisu klase (class) na oklopima/opremi ? Ako stakujem par oklopa dobijem vecu zastitu i class nije 1 vec onoliko koliko sam stakovo. Da li je class 1 oklop sa npr 500 armora bolji od class 10 sa 300 ? cemu uopste class ?

Inace, topla preporuka za igru ako je niste do sada igrali ili ste je probali ranije pre patcheva. Takodje preporuka i onima koji ne vole RPG tipa oblivion/gothic 3, ovo je kao sto rekoh jednostavnije. Patch od 1.1GB je obavezan naravno :)

Igrao sam je ali na staroj na 6600gt, sada imam 9600gt ali mislim da je i ranije bila na maxiumu moracu ponovo da probam da vidim da li ima razlike. Koliko se secam imala je mnogo bugova, da li mozes da mi kazes koji je zadnji patch koji je potreban. Secam se da me je nerviralo ono stakovanje oruzja i itema da li je to izbaceno?

hmm...Na maksimumu ja imam od 35 pa navise fps, sumnjam da je na 6600gt moglo tako da se igra, no, to nije ni bitno.

od patcheva ti treba onaj od 1.1gb, napisao sam vec. Posle njega ima jos 2 komada, od kojih ti poslednji ne treba jer dodaje novi svet u MP. Ovaj 1.6 je oko 30mb. E sad ne znam da li je 1.4 ili 1.5 od 1gb, u svakom slucaju ima kumulativna verzija patcha.

Stakovanje nije izbaceno. Meni je to ok. Time je resen "enchanting" koji oblivion recimo nije imao. (osim onih sigil stones)

1.5 je taj od gigabajt, ali postoje i kumulativni 1.6 i 1.7, tako da odmah možeš da skineš v1.7 od 1.1 GB

Ok hvala skinuce se narednih dana, inace meni se animacija jahanja i kretanja konjem u Two Worlds mnogo vise svidela nego u Oblivionu, a planiram da odigram i ovu igru do kraja jer koliko vidim sprema se i nastavak uskoro.

pa oblivion je bio first person, ovo je 3rd person. Iskreno, jahanje je bolje u oblivionu, ovde je to skill, pri tom ne mislim na nesto cemu mozes da dodelis poen vec na skill samog jahaca za tastaturom :D Konji su poprilicno tvrdoglavi ovde :D

PS. Evo par slicica, sve max + hdr i AA i vidljivost trave i objekata produzena za duplo.

sg4rbb.jpg
59y3k8.jpg
kb3kg1.jpg
205fgg9.jpg
34t3883.jpg

Poslednja izmena:
Kakvo je ovo kamenje stalno oko njega?

eeee :) to je earth magic protective shield, + 2000 i kusur na fizicku odbranu. A onaj drugi je ademantijum shield (x-man enyone ? ) halves the damage, treci, koji se vidi na nekim od SS, je level 15 magija, reflection shield, 40% taken dmg reflected, half incoming dmg reduced :p (u zescim fajtovima ni to nije dovoljno pa moram da popalim i fire shield i lightning shield to je jos + ~4000 na defense ali retko kad treba)

ma igra je cool, sad me podseti, idem da je igram :D

Poslednja izmena:
Ok, ne razumem... Instalirao najnovije codece za wmp 9 i opet ista prica: ne mogu ni da udjem u igru, odmah izbacuje na desktop... :mad: Jel' bukvalno jedina opcija instalacija wmp 11-ice?

Trebaju ti kodeci za wmp 11, a ne za wmp 9. Traži wmfdist-11.exe na googlu.
I naravno najnoviji Visual C++ Runtime.

OK, instalirao wmp 11, instalirao najnovije kodeke za njega, instalirao i C++ 2008 runtime i OPET NE RADI!..... :mad::mad::mad::mad:

Verovatno nesto nije u redu sa samom instalacijom, posto mi nista drugo ne pada na pamet. Znam da je ovo neka prva izvedba koja je dosla na 1 DVD, ostale su stigle na 2 komada...

Na drugom DVD-u su ne-engleski jezici, tako da verovatno nije do toga.

Hmm, ja sam dobio prilikom instalacije vise ponuda za izbor drugih jezika, cak i sam voiceover, tako da je ovde sve spakovano na jedan DVD. Verovatno sam nabavio neku jadnu fuseraju... :mad:

OK, sta mi predlazete? Da nabavim klasicno izdanje na 2 DVD-ja, ili da jednostavno zaboravim na igricu? :d

Ne ne, ako izabereš engleski tekst i engleski voiceover, setup ti uopšte ne traži da ubacuješ drugi DVD, na njemu su samo fajlovi za ostale jezike i ništa više. Znači to što imaš je prava stvar, drugi disk ti apsolutno ne treba.

Takodje, codec za filmice je na samom disku, ne treba ti wmp11 (ja ga nemam).

Moiguce da nseto nije uredu sa ovim mojim DVD-jem. Moguce da ne prebaci sve podatke... Jel' se i vama desava da instalacija u pocetku normalno tece, da bi onda zakucala na 28% i tako ostala neko vreme, zavrsavajuci se iznenada na 100%?

Nemam srece sa ovom igricom, a toliko mi se igra... :(

Probaj da promenis nesto. Ili jos bolje defragmentuj sve hardove. Meni PS CS3 nije hteo da se instalira dok nisam defragovo diskove...

Dakle, ne mogu da verujem... Posle silnih peripetija da pokrenem ovu igru, na kraju provalim da je stvar u crack-u, koji je bio falican i uspem da je poteram... I onda BAM: razocarenje.... :trust: Ne zna se dal' je grafika gluplja, kontrole debilnije, prica ofucanija, a glasovna gluma je takva da mislim da su 'ladno angazovali rodbinu i prijatelje... Sad sam besan sam na sebe sto sam se toliko trcio oko ovog govneta... :mad: Za kraj, da l' je moguce da ne postoji komanda za block?...

Igra nije vrh ali nije toliko ni losa. Gluma jeste da malo skripi, a sto se bloka tice ne secam se. Ipak ne mogu sve igre da budu Oblivion pogotovo one koje mu nisu ni prismrdele sto se budzeta tice.

Dakle, ne mogu da verujem... Posle silnih peripetija da pokrenem ovu igru, na kraju provalim da je stvar u crack-u, koji je bio falican i uspem da je poteram... I onda BAM: razocarenje.... :trust: Ne zna se dal' je grafika gluplja, kontrole debilnije, prica ofucanija, a glasovna gluma je takva da mislim da su 'ladno angazovali rodbinu i prijatelje... Sad sam besan sam na sebe sto sam se toliko trcio oko ovog govneta... :mad: Za kraj, da l' je moguce da ne postoji komanda za block?...
Čim spominješ krek, pretpostavljam da igraš osnovnu verziju. OBAVEZNO moraš igrati 1.6. Nije ni sa njim igra bog zna šta, ali je dosta bolja nego sa 1.0/1.1.

Sta fali grafici ? Sta pricas ? Odigraj malo, stigni do prvog grada, odradi par misija...Verovatno te je odma ubio medved pa si se $kenjo hihihi :)

I nemas blok, imas parry kao pasivnu vestinu ali radi samo sa dual-wield ili sa stitom. Imas nesto bolje, "Q" dugme ;) Nauci da ga koristis, bolje je od bloka u svako doba dana i noci :) Vecina vecih monstera (na pocetku nailazis samo na medvede) rade "crushing blow" i svaki ima sumanut damage i uglavnom te ubija iz prve. Kiklop mislim da radi oko 10.000 dmg :) (zato sto sa svojih 20.000HP i 50% dmg reduction izgubim oko 5000 kad me poklopi), ima i jacih monstera, dosta jacih...bez back-jumpa ne moze da se igra, blok ti ne bi pomogao da zaustavis udarac mrcine poput dzina ili kiklopa, a i parry je prilicno beskoristan skill posto se uglavnom boris sa vise od 3 neprijatelja ako si melee fighter. Ako oces da budes ranger onda ti ne treba ni jedno ni drugo, samo budzis dex.

PS. Skini nHancer, napravi profil za 2 worlds, stavi AA+HDR compaitibility na "Oblivion" I forsiraj AA, obavezno stavi i bar 4xAF (posto igra nema AF uopste !!!) MNOGO lepse izgleda !

imas i 2 worlds control panel, skini i to. Ima dosta modova (krvava oruzja, gajba, bla bla)...Igra je inace na Oblivion engine-u samo sto ima i soft shadows i jos dosta stvari koje oblivion nije imao.

Poslednja izmena:
Nije me ubio medved, nisam ni skretao sa puta do onog sela. :d A sto se tice grafike... uff, tu ne znam ni gde da da pocnem... 8XAA joj ne pomaze mnogo...:d Ukljucio sa AF iz drivera, ali i dalje ne vidim dalje od 5 metara ispred sebe. :mad: Animacija likova i pokreti su katastroficni, a kolicina motion blura u pozadini, koja valjda treba da nadomesti to sto ne vidimo u daljinu, prosto bode oci...

E sad, ako ovo moze nekako da se sredi, onda cool. Nhancer nisam probao. Sta on zapravo radi i na koji nacin potpomaze grafiku?

Ok, iz nekog razloga mi je "daljina" odjednom proradila...:wall: Ne znam sta se desav sa igricom... ali, sad makar bolje izgleda. :)

EDIT: ...ahem, to je bila promena vremenskih uslova, ocigledno. sad je opet magla ili sta vec, pa je predeo u pozadini opet nestao... :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno