Mnogo mi je krivo što ne igram maga, kad pogledam sve one kartice i kakve se kombinacije mogu praviti smorim se što igram bezveznog warrior/rangera. Mada cenim da je OP, još kada se uzme u obzir da je igra zapravo jako lagana i da ti igraš na normal mogu misliti kakvo uništenje praviš gde god prođeš.
Ono što mi smeta i što ubija čar istraživanja jeste činjenica da je loot random kao u ES igrama a ne rukom postavljan kao u PB igrama. Takođe mi fale zamke kojih je u Risenu bilo dosta i bile su interesantne za rešavanje dok ovde zamke možeš naći samo u jedinom hardkor kvestu u celoj igri a to je kvest sa grobnicama. Mada, možeš ti praviti zamke što nije loše.
Evo sad kad se već bližim kraju, mogu reći da je igra nešto između Obliviona i Diabla. Da je glavna priča bezveze (bezveznija nego u Oblivionu/Risenu), da su kvestovi bolji nego Oblivionu i Morrowindu. Da su dijalozi koji prate kvestove dobri, da nisu tupavi, možda malo ima više klišea nego što bih voleo a s obzirom da su igru radili za Nemačko tržište prvenstveno kvalitet voice actinga je odličan. Svaki opcioni kvest možeš odbiti, u većini imaš izbor kome da pomogneš, sve u svemu za ovakav tip igre sasvim dobro.
Borbena komponenta je smor dok igraš ali je za gledanje sa strane super jer je atraktivna. Borba svakako nije kvalitet ove igre već su to buildovi koje možeš praviti. Za razliku od igara u kojima klasa gotovo pa ne igra ulogu jer vremenom postaneš svemoguć (Elder Scrolls, Titan Quest) u ovoj igri poput PB igara nije moguće biti sve odjednom nego moraš da biraš ili balansiraš (svi skillovi slabo izučeni). U odnosu na igre sa fiksnim klasama koje se dalje račvaju (Diablo, Sacred, DAO) ovde postoji fleksibilnost tj. moguće je u toku jedne sesije/prelaska probati više različitih buildova. Tako da, što se mene tiče igra je ubola sweet spot. Pošto sam jako detaljan pri prvom prelasku svake igre, nisam ljubitelj prelaženja iste igre više puta tako meni ovakav sistem više odgovara.
A ovo što kažeš za spaljivanje me podseti na priču koju sam pričao u temi Industrija igara. U igri ne možeš bukvalno da spališ rastinje (znam na šta si mislio

) ali zato ima jedna u kojoj možeš. Da su igre Open Source kao što priželjkujem i ova igra bi imala to implementirano bez većih problema. Naravno da to nije neophodno jednoj ovakvoj igri ali nije zgoreg da postoji jer otvara nove mogućnosti u gejmpleju. Da smo od 2000. pa na ovamo imali takav model (Open Source) siguran sam da bi danas stigli i do efekta stvaranja blata posle kiše koje nije samo kozmetičke prirode.